pati 1. pattanás cukkcsi gügyögcsiül

pati 2 állat, Olyan Aranyos

pati.jpg

Kezdjem azzal, amellett,ami Olyan Aranyosak-nál ritkább: a patkány még intelligens is. Etológusok szerint újabban a kan delfinek a legintelligensebbek a különleges és az emberek között abúzusnak számító kooperációjukkal a nőstények megejtésében. DNS vizsgálatok azt bizonyítják, hogy e "kooperáció" [itt: "csoportos erőszak"] után ma tudományosan még nem tisztázható okból általában sorozatosan ugyanattól a hímtől fogan delfinkölyköt a delfinnő.

Nem véletlen az, hogy a másik intelligens állatfajról, az orángutánokrólkevés szóesik,ugyanis ezek félelmetesek: Jövőképük van.

Szerintem azonban szükséges intelligencia ahhoz, hogy a patkány a Föld minden pontján úgy tudjon megélni, ahogy a delfin viszont a legtöbb helyen képtelen is.

Budapesten NEM elképesztően sok a patkány -mint bárholis az országban.
Írtam már erről, amikor patkányt nappal, az utcán békésen ücsörögni látsz, az már a patkánypopuláció lokális túlnépesedési katasztrófájának a jele. A kolónia annyira zsúfolt, hogy egy intelligens, ráadásul művelt és emberien okos aljas  patkány képes inkább fölmenni az számára undorítóan piszkos  emberek közé a büdösbe.

Vidéki falvakban a kuvikok elszapordása jelzi a patkányok vészes túlnépesedését, a bagolyinváziók. A bagoly is az olyan aranyos állatok közé tartozik. olyanaranyosak.jpeg Az embereket még nincsen mi elképessze, látni patkányt még gyakorlott szemekkel is nehézkes.

Annyi a kuvik, már budapesti falvakban is , hogy már nappal is repülniük kell meg verekedni a helyekért, már a legképtelenebb helyeken kell fészkelniük.

Házi macskákat ismerek,akik a patkányvadászat függői.Az ilyen cica az, akinek csukamájolajjal kell bekenni a whiskas-t, hogy a reklámfelvételen az orrát közelítse, de az már nem lesz meg, amikor a fogát is beleveti.

Mindennapos látvány: a filligrán 1,2kg-os lánycica egy 800 g-os Nagy Apa Kan Patkányt ráz a gerinceközepén, hogy lebénítsa..majd feltépi a torkát.

Ha valaki tudni szeretné, hogy a telkén (vidéki falusiul portáján) hol a sok patkány, akkor tartson olyan aranyos cicát, aki parkányvadászat függője: Ahol a cica állandóan tartózkodik,főleg lesben. Nem lehet elcsalni 666Ft-os cicacsemegékkel sem onnan. Ott járnak-kelnek patkányok s azok között tallózik a cuki cica.

Szakemberek, pl tanult állatorvosok,akik a gyakorlatukban nem tudtak már találkozni pásztorkutyákkal, akiknél a tejreflex nem tud elmúlni,mivel hogy egész életükben a gazdától csak szalonnabőrt és kenyérhéjat meg tejet kaphatnak , azt hiszik, hogy a mérgezett,de még élő patkány veszélyt jelet a patkányölő mániás cicára  -nem,  Doktor úr, dehogy.A cica az olyan patkányt csak  megöli,de nem eszi meg.Ha nem mérgezett a patkány,akkor viszont a körmeit és az állkapcsát hagyja meg számára annyira,abban a másik értelmében ennivaló...

A patkány a legtisztább élőlények közé tartoziuk, ilyen minőségében sokkal-sokkal tisztább, mint egy német környezetvédő vagy nem-muzulmán párizsi nő.

Városi Környezetben, ahol a pati ennivalóan édes, és a fejlett,mert városi emberek   felülnek olyan internetes hiedelmeknek, miszerint a járvány főoka a húsevés,nemtudják azt elképzelni,hogy  egy Ilyen Aranyos igen súlyos sebeket okozva rohangál föl emberre és harapdálja,alvó kocába , a szalonnájába,  fúrja a kutató alagutat.

Egyszer egy budapesti városban lakó művésznőnek szidtam a patkányokat, mondta is, hogy a patkányok édesek -ez igaz. Nagyon aranyos tud lenni a patkány, pl Bajnai Gordon annyira aranyos volt főnöknek, hogy Ritykó Emília sírógörcsöt kapott, amikor el kellett mennie Gordonnak a minisztériumából.

Brehm szerint a patkány a legjobb apa és anya,

ezt tanusíthatom,

hozzáfűzve, hogy az emberi fajban sorozatgyilkosok, vérnősző stricik vagy legendásan szociopata és egyben büdöskurva primadonnák szülőnek utolérhetetlenül tökéletesek, jók és még olyan aranyosak is.

Vidéki falvakban, de akár vidéki városokban is az un urbanizáció-nak fölhazudott mérhetetlen társadalmi elpicsásodás és kényelmesedés, az egyszemélyes társadalmak kialakulása  következtében a ház vonalától hátra bármi udvar, kert ilyesmi,melléképületek,ma nem kellenek senkinek. Odáig nem, hogy fürdőszoba és konyha felújításakor a sittet hátraviszik a kertbe és leterítik .. a melléképületeket lomokkal pakolják tele, az udvaron ott rohad össze és komposztálódik a nagyszülőktől felhalmozott & szocialista relációban "szerzett" azaz loptt tűzifa. Az ilyesmi rózsadombjai és hawájai patkánykolóniáknak. Mivel már nem tartanak disznót, a kutyuskáknak cicusoknak tudományosan tiltott ételmaradékot adni, falusi környezetben a fejlett Korszerű Modern Jövőbevezető Nő   hátraáll a ház sarkához és a pizzériából hozatott étel vagy a felmikrózott valamimaradványait lazán kikaparja és az másnapra onnan eltűnik. Patkányok ették meg -de ezt ő nem hinné el.

A nagypapa fiatal gyümölcsösöket vágatott ki kezdő oligarcha korában,amikor ingyen megkaparintott a fiatal gyümölcsösből 77 Hektárt majd kárpótlásosoktól szarért-húgyért is vásárolgatott még 1000 Hektárt.
Akkor ott vannak az autók,ma már a vasszedő cigányoknak sem kellenek. Ma, ha elszakad a vezérműszíj egy munkásautóban, otthagyják, ahol ez érte és... a négy kereke sem kell senkinek a gumikkal. Vannak,akik az udvaron hagyják ezeket az autókat -a patkányok imádják fészeknek elhordani, a 25 évvelezelőtti VW-Audik kábelezése pedig inyenc csemege,mármint a szigetelésük.

tehát a vidéki környezet -ben a házakban,a telken felhalmozott lomok,a szemétté rothadó, szétfagyó és avuló mindenfélék, emlékopelek és nosztalgiazsigulik mind-mind kitűnő élőhelyei a túlszaporodó patkány társadalmaknak.

A Fejlett & Nagyon Nyílt Társadalom embere  nem kockáztatja a karrierjét meg az egyéni kibontakozását utódvállalással, a patkányoknál ez még az ösztön szintje,ráadásul az életösztönt annyira írja felül, hogy a patkányfészekről fellapátolt jellegzetes udvari szemét-és lomrakás közepén addig védi testével a csupasz kölykeit,amíg a rálecsapó szívlapát előszele neméri. [saját kép]

A patkányok kedvelt élőhelye a szendvicspanel - azaz ipari-és raktár lemezcsarnokok purhab szigeteléssel. Kártevő irtással foglalkozó cégek tóvolumenét adja a patkánymentesítés -szagolgatják is a menedzserek,mert a rohadó patkányok gázai pont olyan szagúak,mint a földgáz: Gázszivárgás van, holott földgáz meg a közelbe sem.

veszelybenalofaszesamugeci.jpg

Veszélyben Az Index! Mivel már 10éve nem írnak azon a színvonalon az Index Hírportálon,ami színvonal eltűnésétől félve kéne zokogni az Index Veszélyé-n, ezért a 7 éve már a 444-en haldokló stílus emlékére, viszont ingyen és a CIA [ Au USA Kongresszusa] támogatása nélkül, puszta szórakozásből és rutinszerűen írok indexes stílusban.

A budapesti városban lakó művésznőnek elmeséltem, hogy egy mikiegér (vagyis vándorpatkány... intelligensebb,mint a házi és szép nagy kerek fülei Mickey Mouse-arcélt kölcsönöznek neki) mennyire-egészen emberien fogta két kezébe a frissen felszáradt napos csibét, aki mókásan kalimpált a lábacskáival,mint a hülye paraszt,aki még aggódni képes egy akkora blöff hatására,mint a Veszélyben Az Index.
tehát a kiscsibe még élt, amikor a friss, még takarmáyntól szűz belecsskéit huzigálta kifelé a hasi űréből s szlopálta befelé spagettiszerűen, felnézett rám a holdfényben,olyan aranyos volt az arca, amilyet Princz Dánielnek 44 önarckép[szelfi]ébőltöbbórásmunkával sikerül csak kiválogatnia.

Megkérdeztem ezen a ponton a művésznőt, aranyos-e még a pati, azt mondta, cukkíni.

BENETTONZÖLD ÁRNYALAT: Ha egyetlen képben szeretném ábrázolni Korunk Korszerűségét a Jövőjével Együtt amibe vezet, akkor a dilemma lesz az,mi legyen, hiszen a patkány is Olyan Aranyos és a Cica is Olyan aranyos, tehát a patkányt evő cica az ember alapbűne és ezellen úgy kellküzdeni, hogy macskakajával kell  etetni a cicát és a patit is.

 

Patkányirtás,

a patkányak nem innovatívak, sőt.

Rendelsz egy budapesti városban a Hachapurri Grúz (érted,grúz! -ez olyan,mintha a Búsuló Juhász meg Unkooorzigeuner Restaurant -nak hirdetné magát) étteremből válogatott georgiai ételkülönlegességeket és kiborítod a belső udvar bazaltburkolatára. Jönnek a patkányok, érzika csábos illatokat és nemeszik meg. Fiatal patkányokat,fiatal kanokat jelölnekki előkóstolónak,azoknak enniük kell belőle,majd 40 napos karantén következik,figyelik a fiatal kanokat, fáj-e a hasuk vagy a fejük, ha nem, akkor kerülhet föl a talán nemmérgezett kategóriába a georgián kaja.

Vannak un patkányozó kutyák,ők is olyan aranyosak,pl foxik.

 

De a tacsi is de geneticce.

tehát a patkányt még ugyan  nemlátni -demár túl szaporodott. Jelei:
a vidéki falvakban és városokban a mindenféle lomok,korhadékok,lerakott valamik mellékén több talicskányi földrakás. Puha,porhanyós,finom földrakások taliocskaszám, ha pl lenne virágoskert,javíthatná a talaját.

Épületben, használaton kívüli autó motorterében babszem nagyságú, babszem alakú fekete-sötétbarna patkányszar. Nem egyszer szórakoztam már városikörnyzetből származó,tehát nagyon fejlett embertípuson,aki a kiskezével meregette a kb félköbméter száraz patkányszart a hagyatéki garázsban,milehet az, valami érdekes termény? [seeds]

Itt jegyzem meg, hogy Városi Környezetben 4 nm előkert eltitkolása lakáshirdetésben per alapját képezheti és akkora árcsökkentő tényező, hogy inkább elállnak az üzlettől, fizetneki nkább plusz 800000 Ft-ot, csak ne legyen kibaszott előkert a lakáshoz tartozóan, mutatják is a házból, hogy ezt Franci néni, az utolsó házmester tanáta ki és nem az övék, semmi közük hozzá,nem az ő bajuk,majd a hülye,aki megveszi az előkerthez tartozó szuterént, az baszik rá,neki kell gyomtalanítania.

A patkánnyal úgy vannak az emberek, mint az újságíróink a korrupcióval vagy a lakosság [vlt.: lakóság] a lopásokkal:
Csak másnak lehet. "Nekünk nincs patink,mink tiszták vagyunk, akkor a szomszéd, a  mocskos Tóthéknak, azoknak van, meg a román tanítóéknak, a piszokok, azok is teli patkánnyal. Évikéjéknek nincsen,mert ők olyan aranyosak. Nem, Ildikónak sincsen, mert ő bassza Orbánt, hentesezte a Káslert, tehát Olyan Aranyos."

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9215971708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2020.06.29. 09:54:04

Ami miatt felhoztam a témát a következő: annak idején, amikor még Tarlóst kellett jóóldalról cseszegetni, a patkánykérdés minden nap címlapos volt a drágajó függetlenobjektív indexen. Ami tény, hogy kétségtelenül elszaporodtak a patik Pesten, de mivel ugyanakkor itt a falunkban is, ezért szinte kizárt, hogy ez Tarlós érdeme legyen.
Naszóval, ahogy jöttlátottgyőzött Karigeri, abban a pillanatban a patkánykérdés már nem szerepelt az indexen, hiszen minden szép és jó lett.

De közben gyakorlatilag _semmi_ nem változott.

Kivéve, hogy most:
index.hu/belfold/2020/06/15/patkanyirtas_fovaros_budapest_mentesites_kozbeszerzes_intenziv_irtas/

És ebben a cikkben már van egy ilyen mondat _is_:
"Ugyanakkor az RNBH és a független szakértők is állítják, nem 2018-ban szabadult el a patkányprobléma, hanem korábban, ezt azonban a Bábolna Bio többször cáfolta, saját teljesítési igazolásait és adatait mutatva fel."

A teljig csak egy darab papír, amit aláír a felelős vezető, és azt jelenti, hogy a kifizetés teljesíthető. De ezt nem kell tudnia a hülye plebsznek. A normálisabb főnök a teljig aláírása előtt bekér olyan bizonyítéknak később felhasználható dokumentációt, amit mellé csatolva fedezi a seggét, de még normálisabb helyzetben elég, ha a titkárnő bólint arra a kérdésre, hogy "Mancika, ezt aláírhatom?".

Vagyis ismét, az igazság odaát van. Vagy az utcán hever.

Serény Vélemény 2020.06.29. 09:59:22

"A patkányprobléma tehát nem szűnt meg, sőt a korábbi éveknél továbbra is jóval erőteljesebben jelen van Budapesten, így nagy kérdés, hogy miként alakul a helyzet a nyári hónapokban, és főként, hogy mit lép erre a főváros."

Mit lépne? Pénzt kér. Aztán ha nem kap, akkor azért is azorbánahibás. Másik oldalról nézve pedig: Karigeri még erre - a patik kiirtására - sem képes.
Az igazság meg az, hogy ebben az időjárásban, és abban a mocsokban, ami van szeretnek élni, és még jobban szaporodni a patkányok.

Frick László Intézet 2020.06.29. 10:38:34

@Serény Vélemény: 2009-ben az egyik budapesti városban, Franzstadt-ban láttam fényes nappal teljesen nyugodtan ücsörgő-szemlélődő fiatal kanpatkányt -lárhatóan a Korszerűmodern patkányjövő Társadalmába fejlődő,éppen egyszemélyes társadalommá fejlődő egyedet. Nem volt ideges, ez azt jelenti hogy akkor ott abban a körzetben százezerszámra élt már patkány -természetesn a banális patkánymúlt söpredéke, nem ennyire alter,mint ez a civilbátor,akit megpillanthattam.

Frick László Intézet 2020.06.29. 10:45:18

@Serény Vélemény: A patkányirtástudományilag relatíve patkánymentes évek 1967-77 között voltak valamikor, nos ennek az időszaknak az első harmadában ismertem efy foxterrier házaspárt, nizonyos Laci és Irén nevű kutyákat,akik kb egy jó havi fizetést kerestek a gazdájuknak patkányöléssel.Ismétlem,ezek voltak a patkánymentes évek. 1977-ben láttam halastóban békésen fürdőző patkányt,aztán pár döglött patkányt.
A patkány boooom a rendszerváltással jött el, a kisgazdák padláson tartottak terményt, persze az ott eleve szemetes, gyommagvas állapotában, az egerek invvazíve megpocsékolták,nem adtak jóárat, akkor azt mondta a kisgazda, hogy a nagyapjánakvolt 3 éves letárolt búzája is,a 2. évre csak a pelyva maradt.. és a zöbbi-a többi,ez már afőszövegben is benne van,a lomok,a koicsek, a szemét, az üres ólak és istállók, a szérün rohadó kazlak, a kidobált döglött állatok, ételmaradékok a satöbbi, a garázsboltok, az állmennyezetek, az idiótiuzmus,miszerint amagas szobát nehéz lesz kifűteni, csinűlt álmennyezetet először az egereknek, de aztán a patkányok is szivesen havájzztak a 20 fokos ürestérben. Amikor az ilyen 20 éves álmennyezet lerohad, azzal talocskaszám szakd le a patkányszar és az ott megevett állatok, tyúkoklinák kacsák,édes kiscicák maradványai meg patkánymúmiák is. Pergamenbőr és a csontok a szemgödrökkel

heki 2020.06.29. 20:18:29

Budapesti művésznőd lehet, hogy a L'ecsó nevű pixar moziból szerezte az ismereteit.
hu.wikipedia.org/wiki/L%E2%80%99ecs%C3%B3
Ami érdekes, hogy a film végén egy külön oktató film is van gyerekeknek és a náluk is butább szüleiknek, hogy téves az a babona, miszerint a patkányok betegségeket pestis stb. terjesztettek a középkorban.

Aszongya az oktató film, hogy ez nem igaz, mert a szürke barna házi patkányok az más, mint a FEKETE vándorPATKÁNYOK (Black Lives Matter!!!), egyik igen, jó patkány, másik rossz patkány igen. :)
És akkor ez a megjegyzés mehetne mehetne a másik poszt alá.

Frick László Intézet 2020.06.30. 06:22:17

@heki: Szakterületeim:
1.Gyurcsány Ferenc
2.Uj Péter
3.Sertéstenyésztés (és takarmányozás)
szünet: autók
4.irodalom
5.történelem
6. patkányok
7.film/fotózás

Namost,a minap panaszoltad, hogy nem vagyok csetképes.

Köszönöm ezt a kommented,mert számítottam rá -azért nem írtam meg a főszövegben.

Tkpamikor egy fejlett-jó-és igazzal eljutok odáig, hogy minden magyarra jut ma már kb 10 patkány...akkor elütikazzal, hogy alig látni patkányt,és akkor mi van,mi ebbőla hátrányos ránk nézve,nem arról van szó,mint az ElsőUkrán Válság (1917-26) idejében,amit Borisz Paszternák ismegmutatott, hogy már a patányok iséhenhaltak,de előtte tengerként futkázták az ukrán síkságot. Van mit enniüka patkányoknak,nemkorlátoznak bennünket ésamitmegpocsékola patkány, az már nemkell az embereknek.

Tapasztalatom szerint a vándorpatkány olyanaranyosabb a sima és unalmas házipatkánynál.Most az..hogy... beidegesedtem azon, hogy lusta voltmegölni a kiscsibét és inkább mégéletében a kiscsibének ette ki a beleit, ez az én véleményem.

Bajnainak,amikor mutatták a Hajdú BÉT körüli szokványos tevékenysége néhány következményeit,őszintén hökkent meg:
"Nem gondoltam, hogy a Hajdú BÉT mögött emberi sorsok húzódnak"

Ahogy jelentősművészek lényegében a patkányról vagy Bajnairól nem tudnak annál többet, hogy olyan aranyosak.. a libárólis kb az az elképzelésük,mint a házitejről vagy a coca colá-ról, hogy iparszerűen gyártván állítják elő és a bio termékek körül a minőségbiztosítás magasabb fokú, attól bio.

Ezek az emberek még azt is elhiszik, hogy egy Euro IV-es Otto-motor környezetkímélőbb egy Euro 0-áss,pl1973-as Saurer teherautómotornál, amiben 980000 km van.

Igen sokan közülük azt hiszik,hogy az Európai parlamentplúniós normákat követő fejletten demokratikusmeg ilyesmi.

Létezik egy magyar tojástermelői eljárás, amivel a termelőúgy állít elő bio tojást, hogy arrólközben fingja se nincsen. Szarikis a bijó-ra,mint olyanra. Egyszerűsunyi parasztilogikáról van szó: Azt figyeltékmeg ezek a jellegzetesen vidéki-tanyasi vállalkozók, hogy a tojó hybridek takarmányozási,de főleg állatgyógyászati járulékosköltségei lassan már az egekbe érnek.

Amihez képest egy valóban,konkrétan tanyasi tyúk 87%-kal kevesebb tojást tojik, de nemkell tojásfestőműtakarmányt etetni vele, nem pusztuléhen, ha nem kap vegy-és gyógyszerezett hormonkészítményes tápot... nem fázik meg, ha az ól hőmérséklete 2 fokot csöükken és nem fullad meg, ha az asszonyok annyira nerúgnak, hogy összehúgyozott mackónadrágokban fetrengeek az akácfák árnyékában és nem nyitjákmki az ólajtókat a szellőztetés végett.

Fog egy golyóstollat meg egy keresztrejtványújság margóját és elvégez egy olyan számítást,amihez maa az újabb generációknak 6 év a BGF-en nemelég,miszerint ráadásul a letojt tyúkját beminősítteti és biotyúkként adja el NSZK-ba.

Egyszer egyművésznőnekilyen tyúkokat mutattam egy csirkegyár melletti akácerdőben, ott fújolt szegény,mennyire gusztustalan,a tyúkok lába a piszokban kavar és közvetlenül férgeket esznek ki az avarból -és valaki képes megenni aaz ilyesmit evőállatokat.

Van ennek az idiótizmusnakfolytatása is,amiben nemeszikmár egyáltalán állathúst,mert arról cxsúnyákat látott a Foals tanítva nevelő szórakoztatóklipjében.

Azt nemlátja ez a fajta idióta, hogy a növényitejgyártó ipar ugyan csak az eladottmennyiség 10%-át semkitevő mandula ültetvényeket tart, viszont ezekintenzív öntözése hogyan borítja fel az amúgy is sivatagosodó mediterrán terület vízháztartását. vagy a chia-mag termesztés erőltetése hová vezet. Vagy hogy a vegán hamburger műbucija ugyanúgy sikértelen (takarmány IV) búza "lisztjéből" méreganyagok hozzáadásával készül,miközben persze atóllett a takarmánybúza IV. hogy fuzáriumos volt.,mint az idei aratáson szintteminden búza is.

És amikor részletezem neki,mi a fuzárium,akkor csakannyit mosolyog le engem,hogy ez indifferens a számára,őmegbízik a Meki Minőségbiztosítási ISO 77707-es minősítésében és lehet, hogy van valami ezzela fuzáriuzmmalmeg az emberi tüdővel,de valaholmáshol,nemitt a Meki-ben. Nézem meg a meki reklámüzeneteit:Olyan Aranyosak.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.22. 14:04:29

@Frick László Intézet: Igazán fejlett helyeken, alternatív közgáz sulian Budán pölö már 14 évesen ajánlatos nem enni húst, "állatvédelmi" megfontolásból.

Frick László Intézet 2020.07.23. 06:35:53

@Szorgalmas Gyémánt: Mókás,mert másközgázt tanuló egyetemistapedig a felét nem hallgatja meg a Valódi Zöld témájúmondataimnak, lesüvöltözi a fejem, hogy a sok köcsög vegánbuzi miatt szörnyű , végzetesméreteket ölt amezőgazdaságitermékipar vízpazarlása,pla növényitej gyártás, aztán a divatétkek, az avokádó, a chia-mag.. bizonyos divatnövények gyártása monoklultúrás vízpazarló torzulatokat alakít ki.

SzerintemKettős beszéd jellemezheti a közgazdaságtant is, van a befizetős diplomás közgazdaságtan a hülyeségekkelés van egy Titkos Teológiai KÖZGÁZ, ahol a valóság is téma.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.23. 08:18:10

@Frick László Intézet: Valószínű. Az AKG nagy előnye, hogy tanítanak ott valóságot ismerő emberek is. Úgy hírlik, a földrajz is elég erős.

Frick László Intézet 2020.07.23. 14:30:17

@Szorgalmas Gyémánt: A Sberbanknál vezetik a számlájukat: Politikailag tehát nemmegfelelőek,pedig a nevükben benne van az Alternatív.

Sok-sok leszólást kellet végighallgatnom,mint agyrokkat vén hülyének,mennyire semmi értelme a földrajz tanulásnaka XXI.században,bármi kell, fent van a neten és naprakész (gazdaságiföldrajz).

"Ha nem ismered a terminus-t, hogyan keresel rá"

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.23. 15:10:35

@Frick László Intézet: Te, az AKG-ban még néprajzot is tanítanak.

Észrevehető szakadék van a tudásom összeguglizott része és az alaposan megtanult között. Azt is megfigyeltem, hogy a szakkérdésekre a szakkönyvekben keresem a választ, nem a gugliban, ahogy idősödöm, egyre inkább.

Frick László Intézet 2020.07.24. 12:23:12

@Szorgalmas Gyémánt: Az rendben, de képzeld el ezt élesben, pl A CEU-n kéne vizsgáznod Szovjetúnióról vagy Oroszországról.

Megtanulsz valamit szakkönyvből vagy plnálunk,Magyarországon, a súlyosan elmaradott agrárkémia miatt bio-alkalmasabbak voltak a talajaink.. szántőink.,termőterületeink éslegelőink.. pl Magyarországon a legelőket még 30 évvel ezelőtt is, ma már ez hihhhhetetlen:Legeltették! Állatokkal.

Éppen a minap dobtam talpast Bukovics martin bezzegelésén a német bio-tej bullshit-tel.

Bio tej.. Még ma is annyi biotejet vásárolok Ilonka nénitől,amennyit akarok, vizeskannával hordhatom el.

Ezek a kis stréber nyálfazekak.....meg nem tudnának inni egy bögre valódi bio tejet :D

Történelem?
Irodalom[tudomány]?

jaj

Még 20 év és úgy fogják tudni, a magyar szinházat Schilling Árpád találta fel.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.24. 15:01:53

@Frick László Intézet: A hálózati informatika szerencsére ennél egzaktabb, nem véletlen, hogy a CEU-n ehhez hasonlót sem tanítanak. Aki a CEU-n vizsgázik Oroszországból, az meg is érdmeli, hogy azt tudja Oroszországról, amit ott hallani akarnak.

Épp elég nekem az éves vizsga a környezetvédelemről, ami kiemelt fontosságú a cég számára (mert ugye mi is hajtana egy multit, ha nem fenntarhatóság és a jövő generációk inránt érzett környezettudatos felelősség).

Serény Vélemény 2020.07.29. 13:19:14

@Szorgalmas Gyémánt: Légy erős, van matematika szak is ott. A cégünk egyszer meghívott egy ceu-s tanárt is "adatvizualizáció" témakörben. Na most én a második sorba ültem le, de az észlény ember olyan prezentációt vetített ki, a kb. hat méter magas és tizenkét méter széles nagy fényerejű legalább 4k cuccra, amin én a második sorból nem tudtam elolvasni feliratokat.
Azóta nem bízom különösképpen a ceu-s szakértelemben.

Amikor a balhé volt, akkor belenézegettem néhány ceus- diplomamunkába, arra keresvén a választ, hogy mi a menkű az, amit ez a cég ér, és ami miatt?
De ott feladtam, amikor az egyik a magyarországi politikai divat-ról szólt (mármint öltözködésről(!)), a másik a kb prágai szemétszállításról a xiv (de lehet, hogy xv) században, és így tovább.
Ez mind nagyon fontos, és előremutató témakör... :)

Frick László Intézet 2020.07.29. 14:30:48

@Serény Vélemény: AKkor több diplomamunkát is meg kéne nézned,mikbőllehet ma szakdolgozgatni. Az balternatíva bedolgozás a tanár nagydoktorijához. De olyant a tanár csak azoknak a gyerekeknek szokott felajánlani,akik tudnak is a szakjukhoz és ez évfolyamonként 2-3 gyerek.
süti beállítások módosítása