Och, mely boldog s szépidők voltanak A Nyolc Év Ártatlan Keze jóvoltából a hitelbőljólét évei, nullabefizetéssel újótóba, sőt, ha az ember pl fölmatricáztatta az autóját (egyébként leginkább kamu) hirdetésifeliratokkal, még kereshetett is a jóformán (és akkor) ingyen-új autójával. Jessssz! Most is lehet efféle és bármilyen autóra is, tessék:

http://jesz.hu/articles/246/automatrica_580_322.jpg

 

Ja, hogy a JESZ, az-mi-az? ne érdekeljen, a Maxima se érdekelte túlsággal az embereket. A tulipános furfangok, így beugrik?

http://jesz.hu/articles/247/jesz-mdf-kituzo-a-facebookon_580_322.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr155833159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dudenbuch Fan 2014.02.26. 11:59:31

Sose lesz mégegyszer olyan eurpai értelemben vett csudajólét akkor, mint abban a nyolc évben. Volt olyan ismerősöm, aki az ingyenújautója mellé három hónapig nem hogy a részletet nem kellett fizetni, de felvehette személyi hitelben. Ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Évi 600 ezer forint körüli törlesztőrészlet egy 8 éves 1.3-as Ford Fiestáért a hülyének is megéri.
(Az autó biztonságban van, benzint már nem tud bele venni. Legalább nem törik.)

2014.02.26. 12:06:54

A magyar néplélek ilyen. Haddlássajaszomszéd, dekurvanagy autóm van, meg még nagyobb házam, meg megyek vellnesszre Afrikába. A kivagyiság, a mohóság és a telhetetlenség a három fő bűnös a helyzet előállásáért.
Én bazzeg vettem egy 11 éves autót, meg albérletben lakok - viszont nem hogy hitelem nincs, hanem megtakarításaim vannak, bankbetét és lakáskassza formájában.
Nem volt jó nyomorogni a buszon. Az se volt jó, amikor eladták a fejem felől az egyik albérletet.
Ők meg röhögtek az ingyenautójukban rajtam, de más sok éve lefagyott az arcukról a mosoly.

Dudenbuch Fan 2014.02.26. 12:11:53

@nagyjoco: Az emberek buták, kapzsik és mohók - azért vannak az okos pénzügyi felügyeletek, kormányzat is maguk a bankok, hogy csak az kapjon hitelt, aki bírja is fizetni. A svájci frankos sztori azonban eleve arra épült, hogy a végtelenségig kizsigereljék vele az embereket. Nem szép dolog, ha az okos ember kihasználva előnyét becsapja a tudatlant.

magyar-magyar szótár 2014.02.27. 13:28:40

@Dudenbuch Fan: elfelejtetted, hogy a Fiesta törlesztéséből már csak 1,2 millka van hátra. @nagyjoco: Tele van a poiac 400ezer Ft-os, 60-170ezer km-t futott 11éves autókkal, amiket először kuplungozni meg nagyfékezni is majd még vagy 200-100ezer km múlva kell.

Dudenbuch Fan 2014.02.27. 16:50:26

@magyar-magyar szótár: A példában szereplő Fiesta tulajdonosa minden évben kikéri , mennyit kellene befizetnie, hogy lezárja a hitelt. Harmadik éve 2 millió forintot. Az idegenszívű kalmárok ablakait ennél jóval kevesebbért is betörték régen.

2014.02.27. 16:56:21

@magyar-magyar szótár: Elégedett vagyok a 11 éves autómmal. Motorikusan oké minden, 135000 km-t futott. Fogyasztása is baráti, hidegben pöccre indul.
De ők új autót vettek, mert nekik az kellett. Fizessék hát vissza a hitelt a kamatokkal együtt. Miért nem gondolkodtak előre? Elismerem én, hogy a svájci frank átverés volt - de a szélhámossághoz mindig kell egy mohó, buta, becsapható ember is.

magyar-magyar szótár 2014.02.28. 09:51:15

@Dudenbuch Fan: Nem az idegenszívű kalmárok, hanem az idegenszívűek magyar menedzsmentje és azok családtagjai meg haveri cégek bulizták a legbalhésabb hiteleket
Íme a Képlet Gényesnevű nagy Bank -> Magyar Pénzügyi Szolgáltató ZRt (korlátos jogsival) -> hitelértékesítő ügynöki Kft.// Bt. Namoist többnyire oldalágon még autóértékesítő céhgek is, sőt ugyanazon tulajdonosoknak akkor már pénzbehajtó cég, meg is adtam annak idején egy ilyennek a nevét.
Azóta Fényesnevű idegenszív bank-náél leváltották az osztrák igazgatót is, az utódja meg les, mint a birka, hogy milyen felügyelet engedett meg ekkora szemétséget. Egyáltalán nem olyan a hangulat idegenszívű bank és a kormányzat között, ahogy ezt a jóoldaliak beállítják vagy ahogy a kormány kommunikálja, nagyon jól tudja mindkét fél, hogy a valódi bűnösöket nem lehet elkapni,. a bankok belső vonalon szokták az ilyesmit elintézni, a többieket pedig lehetetlen elkapni.

Aki közvetítők nélkül közvetlenül a banktól vette fel, annyira nem járt rosszul, viszonylag, ahhoz képest kinyöghető lett a hitele. A közvetitett, főleg a két-kéz-közi hitelekkel van baj. Mindenki csak a lakáshitelekről beszél, holott az oirdenáré mocsokhegy az autóhitelpiacfelől is gyűlt szépen. Ráadásul az autóban a pénz megsemmisül.

magyar-magyar szótár 2014.02.28. 09:53:09

@nagyjoco: Igen, a mohó buta becsapható emberek -ezért van a banfelügyelet. Ami azonban 2004-től asszisztált csak. Bezzegaustriában viszont a jegybank kezében van a felügyeleti jog is, ott nem engedték a mocskot (lásd az előző kommentem Dinamukinak)

Dudenbuch Fan 2014.02.28. 11:27:47

@magyar-magyar szótár: Mondjuk ha Járai kezében lett volna a felügyeleti jog, sem lettünk volna sokkal beljebb. Ki is intézte el, hogy a forinthitelek megfizetethetlenül drágák legyenek? Bizony, ő, tettét inflációellenes monetáris politikának álcázva.

Dudenbuch Fan 2014.02.28. 11:30:56

@magyar-magyar szótár: Bizony, az autóhitel az sokkal rázósabb ügy. ÉS ott a kormány sem akar segíteni - a Patás kerek-perec kimondta, hogy az autósoknak nincs segítség.
süti beállítások módosítása