A nemzeti nagyvállalat XX. századi elavult kapitalista kifejezés. A globális spekulalizmusban értelmezhetetlen.

Negatív körülhatárolásban pl az amerikai General Motors tulajdonában álló "német" Adam Opel AG -t NSZK vezetése nem tekintette  nemzeti nagyvállalatnak.

nationalopel_rekord-c-1966-71_x2.jpg

Rüsselsheimben összeszerelt amerikai "Pontiac" 1966-ból. Az amerika verziónak kerek-ikerlámpái voltak.

Kigyógyult Opel-buzik általában megegyeznek abban, hogy az utolsó, valóban is Opel-nek nevezhető  autók az N-es motorkódú sima 8 szelepes 1,4-1,6-os korai F-Astrák voltak. Ami attólkezdve folyt az Adam Opel AG-nála cég,avállalat gtudatos és jellegzetesen amerikaias lepusztíítása. Sokmindenen képesek voltak a kigyógyult Opel-buzik röhincselni, az egyik legmókásabb kínlódása az "Opel"- emblémának a dízel motorokkal volt. egyedül a japán Isuzu motorjai váltak be.A Német Nemzeti nagyvállalat, a BMW pl a MEO-ban kiesett 2.5-ös dízel selejtmotorjait adta el az amerikaiaknak :D Ritka is volt az az Opelnek látszó "Omega" fostalicska, aminek a 2.5 dízel változata túlfutotta az 500000 km-t.

Kevés annyira gecimód (azaz indexesen aljas) reklámkampányt ismerek,mint az "Opel-Német Minőség".. vagy általában Kínában bérgyártatott cuccok eladása a Német Minőség szlogennel.

tejeljteisanyalfazekgeciujsagiroknakazamerikahangjamagyaradasanak_4.png

Kedvenc hivatkozásaim a nemzeti nagyvállalat kategóriában a francia Renault, ami még állami tulajdonba is került az egyik csődje elől a múlt század 70-es éveire. vagy az  olasz FIAT -konszern, aminek több kisebb jármű-mezőgazdasági gépgyártó céget is be kellett nyelnie a 6 nagyobb csődjei közepette és az Olasz Állam rendszeresn,amióta pl Úniós Tag, azóta úniós előírásokra az igazi tagállamokat megillető fitty-hányási jognak megfelelő protekcionista állami segélyakciókban is részesült.

 

A minap pl a brit vasutak nemzeti nagyvállalat került így állami tulajdonba.

 

Orbanisztánban profi-szakszerű módon a Jók és Igazak & Gáncstalanok ideológusai és kommunikációs emberei értenek igazán aaz agyfelbaszáshoz,a rosszak,az elavultak, a hóttifaszistákok, azaz orbanisztám janicsárjainak csak hébe hóba tudannyira összejönni a jógyerek-agyfelbaszás,mint a nemzeti szócska agyonhasználatával.

 

Természetesen a SARS 2.0 idején minden felelős állam felelősvezetése tisztában van azzal, hogy Kínával nem szabad üzletelni,

nerendejjekinatukinaba_egeszsegugyi_vedofelszerelesekert_444_1.png

 

Kínából semmit nem szabad szállítani vagy vásárolni, okosállam felelős becsületes vezetése ezért a Hong-Kong-i reptéren kupeckedik maszk- és lélegeztetőgép, búvárszemüveg és papírköpenyszállítmányokkal, nem pedig Kínában.

"Kína törekvése a harmóniára és az egységre VESZÉLYES. Csak a diverzitás a jótörekvés!"

aAmerikai tudós bölcsessége

 

Az a jógyerek olvasóm,aki kitalálja, hogy ezek az elfogadható jószállítmányok honnan kerülnek a nem-kínai, azaz a Hong-Kong-i repülőtérre,kapnak egy pirospontot.

 

Nem tőlem, hanem Somogyi Zoltántól, az Ellenzékünk kérlehtetelen főideológusától.

Váradi József a ma élőmarketingeseink Széles Gábor-Demján Sándori mércével is érzékelhetőméretű óriása. A Vonal Alatti PR kategóriájában pl volt esze bujatott reklámriport-kategóriában először a Retek Klub HúHűHóHíí-radójában felbukkanni.

Míg a konkurrens RyanAIR üresen hetente rövidrepteti a gépeit, légzsennyezően ugrajtja,a költségesebb leállítás helyett, Váradi összeköti a kellemetlent a hasznossal és a

WIZZAIR

ezért nemzeti nagyvállalat jelleggel is működik.

A WABERER már csak márkanév, még amikor egyben a cég neve is volt és Waberer Gyuribácsi a tulajdonosa,a jógyerekmagazinokban rendszeresen baszni kellett Waberer Györgyöt. Aki, ha nem lett volna,ma a magyar nemzetközi kamionfuvarozás bolgár alakú lenne.

 

A japán Macuszita Konszern a tulajdonosa a Panasonic márkanévnek, ami bizonyos piacokon NATIONAL

national.jpg

emblémával futott a múlt század 60-as-70-eséveinek másolókorszakában.Pl az amerikai piacon is.

Ugyanis a Nemzeti csak az USA szövetségeseinek újságírói kulturájában a köpedelem a fos a nácigeci és a fasiszta turha. Az USÁ-ban a Nésönel Szent Fogalomkör. Perszehogy! A Nemzeti Nagyvállalat is. Ha amerikai nemzeti nagyvállalat áll az amerikaiállam szolgálatába járvány idején POZITÍV ha magyar orbanisztánban, az fos, turha és gecííí.

 

Ami azért nem csuda,mert

az USA a világ legnagyobb

Nemzeti KereszTYén KőKKKonzervatív Állama,aminek minimum 55 millió polgára addig nem tudja a fogát a vacsorájába ütni, amíg az Úr-nak hálát nem rebeg az ételért-italért, amit adott

Játékos Feladat: Képzeld már el a Varacskos maradóna Vidéki Cigány Geci-t, ha merészelné az országot meg a népétI sten-nek ajánlani a szokásos Hajrá-ja helyett,muchachos

Thank you, God Bless you, and God Bless the United States of America!

/Barack Obama zárószavai a 2008-as Nagy Denveri Konvención/

http://www.usnews.com/dbimages/master/5457/FE_DA_080624religion.jpg

 

Köszönöm a figyelmet :D

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2715601922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása