Mint már többször mutattam: Az USA politikája jellegzetesen XX.századi válaszokat ad XXI.századi kérdésekre.

 

Nyilvánvaló ötlete az USA háttérhatalmának a válságból való kilábalásra az, hogy " az USA megint megsegíti Oirópát, hiszen ez kétszer is hűde bevált" Azt is mutattam,hogy az ötlet fénypontja a valóban faszán összejött Arab Tavasz volt.

A Többpólusú Világrend egyik kloákája Nigéria lesz. Az Arab Tavasz kereteiben Kadhafi picsánrúgásával térlépország folyosó nyílt a nigériai csicskáztató emberkereskedők számára,amiben Kadhafi népe,a tuaregek is résztvesznek:Ők szállítjákát az Európába felportyázóüzletembereket meg a becsicskáztatott népeket és a többszörhasználatos terhes kismamákat meg kisgyerekeket.

Különösen mókás a tény: Az USA elnöke, de főleg a külügyminisztere vett részt a több, mint képpólusú, tehát a 3+n pólusú XXI.századi Globális Világgazdaság beindításában.

nixonesmao.jpg

Vagyis a kapitalizmus leölésében.

Vagy: Ha tetszik,

a kapitalizmus meghalt és telhetetlen önfaló zombiként Vóking Díd-ez.

Vehetjükúgyis, hogy a kapitalizmusamérhetetlen profitéhségében felfalta saját magát és egy zombit szart ki. És ez a zombiérdektelen a nemzet- sőt, a kontinentális gazdaságiérdekekiránt is. Az anyját vagy a kutyáját megbaszta 2 Cent-ért? Akkor mennyire érdeklik akontinense gazdasági érdekei?

Mindegy.

A lényeg az, hogy a mai amerikai-és azzal,mert szövetségesei az USÁ-nak,az oiropolitika,meg a világgazdaság  és a valóság,azok jól elszakadtak egymástól. Az un "politikai közbeszéd" , azaz amit az un "sajtó" sugároz gyakran annyira se nincsen köszönőviszonyban a valósággal,mint atávírórendszerek fénykorában,amidőn egy riporter távírógépnél a gyarmati szolganép izzadsággőzében diktálta a szerkesztőségnek report-ját.

Volt már ilyen: 1939-ben az un Antant Hatalmak elképzelései Európáról...a náci Németországról,a kumuninystákrú...A Szovjetúnióról..és egyáltalán... 1939-ben,azaz 81 évvel ezelőtt a Szovjetúnió és a Náci Birodalom paktumban,kiegyezésben állt egymással,miközben az angolszászokabba a hitbe ringatták magukat, hogy a nácikmajd jólfelszámolják nekik a Szovjetúniót. Japánt szerintem számításba se vették ,miközben Nanking hullagázfelhői még jóformán el sem ültek...

Van a jellegzets amerikai ellenségképgyártás,aminek a ritmusa:
A Szovjetúnió,miután meglepő módon valóban a Szovjetúnió sorsára tudott jutni, 1991-ben kiesett az ellenségképből s hirtelemjében amásodik legveszélyesebbek, az akkormég szövetséges Izrael, az akkor még talán létezo "zsidó befolyás" ... fhuuu,de kellemetlen volt ezt így leírnom,de muszáj,megkerülhetetlen, gyorsan rámutatok ennek a jellegzetes politikaiképletnek az utolsómohikánjára,Bernie Sanders-re... vagy a Bloomberg-re... Hirtelemamuzulmánok lettek az ellenségkép,majd amikor az idültalkoholista Jelcint sikerült Oroszországban picsán rúgni... A pedig az USÁ-ban annyira ünnepelt "orosz csőd" után feljött az orosz középosztály...nem tudom,kit meglepőmódon Oroszország talpraállt,meghagyva az iszlámterrorizmus ellenségképét egy szovjetúnióalakú oroszország -ot festettek a falra... Miközben Kínában a másolóskorszak kezdett átfordulni az innovatívra...

2000-rejócskán elszakadt egymástóla gazdasági gyakorlat meg a politikai elmélet. Pedig gyakran előfordult,hogy a Holiday Inn szállodalánc akkor még mindössze 7 pekingi hoteljében az amerikai politikameg az amerikai gazdaság munkásai együtt reggelizték az amerikaireggelit, kortyován hozzá az amerikaikávét......annyira nem volt nehéz a nemamerikai fehéreket fölismerniük,azok voltak,akik eszpresszókávét szerettek volna .. és amerika derék pogárai hátrdőlve-nassolgatván az európai műsütiket a műlekvárós toast-műkenyerekkelnézdegélték a sok ökör,segghülye,kulinak való agyatlan barom sárgát,akikmár ebédeltek szerintük a leveses pultnál ...úgy voltak vele, hogy a gyarmat állatfajták biztos másidőzónábólérkeztek,azér' ebédenek hajnali 10-kor.

Nem,nem fogtak gyanut a Pekingi Olimpia évében sem még a politikusok,pedig megkérdezhették volna az amerikaigazdaságkiküldöttjeit,hogy mit a faszt zabálnak hajnali 10-kor ebédneklátszótmár,mi ehető annálaleveses pultnál... mert2008-raa gazdaság embereinek a 2-3%-a már átállt a reggeli leveskultúrára.

 

Annyi történt, hogy valamivel a Pekingi Olimpia előtt Kína is fölkerült az USA ellenségeinek tablójára.

Nagyjából2007.óta a Bloomberg és a Financial Times egymástól függetlenül jósolja Kína jövőévi összeomlását. Majd a következőévre ugyan még nem omlik össze Kína gazdasága ésegyben nempukkad ki alufi,de sebaj,a Bloomberg megint megírja és a Financial Times azt, hogy majd jövőre összeomlik és kipukkad.

Éppen most néztem meg a Hsziao Mi (helytelenül Shao Mi) óriásvállalat történetét.A konszern a szokásos mezőgazdaságikommunákra jellemzó nevet vette föl,mintha plegy hasonlómagyar infotech a Bózakalás vagy az Egyetértésnevet választaná vagy a Dobó katicát vagy a Hámán Kató -t.

hsziaomialapitok2010.jpg

A HsziaoMi Konszern alapítása évében 2010-ben azt írta a Bloomberg és a Financial Times, hogy jövőre, azaz 2011-ben összeomlik Kína gazdasága.

És az amerikai politikusoknak az sem tűnt fel, hogy a Holiday Inn szállodalánc csak terjeszkedik és terjeszkedik Pekingben, aztán az sem, hogy 2011-re szinte megszűnik a kerékpározás Pekingben,majd az sem, hogy a mi BuBi-nkhoz hasonló bérelhetőbiciklikből terjed el a városban vagy 100000.. vagy hogy esténként néger buziprostik szóligatják le őket a kommunista metropoliszban.

Bruttó összeadva Pekingben 11 hónapon át van olyan leszálló légáramlás, mint Magyarországon csak a Karácsony előtti hónapban jellemző.Még a füst sem száll föl. A mélyszegények  kisebb darabokra törde'-tapossák   a Budapestról kisteherautókra pakolás előttlogisztikai okokból laposra taposott bútorokat éskésekkel szabdalják alinőleumot fűteni, tömnek hozzá egy kis szennyes segélyruhát és ezzelnőa Szálló Por Koncentráció [ "Pekingi Szmog"].

Azt sem zárom ki, hogy lehetséges: Amerikai háttérhatalmi politikusszeptember első kéthetében vagy május utolsó kéthetében érkezik Pekingbe,amikoris felszálló a légáramlás és ritka jelenség:Tiszta kék ég borul  a város fölé.

Ami megfejthetetlen titok a számomra: rendben van, hogy a mai amerikai politikacsinlókmeg politikusok tök tudatlanok és húlyék a Globális Világgazdaságműködéséről,de hogy lehet az.. hogy.. az amerikai,az nem olyan,mint a magyar,aki még lélegzetet sem vesz,nemhogy hangot kiejtsen, ha nemzettársával lép egy liftbe...

Egyszerűen nem életszerű  számomra az, hogy mondjuk egy buzi politikus meglát egy bármilyen buzi amerikait és az a buzi történetesen a gazdaság kiküldöttje, hogy nem jönnek össze egy kicsit kardozni és két asszó között cigizvén-viszkizvén a gazdaság embere nem kottyant ki pár titkot a kapitalizmus haláláról vagy pl a kínai gazdaság néhány olyan apró eltéréséről, amiről a Financial Times-nak vagy a Bloombergnek fingja sincsen. Még ma sem.

Elképzelem magam előt az idén-tavaszi hong kongi szállodai jeleneteket,az amerikai üzletemberek állják a sort a leveses pultnál,és bámulják, hogy mit bámulnak a politikai kiküldöttek,akik maszkot és védőfelszereléseket jöttek vásárolni. Vagy: Hogyan voltak  képesek nem megállni legalább a reptéren és egy jót röhögni a jeleneteken,amikben az oiropolitikusok által megvásárolt nemkínai,tehát sokkal  demokratikusabb hongkongi vállalatokáltal a kínai divízióval beszállítatott kínai felszerelésekre az amerikaipolitikus nemzettársaik rálicitáltak?

Mára ennyi nemzeti jóérzés nem szorul egy amerikai üzletemberbe, hogy a kínai csaját a csomagoknál hagyva odalépjen a nemzettársához és figyelmeztesse, hogy ugyanazt a kínai védőszerelést vásárolja meg két profit-feltéttel,mint amit odaát Shanghaiban tudott volna megvásárolni?

Ezek a valóságok azért nem párhuzamosak,mert csak az egyik a valóság,a többpólusú világgazdaság.A másik "valóság" ,ami két részre osztja a világot,A Jó Amerikára és A Rossz Ellenségeire... ... a virtuális. A virtuális műfajában is a kitalált.

 

A Világ Pólusai napjainkban: Kína, USA, Dél-Korea, India, Japán, Európa, , Brazília, Szaúdi-Arábia,Emirátusok ...///,,, Nigéria

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2816140258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.24. 11:06:58

"Nagyjából2007.óta a Bloomberg és a Financial Times egymástól függetlenül jósolja Kína jövőévi összeomlását. Majd a következőévre ugyan még nem omlik össze Kína gazdasága ésegyben nempukkad ki alufi,de sebaj,a Bloomberg megint megírja és a Financial Times azt, hogy majd jövőre összeomlik és kipukkad."

Jaj de érdekes, a NER is pont jövőre fog összeomlani, legkésőbb 2011-ben!

Frick László Intézet 2020.08.25. 06:48:32

@don Fefinho: A NER valamivel szerencsésebb, mint Kína.
A NER ugyanis természetesen minden valóságalapotnélkülöz,míg a Kína-kép,amit összehazudozik a mai amerikai sajtó Kínáról,20 éve még akár igaz is lehetett volna.
A NER neem gyakorlat, hanem csupán egy politikai marketing kommunikációs trükk.

Általában Oirópábanaz országok politikaigyakorlatában létezik egy minimum,amiben minden párt és "oldal"egyetért.

Bezzeg Ausztriában ésBezzeg merkelóniában ilyen pla náci mozgalom. Minden oldal éspárt belügynek tekinti a nácikat és belpiacosan kezelik a nácijaikat. Oirópában az is hallgatólagos (azaz titkos)megegyezés, hogy nem koaláznak nácikkal. Mondjuk nehéz is lenne, Magyarországon egy rendes FA - ANTIFA összecsapást nem lehet összehozni,miközben Bezzeg NSZK-ban 4500 ANTIFA szokott összecsapni kb 6500 FA-val. Magyarországon ez az arányfordított, számszerűen pedig úgy kell az ANTIFA mozgalmunknak felbérelni FA statisztákat vagy megvárják,amig a németigazi FA-kmegrendezib a Vár-ban az éves Maschierung -jukat. A buzitüntetéseinken egy kamionplatóra való "FA" provokátort ha sikerülössszekeríteni, csak az őket körbetérdepelő jógyerekmagazin fotósok kétszer annyian vannak.

2017-ben azonban amagyar Ellenzékkihúzta az öngyújtóját az EP "liberális"-ainálés a frakcióból valókibaszássaal fenyegettékmeg őket,ha koaláznaka Jobbik-kal. Erre egy zseniális húzással reagált amagyar ellenzék,a faiszta fassszopást nem szüneteltetve "ideológiailag" fejlődőnek nyilvánította a Jobbikot annyira, hogy 2019-re a Jobbik-ot észre sem vette az Összefogás-ban, hát akkor Márki-Zayt, a vadiúj neonácinkat hogyan is?

Frick László Intézet 2020.08.25. 06:51:01

@don Fefinho: ANERa Nemzeti Egyetértés Rendszere,egy ügyes sajtpapír,amit rohant előre és bianco aláírni az ellenzékünk,miszerint ebben a kurva életben nem tudna Orbán olyantkitalálni,amivel ők 1-et értenének.

Mára a NER úgy járt, mint a DORCO ... emlegetik,emlegetik,defogalmuksincsen,mi az.. valami..kb az orbanisztán -nak megfelelőt gondolnak a NER-t ejtvén.
süti beállítások módosítása