A "jobbos állami ideológia" magyar változata a számomra...olyan, mintha egy műkedvelő és jelentős önszorgalmú  családanya és háziasszony , aki lánykorában még az átlagosnál műveltebb lehetett... álmodnáfolyamatosan,tehátmégébren is .

 

Ül otthon a konyhában, a hallban várakozik vagy a könyvtárterembe veszi be magát, el-eljár kulturális eseményekre, szinházba, ilyesmi, meg templomba.nagyon jólnevelt kislány volt, az un nemzetikonzervatív keresztény értékrend szerint neveték a lelkére kötve, hogy az iskolában erről hallgasson, legyen jókisdobos,úttörőmeg KISZ tag,különben nem veszik föl az egyetemre.

neonaivizmus.jpg

Kedveli a festészetet a francia impresszionistákkal bezáróan, hosszú szünet a mai modern irányzatok közül a számára realisztikusabbnak hatókig. Tippem szerint kb Gyémánt László és Fehér Lászlő alkotásai lehetnek a netovább.

 

A győztesek nematörténelmet írják. Csak a történelemkönyveket.

Ha ezt a családanyát és háziasszony megkérdezem, az egyházi iskolát tartja a legmagasabb színvonalúnak.


Katolikusnak neveltek,nemzetiségi szempontból nyitottan, ugyanis a családom olyan környezetből való,ahol akkor,amikor ők szocializálódtak,a felmenőim,un "nemzetiségi béke"honolt,amit ma és  újabban gondosan nem tanítanak a fejlettnyugati egyetemeken, hogy úgy nézzenki,mintha a Nyitott Társadalom maikeletű lenne és pl a XV-XVI.századi magyar királyi városok nem lettek volna nyitottak -azzal a hibával, hogy amikor egy magyar kir.városba egy román jelentkezett lakosnak,akkor a lajstromba a neve mellé odaírtrák, hogy Olah.Minthogy az,amit ma vezetéknévként használunk,még nem volt föltaláva és az azonos tulajdonnevűek azonos nevei mellé valami elkülönböztetőt is beírtak,pl ha balkezes volt,akkor Balog-ot, ha sánta,akkor az Santa-t.

Naszóval,ministrálni szerettem volna,mert nagyon tetszett a maskara,meg a csengettyű,amit ráztak a ministránsok. És nem kellettülniük ott unalmasan, figyelvén, hogy mikor állni,mikor térdelni,mégjárkálhattak is. Az orvosék tepedelem fiai voltak egyébként mindig a ministránsok. A nagyszüleim szerint abból nekem bajpm lett volna, ha ministrálok, a politikai megtélésemnek,azonban az orvosékra a községi párttikár se mert rászólni, hogy engedhetik a gyerekeiket ministrálni.


Amikor a nagyobbik kölykük nyolcadikos lett,megkeresték az ország kétpiarista gimnáziumát azzal, hogy mennyibe kerülne az nekik, ha piarista gimnazista lehetne a gyerekük,közölték velük, hogy hacsaknem az érsekatya rokonságának tetszenek lenni, vagy az érsekatya sofőrjének vagy szakácsnőjének a keresztgyerekei, sima püspökök unokaöccseinek a gyerekei sem reménykedhetnek,akkora a túljelentkezés,nyilvánvalóan szín jeles egyébként a kis gyermek,ugye? Különben nem rabolnák itt a drága időt. Akinek soksikert kívánnak az életben,sokan járnak egyszerűcivilgimnáziumokba, jó a Fazekas is vagy a Radnóti,Szegeden meg a Ságvári. Így történt, hogy a református gimnáziumban viszont létezett az a pénz,amit boritékba téve...

Tökéletesen egyet is értek ezzela nemzetikeresztényértékrendet védelmező nagy aszonnyal , külön is az egyházi iskolákról való véleményével addig,  ,amíg fél tucat van belőlük úgy az országban, hogy az egyházakhoz hű,mélyen vallásos tudós tanárokból meg vagy egy tucat iskolára  való, annyi tanári kar kitelne belőlük. Hogy:egy piarista gimnázium kémiatanári állására öt mélyen vallásos paptanár és kémikus jelentkezne.

De 54 katolikus gimnáziumba még sima kémiatanár sem jelentkezne mainapság egy tucatnál több. Még muszlim sem. Hogy minimálisan legalább ha,akkor egyistenhiten legyen a Jézust tisztelő vallásból.

Szerintem a mai kormányzat un "nemzetikereszténykonzervatív" értékrendjével mindössze annyi a baj, hogy politikaiki-és keresztülvitelében  átgondolatlan, amatőr és szakmaiatlan elképzelés.

 

Nem ért még a valláspolitikához sem az,aki szeretné, hogy Magyarországon ilyen legyen.

Történelmi reátekintésben pl Horthy Miklós, valljuk be.. egy politikai balfasz volt, egészen részletesen   az egyik miniszterelnöke gróf Bethlen István pedig mindössze seggfej.
Horthyminiszterelnökei közül Kállay Miklós és Teleki Pál értettek a politikához ... Kállay Miklós politikai módszerét,a hintapolitikát  utánozza Kurz osztrák kancellár valamint az osztrák kül-és belpolitika már vagy 40éve.

A vallásmég hagyján,ez a kérdés eldőlni látszik, nagyon kicsi az esélye annak, hogy a  jövő ne a HIT Gyülekezetéé legyen,futottak még rovatban a Jehova tanúi-val.

 

Elvi esélyét látom talán a nemzetiesebb kulturpolitikának főleg azért,mert a magyar nyelv nem az indogermán nyelvcsaládba tartozván, tehát Európában eléggé elszigetelt. Ma az egyik legjövőbevezetőbb kulturális divat a szabadságharc a zsarnokság ellen a magyarfikázással,nekik szeretném mutatni a magyar kultúrából egy érdekesfigurát,a nemmagyar származásúPetőfi Sándort, a világon alegismertebb magyar költőt,világszerte ismert szabadságharcosköltőről van szó,még Vietnámban vagy Peruban is a legismertebb idegennyelvű költők közé tartozik. Törökországban Izmírben monden évben párilis 11-én József Attila napot tartanak többszáz résztvevővel,meglrdezen akkor, hogy Budapesten minden április 11-én a József Attila napon hányan ülnek a szinházteremben.

Sejtésem szerint a Magyar nemzetikeresztény értékrend főideológusa nincsen túl jóvéleménnyela hites uráról. Igen ritkánlehet őket együttlátni,én Torgyán József Bazilika-béli búcsúztatóján lestem el azt a pillanatot,amikor a nagy asszony szájáról leolvashattam,miszerint ne dumájjá' itten, hanem haladjál előttem, gyerünk kifelé már! Ezzel nem ahzt mondom, hogy túl jó véleménnyellennék a Nagy Asszony ura politikájáról,mindössze annyi a véleményem, hogy talán a Nagy Asszony iuraegykicsitmégtud valamit apolitikárólannyit már nem,mint 50kilóvalezelőtt,demégmindig,úgy látsziklegalábbis,hogy valamiveltöbbet,mint a Nagy Asszony.

 

Nem szivesen adok egy ekkora nagy Asszonynak tanácsot annális inkább,mert szerintemő isbetölti az ura mértékét abban, hogy csakis nála butábbaktól kérne tanácsot, vagyis ha a Nagy Asszony megkeresne, és tanácsotkérne tőlem,lelkileg összeomolnék, hogy.. már csakennyitérek és ekkora ostoba szenilisáááálatt lett belőlem.

 

Mégis, ez csak játék,tehát játszásiból azt javasolnám a Nagy Asszonynak, hogy egyzser függessze felakiosztását a fentrőllefelé beszéléssel és üljön le azétkezőasztalhoz este az urával és hallgassa meg apolitikai véleményét arról, hogyan lehetne politikailag elfogadhatóbbá tenni..a harcot inkábbmellőzvén...ez a szerinte nemzeti éskeresztény értékrendet.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3716199410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása