Orvosi egyetemet papíron végzett, papíron akár több (praxisomban a legtöbb négy) orvosi szakvizsgás, jól tanuló. Jótanuló. A született orvos inverze. Nem született orvos - de szerezhet aztán annyi papírt a tudásáról, amennyire telik a szüleinek meg később neki, valójában orvos soha nemlehet alapkészségek és érzékek fogyatékaiban.

alfajai:

orvoslátogató-orvos - gyógyszerügynök

hatósági [pl felülvizsgáló, szakértői-bizottsági] orvos további alágazat: un "katonai orvos" (kommendáns alá tartozó beo.számmal)

bizottsag.jpeg

A magyar orvosi egyetemeken a sajnálatosan sikeres záró szigorlat után az ilyent az asztalhoz invitálják a bizottság tagjai:

"Tényleg, atyai szeretettel s egyben barátian is kérjük, kedves "k o l l é g a", hogy a most papíron megszerzett szakmáját a lehetőség szerint a praxisban kerülje, ne gyakorolja. Tartsa távol magát a gyógyító-megelőző tevékenységektől, ha szabad javasolnunk, már a rezidnes-séggel se terhelje tovább a jó&mitsesejtő szülei és  az Állam költségvetését, de ha  még mindenáron további papírokat szeretne, ám ártalmakat nem okozván, akkor törekedjen hatósági orvosnak, ehhez is nyilván rendelkezik szükséges (az orvostanhoz azonban nem szükséges) képességekkel. (-> fasszopó ribanc)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1515971740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása