"Minden út az első lépéssel kezdődik"

Kuo Hautang sámán bölcsessége,ie. XXV.évezred eleje, Sárga Folyó Hordája

A magyar "jog" első nagy lépése (a leírása) a Tripartitum volt,amit egy Wrbcki,magyarositva Werbőczy nevű ravasz, deákból királyi adománylevélhamisításokkal megalapozott vagyonszerzésen keresztül főúrrá,pl valóságos titkos ország-nádora is volt,
emelkedett gazember pecsvörkölteúgy, hogy az összes keze meg csápja közben persze maga meg a pártosai felé hajlott.

orszagos_gazembers.jpg

Minden út az első lépéssel kezdődik,ja,  és ez a Werbőczy-féle összemásolós lipett-lopott ötletes jogtákolási gyakorlat soha-soha nem tudott megváltozni Filemileország-ban.

A Rencervátás azt jelentette volna, hogy Új Alkotmánny egy Új Alkotmányozó Nemzetgyűléssel.

Namost

a rendszerváltásunknak az volt az alapattitüdje, hogy a "szocialisták" megszabadulhassanak a móókszizmustól anélkül, hogy a hatalmukat elveszítenék.

A lehetséges verziókban voltak a "jobboldaliak" az MDF népfrontjában, a nyilvánvalóan elvtelen szélhámosok ("kisgazdák" szoviáldemokraták" ) és a kétliberális párt.

Meg

az újságírók, mint [demokratikusan nem ellenőrizhető] politikacsinálók.

 

Az oirópai sajtóetika szerint, ami nem jog,  de  jogiszempontból glosszémisztikus a véleményformálás az újságíróesetében hasonló,mint az apácáknál a fasszopás: ha csinálja ugyan, de legalább van benne az erkölcs tettetéséből annyi foszlányka,hogy azért dicsekedni ezzel nem...

Sokkal nem különb körülmények között, Werbőczyék lőrékkel [ 1525-ös Hatvani Országgyűlése] az akkori paraszti osztálynál szegényebb bocskoros-de szavazati joggal rendelkező kisnemességet egyszerűen tajt-okádásig részegre leitatták több napon is által,a deákságot pedig, ahogy az MSZP az újságíróink javát [-> Szabad Sajtó Alapítvány] , A Krém-et, kilóra megvették és a végén a balfasz politikaihülye fiskális Dr Csúcs pedig egy kicsit egzisztenciálisan vagy 122 újságírót "megfenyegetett" és ezzel egy életre a jobboldal elis mehetett a picsába,mint hóttifaszista rémfenyegető.

Volt a Rencervátáskor egy felelős értelmiségi, bizonyos Dr Sólyom László alkotmányjogász,aki a társaival eléggé kétségbeesetten próbált valamit barkácsolni a Népköztársasági Alkotmánnyal.

Amire az lett a köszönet, hogy ez a Dr Sólyom még Tokfalvi Elek kedvenc lábtörlője is, az egész magyar haladó,jóoldaali és igaz véleményformálósereg a gecis kaszáit ebbe a Sólyom Lászlóba törölgeté odáig menően, hogy még a zöldpolitika is kapott egy vékonysort, Sólyomra még a "zöld"-véleményei miatt lehetett veretni büszkén a fostot meg a recskát. Azon imádkozánk, hogy Dr Sólyom nehogy ildomosnak mondja a vakok zebrákon történőátsegítését,mert akkor kiderülhetet volna, hogy a vakok egy törni való köcsögök,kerítésléccel,persze.

Természetesen Orbánék tákolmányozását sem lehetne alkotmányozásnak még viccből sem nevezni.

Minden jogrendszer olyan,mint amiben a munkásai érdekeltek.

A mai... "példaértékű" angolszász jognak a lényege az agyonszabályozista mindenértperelizmus, ez már a társadalomra súlyosan ható, a kommunikációs entrópiával és boooommmal.. a fészbúkizációval szindromatikusan köb-a-köbre emelően rothasztó hatással van.

A mai angolszász jogrendet az ügyvédek túltermelése torzítja, bóven-feleslegesen kurvasok az ügyvéd és a kurva ügyvéd ha nem talál munkát, akkor csinál. Porszívóügynök-szerűen járdal és ajánlkozik, dögkeselyűszerűen kereng minden jó sok jutalékot igérő esetnél, plusz "ingyen" vállal az ingyenreklámért a médiavalóságban jólturbózható botrányokat.

Imádom azt a magyar börleszket, amiben a gyöngyöspatai uzsorásokat un "nemzetközi jogvédők" juttatták tízmilliókhoz :D

Na ugye, hogy vannak a húdeelmaradott már Orbanisztán-nak is a Korszerű Modern Angolszász Jogjövőbe vezetőügyvédei? :D

Mutassam a magyar jogrendben az ősi, honfoglalás előtti ó-rusz szálat?

"Csak a kishalak akadnak hálóba."

Az agyonszabályozista mindenértperelizmus átlépte a kontrollálhatósága küszöbét és lényegében pénzéhes, aljas geci ügyvédek "önkorlátozására" van bízva, amit pl, ha azt a megapert tekintem [9/11 Áldozatai Hozzátartozónak Perközössége-kontra-Szaúdi-Arábia] ,ami öngyilkos ostobaságot  Barack Obama utolsóelnöki vétókisérletével sem tudott megállítani, világpolitikai hatással is van lesz ,jóval túl az "angolszász körökön" vagy amit pl az USA a háttérhatalmi eszközeivel is kezelni képes lehetne...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1815807326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása