Az agyfelbaszás alapú politikaikommunikáció magyarországi úttörői a matulistafikaista műgecókák, Uj Péter és a hasonszőrök. Demokrácia és Dilemma Intézet meg egyebek. Fostos recska. Politikai kommunikációs behasználásban Zseniális Ferenc, A Nemzet Színésze feltűnéséhez köthetően delelt a móccer fénykora. Konkrétan az index-hu jógyerek gecimagazin 2005-ös Wallis [MSZP & Álytatlan Golydonka] pénzes feltuningolásához és átfabrikálásához köthető.

Amúgy a magyar jógyerekek úgy 1993-94-től gyakorolták. Tkp a kezdetekben a Jók és Igazak sajátagya is felbaszódott, jellegzetes 1956. őszi budapesti piaci halaskofa alapon uszították egymást a Taknyokon, főleg A Cigány Takony Kis Gecin tudták fölbaszni magukat meg egymás agyát. Ekkor már a taknyok között is akadtak felbaszódott agyú kis renegátok, akik nem voltak képesek a Takony Kis Vidéki Cigány nagypofáját elviselni.

Kettősbeszédben élt a magyar ennagya zsenialitásától felfuvalkodott fasszalbaloldali és szájjalliberális. Magánbeszédben, egymás között, a svédasztalos sajtóösszeröfiken, a Kossuth klub-ban, a Sajtószabadságért alapítvány rendezvényei, egyébalkalmakkor éspedig Orbán Viktort rendesen taknyozták, cigányozták, vidékizték gumicsizmásparasztozták. Amúgy persze a nagynyilvánosság előtt, mertugye ők aójjdehaladóakok, eőjdefejlettek már és annyiracsúnyát nem mondanak, mindenféle bonyodalmas eufemiákba csomagolták a nehogymán a kis fiatal takonyot meg a cigányozást és vidékizést.

Mint az óvodában ugye, a Jók és Igazak azon törték a cuki észkombájn fejecskéiket, a Vidéki Gummicsimmás Takony Cigány agyát mivel tudnák fölbaszni. A budapesti piaci halaskofa stílusban előadott hergeléseknek köszönhetően a főtakony-ról túlzóan karikírozott kép kezdett a jógyerekagyakban... hogy mondjam csúnyaszóval.... realizálódni. Tavaly ünnepelte magát az agyfelbaszás alapú gecikommunikáció azzal hogy a kezdetek kezdetéről előpecázott egy kis vidiójót, Szárszón György Péter eszteta hogy próbálta felbaszni a mitképzelmánmagáról kis vidéki takony köcsög agyát az un "székházügy"-gyel.

Lapozzuk át a legszebb húsz évét az agyfelbaszás alapú kommunikációnak -ebben a blogban bőséggel találni páratlan és részletes elemzéseket a jógyerek gecik jellegzetes műveleteiről, a korszaG- és paracsizmaváltásokról.

Az agyfelbaszás alapú jógyerekműveletekről mindenkinek az óvodából, az óvodáskorból vannak a legkorábbi emlékei. Az agyfelbaszás afféle, mint a bot vagy a szopatás, két vége van és ha az ember az agyfelbaszás boldogabbik végén áll, pl a jógyerek stréber kis nyálas gecik ócska műveleteit tárja öl miközben jól szórakozik, akkor csudálatosan érzi magát.

Tapasztalatom szerint az un "humoristák" akik pl a magánvagyonuk 97,47%-át az emberek basztatásán, a köz-és tömegmagyaron való gúnyolódáson, ízetlen tréfákon szerezték, a való  civilélertükben moróz méregzsákok, kényeskedő parvenűk, haknin a catering-jükre kényesek,, tombolnak a vécépapír minőségén és őreájuk a cica ne nézzen, mert fellátnak, a szálloda személyzete viszont ugorjon, ha sor is áll a recepción.

Vegyük pl a 444.hu csöndesamerikánus propagandavállalat egyik dógozóját. Egész nap a gépbe nyőve baszta át az olvasókat és a finanszírozót. baszta föl az agyát kis és mégkisebb ócxska kis provokációkkal. hogyugye ő a szerkiben és a mai adásnapon. Amikor sihta, lemegy valahová kajcsizni, persze van annyi esze, hogy thai kajcsit nyamiljon. És tegyük föl azt, hogy úgy kap ő tajcsikajcsit, amennyira sajtószabad volt a véleményformálása egész nap, de főleg politikaifüggetlen és liberális. bagyis fogja a pincér a feketemosogató alatt a moslékosvedret és megmeréjti a zaftosban, majd kiviszi nyájas arccal a jópofi elé és rámondja, hogy akkor most ez Pad Thai és nyami, egyé bazmeg. Én ebben látom a geciújságírás legnagyobb problémáját, kompiláló hazudozásért, rosszándékú átbaszásokért, bértollnokságért, de főleg illiberális sajtótevékenységért nagyonis valós pénzt fizetnek a geciknek és ők ezért a pénzért azt a terméket várják el a piacon, amit kérnek. Tudnak ugyan bennem kisebb örömtüzek gyulladni, mert ezek a nyálas kis gecik szoktak maimodern korszerű autót vásárolni vagy benyalnak valamit a telefon és számítástechnikai marketing átbaszásaiból. Nagyjából azonban ahhoz képest, amennyit ér a tevékenységük, nem azt kapják, amit pedig igazán megérdemelnének.

Szerintem a magyar Jók és Igazak sajtótermékeiben a legbotrányosabb nem az, hogy hazudozó bértollnokok. Hazugok hazugokat hazugoznak -mi ebben a botrány. A botrány az, hogy liberális-nak hirdetik magukat. Hovatovább nem lesz ma már olvasásképes írástudó fiatal Magyarországon, aki találkozhatott valóban is liberális sajtótermékkel. A liberális ugyanis szabadgondolkodó. Egy liberális sajtótermék készítőit alapvetően a liberális nyílt szabadgondolkodás jellemez. Egy liberális sajtóterméket semmilyen vonalra nem lehet állítani. Lehetnek eltérő vélemények, sőt, a vita- és vitatás az orgánum alapműveletei közé tartozik. Ezzel szemben a magyar szájjalliberális bértolnokoknál képtelenség szerkesztőségi polémiákra bukkanni. Nagyritkán egy-egy alkotóművész, főleg átbaszási szándékkal és a kattogásmarketing szabályainak megfelelve bedob valami "botrányos" ellenvéleményt, ugrik is a sok hülye és ilyenkor a dógozók megintcsak túlzó önértékelésbe esve ünneplik a sokbüdös oktondiparaszt felhasználó na má megint hogyátbaszódását. [-> Szily művészúr tevékenysége]

A botrány az, hogy a magyar politikaiéletből mára tökéletesen kipuceválták a liberálisokat a liberális szemléletet. Nyilván nem a közepes vagy gyöngeképességű rosszoldaliak, a FIDESZ vagy Orbán takarította ell a liberálisokat. A liberálisok Magyarországon leginkább a geciújságírók útjában álltak, nekik tettek keresztbe. ---

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--vagyis az indexiánus jógyerek újságírók, miközben az olvasóik agyát igyekeztek minél jobban, a politikaiellenség agyát meg pukkadásig is fölbaszni, a legpompásabban szórakozgattak. Senki egységsugarú benyalónak nem tűnt föl, hogy miközben a jógyerek gecik uszítanak, kompilálnak, hazudoznak és szelektívténykezelnek, ők maguk jókedvűek és víídámak maradnak.

A maimarketingben nincsen az a zseniális ötlet, amit egy bizonyos idő elteltével ne kezdenének el tömegesen annyira másolni,, hogy mire az ötlet szeniorkori végelgyengülésébe rohad le, már a tehetségtelen pancserok, kontárok vagy az indiai feltörekvőpiac alsószéle-közepe is másolni kezdni.

Az agyfelbaszás alapú kommunikáció főlényege az, hogy a tömegember felbaszottaggyal képtelen normálisan gondolkodni sőt, érzékelési zavarokban kezd el szenvedni. A profi agyfelbaszók itt-és itt, így-és-így csörgeti a mogyorót marokszám -közben a diót amott hátul szépen csöndben zsák-és tonnaszám viszik el.

A minap mutattam rá Bezzegamerikában: Trampon meg Hilerin rugózunk, jaj, vége mindennek, mert tramp... miközben a tényleges botrány az, hogy nem volt választás, a Mögöttes Hatalom a gennyes kaszáját is beletörli az Amerikaidemokrácia Lobogójába, senemoszt senemszoroz Tramp vagy Hileri, ugyanaz a lobbikombatto andervúdék, A Szindikátus uralja a tényleges, informális és immár demokratikuseszközökkel ellenőrizhetetlen hatalmat. Maguk az amerikai Jók és Igazak az un "liberális"-ok is bekapták az avast, beszopták a kamut és pont a lényegre nem figyeltek.

Obama , az első és egyben utolsó netokrata elnök, az Egyesült Államok történetének utolsó értelmes elnőke teljes nyiltsággal, őszinteséggel beszélhet arról, ami a tény lesz Tramp alatt vagy után, mégpedig arról, hogy az USA kül- és hadipolitikája semmit sem fog változni.

Magyarországon a jelenlegi orbányzat úgy 2-3 éve állt rá az agyfelbaszás alapú kommunikációra. Természetesen a jógyerekeknek ez így már annyira nem cuki mint amikor a saját gecópajtásaik műveletein szórakozhattak a Rojatt VidékiGummicsimmás Cigány rovására.

Meg se kell vizsgálni, hogy Habony Árpád a FIDESZ kommunikációjában csak egy agyfelbaszásra szánt szerep,, márkanév, vagy pedig Habonynak a FIDESZ közepes vagy gyönge kommunikációs ötleteihez tényleg is köze lenne. A lényeg a fölbaszott agyakban fortyogó agyvérzsír halmazállapota és hőmérséklete.

Közbevetem: A XX. századi marketing alapvetője Dr Josef Goebbels. Eszhe ágába nem állt sajátmárkanéven előretörni, hanem Adfolf Hitler cimkéjét használta a vállalat emblémájába be. Azóta is persze mindenki hitlerizmusról beszél, Adolf Hitler pszichopataságait elemzi és szálazza, Eva Braun bugyogóját szaglássza, miközben az agytröszt, A Doktor jóformán kimarad a szórásból.

A magyar agyfelbaszás alapú politikaikommunikáció kezdeteiben minden idők egyik legzseniálisabb magyar Politikusa Gyurcsány Ferenc saját magánál csakis okosabb emberektől tonnaszám vásárolta a jótanácsokat. Ahogy akkor fogalmaztunk: "Ferenc mindig egy nullával többet ír az utalványokra." Gyurcsány Ferenc Magyarország 300 legokosabb emberétől vásárolt tanácsokat, természetesen arra sem igénye, sem ideje sem kapacitása nem volt, hogy az ötletekből bármit is megvalósítson. A Gyurcsány által jópénzért megvásárolt ötletekből az ötletregiszter 99,99%-a eseteiben összesen polkomm lózung lett.

Orbán Viktor körül nemhogy átlagosan értelmesnek nevezhető tanácsadót nem találunk, de kizárólag és csakis saját magánál butábbaktól kér tanácsot és aztán az már egyáltalán nem biztos, hogy ezeket meg is fogadja. Nem tudom, de szerintem nem is érdekes, hogy az agyfelbaszás alapú politikai kommunikációt Orbán a saját ötletéből másoltatja vagy a Habony Árpáddal, mint öntestében eleve agyfelbaszásra alkalmas márkanévvel cimkézteti. Eredménycentrikus megközelítésben :ez a közepesnél gyöngébb, kontár, kopírozott és szánalmas agyfelbaszás működik.

A minap elemzéseimben arra mutattam rá,, hogy a legokosabbak, a Világ Főeszetokjai, a Jók és Igazak csúnyán túlértékelik a Tramp Jelenség -et.

Valójában az USA tömegembere nem azért szavazta föl Trump-ot, mert bármit benyalt volna tőle. Visszanyalt a fajlalt: Annyit baszogatták az USA Jók-És Igazai a tömegembert, hogy a tömegember meg vissza fel akarta baszni az agyasfejesek vérzsírját. És Trump felszavazása pont eléggé alkalmas is volt erre.

A világ Jók -és Igazain mindenidők legokosabb emberpéldányai. Egyet azonban elfelejtenek: Az intelligencia az nem műveltség kérdése. Az intelligencia, azaz a problémamegoldó képesség főleg veleszületett képességek együttállása. Attól még, hogy valaki nem művelt, tehát nincsen szókincse, nem képes jól kifejezni magát, még rendelkezhet értelmi képességekkel és jó felfogással. Lehet hogy kifogalmazni szavakkal képtelen a véleményét, de pl képes lehet demonstrálni. Azok a művelt geciládák és nagytudású szaremberek, akik egész életüket az emberek baszogatására tették föl és jóformán mindig pompásan szórakoznak, hajlamosak teljesen úgy elszállni maguktól, mint pl az indexgecik vagy a 444.hu alkotóművészei. Úgy érzik, nincsen ellenfelük és azt az avast olyan aljas módon adják be akár a híveiknek is, amit-ahogyan csak akarnak.

A 444.hu látogatottsága munkaidőn kívül jelentőset zuhan, hétvégeken pedig pláne. Ezért a 444.hu főgecije Bede Márton azt a feladatot kapta, hogy bármivel, de bassza fel az agyát a közönségnek és ezzel generáljon meglehetős látogatottságot. Politikailag oldalfüggetlenül működik ez -illetvehát a 444.hu élvezőinek zöme politikailag megbízható jóoldali... viszont annyira könnyen nem befolyásolható. Amíg az ember a 44.hu főcímeit meg a pimf agyfelbaszásokat benyalja, abba a tévedésbe eshet, hogy mindenidők legzseniálisabb magyar újságírói tényleg verhetetlenek. Azonban odalent a kommentzoszlopokba lemerülve már nem egészen ezt tapasztalni. Még a Jók és Igazak elfogult hívei is kiakadnak pl Bede ócskageciségein. bede & Co. persze nem ezeket szokta kitenni az ablakba, hanem azokat az egyre ritkább eseteket, amikor az ócska geci provokáűciót a gyanútlan jóoldali egységsugarú felhasználó benyalja. Beindul a kommentvihar, ami fetornázza a látogatottságot olyan szinter, amit a cég a megbízók előtt "látogatottság" címen prezentálhat.

Az agyfelbaszás a rendes termékmarketingben is gyakori. Ezekben a napokban pl Demiért Ábellel basszák föl a reklámzabálók agyát. Sima OKJ-s reklám-marketing-menedzseri képesítéssel fölfoghatatlanul bonyolult ez a móccer. A lényege az, hogy a negatív reklám hatékonyan belepréseli a zsíragyba a termék nevét és amikor ott áll a gyóccertárba joszt gondúkodik, mit a faszt vegyen mán gyóccertot az akut hörghurut kezelésére, ez a fluiizé mijagecimmá, amelyikbe az a demiértes hülyegyerek nyááávog, jaztat kéri.

Pedig az agyfelbaszás túlzó alkalmazásának a következményeiről már az óvodás jógyerek is leckét kaphat. Addig-addig bassza föl a kőművesék büdösbunkó tajtparaszt Dezsőkéjének az agyát, amíg egyszer csak csengőkacagással elszaladás és óvónéni szemeelékerülős elszaladás köznem a saját édes kis lábikójában meg nem botlik. Éshátekkor ugye a büdösbunkó tajtparaszt Dezsőke perce gyön el. Hátugye Dezsőke nemjól szalad, a szülei nem jelentősszemélyiségek a faluban, mindössze 1200 szavas a szókincsük éshát Dezsőke veleszületett képességekben sem az a lumen. Viszont az egyik kezével fölkarolja a földől az ügyes jógyereket és a másik kezével pedig az óvodásokra még jellemző képmutatás és alakoskodásnélküliségben fogja és az öklével jól belebasz a jógyerek ártatlan kis édesz pofikájába.

A többit meg a Dr Bubó-ban már alaposan kiszálaztam.

A kevesebb több!

Ludwig Mies van der Rohe

http://www.thefamouspeople.com/profiles/thumbs/ludwig-mies-van-der-rohe-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr911978492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.11.21. 09:18:56

Szemnyitogató, egyedi, zseniális bejegyzés lett, még akakor is , ha az Obama-képeddel nagyon nem értek egyet. A legsunyibb, legundorítóbb, legaljasabb elnökök közé tartozik. A világ sokkal rosszabb hely lett az ő elnöksége alatt.

Frick László Intézet 2016.11.21. 09:38:22

@nagyjoco: Az ő elnöksége ellenére. Természetesen a netokrácia a legaljasabb politikaikommunikáció amit kiagyaltak a világon és ebben Obama eszköz és báb volt. Soha nem gondoltam azt, hogy amit Obama nevével cimkéztek azt maga Obama tette (is), Azért mégis ahhoz képest bőséggel találni renitens dolgokat Obama körül. Ennyire már rég rángatta az istrángot elnök és soha többé nem fogja.

A világ az USA új külpol és hadidoktrinája miatt lett rosszabb. A pillanatnyi haszonmaximalizásálás a SZindikátus büdösbunkóiban elatatta a józanbelátást. Tényleg fasza dolog az USA szempontjaiból széjjelkúrni Európát, dez mindössze pillanatnyi haszonmaximalizálás. Összességében az USA pógárt ugyanúgy europid, mint az európai pógár és nem csak a nagy-britannia angloszaxo a testvér, hanem az indogermán nyelvcsalád összes tagja.

Nem az a tragédia, hogy Trump tudatlan bunkó, hanem az, hogy mára már a Szindikátus is tele van mcnamariánus nixonista büdösbunkókkal. és az a botrány, hogy az európai maradék liberális benyalták azt,, hogy Hillary-t "liberálisok" támogatták az USÁ-ban. Hillary ugyanaz a büdösbunkó tudatlan nixoniánus mint Trump, csak bugyiban. .

2016.11.21. 13:29:09

@Frick László Intézet: Na majd meglátjuk. Trump tud tárgyalni, tud alkukat kötni és a céges világból már ismeri a lobbistákat - a másik oldalról.

2016.11.21. 13:35:06

Visszatérve a főtémához. Szuper, most már mindenki agyfelbaszógecitechnikával jól felbaszarintja a magyar emberek agyát. Én magamon érzkelem, hogy egyre inkább immunis vagyok erre. Meddig lehet ezt a módszert - eredményesen - alkalmazni? Szerintem már a 2018-as választásokra is komoly hatással lesz a megemelkedett toleranciaszint.

kizárólag ezért regisztráltam 2016.11.22. 06:57:50

@Frick László Intézet: ez a "széjjelkúrás" olyan elszomorítóan szimplifikáló :( bár őszintén szólva számomra nem világos, hogy ez amolyan trollkodás, avagy :D

@nagyjoco: itt egyébként az, hogy cégen vagy min tanulta igazából elhanyagolható, de valóban van egy olyan zsigeri tudás, ami miatt hol a mondat vége

a cikkhez magához egyebként azért annyit hozzátennék, hogy a tömegember nem akar semmit, a szándékosság és szándék képzetének tulajdonítása a Mach skála egyik kulcsmotívuma, és ugyan herdálni csak bőségből lehet, eltérő lépték eltérő szervezettséget is hoz, Trump ugye emiatt is tűnt rizikósnak azok számára, akik átlag abb ember ek, ugyanakkor Obama alapvetésnek vesz tényleg sok dolgot, nagyon sok dolgot, erről eszembe jut az a sztori amikor egy interjúban Kertészt felhívta a Nobel-bizottság, hogy lássák, "nem kézzel eszi-e a rántottát", tehát ide menekült a liberálizmusod amennyiben az előítéletmentesség és annak elfogadása egy évtizedek óta nyitott életművel mászkáló író megítélésére is kiterjed, ki lehetett volna nála transzparensebb, de ugye felhívják, nyilván az interjúrészlet is elsősorban ennek lekommunikálása, nem pedig tökéletes humorizálás amennyiben az íróniával egyenlő

kizárólag ezért regisztráltam 2016.11.22. 07:05:05

@Frick László Intézet: jó még annyit, hogy a macnamariánus ticed vagy tiked azért van szerintem ennyire beakadva, mert csak az egyik vége látható, szóval a vakonddal is hogy találkozol

kizárólag ezért regisztráltam 2016.11.22. 07:09:19

@kizárólag ezért regisztráltam: vagy ürgékkel for that matter :D ne aggódj majd elmagyarázom hogy működik Amerika HATEZER FORINTÉRT, jó de viccelek de tényleg ott a gugli, csak jól kell fordítani

Frick László Intézet 2016.11.23. 06:00:49

@nagyjoco: lásd a káoszról és entrópiáról írtjaimat a hosszúkommentben.

@kizárólag ezért regisztráltam: Kérlkek, te is olvasd el a mai hosszúkommentemet, amit jocóéknak írtam -de azt hiszem, fölteszem "bejegyzés"-nek.

Azért szeretek trágárságokat alkalmazni, mert a szúszperkiánus minden egyszarista gyerekeknek (pl 32-36 éves, egyébként önálló életvitelre sem alkalmas spongyabobokról beszélek...) ... szóval a mai eőjdefejlett, húdekúlmán engem pl levénszarosozó generáció számára a trágárság aféle lázadás, mint pl a hippiknél a Dosztojevszkij olvasás és az általános műveltség fokozása meg az okkultizmus volt. Az ingerküszöb a trágárkodásban oly fokra emelkedett, hogy a hipszter már nem is képes odafigyelni, ha nem olvas soronkint egy geci,, kúrás fasz stb szót. Amerikaiangolul kamelom, mert ott egy szó van rá, a fuck. Csak a magyar ami a maiamerikai basic-hez már költői, szinesebbek a trágárkodások.

Két megoldás van: a "konzervatív" kereszténybácsik meg nénik ahhognak a csúnyabeszéden.
A másik megoldás az enyém: csúnyán s csúnyábban kell beszélni.

Olyan ez, mint 12-13 éves nők igazságérzete: az anyjával mint hülyepicsával beszél, az alsóajka szüntelen lefittyed, nagyképű -de közben tudatlan picsa és még keserűbben fog rábaszni az életében, mint a picsa anyja.

Frick László Intézet 2016.11.23. 06:57:11

@kizárólag ezért regisztráltam: Imádom, amikor magyarok elmagyarázzák nekem, hogy működik a Szovjetúnió [nagy májer voltam Ki tud többet a Szovjetúnióról vetélkedőkön] Kína, az USA stb. De pl ha olyat mernék neked mondani, hogybár az USÁ-ból ugyan buta vagyok, de 5000 Ft-ért megtanítalak, hogyan működik Európa, csengően kacagnál ki azzal az édes hangoddal.

Esp. ismerem Magyarország legokosabb emberét, aki veleszületett amerikabuzi, azt hiszem, Magyarországon a legjobban tud amerikaiul. Egy ilyen ember olyan mint az Északfok, a Mont Blanc vagy Kovács Kati táncdalénekes a maguk nemeiben, egy találkozás is az élet ajándéka.
Várjál, gyorsan kollokválok neked az USÁ-ból, ugye egy 330millió lakosú birodalomról beszélünk ami lakosságának immár harmada latino[-americo]. Egy birodalomról beszélünk, aminek formálisan is több, mint ötven tagállama van Alaszkától Floridáig különféle éghajlatai, egykor befogadó, nyílt liberális birodalom volt a Korlátlan Lehetőségek Hazája, de ennek már jórégen vége. Egyes országaiban az emberek nem zárják az autóikat és lakásaikat viszont egyszerűen keresztüllövik, évente többtucatnyian, a hozzátartozójukat kedvesüket sőt akár gyermeküket is, mert jogtalanulbehatolónak tévesztik. Minden úgy nagyjából igaz meg az ellenkezője is.

nem az USA fogalmi megközelítésével van baj, hanem már magának a birodalomnak, mint kifejezésnek az értelmezésével.

Oly korban élünk, amikor a "vitapartner" ha 100 állításból csak egyet is képes megdönteni, máris kikiáltja, hogy hazug vagy és mindenmegdőlt.

Nincs az az incesztus, ami fertelmesebb lenne az általánosításnál miközben minden a leegyszerűsítés és az általánosítás felé tör. De persze a nagy Fing szabály erre is érvényes, vagyis ha te általánosítasz az egészséges, üde és tkp bio, a metán szagtalan gáz, viszont ha én fingok, az skandallum.

John Steinbeck, az egyik kedvelt amerikai íróm öregemberként, már jó híres is volt, a kis édes kutyuskájával meg egy lakó-kisteherautóval körbejárta az USÁ-t. Tudomásom szerint ő volt az utolsó amerikai értelmiségi akit VALÓBAN is érdekelt amerika. Ez az utazás majd 60 éves immár. [Utazásom Charley-val] Az USÁ-ról alkotott képembe sokat karcolt Hemingway, kismestere Brautigan, de legfőképp az utolsó evangélista Joseph Heller. És Kurt Vonnegut is meg Frank Zappa. Thomas Pynchon. Ezek azok az írók és gondolkodók, akiknek műveit és gondolatait lefordították magyarra -jó sokat meg nem. Egy időben az volt a "tik"-em, hogy próbáltam fordítókat rábeszélni arra,, az amerikaiírók íróját Grace Paley-t fordítsák már magyarra. Ez ugye nemkihívás, mert Paley még Hemingway-nél is víztisztábban írt, miközben biztos ismered a magyar irodalmárok súlyos és igaztalan előítéleteit Hemingway-ről de hát a magyar ilyen, lásd Krúdy megítélését.

Pl a Szovjetúnióról iszonyú sokat tudtam és különben a Szovjetúnióról tudni bármit kb annyit tesz, mint a Trónok harcáról vagy Harry Potterről vagy Sheldon Cooper-rőltudni -ugyanis a Szovjetúnió soha nem létezett.

Amikor elkezdtem Szergej Dovlatovot olvasni nahát még én is rengetegmindent tudtam meg a Szovjetúnióról, pedig a gyerekkori játszótársam bábuskája Maszkvában az egyik praszpékt palotalakásában élt, amiben a 7 szoba egyike, a nappali akkora alapterületű,, mint egy budapesti úrilakás (amit szétfalaztak kislakásokká az 50-es években) és hátul a cselédfolyosóján végig lehet menni targoncával.

Konzultáltam egy dúsgazdag magyar vállalkozóval, aki New York-ban bérelt egy autót azzal hogy ha a Route66 már nincsen is meg, azért csak keresztülautózza Amerikát Dean Moriarty [Neal Cassidy] nyomában. Nagyjából az Appalache közepén únta el, hogy minden kis tetűfészek összes rendőre meg seriffje megállította ötmérföldenként, az aszfaltra hasaltatta, először ugye a new yorki rendszám miatt, aztán meg azért, mert külföldi.

Olyan birodalomról beszélünk, aminek a munkaerőpiaci aktív, dolografogott lakossága az aktív éveiben évente egyben maximum 7-8 nap szabadságot tud kivenni s ezért a világgal ismerkedő utazásaira nyugdíjasként olyan 66-70 éves korától lesz lehetősége. Nem pénzkérdés. Diákkorában egyszer kiviszik osztálykirándulásra Párizsba, ha nagyon elit helyre jár, akkor Londonba és Rómába. A nagyiék elviszik a francia Riviérára, de ezek már a keleti parti WASP-ek maradékai és milljomosok...

Erről a birodalomról akarsz te engem 6000 Ft-ért tanítani. Nekem kurvasok pénz 6000, egyheti jövedelmem. Nagyongyorsan, kommentiálisan győzz meg arról, hogy mintegy 20000 Ft-ra tehető magán-készpénzvagyonomból érdemes arra áldoznom arra amit te 6000-ért megtanítasz nekem.

Frick László Intézet 2016.11.23. 07:07:11

@kizárólag ezért regisztráltam: Amerika úgy működik, mint egy mai korszerűmodern, környezetkímélő, vezetőasszitens autó. Minden a vezető kényelmét szolgálja, de ha egy részek kalapáccsal kiveri az izzókat a fényszórókból, akkor nem tudod azokat kicserélni. Félmilliót költesz arra,, hogy elhallgattasd az olajnyomásjelző bípelését, mert senki sem tudja hogy a Beépített Hiba oka egy 1200 Ft-os primtív, testelésen alapuló nyitásérzékelő. A gelbonyolított "környezetkímélőtechnikáért" önmagában kiadtál annyi pénzt , aminnyíebe egy olyan "elavult" újaútó kerül, ami összességében kevesebbet éget el hagyományosüzemanyagból és csak 1db könnyen reciklálható akkumulátor van benne, nem 24 kiló.

A picsatársadalmakkal az a baj hogy a fejlettemberei, a szellemielitje nem képes megérteni azt, hogy az ember attól még, hogy az univerzum csúcslénye, biológiai lény marad egy erősen determinált evolúciós fejlődésirendben és ez a biológiai lény messze le van maradva attól a "fejlődés"-től amit a látszata mutat. Attól, hogy villanyt használ gogliz mer űrt kutat, az emóciói nemkülönbek, sőt, a moráűlja nem jobb, sőt Dzsingiszkánék tisztességesebbek voltak a maiaknál, mert odalovagoltak vérsár- és trágyabűzben és égettek mészároltak konkrétan, most pedig korszerű modern hűdefejlettemberek non touche távirányítással, de legfőképpen morálisan teljesenfelmente magukat teszik ganyé ajjas módon: ugynezt. Sőt, Dzsingizs különb volt mert ő Istennek és a jószerencséjének (érted, a nagy manitunak) köszönte ezt az egdeista picsaember meg öntelt ennmagának. Azaz Dzsingiszhez képest egy primitív patkány.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2016.11.24. 08:25:01

@kizárólag ezért regisztráltam: Nagyon jó a Végső kocsma! Őszintén megmutatkozik benne Kertész valódi személyisége.
süti beállítások módosítása