"Kétségtelenül vannak bennem női vonások, ami nem csoda, hiszen anyám nő volt."

Karinthy Frigyes - az ismeretlen nemi-filozófus bölcsessége

A mai 50-65 éves a minden magyar idők legpocsékabb szülőgenerációja. Az ő szüleik még nem szakították meg a sort, az anyák a lányaikat a konyhába hívták és az apák a fiaiknak is adtak valami ...ö... férfimunkát. De erőltetni (erőszakolni a ~be őket) már nem igazán.

A pocsékszülők generációjának pedig nem is volt mit. Föl sem merült e generáció anyáiban, hogy konfliktust kockáztassanak a lányaikkal abban, hogy a konyhába eröltetik őket olyan szerepet felvenni, ami szerephez már nekik is annyi affinitásuk volt,mint egy elavult, régi férfiszerepűnek:

Megenni a jó ételt, amit a nagymama az asztalra rak.

Viccelődés szintjén még fölmerült, a lányka,amíg bele nem nőtt a modern szerepébe,amiben ki a picsa kérdezne ekkora hülyeséget, naív-mitsesejtve megkérdezte anyut, hogy ilyen finomizét mikor süt,mint a nagymami,és akkor a nagymami félig tréfásan annyit szólott, hogy majd ha megtanulja. Néha, talán negydrészt komolyan véve még a receptekig eljutottak,a nagymami emlékeztette anyut, hogy ugyan gyakorolták ezt és egyszer majdnem szalagos fánkot sütött némi segítséggel.

Disznóvágáskor a nagypapa az érdeklődő unokával mindig sikeresebben járt,mint a fiával. "Apád,mint valami lyány, ki se gyütt a gyerekszobábú disznóvágáskor,pedig mán apányi töke vót, akkor se!" Na, akkor az onoka, ahogy ősien a fiúnak mindig szembe kell mennie és tagania az apját,tehát el-elleste már a disznóvágás néhány fogását.

Gyűjteményem éke a disznótor a tolbuhin krt-i ház V. emeleti lakásában, ahová  persze a disznó már csak kettéhasított állapotaiban kerülhetett fel.

post it Gondolná valaki, hogy a RencervátásÉvei-ben nem csak a Talking Head-tévéműsorok a tökfeketébe öltözött szakállas haladó véleményformálókkal, de  a dél-pest-bács-kiskun megyei tanyavilágban -ezek voltak ott a rabszolgatartás kezdetei is- egyfajta feketevállalkozási forma lettmindenféle jószágot tartani, ahoz falvakból hülyéreivott agyú végsőfázishoz közeledő alkoholista rabszolgákat tartani, majd jöttek le a pestiek,a vállalkozók, az őstermelőnek öltözött kofák meg a civilek is, tallózták az állatokat,amiket otthelyt leöltekéskonyhakész állapotban adták át?

 

A különben csupán szabályerősítő kivételek csak a netokráciában lehetnek megsemmisítő erejű "érv"-ek,

azért,mert él ma Magyarországon 816 olyan 20éves érett,önálló életvitelre is alkalmas [tegyem hozzá:magas önálló jövedelemszerzőképességű]  férfi, aki ért a disznóöléshez és a házi (nem profi) feldolgozáshoz,még nem semmisül meg ez a szövegem. Szintén megsemmisítő erejűnek tűnhet az a tény, miszerint az internetes főzőklubokban és fészbúkcsoportokban 1071 20 éves, ráadásul önálló életvitelre is alkalmas [közepes önálló jövedelemszerző képességű]  lány felnőtt nő tevékenykedik, és a grófnő lánya kétféle tepsisüteményt is tud meg a bögréset. És mafinokat. Meg a Mautner Zsófi követői, a 36-47 éves kislányok is! Hányezren vannak, de hányezren.

post it A netokrácia ilyen műfaj,pl ügyes netokrata vállalkozók leültek és elkezdtek agyalni,mi lehetne ezen az entropikus piacon új, amivel nullaköltséggel sok hülyét össze lehetne csődíteni, hogy a kattogásaikkalpénzt termeljenek, hát csináljunk

autós feljelentőoldalt!

Kb  ez az "attitüdje" a bezzeganya mekkora egy hülyepicsa, demeg nem mond neki az igazat,mert kitilt és a két fagyasztottkaja mikrózás közben csorogtassuk félfekvésben telókázván  a nyálunkat Gordonremszi verbáliserőszakkultuszos kamufőzővetélkedőin,amikbe a biztonság kedvéért minden baki előre meg van írva és néha hatszor is újravéve.

 

A 80-asévek OTP-kölcsönös házépítés mániája miatt, főleg falusi "elmaradottak" még szerződtek két gyerekre kedvezményes kölcsönért, de ez az anyageneráció volt az első,aki a rabtartóihoz imígyen szólott:

"Éhunt é ja távirányítaó, űsz a ppiccsádon osz neje, lessed a vidijaót vagy a Vól Diznyi matinétot!"

Ahogy ezeknek az anyáknak az unokái arca-ügyébe hathónapos korától az okostelókát basszák, nyugodjon, ne zavarjon, töltenekle neki,ott van a Baby TV.

A gyerek évszázadokon át volt vendég a háznál, a jólét fokozódásával viszoint egyre inkább teher, nyűg, Tizennyolc Év Rabtartója, kölönc, a Szabadságom Korlátja!

izraelicsaaladmodelli.jpg

Gyűjteményemben 808 anya kérdezi meg  a büszke idióták jellegzetes hőbörgésével, hogy mit a bödöspicsát , a Z-generáció esetében a gecijét má' akarja a gyerek állandóan ugyanazt a  kibaszott [büdösfaszomat!] mesét hallgatni,

hogy nem tudja már egyszer végre a kurva életbe megunni,mert neki már az összes fasza tele van vele. A gyerekkel is,meg a meséjével is, egyszer érnémeg, hogy az apját is nyaggatná.Soha nem tudok csodálat nélkül nézni az ilyen anyákra, akik nem tudnak emlékezni gyerekkorukbólaz anyukájuk hangja zenéjére,mennyire szivesen hallgatták anyu hangját, a mindegymit mesélt vagy énekelt, azt.

Bár nem látszom annak a kiköpött indexes gecinek,annyi avangárérzés belém is szorult, hogy szeretem kortársaimat 30-40, sőt 50 ésegy 72éves házasság történetével is provokálni a várható, mégis dögunalmas eredményért:megint a nőknek kell striguláznom,mindig a hallgató nők tudnak azon kiakadni és leginkább a szexelésen, "hogy a picsába nem unták meg egymást 15 vagy 25 éven keresztül?44!!??"  "Hogy a gecimbe lehet ezt... bírni?" "Kézen fogva sétálni ötvenes embereknek,akik 30éve házasok, hogy a faszba' ?"

 

Volt szerencsém nem-magyar, idegenszívű és hígmagyar "[nemi]szereposztás"-okat megfigyelni.

Magyaroknál az asszonyasztalt, férfiasztalt. Móricz Zsigmondtól igen korán olvastam [ -> Életem regénye] az ő gyerekkora Magyarországának annyira diverzitásától, hogy abban két falu nem volt jóformán egyforma.

Azért a magyar családformákban a "hagyomnányosabb" nemi-specifikus szereposztások voltak mégis a gyakoriak,míg az idegenszívűeknél elsősorban az számított, hogy a nagy családi (ebbe a gyerekeket természetesen bevonó) szereposztásban ki mire volt alkalmas. Nevették is aztán a becsűűűlettes magyarasszonyok a büdös[nép neve] asszonyokat, ha rendszeresen tehenet ellettek,ami a magyar kiosztásban férfidolog. A nem-egészen nbemi-specifikus munkanmegosztás miatt persze a büdös[nép neve] asszonynak a tehétn avagy ló elletéshez megvolta karereje is.

Van egy kb 300 éves párhuzamos történet a büdöszsidók és büdössvábok sorsközösségéről, amit senki érintett nem beszél ki a vége miatt. Ebben érdekesség, hogy a zsidó családok,viszonyaik, hozzállásuk pl  a gyermekek  jövőjéről hasonló alakúságaimellett,a zsidóknál a nemiszerep kiosztás ősibb: lány a tűzhelyhez és a fakanálhoz (bár szabad magát magosan képezni,tanulhat azért kb a XX. sz. elejétől fogva akár zsidó lánygimnáziumban is) a fiú pedig, ha az a mániája, tanulhat filosz-nak is,mindamellett, hogy a fő választása valamilyen pénzkereséssel járó legyen. Csekének és S. Tórthnak egy new york-i zsidó arról beszél a 10-esévekben, hogy elvágja magát a new yorki zsidó, ha nem házasodik a jó korán az ősi hagyományok szerint.

Izraelben járván a noteszembe összesen csak 1 felvételt sikerült rögzítenem  katonalányról, akinek az élessel tárazott amerikai puskája elöl verdesi a melleit és az alhasát, gyakorlóruhában, hatalmas pink kerekesbőröndben húzza haza a laktanyábóla szennyesét.  26-28  éves, feketeruhás-kis-feketekendős 4-5-6 gyerekes anyát viszont 8-at is, külön firtattam a vakpaliszemüvegemen át, hogy látok-e lelkisérüléseket, szakad-efel beőlük az egy életen át rab shaja, az a sok kölök mekkora kölönc lehet a nyakukon és a férjük, akiket ők is ösztökélnek, hogy legalább csináljanakúgy, hogy megfeleljenek az ősi [II.vh. utáni évek] "de egy nagy fasz, az asszony meg kínlódhat a sok kölökkel!"  -képnek. Az egyetlen különös annyi volt, hogy ezek a 26-28 éves asszonyok leginkább franciául beszéltek.

 izraelicsaladmodell.jpg

Magyarasszony nem szivesen beszél róla, de valamennyire.. icipicit.. naaa... a jellegzetes magyaros munkamentalitás is segített a magyar asszonyokat a hagyományos asszonyszerepekben ragadásban, üvék a házimunka, a kertben a burgyin,meg a szilva ott, ahol a magja megfogta és kinyőtt, amunkáknak az éves dandárjai, de azon ki'el semmi. Tanyázni. Ez afféle volt, mint ma a fészbúkozás hasmányt a szaladó lakásban, csak nem egyedül és hasmánt a rökamién édesen kalimpáló lábacskákkal, hanem ehhez fizikailag kellett átmenni a szomszédasszonyhoz avagyis a jó tanyázó helyekre és szemtől szembe, mondhatni testjöknek s lehelleteiknek gőzeiben... aminek lehetett így szerepe abban, hogy a még fizikailag , nem csak virtuál trécselők aztán kissé jobb konfliktustűrőek is voltakmeg kompromisszumkészebbek, legalábbis éppen azokkal az asszonyokkal, akik ott voltak a tanyázó helyen. Akik nem, azokat meg osztották,mint a répát.

NÉMET DIÁKOK Nálatok meg elavult, multbavezető apás-anyás elavult családmodellek vannak.

MAGYAR DIÁK Honnan veszitek ezt?

NÉMET DIÁKOK Olvastuk az újságban.

 

Kedvenc német, jövőbevezető családmodellemben az anya 188 cm magas és 97 kiló, 28 éves és három gyereke van, az apa 24éves 170 cm magas és 70kilós. Orbánék buták hozzá, az ellenzékük pedig ügyesen hallgat és csak az Európai Családi Pótlék demagóg huhogásaikor sejteti:

Német- vagy Franciaországban (röv. Bezzegisztán) három gyerekből kis igénnyel (nyaralni csak télen, Izraelben vagy Egyiptomban) öt ember (a három gyerek az anyával és aki éppen apu vagy másik anyu a képletben) meg lehet élni.

Amivel "Óbbá' Hittlerr nácimóccerokkal gyerekgyártásra KÉNYSZERÍT" az kutyafasza azokhoz a támogatásokhoz,amikkel NSZK már 40éve ösztönözni a gyerekvállalást.

Kedvenc német családom gördülőverzióiban éppen két-anyás modell volt, a drogos szülők mellett az anya drogos 13 éves és hét hónapos  kishúga is beszállt a gyerekőrzésbe. Morzsák Merkel szőnyege alól. Sajnos annyira nem értek a német társadalom szociológiájához, hogy tudjam,mit jelent az, hogy a három szülőforma tökfekete ruhákban minden nap. Talán nácik, de lehet, hogy csak gótok vagy metálosak. Akcentusok kelet-német, azon belül is kelet-kelet-német, Ossi-k, amiről azt írják az újságjaink goglifordítván Wessi népnevelőújságtestvéreiktől, hogy potenciális nácik. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2815804206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.06.12. 16:48:30

Háááááát... van igasság a lukgeneráció szülői képességeiről, ténleg, saját gyermekeim mondták mostanában, nem szemrehányásilag, tényszerűen, hogy nem neveltem munkára őket, de ebben az volt a mentségem, hogy mindegyik házasságom válással végződött, így megsajnáltam őket, próbáltam nekik vidám felhőtlen gyermekkort hazudni.
Na mindegy.
De anyámék is így neveltek, jut eszembe.
Pedig ők nem is váltak el.

És ebből persze, most jut eszembe, mennyi konfliktusom volt, hogy én voltam falun minden nyáron unokatestvéreimnél a városi tápos rokon, aki még egy zsák tápot se tud hazatolni a malomból biciklin, nem figyeltem meg, hogy alulra kell a biciklin a hajtókar fölé rakni a tápot, hogy alacsony súlyponton legyen, (a felső csőre raktam a tápot), borultam is többször, árokba, unokatestvéreim nagyon röhögtek, meg általában nagyon jól szórakoztak rajtam, de ezt lehet, hogy már írtam.

A legkisebb fiam épp ezért szeret nagyapjával a hegyre menni, noha félig érti csak, amit kummant (Zala megye) az öreg, "sréééhen köll, nem úgy, te".

Ámdeviszont felmentvén valamennyire generációmat. most már a dolgozni nem tanultak gyermekeinek, a dolgozni nem is képesek gyermekei jönnek az oskolában velem szemben. (vs. Kína, ugye.)

Frick László Intézet 2020.06.13. 04:50:56

@heki: Akkor te már Korszerű Modern Jövőbevezető családformá -ban sodortattad a gyerekeidet. Gratulálok. Kár, hogy annyira nem vagy fejlett, hogy buzulj. Ja,amúgy véletlenüljött föla bejegyzés,még nem volt kész.Most olvasd át :D

Serény Vélemény 2020.06.13. 19:02:28

Egyszer beszélgettünk egy jót egy szíriai emberrel. Két gyerek, a gyerekek arab iskolába járnak Budapesten, az asszony egyetemet végzett, de otthon van. Azt mesélte az ember, hogy az unokatesójának van négy felesége. Otthon, Szíriában. Ha az egyik feleség szül még egy gyereket, nem probléma, mer' csak fölhúznak még egy szobát a házukban, valamelyik szoba mellé. Hát speciel a demográfiával nekik nincs is gondjuk...

Izraeli katonalány: 18 éves kortól kötelező két év hadsereg. Kivéve, ha férjhez ment addig... mer akkor nem.

Na, és az európai demográfiai öngyilkosság egy szelete: hány olyan autótípust ismersz, amiben hátul szabályosan elfér három gyerek? És hány olyat, ahol négy?

Serény Vélemény 2020.06.13. 19:27:24

Bezzeganyát meg csak az olvas, aki mazochista. Ennyi hp-t egyrakáson ááá...

"
KINYÍRJÁK EGYMÁST A GYEREKEIM, MIT TEGYEK?
Nálunk a háború már jóval a koronavírus megjelenése előtt kitört. Friss óvodás kisfiam az első két hónapban csak tombolt hazafelé. Négykor átvettünk egy megfáradt, frusztrált, éhes kisgyereket, aki hazáig üvöltött, vagy földhöz verte magát, vagy ütött-vágott, amit csak ért - igen, minket is - a pici szerencsére, aki még csak 13 hónapos, hordozóban volt, így a javát én kaptam. Az út mindössze 7 perc séta, de volt, amikor ennek sokszorosára volt szükség, hogy visszakapjuk az én okos, törődő, emocionálisan többnyire stabil gyerekemet."

Tehát az észlény, ahelyett hogy megetette volna az "éhes, fáradt, frusztrált gyerekét, még inkább sétáltatta, mert attól nyilván nem lesz éhesebb, fáradtabb, meg frusztráltabb...

Miért van az, hogy az én három gyerekem közül egyik sem, soha nem viselkedett így?

heki 2020.06.13. 20:05:23

@Serény Vélemény: hát igen, négykor veszi át az idősebb gyermekét az óvodából, amíg ő otthon van a kisebbel, vajon miért lesz frusztrált a gyerek.
Az én három gyerekem se volt frusztrált, de lehet, hogy nem vagyunk korszerűek.

Frick László Intézet 2020.06.14. 06:55:02

@Serény Vélemény: A német sokgyerekesek autója a VW Transporter.Nagyon sokan,akik mégnem feküdtek alatta,a méretei alapján mikrobusznak hiszik.Hát,nemegy kőműves autó. Főlegnem a T4-es.

Az angol cigányok lakókocsilakók alakókocsit Ford Transit-talszeretik húzni.Életem egyik nagy nepper-üzlete voltegy ilyenmikrobusz,kívülről teherautónaknézki,belülről barkácsolt lakóautó. Sajnos a lakói a legtöbb népművészeti értéket kiszerelték belőle,desokaranyozott fejű csavar, függönyklipszek (a töröttek,de az egészre lehet következtetni)meg a szőnyegezésből-ez-az maradt.

Szintén tapasztalat, német hippicsalád,nagyon jó és alkalmas autóvolt 3kisgyermekesmodellnek a VW Typ 1-2-3. Ezek Brazíliában,ahol sok a gyerekóóóóriási karriert futottak be. 76-os oktánszámú benzinnelis, vagyis etilalkohollal-metilalkohollal is elmegy és Brazíliában ritkán kell a Serra alatt a fűtés, a hippik meg a lakásfűtést se vitték túlzásba.

Amikormár akkorák a gyerekek,akkor egy 12 személyes mikrobuszban se akarnak összeülni.. valahola 4-5-6 gyereknélkezdődiz az a fajta,maszinte ismeretlen,elképzelni semlehet,önnfenntartó családmodell,amiben a két szülőnekkisebb teher a 12 gyerek,minta háromgyerekeseknéla három.

A mai autók.. régebben, 25-30 éve csak a francia autófejlesztők célja volt az, hogy az autó a szalonban adja el magát.

A németek nemolyan autóvásárlók,mint a magyarok,a németeket inkább a cigányainkhoz hasonlítanánk.
A magyar büszkeésnem kérdez.Kinéz egy autót,de ha az édes testvérénekis az lenne,sekérdeznémeg,nehogy azt higgyea hülye, hogy őtérdekelnéaz a fostalicska. Az egyébként az Adenauer-korszakvége óta szépen,korszerűen ésjövőbevezetőmódon elidegenedett német egyszemélyestársadalmak isképesekodáig elragadtatnimagukat, hogy ha érdekliőket egy autó,megkérdeznek valakit,akinek van ilyanja..
Szokás,hogy a kiszemelt autóbólkibérelnek egy példányt s hétvégéznek, bevásárolnak,kirándulnak,fogyasztási adatokat tesztelnek stb.ÁŐsi német hagyomány az,hogy a "német" [imázsú] autó a megadottaknál20%-kalkevesebbet,a többipedig jóvaltöbbet fogyaszt. És ez a valós többletfogyasztás,elárulom:akipufogón fog kimenni rosssz égés körülményeimközepette,mégsem látszanakmeg a környezetvédelmi adataikon. :D

Frick László Intézet 2020.06.14. 07:17:33

@Serény Vélemény: Sokan kutyákkal vagy máskisállatokkal pótoljáka túl nagy terhet és szabadságkorlátozást, a karriert, az egyén megvalósulását terhelő vagy kizáróembergyereket éskb ugyanezt a hibátkövetik el.

Vannakfoglalkozóskutyák
deplvan olyan kutya..ezt..számomra annyira kedves kiskutyaféle a puli

a koicsi állat nagyom aranyos,ahogy nő, egyre kevésbélesz az, igen-igen sokkutyaféle nem képes elviselni azt,amikor a sztárkorszakvégetér,mint a gyerekszínészek is.

Kezdőversenyzőkoromban még voltakigazi juhászokésnem értettem,miért bánnak anynira bgonoszul a pulikutyáikkal. ráse néz.. az rajongja.indent egyszer mutat meg neki ésha nem tanul, csaka büntetést ismeri:nem néz ésnem szólakutyához, nemreagál.

Ezt állatorvosoksemértik,az állatorvos azt tanulja, hogy a kutya nememésziti a tejet, nospulik ésmáspásztorkutyák MILLJÓI élnekmeg milliárdjaélt tejen-tejterméken, a kenyér a bónusz,meg a szalonnabőrke vagy valamikonc, cafat. Ha fog magának egy ürgét vagy rágcsálót,az a hús.

Az embergyerekmajomféle,azazn közösségimlény, génelődök ezrei óta közösségi,ésméghozzánememberkertben,mindig a teljes korfát tartalmazó csoportnan ésmindg a helyén.Apicinek a helye az anyjánál ésvagy barátimásnőstényeknél vagy nővérénél van.

Ebből,amit a netokrata marketingtársadalomsemképesgépesíteni,applikációtírni rá,pótolni,az a gyermekkel való un

F O G L A L K O Z ÁS

Ezt sok tanár semérti, hogy néhány kartárs termében miért akkora a csend,esetleg néha kis munkazsivaly vagy nevetésés taps.éneklés alsóban matekórán,amikorő énekórán sem tart éneket. A titok a z ,hogy az ilyen tanárok

maez már hihetetlen

akoora egy stréber gecik, hogy órán:

T A N Í T A N A K 4!!!4!4!4!!
A botokkal, vonalzókkal csapkorászó a kurva anyátokat,pofabeemánozókartárs nem érti,hogy a stréber seggnyaló kartárs,aki nem tudja,mi a faszértpedálozikannyira

hogy csinálja

belesnekés akkor semlátják

most megnézték onlájn isésott sem látják,pedig ott a kamera szemben van

A tanár,a tanítómegálla gyerekek előtt,ezt csinálja a szemöldökével,látid?
És ezt itt a mellkasa előtt az egyikkeze ujjaivalígy

és

LESZ FIGYELEM

nahát,ez van kb az ember sajátgyerekévelis.

nagy kilengések vannak,az ostoba picsa, kereszténydemokrata öreg bácsi meg néni letérdepelnekés azon imádkoznak,hogy lehetőleg még kisállata se legyen ennek az agyatlan,önző, unkreatív.. tudatlande büszke.. három diplomátösszegoglizottmeg kopipasztált picsának

Néha "majd megeszi" a gyereket,máskor cancog. Napirendet nem tart,őnem rabszolga, a gyereket meg szabadságra neveli.
Az így az óvodábólhazahozott gyermek a tanusítványa annak, hogy az óvónők abban az óvodában a mai óvónők effektív 1-2 órás"munkáját" is szarnakelvégezni,a daduspicsákmeg... minden pedagógiai érzéknélkül(nekem analfabéta dadusom volt és annyira ennivaló,mint egy rádióóvónéni)
Pedagógiai bűnözővelnem eggyeltalálkoztamakinek a pedagógiai érzéke veleszületetten volt zseniális, csak a többi emberi vonása meg ganyé, karrierista,aljas és sikkasztó tolvaj, valamint pedofil is,(a pedofilok nagyon értenek a gyerekek nyelvén)

pedolfil nő -ne tudd meg.

A gyermekkel foglalkozásnak van egy ritmusa, ez a majmoknálmég nagyszerűen megy,holelengedi a kismajmot,holpedig magáhozölelimeg korlátozza.Néha úgy csinál,mintha nemfigyelne,máskor egyáltalán nem figyel,mert a majomtársnője fog figyelni,alegintelligensebb majmoknál pedig a hímek is figyelnek.Nem csak harapnak meg karmolnak.

A kis majom utánoz és az ember is egy utánozó (mintakövető) majomféle.

A marketingtársadalomban a család figyelemfelhívóésfenntartóereje nulla vagy semmi a médiasztrímhez képest, a komplexmarketing nem vacakoligénykutatással,hanem teremt.A teljes figyelmet követeli meg és a minták nemlehetnek ad hoc csakúgy "adáson kívülie"-ek.

Mi van akkor,ha egy serdülőlány eljut odáig, hogy a szerelme a haját dicsériés annaka lényege nema színe lesz,hanem a selmessége,a simogatása,az ilata annaka hajnak a satöbbi? Akkor nem ölilea lány a haját vásároltfestékekkel és nem fog még költeni a természetesneklátszásra.Mi lesz, ha nem borotválja a pinaszőrét és az még felnőtkorában tejes gyönge kukorica"szakáll" kasmirselyempuha marad?

heki 2020.06.14. 08:00:31

@Frick László Intézet: Jaj, mint paidagágász, nehéz megállni, hogy ne szóljak hozzá, mesélhetnék, hát immár több mint 30 év tanítás van mögöttem.
A legnehezebb azt megállni, hogy ne legyen ilyen "bezzeg régen minden jó volt", nyitottnak kell maradni, nem is azért, hogy megértsd az egyre hülyébb szokásait a fiatalabbaknak, hanem, hogy ne legyél morcos vénember.
Pár éve volt ugye minden harmadik kamaszlánynak orrpiercing-je, őket meg szoktam dicsérni, hogy jól áll ez az ezüsttakony az orrodban.
Amikor médiaórán divatról és a női társadalmi modell változásáról beszélünk, szoktam mesélni, hogy gyerekkoromban senki nem szőrtelenített, csupa hónaljkutya volt a strandokon látható, akkor azért néznek rám, mint egy kövületre, mert ma már fiúk is gyantáztatnak.
És akkor megmutatok egy képet nekik, en.wikipedia.org/wiki/Agn%C3%A8s_Sorel,
a francia király szeretője, és mutatom nekik, hogy ő is szedette szemöldökét, de akkor még az is divat volt, hogy a nők elöl leborotválják a hajukat, és kint volt a fél mellük.
És hogy érdekes divattörténettel foglalkozni, mert nincs igazából új a nap alatt.

Azt próbálom végül is tudatosítani bennük, hogy ami tetszik, az nem biztos, hogy jó is, és szar dolog iránt is lehet lelkesedni, ez több év, érettségi körül megértik általában.

heki 2020.06.14. 08:31:51

@heki: legrosszabb
1. pedagógusgyereket tanítani, főleg kolléga gyerekét, gondolom otthon az okos pedagógus minden konfliktust elmond, amit megélt az iskolában, mert annyira "idegbe" van. Eleve bizalmatlanok ezek a kölkök, nagyon nehéz elnyerni a bizalmukat.
2. Nagyon nehéz felsőosztály (általában egyke) gyerekét tanítani, mert a szülő arra neveli, hogy győzzön minden áron, mert az érvényesüléshez az kell, győzni mindenki felett.
Vagy pl. jogászfamília gyermekét, akiről eldöntötték, hogy ő is jogász lesz, mert anyja-apja-nagyapja-testvérei is mind ügyvédek. (Ja, aztán a csaj kimenekült Olaszországba a család nyomása elől, művészettörténetet tanul, hippiskedik boldogan.)

3. Nagyon könnyű sokgyermekes család gyerekeit tanítani, mert úgy szocializálódtak, hogy nem körülöttük forog a világ.

Magam a 10% törvényét fogalmaztam meg, minden foglalkozásból 10% az, aki nem akar megvágni, átverni, betartja a szavát. Szerintem 10%, legalábbis kőműveseknél, ügyvédeknél, kereskedőknél, orvosoknál stb. kb. 10% akiben bízhatsz.

A pedagógusoknál is kb. 10%.

A maradék 90% vagy burn out szélén van, vagy idegbeteg, konkrétan szakemberhez kellene járni, vagy magas ívben szarik a gyerekekre, vagy ezek kombinációja.

arnyekveto 2020.06.14. 08:49:55

Nálunk a bundáskenyérszagú reggelek rögvalóságában halmozódtak a kenyérvégek és a száraz kiflivégek a zsákvászon szatyorba. Hétvégén kézzel lett ledarálva a húspanírozáshoz a morzsa, általában 4 kg combjából lett rántotthús csinálva, óriásfazékban főtt húsleves volt az első fogás, nagymama által olasz rozsdamentes hengeres, tekerős tésztacsináló géppel készített cérnametélttel.
Én férfi létemre tudok nem is akárhogyan főzni, pörköltet, gulyást, töltött/lucskos/székely káposztát, tepsis húsokat, köreteket, nem zacskós rizst pergősre, stb. Panelba születtem, de nem fővárosba, rokonságból láttam asszonyt terhesen slaggal trabantot mosni, porszívózni kertesháznál, nagylányt pedig tervezőasztal felett rotring ceruzával/tussal/vonalzóval tervrajzot készíteni építkezésekhez pauszpapírra másodállásban. Hogy nyáron melyik rokonnál töltöttem egykét hetet, attól függően hallgathattam a történeteket. Hogy mentek át tankkal a Dunán sorkatonaság alatt, kiskorában bokaficamra egy lapát pókhálós tehénlepényt tapasztottak a lábára, a harmadik néne bolgárkertész módon virágokat termesztetz, minden reggel kiskocsival vitte a piacra.

heki 2020.06.14. 10:08:55

@Serény Vélemény: legjobb olvasgatni az index aloldalát, a femina.hu-t gyereknevelés ügyben.
Nagyon komoly szaktanácsok vannak ott.
Pl. ott olvastam, hogy hogy kell a kamaszokkal bánni.
"Ha bemegy a szobájába és becsukja az ajtót, akkor nem akar kommunikálni.
Ha kijön a szobából és odamegy hozzád, akkor akar kommunikálni."
Csodálatos, mire képes a mai tudomány, erre nem jöttem volna rá.

Frick László Intézet 2020.06.14. 10:54:24

@heki: A XVI.sz elején az angoludvarban az idősebb hölgyek csippentették ki amélyen aluli kivágásokbóla fiatalnők mellbimbóit, hogyan merik nem büszkén kint viselni (meg az öregasszonyokimádnak fiatalmelleket meg női seggeket csipkedni, hogy mást ne is mondjak)

nagyon kebés a dokumentum meg az adat meg az életkép,nyilván főleg főúriakról van.
Amit sokan nem értenek az a halálközelsége,mindennapisága,apárizsikölykök a sírokbólkivett.demég nema csonttárakba elvitt szkeletonokkal szórakoznak, haj, ruháképek, és az inak (sokszor a szikkadt bőr) összetartják a szkeletonokat,nagyon reális 3-4-5 éves hullaábrázolások a haláltánc jelenetekbenmint ma a döglöttkutya,az emberi hulla csakúgy hevert,egy 16 éves cselédlány elázott ésharmadnaprameghalt,az a PILLANAT voltamiben élni kellett,a nők faszhoz valóviszonya,kb,mint ma a cigány nőké,fasz fasz, az egyre megy.. a fasznak van egy természete,ami van,az ember lyánya fogja, használja ,nem válogat. Élni kell,mert holnap meghalunk.

nagyon ritkán nagyon jól ráéreznbek erre filmrendezők Alány gyöngy fülbevalóval -ban azt hiszem,a lány utolsóképe egy tornácfélénél vagy hol.

Abban minden benne van.

Kedvenc érvem, hogy akkor én a középkorban élek,mindent szőrösen,büdösen meg pisa kristályokkalakarok. Ő hygienikus, namost a lányok..nagyon ritkán nyalnak tökéletesen szőrtelenre csinált puncit 8azért a borostája dörgöli az orrod) éshonnan tudnák, hogy a tökéletesen szőrtelen még lehet olyan pisása kristályokkal,mint a fene.

nembeszélve

beszéltemeleget

a pinakozmetológia vívmányairól

heki 2020.06.14. 11:33:01

@Frick László Intézet: na most az a baj, hogy pl. ezekért a pinanyalási analizáló írásaidért nem tudom ajánlani fiataloknak a blogod, (furcsa lenne, ha tanár bácsi ilyen blogokat ajánlana diákjainak) nagyobbik fiam ismer, de hát ő mingyár harminc, a kisebbik fiam meg még 17 lesz, ő neki se, meg a tanítványaimnak se ajánlhatom ezt a blogot, jó ez nem szemrehányás, hanem ahogy a művész úr az egyik öninterjújában önmagát elemezte

epa.oszk.hu/01400/01433/00028/pdf/06-5-011_portre_rentz.pdf
"kellemetlen szituációk, amelyeket csak mélyebbre húz a naturalista és közönséges megfogalmazás"

szóval csak ennyit akartam mondani, mert pl. múltkori ebédnél egyik bejegyzésedről is beszélgettünk a nagyobb fiammal, a kisebbik fiam nem értette, kiről van szó, és mégsem mondhatom neki, hogy nézd meg fiam ezt az oldalt, hát szűz fiú még, sose volt csaja.

Csak úgy mondom, nem szemrehányásképp.

Frick László Intézet 2020.06.16. 06:20:46

@heki: Pedagógusok előtt titokcsakma már a fiatalok szexuális forradalma, nagyjából 8 éve irogatom apoent,miszerint amagyar nők szexuális forradalmaa 11-22 éves lányszegmensben tombol. A fiúkról ebben a kommentemben szót sem fogok ejteni.
A pornóipar is igazodott a 11-12 éves nőiszegmens piaci igényeihez, természetesen a leges-legszigorúbb szabályozottság mellett,nedvesség a geci kivételévelsemmilyen formában nemlátható,sem előnedv, sem rendes hüvelyi váladék,defőleg nemméhnyak-nyák formájában. Az alapszín a fehér és még úgy 10-20%-ban más pasztellszínek a malacrózsaszínból az ártatlan rózsás-malacorr-rózsaszín,ilyenek a kisajkak,amik semmiképpen nemkerülhetnek a leges legminimálisabban izgalmi funkcióba,nem telhet meg a pina semmilyen véredénye sem, apinának tökéletesen izgalommentesnekkellmaradnia,nemnedvesedhet,a csikló (a fitymásckával) nem türemkedhet ki,a szőrszálakkal nemis foglalkozom,le kell pűderezni a színésznők összesszőr-tokáta gyulladásos szőrtüszöpöttyecskékkelegyüt,makula nemlehet a képeken-
A faszra is volnatkozhatnak előírások,mert a faszoknak nagyocskának,de nem vastagnak és nem bunkős, hanem inkább a segglyukbarát hegyesebb verziónakkell lenniük.

teljesen közhelyes az a magyar általános iskolákban 7-eslányok között, hogy a telefonjaikról a skalpgyüjteményüklegujjabjait bizonyítóerejútelefonos videófelvételeken KELL bemutatniuk a banda tagjainak.

Az én időmben ez a forradaalom 13-15éves korban,inkább a 15 éves korban kezdődött ésott bizonyítani nemkellett,alányokegymásnak az alkarjukramutatva illetve gyűrűzve ujjaikat a vastagságról,mutattak fasz-méreteket.

Magyarországon ez a kérdés tabu, az USÁ-ban viszonttársadalmi téma,sőt, ha nagyon ellenkeznél velem,tudokpéldátmutatni arra, hogy nagy sztárok a saját pénzükbőldobtak össze 10millió dollártahhoz,hogy ilyen társadali kérdést is feszegetőfilmet készítsenek,a téma iránti frenetikus érdeklődést mutatja, hogy 10év alatt a filmaköltségvetésemajd 75%-át már megtermelte-behozta.

Rokon témakör a Könnyű,Otthonról VégezhetőInternetes Munkakategóriája.

Noteszemben 15 évea apélda, egy anya dicsekszik, hogy a kislánya számlájára a könnyű-otthonrólvégezhető munkája munkaadója

segítek,bizonyos Gattyán vállalkozó
most is 375000 Ft-ot utalt,egy picit gondolj bel a 2005-ös Ft erejébe. Persze a többi asszony azonnal ráharapott akíváncsi kérdésekkel,mi ez a munka,ők is csinálnák,erreaz anyuka annyit válaszolt, hogy nem szabad bemenni a szobájába,ahogy más lány szobbája ajtajában a tedd le a [...]-t a küszöbre anya ésKUSS KI A SZOBÁMBÓL

a szabály.
[...] = pénz,étel,tiszta alsófelsőruházat,cuki, telótöltő sms-ben, vagy ráír az anyjára a kívánságával

jókioslányok a mosatlant és a szennyest is odakészítik, ha már anyut odaeszi a fene

A sose volt csaja nemjelent semmit,afiúkamai korszerűModern Jövőbevezetőnőiesztétikatudomány szerint DNS-kódoltak a pornónézésre.

DEgyre gyakoribb az méglányoknális, hogy 11-22 éves koraközött egy párkóbor szexuális partnere lesz,úgyértem, hús&vér..aztán párévente még egy-egy ritter... aztán 30éves korakörül megtanul jól maszturbálni (a fiúk sokkal hamarabb)
Faluhelyen ez már társadalmibetegség -méretekben,a mamahotel-lakás,ki se jár amamahotzelszobából, egyre kevésbé kerülfizikaikapcsolatokba a barátságpiacon is.

Czeizel babybooomosok között semritkamár az,tehát 40éveskisfiúkközött,hogy lánynak a KEZÉT nem fogta meg életében. A lányt most itt a KorszerűModern Jövőbevezetőértelmében értsd a 9-47 éves tágban

51 éves kislányt is ismerek,27 éves kis kamasz-vadóckorában voltférjnélisegy tüzes 2 éves korszakban normálisnak nevezhető szexuális élete is volt,de aztán a kamaszlányok vad,rokkos,a stb-stb, a Carson McCullers-Salinger-i értelmében vett szeleverdiségét választotta, természetesen egy jó nagy hatalmas,orbitális,kisebb borjúméretű kankutyája van, akire a jövedelme mintegy 75%-át költi. Ismerősei.. bele sem merünkgondolni abba, mi lesz, ha ez a kutyus meghal egyszer...

Frick László Intézet 2020.06.16. 06:26:28

@heki: A pornóban az elmúlt 5 évben a szaósölmédia járványszerű entrópiája pusztít,nem minden IT-sztartapos képzeli azt, hogy az emberekkel pénzt fizettet ingyen elérhetőért.

A pornó olyan problémákat vet föl,amikkel az általános iskolában is foglalkozni kéne.Nem csaklélektani ,debiológiai katasztrófákat okoznak a pornóipar legújabb fogásai.

és még egy példa. természetesen ma már az Ipari Robbanástkínai (15 évvel ezelőtti...)méretekben szenvedő India mélyszegényei is okos-internetes telókáznak.

A muzulmán szegmensben még pusztítóbb a hatás,merta Facebook Booom indulásakorméginternetes kávézókban kellett nekik az asztalalatt a gatyában kivernieurópai nők csöcsös.seggesmeg ajakscücsörítős képeire,manapságmeg elérik a Globális Szaósöl Pornót és nem csak letöltenek, de még fel is.

Frick László Intézet 2020.06.16. 06:37:40

@heki: Magyar lányos anyák bezzeganya blogokban sem kitárgyalható,viszont fundamentális óóóriásinagy problémái a 2000-es években ésévrőlévre köb-a-köbön fokozódván:

1. borotválja, amég jóformán gyanúspihéket is, demivel, az hagyján, hogy anyuéval,de az apjáét is ellopja, ha kell.
2. kupakostul dugja fel a Dove direkt ilyen formatervezásűremekműveit,amiket nők terveztek ugyan a nőitest idomaihoz igazodóan,de arra nem gondoltak,hogy a 11 éves szegmens nem várja meg,amíg benedvesedik hotzá/nem lop hozzáanyutólsíkosítót

anyálazás a felnőtteknek is undi.. vagy eszébe se jut

8-9-11éves korától tangát akar felvenni ill tangát talál anyu az ágy és a falvédő közé gyömöszölve,mikö9zben a hogyfogalmazzam körge, a tangahigieniai ismeretei... hiányosak, de anyut, ha esetleg anyu észnél lévő pedagógus és normális ember és jóanya lenne és nemszocipata picsa,és olyan nyelviképességei vannak,amikkelkeresztül lavírozz az anyu,kapd be a faszom ésmenj a gecibeeee tengerén is,nem horgad fel...
akkorse bir vele,mert befogja a fülecskéit:
nem akarja hallani.

A grófnó szokta olvasni a picsa önhitegető dumákat,mikszerint a gyerekek felnőttkora egyre későbben kezdődik

ennek az inverze az, hogy a gyerekeket egyre gyakrabban érik olyanok,mint amik plegy KorszerűModern Jövőbevezető Családformában érhetik,amikben a Modern Nő

annaka cigányaszonynak a
z attitüdjévela múlt század 70-es éveiből,aki a 7 éves lányának nyújtottpár slukkra a cigirittájábóléspár nyeletet a kevertjébólis,aParkánból,amit rája szedett, abbólnemadott. Na,ezzela tekintettel,mint nő nővel,úgy van a 7-9 esztendős lánnyal az anyja,lásd Billie Eilish tragédiáját.
Amikora kislány megkérdezi, hogy mibőllesz a gyerek,akkor nemaméhecskékrőlkerít,hanemmenyúl és mintátmutat meg sszimatra... Ésettőlez a nő valami PamelaAlden/Ilana Glazer-nek képzeli magát.

és igazad van, nem ilyen vén gecinekkéne az ilyesmivelfoglalkozni, hanem a 30éves műűvész fiadnak.

nekem az ilyesmitőlmár kutttya bajom nemlesz

nekem sikerült lakatlanszigetet nevelni a gyerekeimből,magányosak is,mint kihaló állatok.

Frick László Intézet 2020.06.16. 08:22:08

@arnyekveto: Egy kivétela netokráciában ezer bizonyítóerejűt megsemmisít

kiegészíteném azzal,hogy a tankkal a folyó fnekeén végiglánctalpazva illikátkelni(mondjuk azért gázlónál és nem áradás idején)

Kivételekmindig lehetnek.

Amikor szülőkkelvitatkozom
ez isismétléslesz
eldicsekszik, hogy a fia megvarrogatja a fehérneműjét és egy zoknit megstoppol, vagy egyfajta zoknit 101 párat vesz és akkor még alyukasok nemlyukas párjait összehozhatja

alánymeg mos magára ésmajdnem hatfélét főz és Cilike sem tudott főznimeg Szendrey Júlia se sokat lánykorában.
Amikormárott tartunk, hogy a lánya lecserélte a gyertysort a Suzukiban,a fia meg vízpumpát is cserélt,amihez a motort aknában a jobboldali motortartó kiszerelése után lekell buktatni/felemelni játszani velemertmásképnt nemférsz hozzá

Fia / lánya takarítja a szobáját és mosnak magukra

befőzéskor a fia üvegeket mos el,a lánya pedig hajlandó nézni, hogy mi a dunszt és a fia meg hordja el a konyhábóla dunsztba a készeket

Akkor gratulálok,hogy sikerültmagányoslakatlanszigetet nevelni a gyerekeibőll

"Még csak az kéne,hogy ők is olyan szarházasságokkalkínlódjanak,mint én!"
büszkélkedik fedáksárijávala szülő .
süti beállítások módosítása