Szomorúan bólintok: Jönnek haza a sohamárok Bezzegisztánból a magyar szaregészségügybe mimmehalni.

RENDŐR: Olasz rendszám, olasz rendszám?-Honnan jött?

RICSIKE: Tirolbú!

RENDŐR: Tirol.. Tirol... jó' van,mehet tovább!

 

B-Verzió: Megkapja a sohamár a pirospapírt,azzal hazamegy és állampolgári fegyelmezetten,ami egy szarországban minimálisan elvárható,kiragasztja a PirosPapírt. Majd bevonul a lakásába,a családtagjai közé.

RENDŐR: Honnan-honnan?

KEVIN:Angilalibú!

RENDŐR:Anglia? -az nagyon fejlett, mehet tovább!

gorbeemelkedesek.jpg

A sohamár családtagjai természetesen a Magyar Karantén-t elhagyhatják, oda mehetnek, ahová csak akarnak a településen. Az otthon unatkozó gyerkőcök is, persze.

 

RENDŐR: Teccik-teccik? -és honnan?

DZSENIFER & DZSESSZIKA : Svejcbú!

RENDŐR: Okés, nagyonfejlettország, tovább!

piros_laphatosagi_hazi_karanten.jpg

 

GYERKŐC : Csókolom,Sanyinéni! Bótba teccett gyönni?

SANYINÉNI: Ja. Próbáltam venni ezt-azt, de semmit sem kapni. Ezek miatt meg is dögőhet az ember!

GYERKŐC: Főzni teccik? Mit?

SANYINÉNI: Dehogy! Mi is konyháról hozatjuk Arankabácsival!

GYERKŐC: Mink is.

SANYINÉNI: Ne baszd, Ronádó! Nemmondod, hogy eddmeglevest fogtok enni lebbenccsel?

GYERKŐC: Birkahúsot veszett apám, hazajött a Ricsike Messzimárbú! Aztat főzünk! Engem most csak 'őccsíg, paradicsom-paprika meg a danyontokért kűttek!

SANYINÉNI:Aztán Ronádó! Ott legyé nekem órán a tévé előtt!

GYERKŐC: A' nem megy most,mert a Dikhel Téve ordéjj az összes tévénken, buli van a Ricsike vígatt! Majd gyövő héten! Tessék rámírni a fészen,mi a feladat!

 

Dorina,a Dikhel Téve Sztárja:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3215525324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.03.18. 08:42:13

Ilyenkor, nehéz helyzetben kijön mindenki karaktere. A politikusoké is, mit tartanak fontosnak. A franciák választásokat tartanak, ami nyilván tömeges esemény, majd pár óra múlva Macron hadi állapotot hirdet a betegség ellen. Aha. Előbb még hagytátok az embereket az urnához menni, mert nektek az a fontos. Orbánnak fontos volt kijelenteni, hogy a tanároknak fizetés nélküli szabadság lesz hónapokig, mert ugye tipikusan az a réteg, amelyiknek baromi sok tartaléka van... sunyi, embertelen fajankó.

Wildhunt 2020.03.18. 09:16:24

@Dinamuki: szerintem túl sokat tételezel fel róluk.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.03.18. 21:36:03

@Wildhunt: a csávó maga ezermilliárdos vagyonon csücsül gyakorlatilag, mástól meg az elemi létbiztonságot is megvonná ezzel a fizetetlen szabadsággal. Ilyenkor azért kinyílik a bicska kicsit.

Wildhunt 2020.03.18. 22:57:34

@Dinamuki: Nem látják át a plebs gondjait, meg sem tudják azt érteni. Olyan, mint mikor Kutuzov rohamra vezényelt százezer muzsikot. Hát tán meghalnak, de ez kell az eredményhez. Ez a járvány még szerintem szétveri Európát, de nem egészségügyileg. Most leállítjuk a gazdaságot, hazaküldünk minden vendégmunkást (minden ország ezt teszi). Felvásárlunk egy rakás felesleges szemetet - ami ránk rohad - akár hitlebe is (minden ország lakossága ezt teszi), őszre meg se pénz, se munka, se megtakarítás. A hiteleket, lakbért ugyanúgy fizetni kell, számla megint jön, pénz meg nincs. Én elvárnám, hogy az államnak legyen ilyenkor józan esze. Valahogy számolják ki, mi az az egyensúly, amit tartani lehetne az egészségügy ÉS a gazdaság összeomlása nélkül. Ilyen talán csak a hollandoknál volt eddig, de lassan ők is feladják. Mindenki más meg felült a mimmeghalunk-vonatra, hogy nehogy hanyagsággal vádolhassák őket. Pedig ez, ami itt, a franciáknál, vagy akár a németeknél megy nem válságkezelés. Ez pánik, fejvesztett rohangálás. Sokkal nagyobb kárt fog okozni, mint bármilyen vírus.

Frick László Intézet 2020.03.22. 07:31:07

@Dinamuki: Kiben mi ragad meg. Bennem az ragadtmeg, a sikoltozása Sanyinéninek és Arankabácsinak arról, hogy őkmilyenöregek már és húdeveszélyeztetettek a sok büdös kölökközött.

Egyébként orvosok között is gyűjtöm ezt a huhogást.

Kedvencem az a kórházi szárny,új épület,amitmár az új,a tolvajok számára érdektelen fali kézbedugős fertőtlenítők kihelyezése után szereltek föl. A bejárati folyosó előtt egy régi típusú,ellopott zacskójú kézfertőtlenítő TÜNTETŐEN fölszerelve... felsekellett volna szerelni.. soha nem is volt benne zacskó kilopni-hagyni,mert amikor felszerelték,akkormár másfajta fertőtlenítőt osztogattak az intézményeknek.

Plusz az, hogy a sztárorvosok napi 1-3milliót hurcobálnak ki az osztályról...

orvosoktól hallottam szövegeket, amikben politikai ízlésük alapján uszítottak és keltettekpánikot.Nemamaszkműködését magyarázta a betegnek, hanem inkábbmegérte neki a pánik-hidelmeket még táplálni... Én tökéletesen megértem az orvosokat (meg téged is) a gyűlölet... kielégíthetetlen.De azért egy orvosnak nem kéne piaci kofák hülyeségeit inkább terjeszteni.Csak azért, hogy a gyűlölt ezek-jei hátha belebuknának ebbe.

Sok-sok-sok hibát követnek el Orbánék,pl Orbán lassan reagált iskolabezárás ügyben.. néha órák alatt fordulnak adolgok.
Természetesen ha 6a órával a PDSZ huhogsai előtt záratja be az iskolákat,akkor a PDSZ a bezárás ellen huhog. Néha orbán figyelhetne az ilyesmire is.

Én azt mondom:Aki tanár most képes volt "idős korára" tekintettel huhogni.. az... szereljen le. tegyem hozzá:a picsába.

Frick László Intézet 2020.03.22. 07:36:01

@Wildhunt: Ezer muzsikotma is halálba vezényelnek.Pont é s ma.

Egyébként ugyanezek a muzsikok szabadították meg Európa nagyobb bár "elhanyagolhatóbb" részét a náciktól.

Szolzsenyicin a jó sok szövegében... képtelen volt igazán ezeket a muzsikokat a GuLag -on megmutatni, de ami LengyelJózsefünk egywetlen novellájarészletében igen. Az öreg muzsikok barakkja, aholösszezárták az öreg muzsikkommunistát az öreg muzsik vallásossal.

És ahogy ezek a muzsikok mégis össze tudtak tartani és együttműködni.

Frick László Intézet 2020.03.22. 07:39:52

@Dinamuki: Ez..kurva demagóg,ez az ezermilliárdos és éhenhalasztaná a pedagógusokat dumád. Buta és átgondolatlan politikaikommunikációs ötlete volt Orbánnak ez.Egyébként amúgy ez az egész iskolabezárásos sztori is politikaikommunikáció és csapda,mert erre be voltak készítve az ellenzék további fegyverei,otthon kellmaradniuk a szülőknek,lehet hujjogatni a bérükön, csődbe megy az ország és akkor agyonbassza a csőd ezeket.

Én inkább azt kérdezném meg az Ellenzéktől, honnan tudták, hogy Orbánt nemkell leváltani 2018-ban, de aztán egy évvel később meg érdekesen mégis érdemes összefogni:pár helytartója leváltásáért.

Láthatóan Budaperst és a szarkavarás volt az Ellenzék célja, nem a Geci leváltása.

Frick László Intézet 2020.03.22. 08:15:36

@Dinamuki: @Wildhunt: Ezért kéne szerintemmegírni Orbán 33 nevének a történetét.
Ez a kibaszottulunalmas27 éve:
Basszkmár fölaKis Vidéki Takony Mitugrász [Cigány Kölyök] agyát valamivel, beh mókás,amikorpukkancskodik.

Akis akarnokmeg csak hízik,pocakosodik és mégvégveszélyben is MINDENKIkivétel nélkülafőbb szereplőkközül
a politikaikommunikációra koncentrál
Hogy lehetne beleszorítani a Vidéki Puhos Cigánnyát valamibe mááá

Micsinájjakmá, hogy kerűjjemki a csapdahelyzetet

ezen baszakodik a 300 legokosabb magyar meg ezek

erről szólminden

és ami most van:meztelenüldemonstrálja ezt.

És Muki! -inkább az öreg halász meg a felesége ősmese demonstrálja,ami van.orbán női hozzátartozói képtelenekmaguknak parancsolni

persze ebben is orbán a hibás :D nemmondom, hogy nem

és a kismagyar feudalizmus

amit persze Kálmán Olga vagy Vágópistabcsi nettóbancsakhatszáz jutalomfalattyaivalis lehet szemlélteni.

te Muki,megmondom:ilyen öreg politikabuzinakmint én, nem geci unalmas,a geci, ha egészséges, csupa vitamin,jutalomenzimésásványy

nem geci

hanem gennyes-fos-unalmasmár,amit amagyar politikaművel

és an block

de főleg most az újságíróinkszerepelnek le csúnyán

igaz,a krém nemis toljamagát előtérbe, csaka segédmunkásokat,a slapaj csicskákat,a czinkóczi sanyikákat toljákők is előre...

ez a tarhálás,amit most a két legerősebb magyar agymosó véleményjártó vállalat csinál,beh szánalmasmár :D

és erre nem védekezés az orbánpropkontár átlátszóócskaostobái :D

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.03.22. 09:58:33

@Frick László Intézet: másról beszélünk. Én a "fizetetlen szabadság hónapokig" kijelentésről beszéltem.

Wildhunt 2020.03.22. 12:48:47

Én érzek némi áthallást a "Zorbánnepoffázonbele abba ahogy élek meg dógozok" és a "zorbánoldjameg, hogy két hónapi tartalékom sincs" között.

Frick László Intézet 2020.03.23. 06:58:08

@Dinamuki: Ugyanarról beszélünk,politikai kommunikációról. Orbán úgy járt,mint egy közepes sakkozó szokott, nagyon fasza következőlépést talált ki,de nemmérlegelte a folyamányait. Én az ilyesmit sem orbántól semmás politikustól soha,egy pillanatra nem veszem komolyan. Orbán a pedagógusaink megveszekedett pézéhségére apellált. Szerintemamegveszekedett lustaságukra ésmunkakerülésükrekellett volna, vagyis arra, hogy attól, hogy nem járnak be az iskolába,dolgozniukmég majd kell valamennyit.

naplózni-rögzíteni kellett volna akommunikációs pillanatképeket.
Akkor,amikorOrbán ezt hibázta, a leáll Az ország= Elveszítjük a Munkáknk= Nemlesz Jövedelmünk=MindMeghalunk = Orbán Miatt -volt akommunikációs csapásirány. Ehhez az a lépés-rész kellett, hogy a bezárt iskolákmiatt otthon maradnak a szülők,akiket ezért kibasznaka munkahelyükről

Ez.. elsőfelvetésben is ócska spekuláció, hiszen "békehelyzeti" reakciót feltételez.

Pistát baszomki, ha nem jön be dolgozni.

De ha senki nem jön be dolgozni az ismert krízishelyzetben.. akkormég ..attólmég nem baszokkimindenkit.
ADecember Másodikai Hókatasztrófában sem basztakki senkit azért,mert 2-6 órát késett amunkából. Legfeljebb hivatásos sofőröket baszogattak,demivel súlyos sofőrhiány van.. kibaszni?

A sofőréletben nemlétezikmagyarázkodás és hivatásos gépkocsivezetők között hihetetlen az, hogy plusz 1 celziusz fokon sónedves-vizes-latyakos,max hókása csíkos útfelületen 20-30-as araszolás folyik.

De komolyra: Az ellenzék,meg azok a rétegek,akiket Orbán ÖRÖKRE elveszített,a pedagógusok, az egészségügy "dolgozói" és dolgozói meg a hivatásosok is...

Szóval egy orvos szemrebbenés nélkül huhogtat a vírust BELÉLEGZÉS ESETÉN visszatartani képtelen maszkok hiányáról... Miközben tudja, hogy a szemnyílásba csapódó láthatatlan aprócseppek is fertőzhetnek...
Egy osztályvezető orvos,aki arégi, a bele-már-hiányzikkézfertőtlenítőt szerelteti fel a tavalyelőtt átadott osztálya folyosóján,mert alátvány a kihelyezett táblával az ellenség ellen uszít.

te Muki,én...szívből megértem ezeket az embereket. Valamit... tenni akarnak a szörnyetegük eltakarítására.

Orbán meggondolatlan volt.. egy pár órahosszás álláspontjában (működésben tartani,amíg lehet az iskolákat, hogy az ellenség ne huhogtasson az otthonmaradott szülők esetére bekészített kommunikációs ötleteivel,mint megelőlegezni azt, hogy minden szülőki lesz baszva a munkájából,aki otthon marad...

De meggondolatlan volt az ellenzéki kommunikáció is

A helyzet.. gyorsabban változik,mint azt a kommunikációs szakemberek agyalják .

Csak gondolj arra, hogy 600 ezer Sohamár!-unk,akik a diktatúra, a rezsim és az éhezés-nyomor előlmenekültek bezzegisztánba, szar az egészségügy,ami miatt évente 60000-en halnakmeg,ebbe a szaregészségügybe most mnégis visszamenekülneka sohamárok,akik 300000 vannak... hatszázezeren (Olvastammár millión felüli sohamár "adatot" is :D )

Ezért voltam előrelátó 2006-ban,amikor azt mondtam, hogy Orbánt kitörölném az ellenzébőlis.ellenzéki orbán se kell ide.

Történelmileg még akit így kitörölnék,az Hunyadi Mátyás. Gondolkodtammég Horthy-n, de ha Hunyadit kitörlöm,akkor már nemlesz szükség Horthy eltörlésére, vagy ha minden a Bad Wanda-i Világképben marad (vagyis ha belebarkácsoloka történelembe,attólfüggetlen marad bármimás is) akkor Horthy elvétele...mondjuk 1938-ban antiszemita húzás. Akkor mazsidók nélküli antiszemitizmus lenne Magyarországon, kb mint a mai BezzegLengyelországban... .

Frick László Intézet 2020.03.23. 07:01:19

@Wildhunt: Olvasd el légy szives itt fent,amit Muki barátunknak írtam.Orbánt teljesen felesleges körnek tartom.nem kell.Én kivettem volna a politikaiképletből egész-fideszestül rögtön 2002. után, de ha lehet,még 1998-ban.A'98-as azértnemlett volna jó,mert akor a Visszacsapó reflex a 2000-es évek elején dobja föl,viszont fixebben. @Dinamuki: 1998-ban csak a véletlen dobta fel Orbánt az 55000-rel több MSZP-szavazat ellenére.

Frick László Intézet 2020.03.23. 07:09:09

@Wildhunt: @Dinamuki: Kérdés az, hogy az MSZP és a Jók és Igazak, ha nincsen az Orbán/FIDESZ ellenségkép... hogyan osztozkodnak tovább,az biztos, hogy az SZDSZ-t ettőlfüggetlenül simán kinyírják a képletből. Viszont ha nincsen Orbán,akkor Gyurcsánynak (Vitányinak eszébe sem jut Gyurcsány) annyi. "Észnél" tud maraadni az MSZP.. nem szórakoznak a náci kártyávala vezető értelmiseggjeink annáljobban,mint ahogy 1994. előtt játszadoztak a bérelhető műfaszistákkal. Annyi azért kellalapból "náciveszély" Nagyjából teljesült volna az MSZP terve és a frakciók pártokba mennek ki. olyan politikai vezetés lesz,ami megfelel a vezető értelmiségünknek,tudósainknak,jelentősművészeinknek. gyártogatnak ellenségképeket,de azoknak nem lesz politikai fajsúlya,főleg nem a félfaszistáknak. Nincs visszacsapó reflex, az MSZP utódpártjai között folyik a rotáció. A magyar gazdaság bolgár-szerű lesz.. lehet, hogy a politika nemannyira kis- és közép-pártos sokadalom,de azért legalább 4-5 párt focizgat...

Azonban az a gond, az megmarad, amiremost a szocialista földbirtokosok és gyáriparosok is panaszkodnak, hogy a gyerekeknek nemkell a cég,nemkell a fődbirtok..

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.25. 09:24:54

@Frick László Intézet: "a gyerekeknek nemkell a cég,nemkell a fődbirtok.. "

Ki nevelte őket ilyenné?

Frick László Intézet 2020.03.25. 09:50:54

@Szorgalmas Gyémánt: Egy szúlőáltalában a gyermeke kiskamaszkorától sokat nemképes formálni már a gyereke tudatán.
Sok szülő úgy jár,mint a Született Feleségek -ben Szúzn,amikor beleolvas a lánya naplójába:
"Ki ez az ember?"
Alegtöbb szülőa saját gyerekéneka saját hangjátsem ismeri
alegtöbb gyerekodahaza 16 éves korában is a 8 éves hangján beszél,de legalább egy terccelfeljebb a rendesnél.

Az csak a cigányoknál fordulelő, hogy az anya nem bízik a lányában ésmegszagolja a lánya bugyija nyergét, a fejlettmagyar nők szerint ez undorító,még az ötlet is gusztustalan,őkelhiszik,hogy a kislányuk ,amikor a szobájátmagára zárva dolgozik és azzal 678000 Ft-ot keresett legutóbb, az utalási jelentés szerint,akkor online webáruháznakdolgozik,ami szinte akár igaz is.

Nemzedéktársaimmalsokat beszélgettem,dicsérgették a gyerekeiket, milyen rendesek,soha még szeszt nem ittak, csakásványvizet.
Március,-10 fok.kérdezem a szülőtársat,mamennyi ásványvizet ivott,5litert,a gyerek.Egy korty piát neminna.
nagyon boldog volt.

A kocsijában is a gyereknek félig-kétharmadig ivott ásványvizes palackok tucatjai hengerednek. Büszke.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.25. 13:09:42

@Frick László Intézet: Most eszembe jutott az a sozmjúság, amit ásványvízfogyasztó koromban tapasztaltam. Arra nagyon-nagyon rossz bármilyen alkohol.
Nézd, ha családi vagyon legalább üzemeltetésére nem képezték ki a saját gyermeküket, akkor nics min meglepődniük.

Frick László Intézet 2020.03.26. 06:37:36

@Szorgalmas Gyémánt: Meséltemmár neked, hogy én idegenszívű vagyok.. féligmeddig,de azért aMagyar Móccer-t is ismerem.

Az idegenszívűeknél nincsen gyerekasztal. vagy asszonyasztal. Családimunkamegosztás van ésa gyerekekmindenben benne és játszásibólmég a nagyobb anyagi döntésekbe is bevonva. Amióta takarékszövetkezeti mozgalom van,azaz az i.vh vége óta az idegenszívűeknél minden megszületett gyereknek van takarékbetétje.

Nekem... ez nagyon nagy szégyen a magyaroknál...ha valakinekpénze van...nekem (pirul)mindig volt pénzem,főleg kisgyerekmeg kamaszkoromban a magyar társaimhoz képest KURVASOK pénzemvolt,kisebb vagyon. Sajátpénz. Magyarpénzem is volt, azaz locsolkodásimeg búcsúra meg satb pénzek,pl a búcsúra adottpénzt azt eltettem. Nemköltöttemel. Locsolkodópénzt nem túlsokat gyűjtöttem,de azt is eltettem. Ismertem idegenszívű gyereket,aki 10-12 éves korában már vállalkozó volt.

magyarországon vállalkozónaklenni:bűn.ha gazdag vagy?- szégyelld magad.hogy mer neked több lenni,mint másnak.

"Az a tiéd,amit megesző,megiszó"
-ez a magyar mentalitás.

Minden magyar kispajtásom az iskolai ruháit szaggatta délutánnként az utcán játékközben. Az iskolai cipőikben fociztak. Mindenki nelőször a húst ette ki,aztán a levét.Mindenki először játszott, aztán a szülei este kurvanyázták, hogy csinálja meg a házi feladatait,ez a magyar rend.

"Sénki ne legyen különb a szüleinél"

Rögtön a cáfolat,plMóricz Bálint szinte analfabéta paraszt-iparos-vállalkozólétére,mint ma egy kínai, azértélt, hogy a gyerekei tanult embereklegyenek. Ez az erősítőkivétel.Móricz igazi magyarember volt, de ha elolvasod az életem regényé-t ,rádöbbenhetsz, hogy marslakóvolt. Móricz Bálint idegeny vót mindenütt a mentalitásával.

Namost ezek a vállalkozók többségükben szocialista emberekés szocialista relációban alapozták meg a vagyonukat.

A téeszelnök nem engedte a fiát a téeszben dolgozni -még csak az kéne.

Volt disznóvágás a téeszelnökéknélis,deakislány a kislányszobájában,a kisfiú a kisfiúszobában.

A parasztpolgár,akit Závada Pálírt meg, a tót parasztpolgár kitanítttatta a gyerekét,de a friss jurátus gyakran hazament és a pantallót csizmanadrágra cserélte.

Ismerek olyan parasztükunokát,aki hetedik osztályos létében vállalkozó és már többmillió SAJÁT Ft-ja van,pedig az apja milliárdos. "Benne van a víribe-je"
vannak ilyen atavizmusok. :D
süti beállítások módosítása