"Orosz gyerek megvágta, ukrán gyerek gyógyítja!"

/nemzetközi amerikaiseggnyaló jógyerekmondóka/

A Szovjetúnió szétbomlásával és a szocialista rendszer [Varsói Szerződés, KGST] összeomlásával az USA ellenségképgyártásában hirtelen űr keletkezett. Az összeerőszakolt szovjet protektorátus államai ahányan, annyifelé,még a Volt-Szovjetúnió tagállamai is. Közöttük Ukrajnának a Szovjetúnión belül is külön státusza volt -pl az ENSZ-ben önálló szavazati joggal rendelkezett. A Szovjetúnión belül  Oroszország volt a valóságos belső titkos főállam és a hivatalosan egyenlő alkotónemzetiségek között az orosz a közös nyelv és az orosz kultúra az átmosó, kiegyenlítő, semlegesítő. Szovjetúniót végig, fennállása alatt a nyugatiak már csak a nemzetiségekfölötti,internacionalista szovjet-bolsevik vezetés agyainak a felbaszására is,merő egy bosszantási vágyból csak  Oroszországozták. Oroszoknak mondani a szovjeteket kb annyiba ment, mint jenkiknek leszólni a USA lakóit One Block.

"Och, those Russians!"

Frank Farian, Boney M

A posztszocialista országok "rencerváltás"-aival egyidőben ellenségképváltás is lezajlott. Mindkét "oldalon". A posztszocialista államok többségében  a váltás "lágyan-bársonyosan" zajlott le, jóformán a Balti államok kivételével a bevett menet az volt, hogy a szocialista hatalmi struktúra maradt szépen az államigazgatásokban.. mondjuk a politikaiállamtitkári szintek alatt, nagyjából az értelmiségi elit is szépen, megszabadultak a móókszizmustól anélkül, hogy a hatalmukat elveszítették volna.

Kerner Zsolt arcpirítóan stréber nyál"riportja"

kernelzsoltamerikaiseggnyalojogyerek.png

 

1984-88-ig pl a Nyugat minden pénzt megadott volna, ha leaggykirálykatonázhat csak 1 országot is a Szovjet Blokk-ból, viszont így, hogy 1989-91 között csőstül és mind, annyira már nem akartak emlékezni, nemhogy a minden pénzre, de még a semmibe se kerülő igéreteikre sem. A Szovjetúnió bukása után a Jelcin érában Oroszország szépen haladt a csőd felé, hiábavalóság is lett volna az ellenségképzés oroszokra koncentrálása.

Az "iszlám terrorizmus" lett az új ürügy az USA imperialista viselkedésének a megmagyarázására.

A posztszocialista blokk lakói a "rencervátás"-hoz mintaváltást is kaptak, Nyugat-Európa, az Európai Únió és az USA lettek a jóminták.

A jómintákat ugyanúgy, mint a szocializmusban, fentről bocsátották lefelé a Fejlettek, Jók és Igazak.

Nem csak Ogyessza liberálisám összesen attól, hogy orosz város létére Ukrajnában mentes lehet a putyinizmustól, ami sugallmányosan egyenlő is Oroszországgal, de ha a büdösruszkiztatásra, mint jógyerekműveltre rámutatsz, akkor hirtelen a mintakövető nyálas stréber elkezd dudogni, hogy amikor uszít Oroszország meg az oroszok ellen a rendes kincstári CIA lózungokkal, akkor valójában minden oroszok közül csak Putyinra gondol...

Ilyen mókás szituációban áll a Baltikum Három Országa. E három országban ugyanis a posztszocialista blokk országaitól eltérően a múlt, a szovjetmúlt politikai örököseit egyszerűen kizárták a plurális többpártrendszerből, megfosztván őket a demokratikus ujraválasztás esélyeitől. Szorosan melléjük rendelték nemzetiségi alapon az orosztokat.Kirekesztő törvényeket hoztak, amik oroszokat nemzetiségi alapon sújtanak. Mindezt azonban Magyarországon az indexiánus stréber nyálfazekak, a kernerzsolt-kasnyikmárton alakúak rendje szépen féltetolja, ésmivel a Balti Államok szembefordulnak Putyinnal, tehát a fagyasztottkajaliberalizmus szabályait úgy szeghetik meg, ahogyan csak akarják. Ennek megfelelően az ojrópai jógyerektudomás szerint Magyarországon folyamatosan és súlyosan sérül a jogállamiság, ezzelszemben a Baltikum Három Országa mintaszerű és cuki,mert ott csak az oroszokat szegregálják, nincsenek jogaik és éri őket negatív diszkrimináció.

Valahogy így volt a Szocialista Táborban Ceausescu-val is. Románia sokmindenben különállt és renitens volt a Szocialista Táborban, ezért cserében senki a Jók és Igazak Nyugati Táborából nem mutatott rá Ceausescu-ék bűneire. Mivel pedig Románia nem tartottközvetlen határt a "bűnös" Nyugattal, a "rothadó kapitalizmus"-sal, ezért a szovjet vezetés úgy nagyjából leszarta Ceausescu "különállás"-át. Nem csináltak neki ingyenreklámot a baszogatással.

A magyar fasizmus egyik jellegzetessége a népnévképzésben a büdös alkalmazása, büdöszsidó, büdössváb, büdösoláh/román, büdöstót stb. A büdösruszkiztatás azonban a hasonló alakja ellenére cuki,mert nyálas indexiánus propagandisták terjesztik úgy, hogy rájuk pirítanád, akkor elkezdenek hablatyolni, hogy ők ám csak Putyinra gondoltak.

Kerner Zsolt jellegzetesen indexiánus stréber nyálfazék Ogyessza tengerparti kikötőváros  szerinte liberális jellegét az idegenektől sokszínűségében tódítja. Nagyon szeretne tipikusan bunkómagyar szélsőjobbosokat is provokálni. Mivel Budapest egykori liberális jellegét a zsidó értelmiségi progresszió alapozta meg, a zsidó lakosság Budapest krémjét jelentette, a zsidókra irigy magyar középszar  félfaszista olcsó demagóg házmesterfilozófia, mint itatós a tintát, szívta be a fasiszta antiszemitizmust, ami nem csak vehemens németellenességében különbözik a náci antiszemitizmustól. lássuk a reakciókat. Kik kommentelnek agitációt benyalt, érzelmektől fűtött vonalasan:

kernernyalfazekrareakciok.png

 

 

Budapest zsidó lakossága Budapest zsidó lakossága volt,írók, költők,építészek, tudósok,első női egyetemidiplomások és tanárok, első női orvosok és mérnökök, Ady Endre néhány tucat szeretője, ésígytovább.

Ezzel szembenaz egyik legkedvesebb orosz íróm, aki jiddish anyanyelvű ogyesszai zsidónak született, meg is írt jópár történetet az ogyesszai zsidó lakosságról akiknek az Orosz Birodalmi Körülmények miatt nem annyira sikerült az Ogyesszai Progresszió motorja lenni, hanem úgy éltek, ahogy tudtak, Ogyessza annyira nem volt pogromveszélyes város,mint bent az orosz pusztota szárazföldjén más orosz nagyvárosok, teszamazt Kijev vagy a szintén orosz Krím félsziget ésígytovább... de ha valaki olvassa Babel zseniális Ogyesszai történetek gyűjteményét... nos, abból az alakok.... öööö... nem a Krúdyáltal többször is megírt "bizonyos hajak"-tól csiklandós csúkú zsidó prepák és medikák, masamódlányok és Tejigazgatónék.

Kettőt tehetünk föl. Ésmivel a fagyasztottkajaliberalizmus 2D síklogikai tudatformáló és egységesítő művelet, nem fogjuk megterhelni senki korszerű netokratív idiokrata gondolkodását több lehetőséggel, mint kettővel:

-az egyik feltevésem szerint Kerner Zsolt nyálfazék stréber az életben nem olvasott még Iszak Babeltől semmit. Megnézte,mit ír a wikipedia Ogyesszáról és Babelt meg a jelentős számú zsidó lakosságot provokációra alkalmasnak találta

-olvasta Babelt és ugyanúgy, mint én, tisztában van vele, hogy ha Ogyessza városában nyomokban mutatható is ki valami "liberális jelleg" az nem olyan budapestalkú a zsidó értelmiségi progressziónak köszönhetően

Mind a két esetben Kerner csak egy szimpla szelektívténykezelő  agitátor, ámde az egyik esetben nagyobb gazember, mint a másikban, ennyi...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6814339243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.11.02. 06:37:04

Ez az oroszok, mint ellenségkép legyártása elég felemásra sikerült. A hagyományos szoci szavazóbázis ezt soha nem vette be, de a mostani agymosott fidexes tömegek sem nyelték ezt be egységesen.
Sőt, még az USA-ban is vannak ilyenek:

www.youtube.com/watch?v=yDIlQ3_lsKE

2018.11.02. 06:38:36

Sőt, statisztikáim nincsenek, de a Trump-szavaózk FB csoportjain Putint mintaállamférfinek tekintik.

Frick László Intézet 2018.11.03. 04:54:30

@nagyjoco: Bocsánat, tegnap véletlenül a harmadában sem kész bejegyzés került föl,kérlek,olvasd újra.

2018.11.03. 14:01:46

@Frick László Intézet: Megtettem. Az oroszokkal kapcsolatban igencsak elfogult vagyok, Dosztojevszkij, Tolsztoj, Bulgakov, Gogol nagy kedvenceim, Iszak Babeltől néhány novellát olvastam. Feleségem révén nagyon jó orosz baráti szálaink is vannak. Egy osztrák vállalkozó imserősöm, aki már csak tulajdonolja céget, és egész évben utazik, így írta le az európai embereket:
Működőképes, teljesen ép emberek már csak az oroszoknál vannak. Közép-Európában még látszik valami, Ausztriától kezdve végig Nyugat felé: kiégett zombik döcögnek harminccal az úton maguk sem tudják, minek.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.03. 17:20:47

Mai játékos kérdés: a magyar kormány hivatalos, angol nyelvű propaganda híroldalához miért nem adja egyetlen szerző/szerkesztő/közreműködő sem a nevét? Se a cikkeknél, se az impresszumban?

abouthungary.hu

Frick László Intézet 2018.11.04. 07:09:13

@Dinamuki: Én se adnám, annyira vacak.

Ugye, az nem titok, hogy "Habony"-nyal a FIDESZkommunikációs isél az indextől bevezetett agyfelbaszás alapú kommunikáció trükkjeivel, csak ugye ezek szánalmas, treszkógazdaságos silány másolatok.

Közben a gyülöletbetegség a maradék józaneszét is elveszi az ellenzéknek és olyan anyagokat szállítana, amiket csak szépen fel kéne tenni a Misziszterelök honlapjára, fészbúkjára, és a gov-hu vonatkozó forrásainak az elejére.

Ilyen pl a Sargentini "jelentéshez" lekérdezettek névsora, még komment sem kell hpzzá.

A 24-25 éves kócos szakállkás sován kölök Orbán Viktor micsodaa tréfákat tudna csinálni, ha időbussszal lejühetne ide... A kópé Deutsch Tomit le kéne kötözni...

Frick László Intézet 2018.11.04. 07:13:04

@nagyjoco: Bulgakov tekinthető ukránnak... Sőt, Dovlatov egy csokor orosz írót nevez "Ukrán Ornamentikusok"-nak. Ha a posztszovjet tzerületen liberális városokat kéne mutatnom, Szentpétervár és Moszkva. Ha Kerner szerint a színes nemzetközi forgatag az alap, akkor Moszkva, a világ egyik legjelentősebb egyetemivárosa, tízezrével tanulnak ott külföldi diákok.
Szerintem loiberális város csak méregdrága város tud lenni.Amelyik jelentős világváros nem liberális, az olcsó.

2018.11.05. 09:13:53

@Frick László Intézet: Sosem értettem igazán, hol húzódik az ukránok meg az oroszok között a tényleges kultúrális határ.

Frick László Intézet 2018.11.05. 10:12:43

@nagyjoco: Pláne, ha a szlavisztia-nyelvszármazástan-tudományilag vizsgáljuk, nehezen kivehetőek a határok.

Ajánlottam már ukrán témában Bulgakov A fehér gárdáját:Ez az ukrán válság idejében játszódik,közvetlen a szovjet bekebelezés előtt. A bekebeleés után a "független"-ség idején ott is a magyar rencervátás-éhoz hasonló baleset kereteiben spekulatíve elővették az utolsó "békeév" azaz a totális anarchia állapotait. Az "ukrán iparvidék" gyakorlatilag orosz.. és a szokásos történet szerint egy idő után az oroszok elúnták, hogy az ukránok helyett is dolgoznak, meg azt sem szenvedhették, hogy ugyanazért a munkáért Oroszországban pénzzel fizetnek és nem pedig a gyárott árut osztogatják fizetés gyanánt.

Az USA belegaylogolt az orosz-ikrán viszályba és a régi móccereit alkalmazván kavarta a szart.

Ha elfogadjuk az index gecik alapbeállíítását, miszerint Puytin mekkora szar despota diktáor szörnyeteg már, akkor ugyanezzel a mércével négy-szer-hatszor ocsmányabb aljadékokat találunk az ukrán politikai palettán.

A szelektív ténykezelésben annyi van, hogy az orosz oligarchák magánhadseregeket alkalmaznak a konfiktusban, ugyanis... és erről már kukulnak a gecik.. az ukrán oligarchák is magánhadseregeket küldenek a konfliktusba.

Igazából már jó régen Európai ügyet kellett volna csinálni a konfliktusból úgy, hogy szépen megkérni a főszöveségest, hogy ne kavarja ott a szart.

Wildhunt 2018.11.06. 11:23:02

@nagyjoco: Régebben a Dnyepernél, mostanában valahol a Lemberg-Ivano-Frankovszk vonal felett - földrajzilag. Mentálisan a kép sokkal árnyaltabb. A posztulátum az, hogy ukránok, mint olyanok, nem léteznek. Maga a nép kb. 19. századi találmány, valójában a frissen feltalált nacionalizmus csinált külön népet a századok óta pusztított, kisemmizett "kisoroszokból". A lényeges eltérést az ukrán ás az orosz gondolkodásmód között Makhno anarchizmusa szemlélteti, az én mindenki ellen. A veszett fakas, aki megmar mindent ami a közelébe kerül, ami prédál, pusztít, amit nem képes felfalni, azt elpocsékolja, hiszen holnap vagy sohasem lesz, vagy már úgyis az ördögé.
Az oroszok ebből a szempontból nyugodtabbak, náluk beleépült a gondolkodásba az atyuska képe, mint példakép. Ettől "jók" - én vagyok a bölcs akinek feladata van, akik rám vannak bízva, azokért minden erőmmel és tudásommal felelek; vagy "rosszak" - mindegy, mit is csinálok, majd az atyuska/krisa("tető") megoldja, én nem felelek semmiért.
Az ukrán ezzel szemben abban nő fel, hogy csak magáért, magára számíthat. Amíg a "bratok"-kal (testvérrel) szüksége van egymásra, a szövetségük kikezdhetetlen, ahogy ez elmúlik, készséggel hátbaszúrja. Sinkiewicz Tűzzel vassal regényében ez valamivel jobban megjelenik, mint Bulgakovnál. Bulgakov ahhoz a felsőbb réteghez tartozik ugyanis, amelyiknek bár maga ukrán, Ukrajna idegen. Ukrjana népét a kirabolt parasztok, belőlük lett majd őket pusztító kozákok leszármazottai alkotják, akik ugyan szeretének urak lenni (ezért talán kulturáltabb viselkedésre, szükség esetén nagyobb önmérsékletre képesek, mint az oroszok).
Nem jobbak, vagy rosszabbak, mint más nép, de a "lélekben" minden másnál jobban megvan a mindenkivel szembefordulás, a "nekem jár,mert csak" mentalitás. A rövidtávú haszonmaximalizálás pedig sajátságosan nem a tervezési képesség hiányának eredménye, hanem épp abból következik: a jövő mindenképp rosszabb lesz, úgy készüljek rá, ha egyedül is maradok, túléljem.
Ez látszik a művészetükben: csináljunk nagyon gyorsan valami nagyon nagyot, vagy annak látszót; a gazdaságukban: most van aki bármivel is támogat, nézzünk rá szépen, hazudjuk, amit hallani akar; a nyelvükben: a politika állásának megfelelően hasonlít épp jobban az oroszra, vagy a lengyelre.
A (és ezt most kérlek nézd el, Dudi) mindenkori leginkább zsidó elitjük is épp ezt használta ki. A rövidtávú haszonért ugyanis bármire képesek, mert hiszen ők okosabbak, jobbak mindenkinél, a végén majd biztosan jól fognak járni.
Ami persze soha nem így van, de azért csak a kutya világ a felelős.
Az oroszban jóval több a bizalom, a felelősség, és sokkal kevesebb az individualizmus.

2018.11.06. 11:51:19

@Wildhunt: Rengeteg ukrán-orosz vegyesházasságról tudok. Nics közöttük igazán törés - csak amennyit a politika csinál.

Wildhunt 2018.11.06. 13:19:51

@nagyjoco: A külömbségről kérdeztél, azt írtam meg. Az ukrán áll a legközelebb az oroszhoz a volt SzU összes népe közül. Közvetlenül a háború kezdete után jártam egy gyárban, nem messze a frontvonaltól, az ukránok és az oroszok munka után ugyanúgy piáltak együtt a csecsenekkel, afgánokkal meg a gagauzokkal, mint előtte. Amit leírtam, az azért (lenne) fontos, mert egy tárgyaláson, leginkább egy szimpla munkahelyi kapcsolatban sem kezelhetsz egyformán egy echte ukránt és egy echte oroszt. Csak hasonlítsd össze a két ország külügyminiszterét (bár Lavrovval szemben elég sokan elvéreznének), tárgyalási stílusát: az oroszok még Jelcin lesötétebb idejében sem ígértek össze annyit, mint az ukránok egy - bármikor. Amit persze eszük ágában sincs begtartani.

Frick László Intézet 2018.11.08. 07:00:49

@Wildhunt: @nagyjoco:
Engem ez az egész a dél-szláv szociálisháborúra emlékeztet, amikor az ószerbiai szerb ploretárok lőtték a sok kibaszott gazdag házait. Véletlenül tüzérség kiszolgálóegységében szolgáltam, tehát alőelemképzés meg a tüzér szakma alapfogalmaival és fogásaival tisztában voltam.
ment a hiradó, egy völgyben az egyik domboldalról sorban lőtték széjjel a másik domboldal németországi vendégmunkások által emelt "menő" házait. Egész ojrópa nézte a műsort, azt tudjuk, hogy a CIA generálta az egészet és miért, nem is ez a lényeg, hanem ez a momentum, miszerint a horvátok ígyésígy,aa szerbek meg úgyésúgy.

Namost... a valóságban senki ki nem tudta volna bogozni, ahogy Ukrajnában sem.. hogy ki a szerb meg a horvát, vegyesházasságok,pl a "horvát" anya neve Toth.
"A sok rohattgazdag, a bűrük alatt is píz van, rohaggyanak meg!"

ment haza az ószerb katona, pakolták le a platóról a 10 szinestévét a három ótomatamosógéppel meg a német márkák ugye a tarisnyában.

Azt szoktam mondani erre az "ukrán-orosz" válságra, hogy az természetes, ha egy michigan-i vagy kansasi munkás büdösruszkiz.

De ez egy olyan ország, ami a Sztovjetúnió érdekövezetébe tartozik, nálunk egy 50 éves szakmunkással is előfordulhat, hogy még ült tölteéknek egy Ki tud többet a Szovjetúnióról vetélkedőn.Láttunk szovjet filmeket, olvastunk oroszokat, jártak apáin a szovjetúnióban, 53-55 éves volt orosztanárnénik ezrévelélnek szerte az országban, akik féléveket töltöttek Leningrádban vagy Moszkvában, mérnökeink vannak szovjet diplomákkal, vendégmunkások, VOLÁNTEFU sofőrök, akik bútorszállító IFÁ-kkal járták a Szovjetúniót.

Így már viszont bevenni a CIA agymosó kincstári dumáit a "válság"-gal kapcsolatban...

Ukrajnában hibernálódott a Bulgakov által szinte riportszerűen,a Paszternák által népiromantikus giccsesen fölvett válság. Hagyjuk már, hol van az "ukrán politikai elit" az oroszhoz??? Egy értelmiségi nem került föl soha az ukrán politikai elitbe. Az ukránok már 100éve 4-5 féle rosszból kénytelenek választani.

Oroszországban egy multi nagyon könnyen boldogult. Ukrajnában nem ment semmire. Az ukrán nem hajlandó, nincs az a pénz, az a motíváció, amiért megmozdulna. Sok nyugati multi egykalap alávette UkrajnátOroszországgal éslepattantak.Én magam is hullattam könnyeket az ukrán munkás nyomorán,aki a gyufagyárban kétheti fizetés gyanánt három zsák ömlesztett doboz gyufát kapott és a piacon poróbálta csereberélni olyan csereberélhetőbbre, amiért a végén húst is kaphat meg dohányt. Olyan zongorám van, ami egy zongoragyári dolgozó kéthavi fizetése, zongorával fizették őket.
De ha a multi odament és minőségbiztosítás, fegyelem, munkaidő, kijelölt dohányzóhely, tisztakörnyezet, munkaruha... az ukrán munkásasszony lehúzta a picsájáról a mackógatyát és mutatta a" blendéjét" mit nyaljon ki a HR-es nyugati picsa.

Oroszország felmérhetetlen nyugalmat tanusított Ukrajna folyamatos provokációira -amiket persze csöndesamerikai provokatőrök is tüzeltek.

A Majdan tér idején a CIA már klasszikus műveletekre szorult.

heki 2018.11.08. 08:16:04

@Wildhunt: (Lavrov szerintem a mai politikai világ talán legnagyobb külügyminisztere, politikusa. Nagyon sokan elvéreztek már ellene :))
@Frick László Intézet:
Amit írtatok az ukránokról, nagyon jó, és csak kérdem, hogy az ukrán nép felhorgadásában azért nem játszik nagy szerepet Lenin-Sztálin féle éhínségek, milliók halála? Meg az, hogy Ukrajna azért nagyon átjáróház volt a századok alatt? Tatárok, lengyelek, oroszok, németek stb.? Oroszoknak mindig maradt egy hátország, ahova hátrébb léphettek, Ukrajnának sosem.

Frick László Intézet 2018.11.08. 11:48:41

@heki: Vagyis "Ukrajna" az oroszok előkertje. A Kijevi Nagyfejedelemség orosz fejedelemség volt. Ukrajna... a német (junker) és nyugatiszláv hatás...

Ezért szoktam mutatni, hogy az orosz-ukrán vita előszöris posztszovjet belügy, azután pedig azonnal európai belügy. Az USA alapértékei szerint Európa az európaiaké és tehát Európa belügyei is az európaiaké.

Az a klasszikus művelet, amikor John Biden Majdan után ottermett... és.. ez nem vicc, hótkomoly: Helyszíni irányításban mutatta az utat az amerikaiseggnyaló újságíróknak a konfliktus szítására. Az már csak hab a torkán, hogy Biden a fiát beültette ukrán gázoligarchák közé.

A szelektív ténykezelés, amiben csak az orosz oligarchák magánhadseregei szerepelnek, az ukrán oligarchák ukrán gerillái meg nem.

Oroszország 47-szer nem reagált olyan ukrán provokációkra, amiket egy "kanadától" az USA egyszer nem tűrne el.

Ahogy már mutattam: Az USA a Joint Vison 2020. óta folyamatosan Nixon korabeli klasszikus hidegháborús húzásokkal provokálja az oroszokat -amikre az oroszok sorban nemreagálnak.

Az Erdogán elleni puccs után, ha az oroszok olyanok, amilyennek a büdösruszkiztatás beállítja őket, akkor ott biden-kodtak volna azonnal Erdogan körül.

2018.11.08. 16:15:21

@Dinamuki: A Földrajz fogságában címá könyvet egy amcsibarát BBV tudósító írta. Nyíltan beismeri, hogy Majdan CIA munka volt.

heki 2018.11.08. 21:35:01

@Frick László Intézet: Szerintem az orosz-ukrán konflikt nem posztszovjet belügy. Még ha, tegyük fel, (kijevi RUSZ állam) az ukránok igazából nem is különböznek az oroszoktól, se nyelvileg, se kultúrailag, de azért a történelem folyamán Ukrajna nagyon sokszor megélte azt, hogy, ide-oda cikáznak keresztül rajtuk a hódító népek.
Oroszország (persze a tatár uralom után) mindig biztos lehetett abban, hogy van hova hátrálni.

Vagy leegyszerűsíthetjük Kelet-Nyugat konfliktusra.
Én a Dunántúlon élek, de ha a magyar történelemben oly élesen szétvált volna Kelet és Nyugat-Magyarország közötti különbség, annak hatványának hatványára, ami most van, lehet, hogy én is fegyverrel küzdenék Dunántúl szabadságáért. (Na jó, nem, nem fogok fegyvert.)

De valahol megértem az ukránokat, őket százszor legyalulták, Moszkvát meg kevesebbszer (lengyelek, tatárok és Napóleon).
Tehát a "többet szenvedtünk" frazeológia ukrán estben hitelesebb.

Sztálin azt a nemzetiségi problémát (ki orosz, ki nem, ki birodalmi nép, ki gyarmati nép) elég radikálisan akarta megoldani, majdnem sikerült neki, mert mindenhová csapott.

heki 2018.11.08. 21:36:54

@heki: az persze nem tagadható, hogy a CIA ebbe a levesbe mit köp bele.

Frick László Intézet 2018.11.10. 07:50:08

@heki: Mint Pannónia Szerelmese,Somogy nagy barátja. Baranya szerelmese.. Pécsvárad környéke stb, Villány... Drávaság lavva..egészen pontosan Magyarország térképben van egy csúnya nagy Szinus,a Törökmagyarországkori néptelenedésé. Benne szigetekkel,Kecskemét, nagykőrös nagyobb települések, Hódmezővásárhely, Orosháza Szögedé és persze Békéscsaba meg Gyula.Szarvas.
Ezt a Duna vonala megmessi úgy, hogy a Szinus kisebbik része esik át feléteek, de a Sárságtól el s az alja szélesedeik Pécs alá a Dráváig el hosszan. Emitt meg Pest alá s úgy le.Namost, amikor ezt berajzoltad, akkor vágod ketté a térképet a Duna vonalával, de még nem vagyunk készen,mert a Középhegységeken húzol egy ferdevonalat Kőszegtől Sárospatakig.
Így nagyjából megkapod a Megosztottság-ot, de fótokkal, szigetekkel.

Amit már mutattam, amit Vathy Zsuzsa fedezett fölés írt meg, Tamási és Simontornya különbségei, Simontornya egy szinte alföldiesen passzív település, gyöjjön le az állam és csinájja meg nekünk, mink itt várunk szépen. Szóval ezekbe az akkurát társadalomfejlesztő mérnöki vonalasságokba belepettyez a mozaikosság, amit szoktam mutatni Budapestben és amit szegény Ferge néni sem tudhatott már, hogy nemhogy eltűntek Bp belsőhatárai, de blokkosabb.. elfalazottabb lett, még szigorúbban válnak el a konglomerát elemei. ez a jövő, a London alakú zárványváros. Szlömös rohadmányok fortyognak a "fejlettrészek"től környűlten. Amkiért Krúdy Budára emigrált kezdeti Pestben lakásai után. Beülsz ugyanannak a franchise láncnak a két éttermébe, Le Roy... a pesti oldalon a francsise bérlő egész nap ott ál, ő csalja be szivélyesen a vendéget, mert akkora tachók a pincérei, hogy buszsofőrnek nem venném fel őket, pedig elképesztő az ínség, senki nem akar autóbuszt vezetni, nincs az a pénz. Elmegy a kétharmadáért teherautót vezetni inkább.

A budai le Roy... tiszta Nyugat. Szeriőz, kellemes, stb..

A Kettéosztott Ország fasszalbaloldali és szájjalliberális geci agymosás volt 12 éve és így maradt.

Nincsenek lényegi elemek.
"Családok szakadnak szét fideszesekre és maszoposkra" ... valójában nincsen ideológiai különbség... organikusan.. nincsenek úgy elszakadozva az emberek.. az egyik szerint a Zöld Sasok,a másik szerint az Újpest, a magyar foci összképe szerint meg egyfos a kettő.

Heki... ma nem találsz egy országismerettel rendelkező újságírót. Értékes volt az index gecik riportja 2011-ben a "Legszegényebb Falu"-nak elhazudottban.. ha lemennének oda most, nem mernének riportot csinálni, nincsen már az a civil bátorság senkiben meg. Az utcai levegőre nem megy ki a riporter. Nemhogy le a falusira.

Amit mutattam a 44-es gecik munkájában, a díszcigány fotója alá volt pofájuk beírni, hogy Banglades..pont háttal álltak a drogboltnak a fotó készítésekor, azaz a lényegnek. Abban a házban,amit lefotóztak "Banglades" agitációs címmel.. 12 éves cigány nők megengedték szájbahúgyoztatni magukat egy adag proletárdrogért, hogy csak olyat írjak le, ami még enyhe... Ezzel kb meghatároztam, hogy mit ér ma a riport, mint műfaj.

Frick László Intézet 2018.11.10. 08:00:06

@heki: @nagyjoco: Aki az ukránokat "szenvedők"-nek képzeli.. valamiféle magyar jajgatörp nyomjákkrachácsolósoknak téveszti őket. A szláv nagynép, büszkenép.. nem rinyál. Nem kezd el ott nyavalyogni oroszoknak a szenvedéseiről. A mkárpátljai magyarok kb, mint a vajdasági magyarok is... nem az a rinyálós, nyavajgós fajta, mint az anyaországiak, de annyira nem, hogy... nem is értik, mire itt ez a nyavalygás.

Az anbyaországi magyarok pl, ha nincs a közelben cigány telipofával szidják a cigányokat, a kárpátalji vagy a vajdasági hallgatja, hallgatja, nem érti. Náluk az a szokás, hogy ha a boltban mondjuk a ranszolgatartó család nagy Anyja.,.. a főanya-nagymama.. lopat a csicska rabnővel és az lebukik,akkor nálunk ez úgy folytatódik, hogy a 160 cm-s 140 kilós nagy mama megáll szalonnás hangon a pénztáros előtt és rasszistázik, Ertéellel fenyegetőzik meg ombuccmannal, "mert mink cigányok vagyunk, aparthejd!" Ez egy szláv.. társadalomban, ahol rendes igazi európai kirekesztés sújtja a cigányságot, ami nem befogadó, hanem kirekesztő, mint mondjuk rendesen egy angol vagy francia..Odamennek... ha lenne ilyen cigányasszony és megm,utatják nekik a merrőlhánymétert. Teszemazt Ukrajnában be se mehet a boltba. Ezt vesd össze a geci sugallatával, miszerint amit az orosz gyerek megvág, gyógyítja az ukrán. Nálunk 30 magyar elfordítja a fejét, még akkor is, amikor a nagy mama leköpi a pénztárost és a haját huzigálja,a biztonsági őr meg a raktárban talált valamit. Esteleg, ha egy szegény romongró asszony rá mer rivallani a nagy mamára, hogy ne játsza már meg ennyire a fejit, mit vétett pénztáros, mert ő lopat a csicskájával? A rendőr ki se megy.. majd félóra múlva.
süti beállítások módosítása