"Liberális műhely? -azt nem fizeti meg senki."

/Vasziljevics 444/

A véleményrács polkorrekt következmény. A szájjalliberális, fasszal sem baloldali, többnyire posztmaóista , méginkább elvtelenségét cinizmusnak félreértelmező geci aljadék "sajtómunkás", aki a riportjára forgatókönyvvel

1000 ojró /nap napiköltségtérítés

és természetesen előre megírt tanulságokkal meg végkövetkeztetésekkel indul, a kódrácshoz hasonlóval, de fejben elvipekve indul. Csak azt látja meg, amit meg szeretne látni, ami nem illik bele a prekoncepciójába, azt figyelmen kívül hagyja. megfigyeli pl, hogy a "segélyhajó"-k picsái ócska vietnámi, laoszi vagy kambodzsai "Made in China" hamiscimkés  sportfelszerelésre cseréltetik le a "menekültek" márkás valóban kínai sportfelszerelést. Kissé megütközik... nem nagyon érti, de már nem kérdez rá. Nem fér bele a kérdés sem a véleményrácsának likaiba.

"Az, hogy hol kezdődik a bűnözés, hogy melyik üzleti trükk legális és melyik nem, nem jogi, hanem a politikai kérdés."

Slavoj Žižek

Újabban terjed egy verziója, amiben a véleményrács szerint kimetszett részvalóságba 285-307 kockánként "másrészt" alapon némi szinezéket kevernek, pl "másrészt hallottunk már olyan lakótoronyból a szlömben, amit bizony néha egy-egy ottlakó időnként bemocskol" ill... " másrészt elófordulhat, hogy egy-egy fesztiválon a szokásos frottőrködők közé akár egy, a számára még szokatlan alkoholtól felhevült szexuális nyomorgó fiatal afgán is odasodródik". "másrészt néhány kamionos joggal is panaszkodik arra, hogy a calais-i menekülttábor lakói levesznek az autó üzemanyagjából, tavaly is hallottunk egy ehhez hasonló esetről". Újabban pl a magyar "Kitántorgás!!!" csapás sáv "riport"-jainak a végére negatív apróságokat hintenek úgy, ahogy a tejbegrízbe is szokás egy csipet sót, mert az kihangsúlyozza a cuklyot. Másrészt Török Elemez Gábor álelemzőt emblematikusan ugyanilyen geciújságíró basztatja is az egyrészt-másrész újságírásért.

"Csatlakozz te is az sajtóigazság igazságszervezethez és akkor te is kaphatsz ilyen anyagi támogatást riporthoz!"

/geciújságíró [index vállalat] a támogatására irigy geciújságírónak/

"Képzeld el, te geci, hogy rég tagja vagyok a szervezetnek!"

/irigy geciújságíró [hávégé vállalat] a geciújságírónak/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2114231971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.09.14. 08:51:13

Elsőzör valamelyik Verne regényben találkoztam ezzel a ráccsal, de már elfelejtettem a címét. . Nyári szünet volt, annyira megtetszett az ötlet, hogy fél napot saját rejtjelező rácoskat gyártottam. A szönyeg tele volt kivágott négyzetekkel.

2018.09.14. 11:29:27

@Wildhunt: ÉÉs tényleg. Köszönöm!
süti beállítások módosítása