-ökörködés Dr Esterházy Mátyás modorában. vagy: ~ val

Dr Esterházy Mátyás képe a Sípoló macskakő c.filmből -most nem érek rá utánanézdegélni a kivágáshoz

avagy

Trianon 57

vágólapról:

Sokakat érdekelne Gyenes D. István kinézete,minthogy semmilyen leírás nincsen róla. Körülíró-utalóan azonban az alábbi anekdota, amit sajnálatosan szintén nem találtam ki, ugyanis így történt, egyre kevésbé sokakban sejtethet valamit róla. Az arcáról hozzá annyi, hogy a 23 éves idült alkoholist püffedsége az apjakorabeni hajléktalan Könczöl Csabáéra emlékeztetne most vagy aki ismerte,a fiatal,még feltörekvő Ficsku Páléra.

konczolromjaiban.jpeg

Történetből [régi magyar : véletlenül] egy kb Lázár Ervin- Beck Zaza szintű részegségből Gyenes D egy igen veszélyes környezetben eszmél, valahol a Cserje utcában a Rózsadombon, ami Kádár utcája.

 

És A Fejedelemé.

A Fejedelemről most & itt annyit, hogy Horthy alatt hivalosan kommunistának ill.kommunista-barátnak nyilvántartott személy volt és ilyen minőségében Horthy minisztériuma őt jelölte ki a Nyugat folyóirat jogutódjának [Magyar Csillag]a főszerkesztésére [és elindítására] . Természetesen Rákosi alatt már nyiltan is A Fejedelem volt. Kádár alatt hogyne is.


A műfaj pedig, az édes erdélyezés pont A Hidegedés Éveiben, azaz 1973-80 között jött föl. Itt:Marjai még nem utazott föl Moszkvába segget nyalni, de már győztek.

Tíz perc után Gyenes D. fagyos zsibbadt arccal már azt tudja, hogy kicsoda, de azt még nem, hogy melyik  bolygón, amikor egyszercsak a A Fejedelem társasvillájából leszalad a cseléd háztartási alkalmazott és odaszólongatja a kerítéshez!

"A [Fejedelem őkegyelme] nem érmost rá, de tessék,itt van,ezt küldi (csomagot ad át) és üdvözli az édes erdélyieket!"

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3015739506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.06.04. 21:13:38

Hát, baszod, ezt a szöveget nem tudom, ki érti.
Gyenes D. István egy alteregód?
magicafe.hu/author/d-gyenes-istvan/

A fejedelem Illyés?
Kérdezi velem együtt sok ezer síktudatú állampolgár.

Ellenben két link Trianonhoz:
www.youtube.com/watch?v=aoajtl7BSe0&feature=emb_logo
ahol Bayer Zsolt és Gulyás Nemgergely Márton mímelik (?) a diskurzust.
A felvétel 2017-ben készült.

Valamint TGM
www.es.hu/cikk/2020-05-29/tamas-gaspar-miklos/miert-ne-irjunk-trianonrol.html?fbclid=IwAR2hil7MWiT0oW2Q_JG3VzOz_8txnFvmT0xe2IlQCE0hGOU3mo-ArBs-UGg
végre a régi professzori stílusában ("olvasni kellene kollégák és kolleginák!")

Frick László Intézet 2020.06.05. 06:21:26

@heki: Na, látod, hogy érted.

Gyenes D. NEM AZ ALTER ego-m, én ugyanis le tudtam jönni az alkoholizmusról,míg Gyenes D. aki egyébként annyira nem az alter-ego-m, hogy egyenesen A Legnagyobb Év-ben, azaz 1954-ben született, ez a nagy Generáció csúcséve kis szórással, hogy vannak 1954-esek,akik 1951-ben pottyantak a fizikaipiacra,míg A Garaczi László egészen 1956-ig kérette magát megszületni.

TGM-ben nagyot csalódtam, ez egy nagyon régi nóta, amit elővett, se fóradalmi nincsen benne, se provokáció sesemmi, nyilván a maipolitika vágykiélésének megadja azt,amit apornó műfaja megkövetel, bár nem hiszem, hogy Dr Kovácsék azt a kevés gecijüket,mi még ilyen öregekben hetente nagynehezen összejön, elpuruttyálnák holmi "kiverés" kereteiben.

Azt hittem, hogy TGM végre rájön arra, hogy ő is román. Éshogy miért.

Ez az egész tudóskodás teljesen értelmetlen ma már.

Szerintem én jobbat írtam tegnap, sokkal jobbakat, mint TGM. TGM csak azt csinálta, amit Tusványoson: A kényelmesen a biztosra ment. A gyenge pontra, ami biztos hogy törni fog.

Ezúton tájékoztatlak arról, HGogy nagy barátunk és Tanítónk A Példás & Követnivaló Amerikai Nemzet
számra létezik Plitikai Korrekt tanítás az I. vh végéről, amiben van három mondat is Versailles-ról

TGM nagyon elbaszta, hogy a mai önhazug, öncsaló, eufém, mindent Mertkel tisztasági- és inkontinencia betétjében bentartós.. ebből még nagy bajok lesznek,pl a nemkibeszélt Ossi/Wessi ellentétből ésígytovább [-> Tierärztin Dr. Mertens ]
tehát a Bezzeg Amerikai Phd-Szintű hiv. álláspont szerint Versailles elbaszott volt és a franciák ostoba revansista-pénzéhes mohó ostobaságai miatt. Angol asszisztenciával.

nagyon-nagyon csúnyán meghaladottmár az, hogy mindenért a büdöshabszbúggokok a felelőssek.

Arról nem is beszélve, hogy nemhogy létezik osztrák revansizmus, de a leghaladóbb osztrák is nacionalistább,mint Orbán Viktor és ezt mióta MUTATOM már, csak az osztrák kiskereskedelmi kínálatot kellösszevetni a magyar kiskereskedelmi kínálattal,ami állítólag azért ilyen,amilyen,mert únijósok vagyunk már mióa, de akkor, ha ez igaz, akkor Österreich, az únión kívüli

és mutattam már a németek teljesen megalapozott osztrákútálatát

A mai osztrák politikát TGM & Co Az Összefogás2019, a Jók és Igazak Sajtaja és Orbánék is mintának adja be, holott: Horthy politikája a mai, egyébként oldfalfüggetlen,mindegy,milyenolali a kancellár vagy az osztrák kormány,apolitika,az Horthy Line.

Ooni tackti Linxi, Oooni Tackti Rexi.

Szorgalmas Gyémánt 2020.06.05. 07:34:16

@Frick László Intézet: "nemkibeszélt ossi wessi ellentét" - ez 2008-ban a Leggazdagabb Bundeslandban úgy nézett ki, hogy az egyetlen oszi dolgozó külön irodában ült.
Tovébbképzésen üldögéltem két évvel klsőbb, a prof Deutschland és Dunkeldeutschland közti különbségeket ecsetelte nekünk, magyaroknak, hogy jobban értsük a szövetségi köztársaság helyi különbségeit.

Frick László Intézet 2020.06.05. 13:00:41

@Szorgalmas Gyémánt: Ezt is mutattam már, tudtam én,amit tudtam. Ahogy MNagyarországróla németrek azt tudják,amit az úójságokban olvasnak, hogy itt apás-anyás+2 gyerekősi,műltba vezető családmodellek vannakmég, a fiatalok egy egész életre a házasélet és a gyerekek rabságában. Szörnyű a sorsa a cigányoknak,mint a Balkánon általában is. Amúgy különben csakmagyar cigányok öregeznek a Wessi-knél, mert a magyar cigányt nem ismerik föl cigánynak. Ugyanez érvényes alondoni magyar cigány kolóniára, ott ráadásul a hindik és a pakik KÜLÖNÖSEN gyűlölik a cigányokat, mármint a román meg a bolgár és az orsz meg... Hát ez elég bonyolult,én kurvanagy ciganológusnak képzelem maga,, de azért azt nekem is meg kellett tanulnom, hogy a ruszei bolgár rendszámú vagy a lengyel rendszámú autóval közlekedő cigány az nem bolgár vagy lengyel, hanem olténiai-románalföldi román cigány.

A múltkor.. szörnyűet láttam,már a Gábor -cigányok is itt tartanak, hogy a magyar benzinkútra a kalapban meg a bőrjakiban vezeti be a lengyel rendszámú 30MFt-os ótóját, dea WC-re leveti a kalapot, nem mer már bemenni a kalampjában.. és addig lecseréli a bőrjakit is. Végzett, visszaveszi a jakit meg a kalapot.

Szerintem bede Márton ne pofázza tovább magyarul,amiket angolul olvcasott index alakú fejlettisztáni újságokban a Keleten jellegzetesen előretörő fasizmusról, amíg meg nem és végig nem nézte a Tierärztin Dr. Mertens -t. Nem látványos, mincsen benne politika, nincsen benne mai pol-agitációs figyelemre méltó szó.... icipicit van benne Arme Muslim Kindili .. de ez...messze - messze nem az,ami meghütné a mai jógyerek ingerküszöbét még.

Egyszerűen: Képzelj el egy... Még skót filmben is érthető lenne, hogy angol település neve nem hangzik el. Hogy a legdélibb, ami, az esetleg Durham, az is kettőnél nem többször. Még Frankfurt am Sain sem. Stuttgart, Ulm, semmi, a legnyigatibb hegység a Harz. Wald-ban a Thüringer.

és ez... ez... valamit... jelez, nem annyit, hogy a cenzorok nem figyeltek oda a családi szappanoperára annyira. Hogy tessék diverzitívvé tenni legalább azzal, hogy Frankfurter Wrstl-t zabájjanak egyszer vagy repüljön már a gaz exe a doktornőnek a kurvájával mondjuk Kölnbe is.
Annyi, hogy 2008-ban,amikor ez a filmsorozat felfutott, még csak Ossilandban lehetett mellékúton őzet elütni, viszont 2018-ra az őzikék már elérték Düsseldorf határát a Wessi-kre terjedésükben.

Egyébként köszönöm a kiegészítéseket :D

Serény Vélemény 2020.06.11. 14:01:10

@Frick László Intézet: TGM ? Figyu, amit tgm csinál, az egyszerű önkielégítés. Gyakorlatilag az egész szöveg, amibe belenéztem az ésben, egy darab 0, sőt NULL hasznosságú intellektuális manipuláció, ami csak azért van, hogy tgm naccsága előtt a plebejus, nem filozófus, nem értelmiség, essen hasra, hogy ez a tgm (m)ilyen okos.
De csak egy ócska kommunista hülyítés az egész!

heki 2020.06.11. 14:06:40

@Serény Vélemény: Jó az a cikk, a sok "TRIANON: Népek Krisztusa Magyarország" médiaesemények mellett. Mellett. Nem önállóan.

Serény Vélemény 2020.06.11. 14:51:20

@heki: Jahát azoktól a textuális mérgektől IS igyekeztem megőrizni a lelkibékémet... :D

Viszont olyan ez, mint az antirasszizmus: egész addig amíg túl nem tolják, addig a jó édes anyukáját minden rasszistának! De amikor - pl. mostanában - kiderül, hogy mi az antirasszizmus lényege, akkor az ember már úgy érzi, hogy tulajdonképpen még egy mezei rasszista is emberibb, mint egy antirasszista műmájerkedő multi, amelyik egyébként gyakorlatilag nemfehér rasszhoz tartozó gyerekmunkások rabszolgamunkája által tud annyira gazdag lenni, hogy aztán a pénzéből antirassziskodásos páváskodást rendezzen.
Úgyhogy egyébként ebből a szempontból még a trianonozás is emberibb, minden egyéb, néha túltolt hülyeségével együtt, mint a "baloldal" (v)iszonyulása az egészhez/től.

Frick László Intézet 2020.06.11. 15:52:50

@Serény Vélemény:
TGM szerintem a magyar filozófia Győzikéje.

Győző egy komoly vállalkozó cigány férfi, az életben még beszélni sem úgy beszél,ahogy a show-ban mutatja. Én felnézek rá és tisztelem.

TGM-et is, persze azért annyira nem,mint Gáspár Győzőt.
Gáspár Zsolt, Győző jó öccse úgy kb 40%-ra hazudta föl a show igazságtartalmát,a bátyja iránit tiszteletből,legyen ez a sztázalélk (tzehát amit nem kitalálnakés eljátszanak benne,mint valami ékkelnappal budapestben) 5-10%

Amit TGM pedig előad, az van év, hogy 100% show, van hogy évente 1-2-3 alkalommalőszinte is.

Amin te fel vagy háborodva,az pont az,mint amikor a ház lábai alá Győzőék a duplafülkés platójára a talpával állított szekrénnyel hajtottak be és perszehogy a szekrény felborult.
hogy mennyire komoly Győző,az mutatja, hogy gyakorlatilag a Retek Klub egyetlen olyan szerződöttje, akit a Retek Klub nem tudottmegszopatni, sőt,ellenkezőleg, Győző szopatta meg a Retek Klubot és a Klub annyit tudott tenni hogy vagy 50-szer névtelenül feljelentette Győzőt a NAV-nál.

TGM portfóliója hol van ettől, szerintem élete egyik nagy sikere tebege,a kisfia,aki.. hogyondjam..én..

Én...jelentős képzőművésznek tartom.
Túlbecsülöm TGM-et, mert kinéztem belőle, hogy _de provokatíve_ a románozást nem tudja kihagyni, hát, de, annyira azért félős (Győző nem ismer félelmet) hoigy ezt azért megint kihagyta.
süti beállítások módosítása