holding-white-flag-sami-sarkis.jpg

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lpsuiei9Vi1qhqqnho1_400.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr895455700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann Lujza grófnő 2013.08.11. 11:04:30

Egyszerűen túl felfokozott volt már a hangulat itt az utóbbi hetekben. Ebben én is, te is és a többiek is hibásak. Hogy még mi sem tudunk normális hangnemben politizálni, és sértegetések nélkül lenyelni a más véleményt. Te sem, én sem, és itt a többiek sem.
Igazából soha nem haragudtam rád közben, csak elkapott a harci kedv. Ahogy téged is.

heki 2013.08.11. 11:12:52

Szerintem meg kommunikációs breakdown-ok zajlottak.

De dudi irányában elfogult vagyok, lehet, ha jobban ismernélek Titeket, kiegyensúlyozottabb lennék.

Szerintem olykor tényleg nem értettétek mit mond, erre ő befeszült, amitől persze borult az egész.

Legyek a hibás csak én, és feláldozom magam a dudenbuch blog oltárán, és akkor mártíromságom glóriája újabb fénysugárral bővül.

Azért az szomorú, és társadalmi-genetikai-kommunikációs stb. determináltságunk mennyire meghatározza a normális párbeszéd lehetőségét. Csak itt, csak most, csak Magyarországon.

Persze az is kérdés, hogy a PC kommunikációs szellemében lehetséges-e egyáltalán a valódi kommunikáció.
Szerintem nem.

(Van egy könyv, amerikai néger csávó írta, hogy milyennek látja Magyarországot - ideházasodott. Ő azt írja, hogy milyen jó dolog bemenni egy magyar boltba, ahol az eladó nem mosolyog, és látszik rajta, hogy a picsába kívánja a vásárlót, és utálja. Hogy ez milyen őszinteség, és ez neki milyen jól esik.)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.08.11. 21:34:21

"S az ember célja e küzdés maga."

úgy ám!

Mit kényeskedtek, elvégre lehetnénk kínai munkások is napi 12 órában a szalag mellett éhbérért!!

laci vagyok 2013.08.12. 00:02:56

megértem, bár egyet nem értek vele.
egyben pedig remélem a thats all folks csak a 444 figyelést érinti és a többi megy továbbra is...

magyar-magyar szótár 2013.08.12. 07:47:56

@Dinamuki: Magyar munkás (ha vidéki, pl az alföldi és cselédmentalitású Lyukmagyarországból való) Budapest országban 12 órás nagyon kemény [első pihenés 7 óra munka után 20 perc, de le kell majd dolgozni, tehát bruttó 12óra 20p a munkaidő] szalagmunkáért 4000 Ft-ot kap és még ott van a reggeli 2és fél óra odaföl utazás, majd várja a 2ó15perc visszaút. ez annyi, mint havi 104ezer Ft, ennyit ma már a nyugat-kínai munkás is keres, csak neki helyben van a gyár, igaz, csak havi 3 szabadnapja van, nem 4-5.

magyar-magyar szótár 2013.08.12. 07:53:23

@Dinamuki: Gyümölcs és zöldsáégféle szedésre a teljesítménybért úgy szabják meg, hacsaknem nagyon hozzáértő 10-20 éves gyakorlattal rendelkező büdösparasztasszony, akkor kb 2000 ft jön ki egy 8-10 órás műszakra. Paprikaszedés kilója 12 Ft szoilvaszedés (fáról és a hullott a földről) 9Ft/kg. Utazás 1-2 óra [ a büdösparaszti ellenállás utolsó fészkeiben, Bács-Kiskun megyében, Pest megye déli részén és a középhegységek lábainál vannak ilyen munkák) Egy átlag értelmiségi, pl egy tanítónő vagy adminisztratív dolgozó nő vagy gyakorlatlan cigány kb 1700 Ft-ot tud megkeresni egy ilyen munkában, a tömegesen alkalmazott regáti és olténiai koldusszegény románok 6-7000 Ft-ot is megkeresnek. Ezek a román emberek gyakran kisebb erdősávokban , elvadult gyümölcsösökben készítenek maguknak kunyhót, búvóhelyet, hogy megspórolják az ágybérlet árát is. becsületes pestmegyei falusiak már havi 10ezerért is adnának ágyat a románoknak.

magyar-magyar szótár 2013.08.12. 08:02:25

@heki: Én személyesen is ismerek a legyőzőim közül hármat, testvér jóbarátaimnak hugomöcséimnek tartom őket ma is. Amikor rákaptam a blogocholizmusra , az akkori blogbarátom két fő dologra figyelmeztetett a blogoszférával kapcsolatban a Tükörterem
www.youtube.com/watch?v=JqkyNdYyDrA

jelenségre
valamint arra, hogy ne politizáljak, egyáltalán, semmit sem, mert a politika nagyon síkos pálya. Kinevettem, ugye én politikabuzi vagyok.

Kikoránkel -t nem ismerem, egy időben érdekelt, ma már nem annyira. Mióta meg van győződve a politikai hovatartozásomról, azóta nem az érdekli, hogy mit szerettem volna mondani, hanem az, hogyan tudna megint egy jót bemosni. Egy darabig arra törekedett, hogy kijavítsa a hibáimat, jóideje azonban, amikor az én pofámba véli belebaszni, a kéjérzetben úgy hiszi, hogy A Rém [=oltárképem] pofájába mért bele újabb csapást, ezzel mit kezdjek. (a mellékelt videón egyik oltárképemet láthatod :D )

magyar-magyar szótár 2013.08.12. 08:04:46

@heki: "Százéve" már annak, hogy azt hittem, a PC-vel érdemes foglalkozni. Nem érdemes. A PC a stréberség netovábbja. A törtető buta a PC-séghez. A píszí ember több, mint törtető és a taktikai befektetések mellett a stratégiaira koncentrál.

magyar-magyar szótár 2013.08.12. 08:06:48

@laci vagyok: minél kevesebb szó kell, a nagy Hannibal Lektűri tanítás szellemében, kevés vagy semmi szó + szmályli= bölcsesség [látszata]
képek, riportok

kikoránkel 2013.08.12. 09:35:43

@Steinmann Lujza grófnő: @heki:

Szíves figyelmetekbe ajánlom a kigondoltam blog mottóját.
Na, meg ezt: " a szerző gon.röh."

magyar-magyar szótár 2013.08.12. 09:57:52

@kikoránkel: a Kigondoltam! mottói? -amidőn pl lelkesen beneveztek a Golden Blog versenybe és még klasszikussan markecolták is magukat azügyben (miközben index slapajok is meghívottjaik voltak??)Ha Frikk nem szemétkedett volna velük, akkor maradtak is vóna a Goldenblog versenyben...
muchchos! [ a szerz. gon. röh]

szájaikval trollok
kezeikkel-lábaikkal piruette, etiquette , etc. padödö

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.08.12. 10:28:45

@magyar-magyar szótár:

szó
szó szó szó
szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó
szó szó szó
szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó
szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó szó szó szó
szó szó szó szó szó szó szó szó
szó szó

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.08.12. 12:00:53

@magyar-magyar szótár: no hát akkor még közelebbi példa is akad. Ezekhez képest iszonyú szerencsések vagyunk. Egyben riasztó, hogy akiknek a jövőnkről gondolkodni kellene, mennyire nem látják itt a bibit.

magyar-magyar szótár 2013.08.12. 12:39:26

@Steinmann Lujza grófnő: A Kigondoltam ["ahol a trollok laknakˇ] jelenkegi mottója (kigondoltam bácsi vetette föl: "Mi nem döglődünk, mi így élünk! Kigondoltam. Az intelligens blog."
Szerintem kigondoltam bácsi tanítása megint elsöprő erejű -ha még emlékszel, hogy mit mondottam a politikailag megfelelő blogok mottóiról és ahhoz képest cselekedeteiról. (Pl a "Proszektúra" című tökfőzelékfaragó jókislánybloggal kapcsolatban rá is mutattam)

magyar-magyar szótár 2013.08.12. 13:06:20

@Dinamuki: A jövőnkről nagyon sokan egy rakás jót gondolnak, pl nagyon könnyű ki demográfia-statisztikázni, milyen lesz Magyarország népességi térképe 25 év múlva. A másik pedig az, hogy már 1241-ben sem lehetett sziget-ként kezelni Magyarországot, tehát külső okok vannak. Ha tetszik, ha nem. Már ebben a pillanatban a picsatársadalmak - az USA társadalma [mínusz a proletáriátus meg a latinok] és Európa picsatársadalmai- már nem meghatározóak, hanem követőek. Már csak kullogunk a dolgok után és USA meg Európa mivel van elfoglalva? -az élethalál harccal (mármint Európa ugye passzív ebben a küzdelemben, csak tűr és tűr) USA - egy államóriás, ahol ha egy férfui tetőtől talpig (majd kissé vissza is) megbámul egy nőt, az a szexuális zaklatás egy formája. Nem akarok belemenni az amerikai liberálisok vagy oltárképem Frank Zappa régi monomániáiba, pl az amerikaiidiotizmus abriktolásába, mert nálunk, aki szidni merészeli az USÁ-t, autmatikusan jobbikos bélyeget kap...
Ha valaki 3-4 napon át a Discovery Chanel meg a National Geografic és hasonló "tévétárdsaságok" "műsorait" tanulmányozza, olyan gondolatai támadnak, mint Batu kánnak Kojov és Halics bevétele után. "Oroszország vadonjaiban" és a szibériai tihgris megtámadja az orosz vadászt: egy plüsstigrist nyomkodnak bele egy kamerába. és ettől be kell szarni. Egyszerűen totál hoax & mém műsorkészítményeket tökkomolyan el lehet adni. Fölvetnek egy baromságot, 37 percen át tárgyalják, majd az utolsó 3 percben a perek elkerülése végett visszaszívják. Egyszerűen egy teliturházott koötongumit nem ér egy ilyen társadalom, amit effélékkel meg lehet etetni. Ez nem műsor, az a műsor, hogy odamegyek az orosz vadászhoz, aki a 207 szibériai tigris egyikét le akarja lőni, belenyomok a részeg pofájába egy dum-dum golyóval töltött medveölő puskát és ráduplázok.

De ugye a piaci törvényszerűségek irányítanak és a helyzet az, hogy a bármilyen szart a kínaiak akkor is olcsóbban tudják előállítani, ha 500 vagy 700 jüant fizetnek egy dógozónak. De egyáltalán nem ritka az 1000 jüanos bér olyan sávokban, amikben magyaroknak 750 jüant se löknek. És Indiában még majd csak most vezetik be az általános adóztatást (egy tyúklépéssel a népességnyilvántartás elkészítését követően) Tehát az éppen aktuális vezetésünk oszt láthat, amit akar, pl teljesen, mindeg, melyik oldal van hatamon, a magyarnak gyereket kéne csinálnia, de az egodeista picsatársadalom tagjai önzőbbek annál, semmint hogy gyereket vállaljanak és ekkor jön a politikailag megfelelő TÁRKI és a kisujja körme alól kiszivornyázott takonyból kiszámítja, hogy mennyi millió kell évente egy gyerek fölneveléséhez, miközben van a népességnek egy egyre meghatározóbb nagy tömege, ami a gyerekekből jövedelmet húz és egy gyerekre nem költ annyit, amennyi bevétele a gyerek után van. De erről a rétegről FINGJA nincsen a TÁRKInak és még büszkék is rá, hogy fingjuk nincsen. Sőt, nem is réteg ez, hanem a magyarországi népesség és népesedés jövője.
Addig könnyű eljutni, hogy az éppen aktuális kormány barmokból és seggfejekből áll.

Olyan társadalomban élünk, aminek a legkülönb tagjai küzdenek egy olyan perverz elmebeteg kuruzsló szabadonengedéséért, akit az egykori hivatása közelébe még seprűvel meg felmosóvödörrel se szabadna odaengedni.

Csakhogy a kormányok jönnek-mennek, de a Sík Endre féle szobatudósok maradnak és osztják az eszet negyedszázadon is át, rendíthetetlenül.

A Legszegényebb Falu, mint Fekete Lyuk, valami 20-30 millird Ft-ot teljesen nyomtalanul nyelt el. Minden egyes lakójára valami 10 millió Ft felzárkóztatási támogatás jutott. És manincsen egy bolt, ami éjszakára egy üres kartondobozt az eladótérben merne hagyni. Autókonvolyokkal járnak el dolgozni -tehát Sík REndréék öszesen annyit látnak, hogy nincsenek jövedelmek (mert zsebbe fizettet a dógozó, nem vállal papíros munkát, annyi letiltása lenne) és nem is költ (mert a szomszéd településeken vásárol. És a Legszegényebb Falu nem ezermérföldekre van a TÁRKI fő irodájától, hanem egy autófutamra, egy délelőtt meg lehet hjárni a falut és a TÁRKI egy cég, ami megköltségelheti a kiszállást még taxival is.

Ilyen országban? -tudni?-tudHATni? mit??

Ugye, vannak, akik már 1992-bgen tudták, hogy Lengyel László egy seggfej, akinek a tudása húsz méter mosott juhbelet nem ér, kaóbbászt tőőőteni bele, de 21 évnek kellett eltelnie, hogy ez nyilvánvalóvá is váljon.

Nincsen itt semmi baj, eltelik 20-25 év és de fogják tudni, de fogják tudni a mai nagyokosok, hol basztuk el.

Steinmann Lujza grófnő 2013.08.12. 19:25:51

@magyar-magyar szótár: Te vagy tag ott, én még csak olvasni sem szoktam :D
A tökfőzelékes blogot még életemben nem láttam.

magyar-magyar szótár 2013.08.13. 05:41:22

@Steinmann Lujza grófnő: De minek is látnád a tökfőzelékfaragó blogot, amikor jobbára ugyanazt szajkózza, amit te. Sok újat nem tudnál meg belőle. és a véleményeddel nem hiszem hogy a magányosság gyötörne.

Steinmann Lujza grófnő 2013.08.13. 06:21:27

@magyar-magyar szótár: örömmel látom, hogy egy napig sikerült kibirnod kötözködés nélkül.
Egyébként attól, hogy több embernek ugyanaz a véleménye, nem biztos, hogy hülyeséget mondanak. És attól, mert valakinek fantasztikusan egyedi véleménye van, egyáltalán nem biztos, hogy igaza van. Talán azért van egyedül a véleményével, mert az oltári nagy hülyeség. Mindenki szembejön effektus. Egyébként nem tudom, hogy egy kétharmados vélemény, mint a tiéd, mennyiben egyedi:D

magyar-magyar szótár 2013.08.13. 08:15:51

@Steinmann Lujza grófnő: és mi a véleményem szerinted a Kétharmadról? Miket mondtam a kétharmadra? Meg a kétharmad keltette hamis illúziókról miket mondtam? Honnan eredeztetem a kétharmadot [segítek: a fülkeforr'tól? fülkeforrnak tartottam valaha is?]

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.08.13. 08:42:27

@magyar-magyar szótár: a pc-ség annyira sekélyes vmi, hogy vszínű az amerikai életforma felszínét se érinti. Azért van ott bőven szabadság, lehetőség stb. Tudom, közhely. Európányi ember, Európánál jóval nagyobb területen..
A cigányságnak nem volna szüksége pozitív példaképekre, jótékony, nevelő céllal? Biztos vannak ilyenek...

magyar-magyar szótár 2013.08.15. 03:28:30

@Dinamuki:
A cigányok leginkább kaszt-elhagyóként tekintenek a közülük kiemelkedő cigány értelmiségire.
Az amerikai fekete-közösségek centjeiket adták össze, hogy közülükvaló orvost, ügyvédet taníttassanak.

A cigányságnál két szomszédos település cigányai nem keverednek, két munkásbuszban utaztak és A buszból párnak át kellett volna ülnie a másikfalusi cigányokat szállító B-buszba, unokatestvéreik közé, 15 éve még ot éltek.. közös nagymamák... ősök.. és ők nem, megmakacsolták magukat ők ulllyan cgányok közé nem ülnek. Mihelyst kiemelkedik (anyagilag, mert zsaroló-cocpoltozó boltocskázó) "Én nem jártatom ide a cigányok közé a gyerekemet!" Elköltözési hullám kezdődik ott, ahol a magyarok aránya 10% alá esik, hova költözne+Ahun nincsen cigány!"
Két fillért nem adna arra, hogy közülükvaló egyetemni tanulmányait támogassa, sőt, kurvanyázza.

Ezek is súlyos gondok, amikről nem lehet beszélni.
Ha értelmiségivé is lesz a cigány, oda nem mehet vissza, ahol nevelődött, csakis idegenbe.

Nem minden cigány törzsre igaz ez, de kaszt szerint a dalitokra mindre.

De pl ha azenjész kasztból valaki lecsúszik.. de egy őstehetség újra fölemelkedik, száznilliomos akár, de a zen
ész kaszt többé nem fogadja vissza le-teknyős-olájcigányozza, ha AMG Mercivel is jár és arany WC-csészébe szarik, akkor is.

heki 2013.08.15. 13:33:31

@magyar-magyar szótár:
romungro barátném anyja mondta a gyerekeinek, (2 lány, 1 fiú) ha "cigány párt választatok magatoknak, kitagadlak benneteket"
(és a gyerekek szót fogadtak, bajor, székely, ill. sváb párt választottak)

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2013.08.18. 14:17:44

Híjába' adnád meg magad másnak
Szerén a mindent bírásnak;
Vereckék, Muhik, Romhányok muszálya
Ős-spirálisod vérszagú uszálya.

Odébb forrón üti a vasat a fegyvernök.
Oláh öngyilkosok Korláteán át
Rohan Brassóba a szittya fergetög
Köztük Te, békepipás, agg renegát.

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2013.08.18. 14:20:15

@Steinmann Lujza grófnő:

Üdv, Kedvesem, Louisette!
Mily' illatos ma a Parnassz-dombja!

magyar-magyar szótár 2013.08.18. 14:24:21

@TarZerind: Nüm tüggyü üzt künd hügy ü fügyvürnükük vüszük-cüpülük üz fügyvürüt nüm püdüg ütük?

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2013.08.18. 14:30:43

Szótrá:

Én mindég is azt hittem, hogy a fegyvernök az a kalapáló, kardkészítő mester.

Minek egy falu a teherhordóknak?
Ilyen alapon Öszvér, Teve vagy Serpa is lehetne...:)

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2013.08.18. 14:32:39

@heki:

Még két ilyen "Comunication's breakdown" és Planttal együtt fellőlek a Zűrbe.

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2013.08.18. 14:47:24

@magyar-magyar szótár:

TEEEEE!

Mered a han ellenséginkhöz hasonlajtani az íjhúrhoz szokott éjszak -mongóliai, turanid alföldi munkáskezet, mely a Kúnság kötönyi részin Mercédeszt szerel (nekem dugni is elég lenne egy helyre Mercike...)??!

Hát a skírek Edekon, Odoaker vére se hülle teljesen, mikor Bajuvárföldrű épp emoda vitték a derága gyárjukat!

Aki ajtót akar szerelni, fényezni és mittudomén, költözzön Kecskemét környikérire!

Ott nagy a közbiztonyság is, mint az Izsáki Archetípus minap megmutatta...
No, ki lophatta el a stílfűrrészt?

Csakis a szatmárnémeti magyar, mert az imbecil állatoknak az romá (n)'.
R-GO perioikosz, azaz gyanús, mer biztos rabló!

jurisprudentiahungariae.blogspot.com

Sz'al amíg a totál hülye Hajdú dtbk. a ZENC, az EU meg minden emberjogi szervezet által elismert, Münchenben élő, német-török állampolgárságú UJGUR ELNÖKÖT, mint terroristát hajkurássza
a Semmelweiss utcában, majd egy hét múlva sűrű bocsánatkérések közt látják vendégül, addig itt KÍNA NEM MINTAÁLLAM - a hanok meg impellista, ősellenség makákómajmok!

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2013.08.18. 14:55:12

@magyar-magyar szótár:

A PC az angol proudness következménye, a tetves németalöldi buzik és pedofilok nagyon rákaptak, meg az öltöny alatt pink harisnyatartót viselő germán zsurnaliszták is.
Ernst Röhm büszke lenne rájuk...

DE EHUN MAGYARVÁST BEMONDJUK A ZSÍRARCÁBA AZ IGAZVALÓT! - mint a puhapénisz szegény LÁZÁR Jóchánán a kúnfajta Csányisándornak, De Usuris.

magyar-magyar szótár 2013.09.15. 05:12:57

@TarZerind: Büdösparasztként azt kell látnom a pöstmegye [Alberti und Irscha] alól le Bajáig-Mohácsig nyúló tanya-Magyarországon, annyira nem lehet rossz a közbiztonság, mindenfelé vasak szabadon a tanyákon, pl traktorban-kombájban, ekékben meg Mitsubishi L-200-asokban. Pl a népszerű Zastava-Iveco kis 3,5 t össztömeges billencsek is kint éccakáznak az utcákon
süti beállítások módosítása