a kurvaságban és az újságírásban van egy (nem 1 hanem sok-sok...) közös: Az igazán jó szakembernek nem szabad élveznie a munkát vagy legalábbis tanácsos eltitkolnia, ha [el]élvez valamin. Élvezés közben ugyanis nemannyira tud figyelni a munka részleteire és még azelőtt elélvez, mielőtt rájött, mire verte oly túlkorán így vagyis úgy, mint a minap.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr225753850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Natasa Grekova 2014.01.12. 08:33:12

Igazad van, nem valakit kéne szolgálni az újságírásnak, hanem korrekt tájékoztatást adni. Várnék pl. tőled is egy cikket, amiben korrekten elemzed az elmúlt 3 és fél évet. Nem azt elemzed, hogy mit mondott Bajnai, vagy mi volt az öszödi beszédben, hanem a kormány elmúlt 3 és fél évét elemeznéd, mi volt benne jó, mi volt benne szar, kit kéne sürgősen érdemei elismerése mellett elküldeni a picsába.

Dudenbuch Fan 2014.01.12. 16:22:36

@Natasa Grekova: Ez újság? Azt hittem, ez egy blog, amibe a szerző azt ír, ami akar, és tkp. örülhetünk, hogy ezt megmutatja nekünk. TWA "blogja" is ezzel volt megindokolva.

Natasa Grekova 2014.01.12. 17:58:09

@Dudenbuch Fan: Nem mondtam, hogy ez újság. Mint a BLOG törzsolvasója és kommentelője, tettem egy témajavaslatot.
HOgy örülhetünk-e. Igen. De Dudi is örülhet nekünk, pont ez a blog lényeges, az interaktivitás, ő megmutatja, mi, az olvasók pedig elolvassuk, és hozzászólunk.
Kölcsönösen örülünk egymásnak.

magyar-magyar szótár 2014.01.13. 02:48:59

@Natasa Grekova: Sőt, még érdemeit se lenne mit elismerni pl kerényinek, de legalább egy focicsapatra való FIDESZ-embert fikázok permanente, Kocsis Mátéra még egy jó szavam nem volt, s ha megnézed, érdekes módon ő alig kap a jógyerekgeciből. Jaj, de felesleges volt ez a felvetésed, hiszen egészen álmaim legmesszibb zugaiban az újzélandi szőlőbányanyitásig kéne visszakapirgálnom, de minek...
De nézzük csak az alapvetést, szerintem nem volt elég a móresből 2002-től 2010-ig. Ma csudálatosan belátható,, hogy kb mire képes, mire futja a jóoldali értelmuiségtől, akik ugye Igazak, Jók és Tiszták és Bűntelenek és Mindenben Különbek. EZÉRT nem lett volna szabad elvenni tőlük a kiteljesedés lehetőségét ésmivel 2010-ben a tömegek megmutatták érdemtelenségüket, ezért annak (ennek) az elitértemiségnek a kezében kellett volna hagyni a kormányzást. Mennyivel jobb lenne mos6t pl a 2010-es kvótafelszabadítás következtében az önmagát most már szabadonkipróbálható innovatívpolgártársainkró olvasni, akik talicskázzák haza a €-keresményeiket. Budapest is nagyon megérdemelt volna még négy év Demszkyt legalább. Az oktatás meg Magyar Báélintot forever.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.01.13. 10:27:58

@magyar-magyar szótár:

speciel az oktatásirányítást ugye közelről látom

A Fodor utáni sötét hilleridők enyhe felvezetése volt a mostaninak

(akkor kicsit loptak, kicsit jöttek ejtőernyősök, de a szakmát legalább hagyták)

ez a mostani államosítás akkor is rosszabb lenne nyolc év magyarbálintnál, ha legalább egy pokorni-kvalitású és elhivatottságú szakemberre bízták volna

így, hogy egy vidéki tanárnő a főnök...
(már leírtam itt nemegygszer, mi t9rténik - a valóségban, nem a sajtóban - )

..hagyjuk

itt is olyant próbálsz védeni, amit egyszerűen nem lehet...

Dudenbuch Fan 2014.01.13. 12:14:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha nem lennének összeesküvések, nemzetbiztonsági szolgálat sem lenne.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.01.13. 14:02:40

@Dudenbuch Fan:
a cikk vége:

"Az eredeti cikk állításai teljesen légbőlkapottak voltak. Ahogy ennek a cikknek sem igazak az állításai. Tudom, mert én írtam. Semmilyen összeesküvés sincs.

Az egésznek az a tanulsága, hogy annyira fura dolgok történnek, hogy az összeesküvésről szóló magyarázat sokszor racionálisabbnak tűnik a valóságnál. De ettől még az összeesküvés nem lesz igaz."

Dudenbuch Fan 2014.01.13. 15:37:21

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Na ez az. Azt akarja sejtetni, hogy az összeesküvés elmélet - de mindegyik ám - hülyeség.
A politika, és azon belül a magyar politika azonban összeesküvés gyakorlatokkal van tele, aminek látható 10%-a az, ami politikának akarnak láttatni. Ami Dudi mutat itt be, az nem összeesküvéselmélet, hanem mélyelemzés.

magyar-magyar szótár 2014.01.14. 02:53:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mert te láttad pl egy átlagos vuidéki általános iskola költségvetését, pl tudnád nekem az "eszmei órá"-t mint olyat definiálni?

Láttam Magyarit, most úgy gondolják, hogy a bánatot [el]ökörködésbe fojtják, de beszéljünk komolyan pusztán az energiáról.
Vannak sztenderd jóoldaliságok, tehát a világban milljó magyaripéterek, überujpéterek, de kézzel, sőt, lábbal, sőt FASZ-szal is liberálisok és ltezik tehát egy nem túlságosan nehézkes jóoldali megközelítése az energiakérdésnek és az energialobbynak. Nálunk viszont a jóoldali gyerekek, kizárólag politikai seggnyalásból, még blogot is reklámoznak nyomatnak (sőt, szerintem tündiznek is az amnúgy is elfoglalt kis Bogi-mancsócskákkal :D ) a legreakciósabb energoialobbynak, csakpusztán azért, mert Orbánék opponensek... rémületes belegondolni, hogy ha Orbánék pl bálnamentő programot támogatnának, akkor dzsaszta dögőjjenek a bálnák? De sorolhatnám...

Ugyanez a banki sávban, pl a devizahitelekkel kapcsolatban, a devizhahitelbűncselekmények bankjait is powerelik jógyerekblogban magyar jógyerekek, miért? Óvodás attitüdből, összesen az engedi meg ez6t az ultrareakciós álláspontot, mert éppen Orbánék az elbaszásaik közepette úgy balfaszoskodnak, de ha meg emnígy balfaszoskodnának, akkor ebben a sávban a dzsaszta a nemzetközi jógyereksereg csapásirányába cslaffanna... [->antiglobalizációs és zöldmozgalmak]

tudom, hogy te is öszesen a zsigereid jólétével foglalkozol: ÚÚÚ/TÁLOD EZEKET -> dojóökörködik Magyar-> muchachos! .. kb ennyi jön le neked erről. Szerintem viszont ennél nevetségesebb nincsen... nem is tudom, a nemzetközi jógyerekközvélemény, ha éppenséggel fingja lenne róla, mit purcantana ezért a magyar jógyerekek oólya alá...

@Dudenbuch Fan: többmillió éve egy Snowden-ögynél jóval ábrándosabb és könnyedébb kis sejtésem miatt elmebetegezte és összeesküvéselméletesőztek le.
Az összeesküvéselméletgyártásnak kb ugyanaz az oka, mint a k'k'k'éjraópai űdözésimániának.
Azért lesz k'k'k'éjraópában űűűdözésimánissá az ember, mert: üldözik [Dr Esterházy Mátyás sejtése]

Ja és ha Magyari szopja az ujjából, akkor vidám tréfa

"Nem baj, ha nincsen arány, stílus -és huumorérzéked, ha tudod, hogy agitációspropoaganda szempontból kiket kell baszogatni" [hírszardaizmus comp. de magyaripéterizmó]

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.01.14. 17:31:19

"történik valami Magyarországon, ami mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen."

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.01.14. 17:39:54

@magyar-magyar szótár:

forrás: 2007-2010.orbanviktor.hu/hirek_list.php?item=233

ja, ez 2008-ban volt

most ez van:

Oroszország hitelt nyújt Magyarországnak a két új reaktor megépítésére
(...)
Hozzáfűzte: egyelőre 10 milliárd euróban (háromezermilliárd forint) állapították meg a hitel felső határát, de ennél alacsonyabb lesz a végleges összeg.

ez orbánviktorul úgy hangzik: Nő Magyarország függetlensége

www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/orosz-magyar-nuklearis-energiai-megallapodast-irtak-ala

szerinted?

magyar-magyar szótár 2014.01.15. 02:56:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Teccet vóna A Nyolc Év Ártatlan kezének ne a villamosenergia lobbi faszának szolgálni szüntelen, pl a szélerőművek kibeckelésével. Sőt, az a baj Hanni, hogy egy liberális-vadzöl, pl Greenpeace feltárás ezügyben visszatömi az ólyockáődba a fikát, de le is cumizhatod az újackádról a bubust Az ártalan nyolc év KÜLÖNÖSEN jujjuj ezügyben.. japersze ebben is úgy, hogy a balhét aztán még ők maguk kocholtatják ezek felelelősségére

laci vagyok 2014.01.15. 13:02:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ugyanebből folytatva az idézetet:

"Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében. Úgyhogy arról mi semmit nem tudunk. "

nem szeretném a patást mosdatni, de ha történetesen az van a titkosított szerződésben, hogy Paksot az oroszokkal, akkor most mi is van?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.01.16. 11:10:30

@magyar-magyar szótár:

ez is elmúltnyolcév ám:

~~~~~
Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.
Orbán Viktor (Magyar Demokrata, 2007. január 4.)
~~~~~
Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.
Orbán Viktor (Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)
~~~~~
Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs.
Orbán Viktor (Magyar Hírlap, 2007. november 17.)
~~~~~
Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk.
Orbán Viktor (Lánchíd Rádió, 2007. december 2.)
~~~~~
A Fidesz készült rá, hogy négy évtizednyi hallgatás után végre kimondjuk: oroszok haza, diktatúra a szemétdombra, kommunisták nyugdíjba!
Orbán Viktor (Magyar Nemzet, 2009. június 20.)
~~~~~

magyar-magyar szótár 2014.01.16. 13:08:01

@laci vagyok: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Fordulhattak volna még japán, brit tudósokhoz vagy Kínához. Tkpö az ember azt kívánná, hogy lehetőleg sehová se forduljamak, mert az, ahová fordulnak, másodpercek alatt fostosrecskává fikáztatik
Nagyon régen nem az a lényeg, hogy mit néz, hanem ki nézi és a KI nézéstől függ, hogy a MICSODA milyen lesz. +Egy nagyon gonosz ember, mondjuk itt történetesen egy FIDESZ Magyari POéterje nagyon durva tréfákat tudna csinálni, pl elsőkörben brit tudósokhoiz, japánokhoz meg kínaiakhotz fordulnának és akkor jönne a magyar vjógyerekmédia azzal, hogy most a blúcsipp az orosz, tanultak Csernobilból és ott a gáz is és reálpolitikus (egyébként Hanni, semmi mást nem kell csinálni, csak a seggszájgépet megjáratni anno, amidőn Ferenc járt a mesterénél.

Bezzeg a bolgárok odabasztak az atomenergiabázisuknak és dojó lett nekik és és heőjj , de a megítálésük is a Zónijóban szerte húha lett, ugye?

laci vagyok 2014.01.16. 14:04:22

@magyar-magyar szótár: 10 évre a fletóval kötött szerződés lett titkosítva. 2008-ban (tudod, amikor klára asszony vacsoráját fogyasztották a szemlőhegyen putyinnal). Na szóval ezt a nagymedvét egész biztosan nem lehet az orránál fogva vezetni, így biztos vagyok benne, hogy a 2008-ban kötött és titkosított szerződésben már benne vannak a vállalások paks2-re.

laci vagyok 2014.01.16. 14:06:44

most van egy kis szájtáti a kampány miatt, aztán úgyis csönd lesz. semmissé tehető orosz-magyar államközi szerződések...ugyanmár!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.01.28. 15:44:52

atomügyben lettem amúgy én fidesznyalnok szintén, ami új fordulat, bár el kell ismernem, a komlói polgármester ritka nagy munkabírású ember, és még sosem kérdezte meg, milyen pártra szavazok, naszóval, az van, hogy két kérdés volna itt most, csak összemossuk.

Az első magam felől nézve szakmailag nagyon érdekes, ez energiastratégia, környezetvédelem és egyebek elegye, és egy nagyon szakmai kérdés arról, az atomenergiának hol a helye a villamosenergia-termelésben. Én speciel (úgy a szakemberek felével összhangban, felével ellentétben) atompárti vagyok. (nyilván baromi bonyolult módon, meg van itt egymillió kérdés, de ha csak igen vagy nem az opció, akkor atompárti vagyok).

Egy másik, mocskosabb és ragacsosabb kérdés, HA már atom, akkor ki, miből, mennyiért finanszírozza. EZ nem szakmai kérdés, pontosabban az a szakma nem a mérnöké, az ökológusé vagy a biológusé, ez már politika és gazdaságtan. Ahhoz nem értek, és bármikor elhiszem és el tudom képzelni, hogy ez a HITEL roszz ötlet. Csak ezt ne olyan alapon támadják már meg, hogy az atombővítés rossz ötlet. Mert AZ nem olyan könnyen támadható. Jól megfigyelhető amúgy, hogy a kormányzati védekezések éppúgy az atomenergia stratégiai szerepe és környezetvédelmi vonatkozásai mentén védik a dolgot, mint ahogy a másik oldal ennek mentén támadja. Én úgy látom, hogy az atomerőmű-bővítés egy szakmailag nagyon jól védhető, jól indokolható álláspont, míg ez a konkrét hitelezési megoldás borzalmasan gyenge érvekkel védhető csak. Viszont egybe van mosva, és a kettő EGYÜTT még mindig simán áll a lábán.

magyar-magyar szótár 2014.01.30. 13:55:15

@vészmadár (pica pica): Szerintem ez is Az öreg, a fia meg a Lada Samará-jok meséje, a legjobban teszi az öreg, ha a mardék bërzintet leszíjja oszt jaó meggyúccsa-ja zótót. Mert ugye az EU súlyos válságban, fennmaradása ahhoz képest elég kétes, egyébként meg vagy orosz gáz vagy nyista gáz.
Szerintem az itt is a lényeg, hogy ha ezek csinálják, bármi is, de az rossz. Összesen ezeket kell kivenni a képletből és akkoör bármi is lehet jó, ezekkel azonban semmi sem. Nem tudom, mi lenne, ha Orbán ediktumot bocsátana ki a 444.hu kötelező olvasására plusz benevezni mindenkinek, aki magyar a selfie-bajnokságra. Rózsikának is! Kurvajó ötlet lenne, ha pl most kiderülne, hogy kamu az orosz szerződés és akkor a FranceAtom fogja építeni, de akkor már, ha lengyelek két komplet új erőművet, akkor nekünk is legalább egyet, de hol. A helyet is úgy lehetne megoldani, rábökvén a térképre és aztán a jóoldal bármelymás-ára módosítani.
Kész óvoda emmá.
süti beállítások módosítása