19 komment

Címkék: isiász

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2214151071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.07.30. 20:35:09

Jelcin legalább vicces volt - Isiász meg a bebaszott brit genderek simán csak gyomorforgatóak.

Frick László Intézet 2018.07.31. 05:39:08

@nagyjoco: Zsünker isiászának voltak a fenti videó alapján a korábbi akciói is.

Jelcin legkomolyabb este az volt, amikor az emberei nem engedték i a repülőgépből.

ilyen esetei Horn Gyulának is voltak a haknik során vidéken, kevésbé frekventált helyeken előfordult, hogy nem engedték kiszállni az autóból vagy a megérkező autó torpanás után nagygázzal feljebb állt meg a fogadóbizottságtól, "mormonok" [öltönyösök] kiugrálása, ajtócsapkodás, tanakodás, nagygázzal el.

Frick László Intézet 2018.07.31. 05:42:06

@nagyjoco: Tiszta szivemből kívánom Ojrópának, hogy a jelenlegi színvonalú Európai Bizottság maradjon, Zsünker 102 évig éljen, de funkcióban maradva még 97 éves korában is. Ilyeneket érdemel Ojrópa, mint Macron és Zsünker valamint Merkel. Merkelnek már most sem akarózik, de én bizony traktorbelső koptatókkal a térdemen Budapestik zarándokolnék föl háromlépésenként leborulva, ha azzal elérhetném, hogy zsünker, Macron Merkel és a hasonszőrök maradjanak még legalább 20 évet. Kérdés az, hogy maga a Zónijó kibirna e húsz évet ilyen vezetőkkel.

2018.07.31. 08:23:42

@Frick László Intézet: Az EU egy nagyságrenddel jobb vezetői emberanyaggal sem húzza már ki 20 évig.

Frick László Intézet 2018.08.03. 06:48:01

@nagyjoco: Az EU-bürokrácia és az EU-korrupció tarthatatlan, persze. technikailag azonban az EU-nak a BREXIT tette be a kaput. nem veszi senki komolyan a BREXIT-et és nem a helyén [ valójában: AXIT] és WASP náci húzás. Lesz majd ajvékolás meg siralom. Ezért szoktam inmádkozni, hogy Angela Merkel úgy éljen 102 éves koráig, hogy jó szemmel és teljesen tiszta tudattal, ép elmével, jó felfogó képességgel. Zsünkernek is kívánnám, de Zsünker szervei ha kibírják a piálást, akkor agylágyulása lesz. Amin az ima sem segíthet.

Ismétlem: 10 év múlva az indexesektől fogod ennek a kritikáját olvasni, hogy ők ezt megmondták az Ónijó vezetői a hibásak, elbaszták az ónijót és méhagytuk a BREXIT-et.

2018.08.03. 09:54:53

@Frick László Intézet: Számomra a legmeggyzpbb bizonyíték arra, hogy az EU-ra egyszeűren nem érett Európa, hogy ennyire nem veszik komolyan a Brexitet. Nem is értik sem a kilépés okait, sem a következményeit. Aki valós okokra mutat rá, azt meg kiröhögik. Nem történik más az Eu-val, mint amit érdemel.

Frick László Intézet 2018.08.05. 07:49:29

@nagyjoco: Lesz itt BREXIT szakértő 6-10 év múlva, különösen majd az Észak-Atlanti Gazdasági Únió megszületésekor. Akik most engem leösszeesküvéselmelető picsáztak, fognak kioktatni arról, hogy ők már mikor megmondták ezt. Áááátatlan Gyuribácsi is a keze mosására szóratja a BREXIT ellenes aprót, miután a[z amerikai adófizetők] tallárjait a BREXIT-ért áldozá.

Ponyvaíró néger 2018.09.01. 19:31:18

Nem állhatom megjegyezni, Porosenka elftárs mély megértését ott a Junkers elftárs hátterében érdemes figyelni.
Micsoda kuncsorgás lehet ott.

Frick László Intézet 2018.09.02. 07:34:59

@Ponyvaíró néger: Időközben azonban The Show Must Go On és Bill Clinton elvtárs az Aretha Franklin búcsúztatón Zsünker isiászának tüneteit mutogatta. Miközben a felesége befeküdve a székébe a lenge nadrágblúza két zsebébe mélyesztke két kikkezét élvezett, mekkora tahó az ő férje már megint.

Nem jövök rá, ki vagy, de a nikked nagyon tetszik.

Sajnos én nem váltam be ponyvaíró négernek, mert a nőierotika üzletágban túlságosan egy Zola voltam :(

Ponyvaíró néger 2018.09.02. 11:14:56

@Frick László Intézet: Nem ismerjük egymást, nem használok más nicket. Leszoktam a kommentelésről.
Régóta olvasom a blogod, de nem voltam elég érett tartalmilag feldolgozni.
Nickem nagyon eredeti (Rejtő Jenő volt ponyvaíró néger), én az irást már kommentekben sem gyakorlom a naplóírásom inkább technikai...
Mindenesetre - változásra képes vagyok - , visszatérnem kell alkalmanként.

Frick László Intézet 2018.09.03. 05:10:32

@Ponyvaíró néger: Felhívom a figyelmed Rejtő Jenő munkásságára, pl a Csontbrigádot én jelentős és valóban posuzmodern irodalmi műnek tekintem.

Rejtőtől elindulva egyenesen pl Tandorihoz lehet jutni.

A magyar posztmodernnek van egy hülyesége, miszerint az alkotó személyesélete nem érdekes az életműben. Sajnos pont rejtő esetében a nemmegfelelő helyen a nemmegfelelő időben születés, személyes gyengeségek, úgymint játék, drog , szex és alkoholfüggőség, koncentráció hiánya, művészi önkép és felelősségtudat súlyos hiánya... és hát megintcsak jelenének a történelme. Még azt sem mondhatom, mint Radnóti Miklós vagy Jimi Hendrix esetében, hogy mindössze pár hónapot kellett volna túlélnie.

Írni kell. A művészet afféle, mint a sport vagy a zenélés, ha nem gitározol, felpuhulnak az ujjaid és ha pl szépírás helyett blogolsz, akkor a szépírókád hervad el.

Frick László Intézet 2018.09.03. 05:13:43

@Ponyvaíró néger: Ebben a blogban a kommentelés gyakran vita formát ölt. A vita a gondolkodás művészetének "ujjgyakorlata" beéneklés, skálázás, menüette ilyesmi, tánc. Mozgás, légzőgyakorlatok. Ha valaki nem vitázik, akkor zseblámpázza a kiskezéből a zseblámpájával a sötétet. Vitában viszont több zseblámpa vesz részt, képzelj el egy borospince labirintust a szokásos nagy kőbányatermekkel, ebben mégy egyedül a zseblmpával, ott töketlenkedel és azt hiszed, még mindig egy összekötő járatban vagy. De ha többen vagytok ott és mindenfelé hadonásztok a lámpákkal, kiderül, hogy egy nagy teremben vagytok, nem pedig koporsóalagútban.

Ponyvaíró néger 2018.09.04. 21:48:30

@Frick László Intézet: Érzem a szavaidat mint mentori intelmeket. Rejtő ponyvája mögött megvan a drámaiság, itt is csak azt látom, hogy ezek a figurák komolyan tudták venni, és mélyen. A többi történet, minthogy kimasírozott ukrajnába utoljára egyet, az már a halottaskönyvek világa. Ezek az US héják is ilyenek - a demencia tünetei mellett veszélyesek. De a mögöttes mechanizmust marhára nem értem. Pedig ez már nem biztonságpolitika, hanem a sárkányfélék rendje kérdése.

Tandorit ahogy említed, kíváncsivá tettél.

Frick László Intézet 2018.09.05. 05:05:31

@Ponyvaíró néger: A II. vh-ban győztes USA Új Társadalmáig általában a társadalmak tudásalapúak voltak s nem a kufárság döntött. A '60-as évekkel a maimarketing vette át a hatalmat.

A zsidó kereskedő, az oly sokat kúfársággal vádolt zsidő akármennyire is pénzcentzrikus volt, ismert magánál okosabbat, az írás tudóját. "Légy nagyon-nagyon szerény, a halálon túl a sír férge vár." -menti át az ősitudást a chaszid bölcselet.

A marketingtársadalom döntnökei nem gondolkodnak olyan időtávban, amibe a sír belefér. A leghosszabb etap a költségvetési év a tervszámokkal. Beindul pl egy hiteltornádó, a bankárok csak hajtják a számokat azzal, hogy "hátha majd a többiek csődölnek be!"

Egysercsak a marketingtársadalomban a tudás nem lesz több egy tényezőnél a többi, más tényezők mellett, nem különösebb méretű vagy jelentőségű.

Az alacsony tudató ember a sajátfejéből kinézve, a koponyáján adott lukakon kifelé r e l a t í v e ....és.... optikailag fentebb látja magát, győzött, tehát minden egyéb lennebb van. Sikerült az embkémafejlesztés, kis költséggel csak a négy sárvédő présszerszámainak kisebb módosítása, más lámpák beszerelése s az utastérben is apróbb változtatásokkal be tudták mesélni a piacnak, hogy az 1960-as modell mindenben más az 1958-ashoz képest. Megváltoztattak pár dolgot a motortér kinézetében és feljebbsrófolták a számokat. És a piac bevette.

Ha a chaszid kereskedőnek sikerült valamivel beetetnie a kundschaft-ot, akkor hálát adott imádkozva -az autógyár marketingesei meg befizettek egy hosszúhétvégét egy bordélyban.

Furcsa időszak volt ez, a tömegember még képtelen volt végignézni filmet, amiben dramaturgiailag indokolhatatlanul egyszercsak nem ereszkedett le egy épcsőház a Mannyországból, tánckar, meztelen combok és tevepatákba belevágó középvarrású szoros-ráncos selyemnadrágkák meg sztepp, csinos öltönyös férfi és denszin end szi'n... viszont még Elia Kazan kapott filmekre pénzeket.

Volt egy kis epizód, amire senki nem figyelt, amiben a kivakarózott műveletlen tahók végképpen átvették a hatalmat. Volt Orson Welles-nek egy készrevágott, de üzleti félelmek miatt indexre tett, leállított filmje. Welles-t "kárpótlásul" és puszta kibaszásból is leküldték Brazíliába D O K U M E N T U M -filmet forgatni. Wells egy zseni, lement Brazíliába, megcsinálta a munkát, amivel megbízták, a nyersvágást levetítették a kúfárolnak és háborogva álltak föl: "Mennyi nigger!" Welles-nek ezt a filmjét is indexre tették azzal, hogy túl sok négert látni benne meg colours-t.

Közben Kennedyt megölette A Rendszer és Lyndon B. Johnson elnök lehetett. Voolt már ekkora tahó az USA történetében, ennyire tudatlan rémostoba elnök, nem példátlan eset volt. Robert S. McNamara pedig hadügyminiszter lett. Folyt a Vietnámi háború -ám ekkor még volt annyi értelmes ember, értelmiségi és művész, A Tudás emberei... akik kritizáltak, bíráltak, keményen ítéltek.

Egy Borgia-páoa, egy középkori despota, a tivornyát, a bulit, a szexorgiákat annyira kedvelő akarnok, mint a mi Luxemburgi Zsigmond császárunk... időnként leborultak valami jelkép vagy bálvány előtt, hisztérikus jeleneteket rendeztek, felpróbáltak egy szőrcsuhát, amit ugyan azzal a lendülettel el is dobtak, de felfogadtak egy bérvezeklőt, aki elment helyettük az ír szentpálbarlangba hallucinálni a gázoktól.

Robert S. McNamara azonban már tudatlan volt megpillantani az Egész-et. Abban a kegyes jutalomban dögölhetett meg ez a nyomorult féreg, hogy egy egész társadlmat A Szövetséget is sikerült átvernie. Nem lepleződött le.

Mindeközben az Egyesült Államok Szellemi-Művészeti életének egyik csúcsa a Southpark című animációs sorozat lett.

A múlt század 90-es éveire a társadalomkritikát már tiszta pop-ba kellett csomagolni.

Én magam Roy Lichtenstein művészetében találtam meg azt a figyelmeztetést, amit a South Park alkozói jaj, annyira végzetesen nem értettek meg.

Az egyre analógabb síklogikus 2D gondolkodásban Lichtensteint egykalap alá vették Andy Warhol-lal.

A minap a Marketing Főcsoport úgy döntött, hogy az első Netokrata Elnök, Barack Obama egyben legyen az utolsó értelmes amerikai elnök is. Oliver Stone súlyos bírálat alá veszi Obamát figyelmen kívül hagyva, hogy Obamának Kennedy életét már ismervén joga volt ösztönszerűen védeni a puszta életét, ez nem Abraham Lincoln korszaka, Lincoln úgy volt vele, hogy a szaros életénél is több A Szövetség elnökének lenni, ugye az életére esküdött föl lényegében. Az még a Feljövetel korszaka volt.

A Marketingcsoport úgy döntött, hogy az Elnöki rendszer nem kifizetődő, végképpen bohóctréfává kell tenni, a maradék értelmesség kritikai kapacitását egy bohócelnökkel lekötni és eközben ők úgy robert s. mcnamaráskodhatnak, ahogy az nekik tetszik, csak előbb még a House of Cards készítőivel meg Oliver Stone-nal is bekapatják a faszt. (Nem ennyire bonyolult szókinccsel, mindent elintéztek a FUCK gyakorításával).

Egy mai orosz börtönben író lehetnék, magyarban tanító. USA börtönben svasztikatetkó nélkül csak csicska köcsög.

Ponyvaíró néger 2018.09.05. 22:20:19

A tökéletesen emészthetetlen jelenség humanoidokról báró Roman Fjodorovics Ungern-Sternberg, és Nestor Makhno is jut az eszembe. Nemistudom milyen szempontból lehet abszolválnom, hogy ők/én; léteztek/tem egyáltalán; ezt ott fentebb magyarázzák is talán mgasabb lelkek.

A kánontól távoli nézőpontot fogok képviselni, kontextusba meg helyezze aki akarja. Oly kor lesz ez hogy gps e táj (jobbra menj, és balra jó lenne hánynak - es van hitele hozzája, de balra mindig újratervezés).

Tandori absztrakt végszóit nem értem. Ha úgy vagyok aeonos, hogy engem sem érteni, akkor megnyugodtam.

Frick László Intézet 2018.09.06. 05:52:06

@Ponyvaíró néger: A Felhomályosulás utáni Ojropid Elúrhodás, a hyperpozitivizsta-kolonialista eredetitőkefelhalmozós stb-sgtb korszak a mai Internet Pollúció-hoz hasonlítható, csak persze kevésbé pusztító... emberies léptékű booooooom-ot okozott. Charles Dickens-t kéne olvasni... A "Sötét Középkor" messze nem volt annyira sötét, mint pl a kifejlődőkapitalizmus kora. Na, mindegy, az a lényeg, hogy a Francia Enciklopédisták, a Felhomályosulés, napóleon, a vasutak---

Művésznő a vasút elterjedése előtt nem utazhatott túl sokat és egyedül egy mérföldet sem. (4,5 km ) A XIX. század elején a vasút meghozta a műűűvésznők booomját, akik pl Georges Sand nyomdokain törtettek előre. Francia operát balett-betét nélkül nem lehetett előadni. Ma, a pornókorszakban ezt nem nagyon értjük, de a férfiak számára feltétlen stimuláló hatással voltak a klasszikus balettpatkánylábak, a vezető balettáncosnők voltak a kor Lady Gagá-i.. csak ugye ki gondolna ma arra, hogy levest főz le Lady Gaga pipellőiből és beszürcsöli, mint ahogy jelentős francia művésznők balettpiellőiből a III. Napóleon korabeli francia férfielit tagja főzettek.

Ennek következtében fű, fa bokor, Bazedow kóros orosz szabadkőműves nő is publikálhatott, gondolj bele, mennyire nem mond már neked se semmit az, hogy nő és szabadkőműves.

Nem könnyű tehát XIX. századi fejtegetős-filozófálgatós szövegeket olvasni. Hol van már Voltaire tömörsége ekkor! Voltaire-nek zsebben elhordható kis titkos alakiságot kellett tartania, míg a XIX. századiak könyvespolcokat írtak tele. A nyelvekkel is történtek, amik történtek, pl Petőfi és Arany kortárs újságírói munkáit nehezebb olvasni, mint XVI. századi emlékiratokat. Ki se tud kavarodni a kor újságírója a mondataiból.

Hamvas pompás karikatúrákat karcol szépirodalmi műveiben a házmesterfilozófiáról, aztán az összefoglalóiban, amiket a móóókszisták imádnal le-okkult-tizenegyedikkönyvezni, meg is teszi a szivességet nekünk, hogy helyettünk olvas.

Magyarországon még átmeneti korszak volt, tehát a XIX. századot végigkisérik a Nyugaton a XVIII. századdal elsüllyedt olyan erények, mint pl a nőierő, a férfierő és a Felhomályosítás.

Az az íróféle, aki a germano-anglo-saxo-franko latin irodalomban a XVIII. században már fellépett, Magyarországon Krúdy-val, aki viszont a ponyva csomagolásban egészen modern volt, szerintem jobb, mint James Joyce, Proust-nál pedig biztosan jobb. Krúdynál az a stílus, amit irodalmi kényeskedő szemforgató farizeusaink finnyáznak, csak csomagolás és dizájn. Mint Tarantino-nál a piff puff, karatélyozás, road movie klisék, kombojságok, élve eltemetés, éjszakai temető sok vér és velő. Szerencsémre Rejtőre nem kell kitérnem :D

Annyit még, hogy tőlem függetlenül Kertész Imre is felfedezte Krúdy értékeit és a Krúdy-Hamvas=modern, sőt posztmodern magyar regény vonalat.

Ponyvaíró néger 2018.09.11. 20:47:09

@Frick László Intézet: Az "isiászra" mint téma, érkeznek a megerősítések. Az egész műszaki világ is ezek mentén alakul át most. Hova le, ne tudom. Nájnileven után jellemzően már látni 'sok munká kéne'. Gyere kipihent halott vissza - kategória.

Ponyvaíró néger 2018.09.17. 21:29:32

A mostani kommentelésem is ott fejeződik be, hogy - mint ez az isiász - én heted/hét határon vagyok már nem érdekel az egész - a visszahullámzásai sem.
Mindazonáltal én így, és innen akarok legközelebb élni - majd valamikor (szituácionista-horror után). Jó alapok vannak nekem. Csürhés megfigyelések. Politika uborkával együtt is haszontalan-utálatos.A mostani kommentelésem is ott fejeződik be, hogy - mint ez az isiász - én heted/hét határon vagyok már. Nekem ez így eredeti. Clinton nem az.

Frick László Intézet 2018.09.23. 08:17:40

@Ponyvaíró néger: A szöveged versmondatokból áll s mint ilyen, lírai sűrítményes. Még ízelgetem majd.

Annyit azonban előre és gyorsan: Tehát Clintont benéztem?
süti beállítások módosítása