Ha a szerencsejátékipar fogadás üzletágában a magyar folklór része lehetne az ilyen típusú,olyan lehetőség,amiből ez a Vidnyánszky eséllyel jöhetne ki, tehát elvi valami arra, hogy kijöhessen, nincsen. Fölse tennék a táblára Vidnyánszky nevét, nemhogy tippelni lehetne a jólkijövésére.

Nem vagyunk egyformák, van nekem egy szokásom,szivesen képzelem magam más emberek helyzetébe,mit csinálnék akkor,ha én ő lennék.  Igyekszem nem magamból kiindulni akkor, amikor ehhez a játékhoz elkezdek magamból kiindulni.

Tegnap például megláttam Stohl Andrást maszkban az őrségben,ő is kiállt őrizni az SZFE-t. Ez az őrzés afféle jelképes őrség, hiszen egyébként senki nem megy oda az SZFE-hez, akitől fizikailag is meg kéne védeni az SZFE-t.Haén StohlAndrás vagyok,ezt teszem,fogomamaszkomat,felteszem,az orromat is takarva éskiáálok. Ha van..szorul  belém egy kis ízlés,azértodáig nem ragadtatom elmagamat, hogy pirosfehér nejlonszalaggal bohóckodjak a balkonomon.

A politikai megfelelés műfajában van szívügyem is,Lovasi András nyomorult pedálozása a politikaimegfelelésért,most ő is beállt a sorba és ettől azt remélem, hogy Lovasi András végre révbe ér és politikailag megfelelőkategóriába kerülhet.

Till Attilával nagy a baj, ugyanis a keze NER-pénzekhez ér, mint ugyebár a TV2 fizetési listáján, szerződésselkötött celeb. A töbetűhöz közel a söbetű,pl a Stohl.  Pedig csak annyit kellett volna tennie,mint amit Stohl András megtett. Till baszogatásának egyébként van az a szórakoztató része,miszerint Till Attila van pontosan akkora zsidó,mint Karsai,  tehát ha előbb kiérdemelné politikailag megfelelő megítélését, aztán majd,mint Karsai, jól leantiszemitázhatná azokat, akik csúnyát mondanak rá.

Történelem-és politikabuzik kiállásnak nevezzük az ilyesmit,amikor valaki jót akar a politikai megítélésének és kiáll.

A buszsofőrök mást neveznek kiállásnak,pont az ellenkezőjét annak,amit a teherautósofőrök neveznek kiállásnak. Valamint a teherautósofőrök szerint kétféle autóvezető a nemsofőr,az egyik az úrvezető,a másikpedig a buszvezető [-> nyakkendős buzi] .

Megnéztem az ebben a diktatúrában,ami van, egy teljességgel ellehetetlenített,mert pártatlan és politikailag független televízió hiradóját,ezt a televíziós vállalkozást egyébként egyház tulajdonolja ésfőszerkesztője ennek az egyháznak a vezetőjének a fia. A hiradóban beszélt egy idültalkoholista 81éves baloldali érzelmű néni,azt nem tudom, hogy az MSZP-nek tagja-e, de baloldali és ez már nemfog változninála, elmondott egy a politkai megfelelőségét tökéletesen igazolószöveget,ilyesmikbe szocializálódott a néni, úttörőként kezdte a politikaimegfelelőség kisiparát. 

 

Szóval,amikor Vidnyánszkysat játszottam,akkor,persze fejben, hazamentem,megkerestem a bankkártyáimat,a befektetési papírjaimat,minden olyasmit,amiből pénzt lehet csinálni , előkerestem a Meyerhold-díjamat igazolóoklevelet a jelvénnyel meg az igazolóokirattal,satöbbi,remélem,hogy kettősállampolgár vagyok,ennek most nem fogokutána nézni, nem tudom, hogy Vidnyánszky Attila ismeri-e a vérbe elhúzni kifejezést,de egyszerűen elhúzok ebből az országból a vérbe azután, hogy azt, amit Karsainak mondtam úgy lehet előadni antiszemita megnyilvánulásként,ahogy pl valaki mondott valamit a vetésforgó szükségességéről 1951-ben,mint ugyebár büdösparaszt és attól vita nyitása nélkül  kuláknak nyilvánították.

 

Ha az embert 1951-ben kulálnak nyilvánították,nem nyithatott erről vitát,nem érvelhetett azzal, hogy hatgyerekes zsellérként kapott földet a földosztáskor és attóllett kulák, hogy szőlőt telepítetta kapott földjeibe. [-> felszorzásos kulák] 1951-ben minden településen lakosságarányos számú kulákot kellett előállítani és azokon a településeken,aholnem volt egy kulák sem,a termőföldek aranykoronaértékével vagy szőlő-gyümölcsös,ritkán erdő minősítésükkel nivellálták ki a felszorzásoskulákot.

Vidnyánszky meg antiszemita és kész.

Természetesen,míg pakolászok,hív az Orbán Gestappó Hátugye nincsen demokrácia Magyarországon,a náci junta mindent tud, hogy képzelem.Nem csak a húsbóláll a leves, hanem a levét is meg kell enni. Gyakorolja rám a nyomását az Orbáni CDiktatúra, nézegetem Meyerhold arcképét,jön-eértem a fekete autó és vinnének-e péppé verni a lábaimat.

A Kárpátokban ilyenkor már ősz van. Az ősz után majd jön a tél és az a Kárpátokban egészen tél-szerű még.

 

A részletekbe nem bonyolódnék,nem tudom,Vidnyánszky tényleg is a nem is érdekel,milyen értékrend szerint hogyan ésminek nevelte a gyerekeit,az biztos, hogy 2020-ban az apja ilyen döntéséree hat gyerekből egy tutti, hogy faszomozni meg a picsába mározni fog az ötletemre és ellen áll.

 

Meyerhold egyébként kikeresztelkedett zsidó volt Oroszországban, a politikai hovatartozása mindig időszerű volt, hamar formalista lett, aztán meg bolsevik Sztanyiszlavszkij [ MihailBulgakov: Szinházi regény] ellenlábasa, a halálos beteg Sztanyiszlavszkij mindent átadott neki átmentésre,Meyerhold nyiltan kiállt és elitélte a formalizmust, azzalegyben a sajátmeg az azzalellentétes Sztanyiszlavszkij életművét is , de ez is kevésnek bizonyult, 1940-ben letartóztatták és megkínozták.   Egy másik diktatúrában,amihez szokás Orbán Diktatúráját  hasonlítani, hiszen Orbán egyik neve a Sztalin. A másik a Kádár,a 33-ik meg a Varacskos Maradona.

Ugyanis Meyerhold rosszul tippelt: Nincsen az a politikaimegfelelés,amiben hátrálván egyszercsak ne a fal következne. Vagy igaz vagy nem, ilyenkor,amikor a dramaturgia előrébb való az igazságnál,dramaturgiailag a falkövetkezik,amibe Meyerhold belehátrált,a részletek,miszerint inkább egy faoszlophoz kötözték ki, nem lényegesek. A lényeg, hogy addig felelt és felelt meg felelt meg és feleltmeg politikailag,míg már nem volt hová hátrálnia.

meyerhold.jpg

Vidnyánszkyval egyébként nincs is miről tárgyalni,még csak az kéne,a tárgyalás, fognámagáta disznó orbánista és nekiállna engedni meg hátrálni,ez a mai politikai számítások szerintmajdnem annyira rossz forgatókönyv,mint az Orbán Diktatúra.

Meyerhold életmódjáról nemsokat tudhatunk,Mihail Bulgakov azonban Sztanyiszlavszkijét felvázolta és azalapján megtippelhetjük,hogy Meyerhold sem élhetett rosszabbul.

Vidnyánszky is megtalálta számítását,megvagyonosodott, jut is marad is,amit most felfal az összezuhanó ingatlanpiac meg a szemrebbenés nélküli azonnali ajánlatok,az a vagyon a mai ukrán árszínvonalba ágyazva mégmindig eléggémesés ahhoz, hogy Vidnyánszky a hátralévő életében hiszen amúgy is ukrán,tehát ellegyen,mint a befőtt.

Esik az eső, a tarravágott hegyoldal fénylik,ülök a gerendaházam fedett teraszán és nézem a semmit,ami a szürke egyhangúégből szitál alá, jó itt nekem,az ukrán antiszemitának,aki hogy gondolta tényleg,hogy.

És ekkor eszembe jut a portfólióm orosz része, az ukrán politikai képlet,ami öt rosszból áll,ebből három antiszemita,Meyerhold zsidó volt és orosz, valamint a portfólióm, bassza meg,markáns része Moszkvához köt,ami orosz,tehát ha úgy adódik az ukrán képletben még egyszercsak kiderül, hogy oroszbarát ügyynök vagyok, hiszen Orbán szopja Putyint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5616196090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2020.09.10. 08:25:36

Na, ez már egyszerűen kurva unalmas.
Ha hitlerről szeretnénk megállapítani szimbolikusan kortársaként, hogy baj lesz belőle, akkor a mai ballib idiótákat miért nem ítéljük meg azon frissiben, hogy ha ezek még egyszer a hatalom közelébe jutnak, akkor Magyarországnak annyi?
Ezek a színészek nagyjából a b liga, ha sírunk azért, mert a magyar válogatottak a fociban is külföldön maximum a b ligában rúghatnak labdába, akkor miért nem sírunk azon, hogy a színészeink még annyit sem érnek?
Van magyar Gérard Depardieu? Vagy magyar Jean Reno?

Frick László Intézet 2020.09.11. 06:29:04

@Serény Vélemény: Van valami abban, hogy időszerűkérdésekkelkapcsolatban le kéne szakadni már a hamis párhuzamok eröültetéséről. Hitlerideje h
Hitler idejében volt és a nácizmus alaplényege, ebben különbözik a faiszmustól, hogy virulens. Azaz képtelenségkétszer ugyannak a nácinak a torkára lépni. Fogok pl egy jellegzetes amerikai nácit az 50-esévekből,kijelenti, hogy Hitler egy szar náci volt.

A gyakorlatban azzal találkozunk a náciellenességben, hogy aki náciellenességével szeretneérvényesülni,fog egy fasisztát, felszorozza nácinak,úgy bánik vele,ahogy a bikinis nő az üvegmedencében a kis kajmánnal "Veszélyes birkózásakrokodillal" ésünnepeltetimagát,mint hőst. Amihez képest a bikinis nőtőlelvették az elkábított kajmánt,nemtudom,meddig birta a napi elkábításokat...a lényeg, hogy az a nő illegett egyet,intett egy bájosat és elillant,ahogy az artistaképzőben a porondról gyors eltakarodás gidamozdulatait gyakoroltatták.

Harminc éve megy ez a cirkusz,aminek az lett a következnémye, hogy 30évvel ezelőtt mnégúgy kellett felbérelni 15 barmot, hogy neonáci jelmezekben masírozzanak,ma viszont már van társadalmi bázisa, ha nemis a náciknak,de a vulgárfasisztáknak. Sőt, erre a bázisra építették ráa jelenleg Under Construktion Jobbik 2.01-et.

Szerintem ha nem nácikártyáztak volna annyit,akkor dzsaszta-alapon nemlenne ennyi vulgárfasiszta érzelmű óccsón-magyarunk.

Az a félelmem, hogyattól, hogy virtuózuan bánok a múlt század Nagy Bajainak a móókszista hamisítványaival, nem leszek képesakorunkvalódi problémáit felismerni.
Szerintem ebben 1-etértesz velem.

Ugyanez pontosan a nejlonmókszizmussal is a bajom,mamármexikói drogdílerek alkarján tetoválás Che Guevarának az az agyonsokszorosított arcképe

Serény Vélemény 2020.09.12. 21:36:57

@Frick László Intézet: Ez már egy urban legend. A hazugsággyár egy terméke. A marxizmus az pont a Mexican drogdíler Che Guevarás tetkója, meg Jagoda, meg Kádár, meg Gustav Husak, meg a szifilisztől meghülyült Lenin.

EZ a marxizmus. Semmi jó nincs benne, csak az emberinél is rosszabb, tömény gonoszság.
És a marxizmus 2.0-át pont a világ leggazdagabb emberei tolják, és pont nem azért, hogy a világ igazságosabbá váljon, hanem azért, hogy ők a világ leggazdagabb emberei maradhassanak.

Frick László Intézet 2020.09.13. 06:54:07

@Serény Vélemény: Amarxizmus,ha szigorúan vagyunk,Marx filozófiája,amitőlkülönbözik Friedrich Engels filozófiája, valamintMarxésEngels közösmunkásságais.
Ennek.. átfolgozott verziója a Leninizmus.
Sztalin pedig Lenint is revidiálta.
Rákosi adfoptálni igyekezett a sztalinizmust,biztos kilehetne máérni, hogy abból,amit Rákosi marxizmusnak nevezett,mennyi volt a marxizmus.

Amai nyugati történelemtanítás hivatalosálláspontja szerint Sztalin aknamukája,diverzánsainak tevékenysége következtében tört fölaz eurokommunizmus éseuroszocializmusNyugaton, Franciaországban pl vagy Olaszországban.

Amkszivmus a "marxizmus" Kádár féle verziója,az euromarxisták nemtekintettékKádártkommunistának vagy marxistának,ellenforradalmárnak neveztékés gyűlölt,megvetett,későbbbpedig kinevetett ember volt.

Ez..egészen odáig húzódik, aminekkereteiben az olasz baloldaliak a rendszerváltásutáni,nálunk bolsiknak földicsért szocialistáinkatlimuztinszocialistáknak csúfolván egyszerűen bohóctréfánaktekintették.
Gyurcsányt meg pláne.
Amagyar baloldalit baloldalinak amagyar "jobboldali"tekintette meg a magyar "baloldali" senki más.

Állítólag valaki foglalkozott a kiszázalékolással,akadémikus,szerinteamkszizmus marxizmustartalma mintegy 5%.

Most pedig beszéljünk Castro-rólés Che Guevaráról,az a mókszizmus egy igen érdekeskotyvaléka a bolivárizmusnak,a gringóellenes trockista-vulgármókszista handabandánakés még talán a maóizmushoz is több köze van,mint a mókszizmushoz vagy a marxizmushoz.
Az a gyanúm,hogy a castroizmusról van valami,amit nem tudunkés ez a valami..eddig megakadályozta, hogy akubaiak úgy viselkedjeneka castroizmusnaka szerintembolivarista alapjaival, ahogy a magyarok és nélkül Óniót váltottak 1990-ben.tehát nemkellacastroizmus akubaiaknak,de valahogy nemakarnak a gringok alákurvulniúgy,ahogy a nagy-és dédszüleik kurvultak.

Amaóizmusrólmár mutattam, hogy buddhizmus a szeretet legeslegminimálisabb ösztöni-biológia.. genetikaikódjainélkülis. Ugyan MaofeljövetelekorMarx,Engelsés Sztalin képeket is hurcobáltak akínaikommunisták,deén ezeket aképeketúgy tekintem,ahogy maőplegy Hollandiába látogatókínaiküldöttség embere amerkantilizmusrólmeg a református közazdaságtanról beszél.

Van ilyen,plSzulejmán bácsi 1541-ben Budán tudta, hogy mit kellmondania a budaiaknak, hogy őamagyarok barátja,a jótakarja Budánakés támogatja, valamint akis Zsiga királyfnakelholt apja helyett az apja lesz és ilyesmi.

Röviden:egy duma.Maonak egy időben érdeke volt magát marxistának dumálni,ennyi.

Serény Vélemény 2020.09.14. 08:38:08

@Frick László Intézet: "Amarxizmus,ha szigorúan vagyunk,Marx filozófiája,"

Figyu, bocs, de ez egy értelmiségi rögeszme. Maga Marx egy gonosztevő volt. Egy mocsok gusztustalan gazember. Az amit létrehozott ugyancsak egy mocsok, gusztustalan, és _nagyon_ gonosz valami. Akár filozófia, akár gazdaságtan, akármi.

Kicsit olyan ez, mint Mohamed munkássága. Vannak olyan részei, amelyek alapján bizonyos mértékig élhető társadalmat lehetett létrehozni, meg van olyan hely, ahol úgy implementálták, hogy gyakorlatilag nagyon embertelen rendszer lett belőle.
DE nekünk, nyugati kultúrkörben nevelkedetteknek bármelyik verziója is: hamis.

És főleg nekünk magyaroknak (jó, én (is) félig sváb, negyedig tót, negyedig mittoménmi vagyok, valszeg magyar gén van bennem a legkevesebb ) -- szóval nekünk az egész xv századtól kezdődő történelmi vesszőfutásunk fő oka pont a militáns iszlám nyugat-ajrópa felé való terjeszkedése, szóval egy normális magyarnak nem lehet megmagyarázni, hogy az iszlám milyen jó vallása is a békének, mert tapasztaltuk is, hogy nem.

Szorgalmas Gyémánt 2020.09.14. 08:48:14

@Serény Vélemény: Mintha én írtam volna a fentieket. A mai, kultúrmarxista nyomulás fent és az iszlamista nyomulás lent pedig harapófogóként roppantja ketté mindazt, ami a Nyugaton érték és megőrzendőre érdemes.

Frick László Intézet 2020.09.15. 05:30:16

@Serény Vélemény: Hamvasnak van egy kifejezése Marxékra,a "Lelkiismeretfurdalásos gyárosfi"
AmikorMArxék eszméltek, az egekre bűzlött föl az a rohadás,amit a "Nagy Francia Forradalom" okozott, a csürhe.. a valóban proletárok,amit műveltek és az arra adott,szintén rohthasztó inverz reakció, nevezzük bonapartizmusnak. A grófot nem a vér teszi,mi magyarok ezt tudjuk a hirtelenbáróból méghirtelenebbül grófivá emelkedett Zapolje család miatt.

Tudtad, hogy Hunyadi János egyenesen a pápától kapta a hercegi címet,viszont nem használta?

Tökéletesen megértem Marxot ésEngelst, hogy úgy érezték, szépen neki kellülniükés.. ez németül van, német gondolat, szó szerint magyarra fordítva... csinálni egy filozófiát, vagyis az két filozófia volt,amarxémeg az Engels-é, csak aztán ők maguk egyesítették, most kéne'Muki barátunk beleszólni hegeliánusan.

Volt Marxéknak amaguk ideje,amikor progresszívek voltak,ahogy ezt már kifejtettem a proletárban,amunkásosztályt nem gondolták tartalmilag proletárnak, csak ...viccnek szánták, egyfajta iróniának.Nagyon is jól tudták, hogy a csürhe, vagyis a proletárok,az nema munkásosztály,hanem annak az antagonisztikus ellentéte.

Az.,amit marxizmusként tárgyalunk,kétféle verzióban létezik és akik a Szovjetúnió uralma alatt tanulták, azok az orosz verziót ismerik,amásik,amirőlnekünk fingunk sem lehet, az az eurokommunizmus.

Ma eurokommunisták Olaszországban és Ibériában vannak,elvileg... nyomokban... Franciaországban,a többi, az maóista vagy posztmaóista. Daniel-Cohn Bendit illiberális alak,maóistaként kezdte az ipart,ma pedig a tipikus posztmaóista.

Idekint ritkán beszélek erről, de odahaza és magánban többször felmerül a baloldaliság kérdése, hiszen a szüleim generációja úgy érezte, hogy a diplomáját egyenesen KádárJános kezébőlkapta

Nos, Kádárjóformán baloldaliba sem számít az eurokommunistáknál,az eurokommunisták tekintetében 1956 egy eurokommunista forradalom volt,amit a leninista-sztálinista moszkoviták levertek.

Ritkák apillanatok, de plBoris Pasternak sikerregényének a történetében kiviláglik, hogy a szovjetek az eurokommunista olasz párt vezetéséből szerveztek át és akkor az OKP vezetésének egy része így ellentétbe is kerültaz egész párttal.

Lent a gyakorlatban... ezzel szoktam un "magyar baloldaliak" agyát felbaszni,ma is,lent az életben az olasz vagy spanyol baloldali.. baloldalihoz méltó életet él, ez nem az az arrogáns, beképzelt.. Haász János, Bede Márton,SzilyLászló vagy Uj Péter alakításában látható "provokatívnak" gondolt pankkos,kihívó.. "merész".. "kritikus".. röviden bolsevik arrogancia,ami a magyar folklórban a "paraszt és a deák" népmesekörbőlis kiolvasható, a deák (=értelmiségi) baloldaliasság, amiben a paraszt van folyton a szopóágon,a deák szopatja és ezért aparasztnak még szégellnie is kellmagát,mert osztályöntudatlan zsírbarom, aki azt érdemli, hogy SzilyLászló telefonon szopassa meg. meg Haász.

Ez a hátrányunk nekünk magyaroknak ..Nem tudtunk találkozni baloldaliból, csak ezzela Rákosi.. Révai... Koimlós János, Hofi Géza.. Parti Nagy Lajos...UjPétertípusúkifinomultan műűűűvelt, tudós,polihisztor és természetadta egy humoros fajta értelmiségibaloldalival, hiszen Mező Imrét is egy ilyen humorista hagyta a loncselésáldozatána,amaga nemében egyszerre Bagi és Nacsa Biszku Béla.

Volt szerencsém élőben találkozni Czinege Lajos vezérezredessel, egy egész napon át megfigyelniőt,a humor nagyágyúja volt,egy jófoirmán az, akit Gálvölgyi Jánosként a szinpadrólismerünk (nem az a morózus humortalan méregzsák mizantróp, aki Gálvölgyi egyébként maszekban)

Millió másmilyen baloldalija voltMagyarországnak Horthy Miklósidejében volt nekika fénykorszakuk,amagyar szociáldemokraták,a magyar szervezett munkásság, akik apolitikai életbven kétfronros harcot vívtak,az egyiket Korthy rendszerével és volt az a másikszombat esténkntmeg vasárnapdélután a komcsikkalezek akomcsik,ténylegh..kérlelhetetlenülhumorosemberek,mint Rideg Sándor... a kocsmákban részegen verekedéseketprovokáltak a szocdemekkel,a komcsikúgy jártak verekednihétvégenként, ahogy a felvégiek jártak le az alvégre vagy szomszédos falvcak legényei egymáshoz,voltaz a 44444 kommun istánk az egymillió szervezett szocdem munkáshoz képest,de ezek akommunisták gondoltákúgy, ahogy Uj Péter, Haász János, Dezső András,Szily László, Haszan Zoltán , Bede Márton ,Magyari Péter (nem tudom, van-emég annyi józan pillanata, hogy) és társaik.. egyszerrűen mindenki FÖLÖTT érzik magukat, egy bizonyosfajta derűvel szerte...letekintvén a birkafőzőfesztivál és bundáskenyérszagú tömegemberekre.

Ez a röviden a bolsevik szemlélet

amiről viszont az eurokommunista nem tud.

1956.augusztusában Magyarországon jártújságíróképében Gabriel Garcia Márquez kolumbán írók,aki annyira nem volt egy értelmiségi típus, hogy még a spanyol helyesírás alapjait sem ismerte. Ez a Márquez.. a szó mókszista értelmében tök' hülye volt apolitikához, jóformán az alapismeretei is hiányoztak.
süti beállítások módosítása