Búcsú pályatársaimtól és barátaimtól, valamint a Térey-ösztöndíj műbalhéja iszaptavába még egy féltéglám:

 Kurvák.

/Yossarian/

https://m.blog.hu/ki/kigondoltam/image/FrickL%c3%a1szl%c3%b3EmlZ/cimlaptunder.jpg

Azt figyeltem meg sportágakban, amik után nincsen fizető-, de még ingyen érdeklődés sem,  hogy az éppen nem versenyzők és a csapatok stábjából, meg a hozzátartozók, felülnek a lelátókra és BÁRKIT is biztatnak, ha éppen nem a hozzájuk tartozók versenyeznek.
 
Félmaraton:  félprofik jóval hamarabb érnek célba,mint a lelkes amatőrök, majd visszaszaladnak az utolsó harmadba és biztatják az utánuk érkezőket.
Az "irodalom"-ban pedig azt figyeltem meg, hogy a könyv-napon az író íróbarátja sem megy oda a barátjához, ha az dedikál: Nehogy azt higgye bárki, hogy van olvasója.
 
A Petőfi Irodalmi Múzeumról meg az jut az eszembe, hogy a Jók és Igazak Szépidejében Parti-Nagy Lajos tartott  felolvasást és a múzeum igazgatója a személyzetet parancsolta be a nézőtérre:13embert,ők voltak a hallgatóság. Mintha maga Parti-Nagy találta volna ki ezt a poent.
 
 MOM-park, a Könyvfesztivál egyik pontja  egy felolvasás, amire természetesen senki nem ült be a nézőtérre. Kétharmada a lézengőknek kíváncsi volt, a 10 százalékuk talán olvasó, egyharmaduk viszont irodalmár vagy szerkesztő vagy efféle. Az egyik társaság meg is tartotta a felovasást,mert annak a társaságnak a főembere szerint az 5000Ft-ért ennyi elvárható.
 
 Tavaly 40 zenei tehetségkutató volt az országban... Senkit nem érdekelt az egyik  fesztiválon ez, egyetlen egy jegyvásárló nem volt kíváncsi a tehetségkutatóra benevező zenekarokra. Aki éppen nem játszott, zenész, az lent közönségként viselkedett és tapsolt.
A Popsztár önJelölt(akik nem feltétlenül ütikmeg a zenészmértékét...) nem, de egy igazi zenész az előzenekart a nézőtérről meghallgatja.
 
Ezek szerint az irodalmunk művelői olyan büszkék mint valami popsztárok ..és irigyek is.
 
[2003: 17 esztendeje már!4!4!] Könyvnapokon a Liszt Ferenc téren Tóth Krisztina, Németh Gábor és más nagynevek kierősítve,mikrofonnal beszéltek,a mellettük kénytelenkedő nem szereplő irodalmi nagyságok hátat fordítva tüntető érdektelenséggel hangosan pofáztak, valamint a téren is bárkimás,2-3fan mutatott érdeklődést, teljesen kívülállók,pl egy középiskolai tanár,aki egy vagyont költött arra, hogy a könyvheteken majd később a könyvnapokon megvette a hivatalos kiadások egy-egy példányát.
 
Ezt a sorsot érdemli szerintem az un "véleményformáló értelmiség" irodalmunk fenenagyjai,a szerkesztőségek és mindenki. Ők tették ezt magukkal... Ezt a kutyakomédiát.
 
Mint ahogy a Népszabadságot a Népszabadság körüli holdudvar véreztette ki egy kb 2-3 hónapig alkalmaspolitikai-kommunikációs haszon érdekében... akik egymilliárd Ft honoráriumot húztak a Népszabadságtól,meg a Szabad Sajtó Alapítvány feketén,kp borítékban kifizetett jutalmaiból.. és amikor két lelkes néni a fizikai-papír Népszabi utolsó példányait árulta a Nyugati-tér alatt egy kurva 500 Ft-ot nem áldoztak A Lap-ra és nem fizettek elő.bjából,meg a hozzátartozók,felülnek a lelátókra és BÁRKIT is biztatnak, ha éppen nem a hozzájuk tartozók versenyeznek.
 
 
A Halottfaszom a Welhgecimbe  meg a Tankszarom 7-8 milliókért lépnek föl. Az ide Dal című lezsírozott televíziós humbug összdíjazása 75 millió Ft és egy vince lilla tud benne "zsűritag" lenni. Majka & Zsebibaba 4milla. A Halottfaszomnak egy 7 milliós gázsihoz  még plusz 7 milliós  a kateringje,ez amit megesznekmegisznak a szinpadon 13500 Ft-os viszki,ami csak internetről rendelhető és pl többtucat Bizonyos Zöld Színű törölköző is. A Kiscsillag valami másfélmillióért lép fel, az Ismerős Arcok "nácizenekar" 1,2 milla, Ákos 10-12 millió. Vad Fruttik 2,5. Az Esti Kornél tavaly 600ezer Ft bruttó,az Elefánt is kb 800ezer bruttó lépett föl, Ruzsa Magdi 5millió. 

 
Egyik Vezető Irodalmi Folyóirat szerkesztősége a Másik Vezető Irodalmi Folyóiratot meg sem nézte [ez szakszó] nemhogy olvasta volna a '90-es években.
 
Sok a fóka és az eszkimók is fagyasztottkaját mikróznak, büdös nekik a tényleg  fókahús.

 

"Mindenki megkapja, ami jár"

/szlogen a Páncsátántrá-ból/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5715468770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása