Papsajtmályva: (Malva neglecta)

Kiváló hurutoldó hatású

Mandulagyulladásnál, torokfájásnál, dagadt fogínynél használható

3-4 órán át hideg vízben kell áztatni, lassan felmelegíteni!

 

papsajt.jpg forrás

 

talált szöveg: forrás www.origo.hu

Kápé

 

Lám a "modern felvilágosult Magyar Nemzeti Társadalom!
Nem hinném, ne tudná rajtam kívül, miként történt a nem kívánt terhesség "népi" gyógyszerezése... amikor még a "magyaroké" volt Magyarország!
Mi, nem aszfalton felnőtt gyermekek, rendszeresen ettünk "papsajt" néven ismert növény magját.
Tehát már gyermekkorban tudtuk, melyik a "papsajt" növény. Okosabb öregek azt is tudták Somogy Megyében, "papsajt néven közismert növény" gyökerét kihúzva, azt megtisztítva lehetett és kellett is védekezni egy feleségnek a nemkívánatos terhesség ellen. Menzes késedelme esetén, az addig "fehér gyolcsruhában" tartott papsajt gyökerét helyezte fel /letisztítva és megmosva/a feleség - ahova most a tamponokat. Ennek a növénynek a váladéka irritálta a méhet és a megtermékenyült petesejt "kilökődött", azaz, elvetélt a teherbe ejtett feleség, nő, stb. Kiskanizsán - Nagykanizsához tartozó városrész asszonyai, mai napig tudják mind ezt! Papsajt gyökerén kívül még egyetlen növény /egy fa-fajta/ található a világon Indiában, mely ugyanezt az eredményt produkálja.
Egyház és "orvosaink", hallgatnak erről, mint a kuka! /Pedig ISMERIK, mert tanulták!/

7 komment

Címkék: papsajt

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr536298742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.14. 20:54:00

Megkérdeztem a tesómat, aki anesztes, manapság már nem is tanítják.

Frick László Intézet 2014.06.15. 03:45:39

@ripők: A gyógyszeripar ma nagyrészt [főleg Kínából importált] gyógynövényekből koncentrálja a hatóanyagokat, mert olcsóbb így, mint szintetizálni. 5-6 éve egy nagy német gyártó levadászott egy akkor 20 éves magyar srácot, aki valamilyen új koncentrálási eljárást vitt diákolimpiára.

Az orvosnak nem kell tudnia, miből van a gyógyszer, csak azt, hogy melyik gyár fizeti a Bali szigetén a meetinget, ha az ő gyógyszerét írja föl.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.15. 05:15:00

@Frick László Intézet: Anutám több, mint 40 évig volt háziorvos a Havannán, sosem járt Balin. Viszont kapott céges tollakat.
Lécci ne írj ekkora ökörségeket, mert utána megsértődsz, ha nevetek.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.15. 06:00:13

Úúúú, közben megjártam a teszkót, és szembejött a picsaság kenyérmorzsánál is vérlázítóbb szimptómája!
FELOLDÓDÓ VÉCÉPAPÍR-GURIGA, a kurvaéletbe! Baszki, megduplázták a Cevaszoftisz árát, emiatt a baromság miatt. Ha elfogy a pépör, már nem kell elbattyogni a kukáig, hanem belegórhatja a paraszt a fajanszba. Most nagyon mérges vagyok.

Frick László Intézet 2014.06.16. 02:48:52

@ripők: Ére mondják, hogy mindenkinek a segge lyukájáig ér a keze, tehát az emberorovosoknak is, nemhogy az állatorvosoknak. Most, hogy faluhelyen fogyott a jaószág a pijacilibéralizácoijaónak magyarázhatóan, viszont a felszaporodott sok pinanyalókutyákbú kínálnak ingyen is eleget, hát az állatorovosoknak nem sok dolga vagyon, így ráérnek piaci versenybe állani egymással, de ez nem jelenti azt, hogy más állatorvosok viszont gyógyítván kurvafuttató-kamatoló rabszógáztató királycsávók viadalkutyáit is fókaszám, tehát szivességszerűen megkérik a kuncsaftot, hogy az ellenlábas doktornk magyarázza már el a merrűtágasabbat

Tehát sokféle doktorok is vannak, ki merkantil, ki kevésbé. Nem akarom anyukádat megbántani, de ugye eleventen, aki a Havanná'n volt orvos...

Frick László Intézet 2014.06.16. 02:50:28

@ripők: Faluhelyen a vécépapírgurigát is a tűzbe vetjük füttőzésben, de így, hogy van vízbenoldódó guriga már, a gyerekeik tömegesen játszanak a vécékben oldódjmánakurvanyádat vélek

Frick László Intézet 2014.06.16. 02:59:35

@ripők: A picsatársadalom tektonikus vonulatainak feltáráshoz a legizgalmasabb riportot olyan vízvezetékszerelővel lehetne készíteni, aki a duguláselhárítás üzletágban czombos. "A szennyvízvezetékrendszer legnagyobb ellensége korunk nője, a tünci!" alcímmel
süti beállítások módosítása