Újabb gyöngyszem:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9814278399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Intézet 2018.10.04. 05:12:00

@Burgermeister: Gréczy képviselőúr arcát is érdemes figyelni. Ilyen szituációk a kórházainkban fordulnak elő olyan osztályokon, melyekben az ov.főorvos teljhatalmű hűbérúr és a beosztott alorvos a tudós. A vezető barom kaszál -pl baromságokat beszél diagnózis állítás közben, de az alorvosnak nyelnie kell.
Csakhogy itt Gréczy a góré. Tehetetlenül hallgatja a barmát... ö... nem tehet semmit?

Hajdú képviselő színjózanon sem tudna jobban olvasni.

Az OTP reklámokban is ezt figyelem. A kampányra kiválasztott nők képtelenek megtanulni öt mondatot -állítólag velük megtörténtet beszélnek. Nem tudja elmondani? Nincs idő 20 felvételre, amiben egyben baki nélkül elmondja? Hajdu szerintem részegen is, ha papír nélkül, feláll és a mondókája velejét, a három mondatot elmondja.

Elhiszem, hogy az orbángyűlölet mindent visz és megmagyaráz -de az átlagpolgárnak is?

Frick László Intézet 2018.10.04. 05:17:41

@Burgermeister: A termelőiszféra üzemterületeire raktáraiba nem lehet belépni fúvás nélkül. Az Ország Házába a Képviseleti Demokráciánk díszpintyeinek igen?

Miket látott már ez az Országház. Dobi István egy évig sem volt miniszterelnök, de 2 tonnás kisteherautóval szállították el az irodájából a piásüvegeket.

Az idültalkoholizmusából fakadó kezdeti agylágyulása fázisában 45 percen át jólartikulált összefüggéstelen szavakat soroló Horn Gyula beszédét jegyzőkönyv rögzíti.

Frick László Intézet 2018.10.04. 05:20:05

@Burgermeister: A tök részeg Horváth Balázs erkélyjelenete a taxisblokádkor.

Reményünk 1990-ben, hogy ha már az MDF "nyert" paraszthajszállal az SZDSZ előtt, legalább a két rossz közül az idült alkoholista Für Lajos legyen a miniszterelnök, aki valamit ért is a politikához.

Ugyanennek a Für Lajosnak a náci karlendítése a Magyar Gárda vonulásakor -persze megint részegségében.

2018.10.05. 14:50:12

@Frick László Intézet: Több multit tudnék neked mondani, ahol nem fújatnak. Ott, ahol nem áll fenn közvetlen üzemi baleset veszélye - mondjuk egy openoffice-ban, az alkohol sokszor meglepően azán van kezelve - a drog meg sehogy.

Ponyvaíró néger 2018.10.09. 22:02:04

Én az isiászra vagyok felszopódva. Számomra szavzókorom előtt gyerekkorban lett undortó a poltika.
Ezen láncolat mentén kommentálom - és távoli személyes általánosságomból nyilatkozom -, hogy a dudenbuch kicsit svéb/mémet - és azok erőteljes jellegét mutatja intellektuálisan. Ezzel azért sincs baj, mert valahai felfedezett íróm Karátson Gábor írásai is jellemzően a szofisztikált megfogalmazásai-jellege miatt hatott rám. Ezt az íás-stílust az alkoholos behatás mentén szokták emlegetni. Figyelmen kívül hagyva a kreativitást mint élethosszi bármit, akárminek abszolválva egyáltalán. Semminek, és baj.
Én mindig leszek annyira ostobi, hogy politickei nem érdekel. Köszönöm.

Frick László Intézet 2018.10.14. 07:50:39

@Ponyvaíró néger: Amennyiut fel tudtam fogni ebből a kommentedből:
a svábosság csak valami ecsetelt felszín, a tartalmakat nem érinti, inkább ironikus.

Hajnóczy Béla Ödön Péter nével idült alkoholista író volt és arra a bizonyos pontos fogalmazókészségére jelentősen hatott a piásan-de mégis "normálisan" feszesen viselkedése gyakorlata.Az Ország Orvosa Dr Zacher merészelt erről beszélni,kb úgy, hogy az idült alkoholista autóvezető messze nem annyira veszélyes 10 sör(e) után,mint az alkalmipiás egy sör után autóban.

Általánosságban nálam a piálás kizáróok,üzlettárs-munkatárs nemlehet. Nehezen szenvedhetem, ha kedvenc művészeim be vannak piálva, nem mindenki birja annyira és úgy, mint az idült alkoholista Nagy Feri tánczenei előadóművész és XX. századi költő-matematikus. Az ember nyel egyet-egyet olyan idült alkoholista kedvencei eseteiben, mint Lovasi Bangyi bá vagy Beck Zoltán. A feljövő idültalkoholisták (ezesetben inkább a példám politoxikománia felé húz) eléggé arrogánsak,mint Likó költőúr és énekes.

Krúdy egy ritka kocsmarisztokrata féle volt,erős fegyelemmel. Sarkadi Imre nem birt magával, viszont beszédképtelen csont beállt-részegen még levonatot tudott javítani.

A politikáról.Meghiszem undorodat, hiszen a politika a hazudás művészete, a hazudozás egyik csúcsa. Az igazmondó politikus nonszensz. Nem lehet kormányozni embereket igazmondással. Ha zárt térbentűz keletkezik és kell ikszidő a zsúfolt tér kiürítésére, nem lehet azzal kezdeni, hogy tűz van, őrizzük meg a nyugalmunkat.

Ha csődben van egy vállalkozáés, az még kezelhető,de csak akkor, ha valahogy ez titok [elhazudva] marad. Ez érvényes országcsődök eseteire. Ha nem vallom be,sőt,elhazudom a csődöt, akkor akár úgy is meg lehet menekülni, hogy még a csődből is kikerülünk.

Ahogy a banki vagy autóértékesítői munka vagy a bordélyvezetés egy idő után lealjasítja az embert,úgy természetesen a politikusi munka is.

Az alkohol+ember lepróbálja az embert. Ebben a verzióban csakis az alkohol győzhet. Az embernek marad a hazugság Igen mókás az, ha alkoholista ember bírál politikusokat, miközben saját magát csakis "politikusan" azaz önhazugságokkal tudja kezelni.

Mutattam már a paraszt alkoholistát,aki,midőn először ébred összeszarván magát, szlépen kimosakszik, fog egy kötelet és felköti magát.

Bizonyos kultúrákban (Dél-Koreában pl) a politikusok százezreléke is ezt teszi.Megbukott, elnézést kérr, majd végez magával.

Lehet bírálni a poliutikát, deizgalmas az,amikor ezt alkoholista ember teszi.Akinekpl 24 éves korában az öde, fiatal felesége a vállairólmár lecsőszott zokogva a térdére, a két gyerek, a szerelem, a fiatal mézes teste, a boldog órák és a többi,amit úgy nagyhjából A Családi Kör eseteiben tudok tárgyalini a lába kélő valamennyi röggel, zúgó bogarakkal és alkonyi ó diófaillattal augusztusi, kánikulából enyhülős szőlő-és őszibarackillatú estéken át... Az alkoholstában az éppen aktuális piaszint beállítására az alkohol nyomja a gombot,ereggy inni és lerúgja magáról a lábszárába kapaszkodó asszonyt és a piálást választja.

Aztán 15 évvel később Mogyeszt Muszorgkszkij arccal megsemmisítő végsőérvként gúnyolódik azon, hogy nekem bezzeg van családom,ami biztos háttér.

Ponyvaíró néger 2018.10.31. 22:54:54

@Frick László Intézet: Egy komplex szét-hallás keletkezett bennem.
A politikai értelmezések mindenn magyarázaton túl: út állat,és.
A "lábszárába kapaszkodó asszony" jó lesz mellettem. Kicsit még, jó lesz öregednem most igaz. Én is öregszem, rohadok szét - hogy elég jó legyek.
Az időjárás sem ott van ahol volt, jöhet a szöcske-sereg meg az ószövetség. Úgysem láttam még ilyet hogy szellemi-aszály. Tűnődék rendjébe születtem (ez a másikféle "újember" mint én, is a butábbik újember kráterjében lakik). Nem fogom megérteni a sötétségüket soha.

Hogy kell matrac szétrágni.

Frick László Intézet 2018.11.01. 04:16:51

@Ponyvaíró néger: A szellemi aszályban még vannak mondatok. Ritkán összetettek. A sivatagban is van szépség. "Mennyi báj van" [Gyújtsd a fényeket! -énekli beállva a költő. Ő például azt állítja, hogy szorongásában (unalmában) iszik. Mindig ugyanazok a hosszúhajú lányok, akik a pasijaikat is magukkal cipelik a koncertre: Akik bebaszva élvezni járnak, perszehogy a költő únja, hogy mindegy,mennyi a konzerv, már jóformán mindent hangmintákból A Gép és ezek még mindig őrjöngenek,pedig már mimelni sem képes a gitározást.

Amikor egy filmben a mondatok 3-4 szótag és egy szó egy tag, ritkán kettő és annyi, hogy fak,lefedi , na jó, oldalankint egy-két sit, a pank szókincse felét. Mom.Fak.Kama.Goin.Sur.Ja.No.Tenx.Ho.Hau.Ah.Oh.Hia.Ap.Of. Ennyit egy kutyának betanítasz.

Ez már nem aszály.
süti beállítások módosítása