Először a trend szó polgáriszótárakba való lerohadásáról. A trendekbe csokrozás az európai ember hülyepicsává tételének főeszköze a maimarketingben. Minélkevesebbfélét kelljen minél primitívebb szegmentizációk szerint gyártani és teríteni a leegyszerűsített disztribúcióban. [-> emblémafejlesztés] A bloggizmóban az általánosítás a legsúlyosabb vérvád, de a M-M-Sz Nagy Fing hasonlata ide is vág, miszerint a más, de főleg a gyűlölt ellenségeink általánosítása a ptfeőjj büdös és a mi (valamint barátaim, rokonaim és üzletfeleim...´) saját kis általánosításaink lényegében észrevehetetlenül nemkellemetlenillatúak és okuk szikár, bio-módon megmagyarázhatóan  egészségügyi.

---szakítsuk meg az okostojáskodásomat és felállva tapsoljuk meg a haladó jóoldalt, amiért a zseniális Gyurnai Ferdont [képünkön] elutasítva a zseniális Bajcsány Gordencet [képünkön] választotta!

Kell-e annál szomorúbbpicsa trend, mint a kismamablog írás [KELL HÁT, A FASZBÚKFIÓK A POCAKLAKÓNAK, HÁT! szerk.röh.], föltéve persze pocaklakó első ultrahangképeit. [Itt egy tragikus esetet nem írok meg, de legközelebbi blogbarátaim tudják, mi az, amit nem illesztek ide illusztráció gyanánt...]

Kell hát! hoóóónnekéne! -Már a magas tudomány is szolgáltat kész trendeket. Az utóbbi húsz évben pl a tudományos magzatvisszafejlesztés a trendi, mert az előző trend következményeit már únta a babakigyövesztő ipar -azaz az orvosok meg a bábák, kínlóaddani a 3500-5200 grammos babák szülesztésével, ezért kitaná'ták, hogy a kimmamuccilika ne egyen vitaminokat meg nyomelemeket meg folsav-gyöngyöket, hanem maraggyon csak az a kölök meg ujjan 2500-3200 grammos, akkor hamarabb letudni a melót... Pöeeersze a "toddományos sajtó"-ban ez nem így fogalmazódott ki Magyarországon, hanem a "Fejlettnyugati toddomány, különösen a brit tudósok arra jöttek rá, hogy.." Mellékág: a bábák is kitanáták, hogy nemigasságos, hogy az egyébklént (normális esetben) semmit se csináló doktork kapják a pézeket, és mivel ez másképpen nem oldható meg, tekintve a magyar kórházi feudális viszonyokat, szépen hozzácsomagolták az otthonszülés trendjéhez (az Skandinávia, ahol a bába szüleszt a kórházban  papíron is, nem csupán a valóságban. Bár meghagyom, ha sok a tanú, pl papásszülés van, akkor a szülészorvos is, annyi pénzért már, hókuszPÓKuszol valamit a szüléskor...)

 

Máma pl arra, hogy elég hetente fürdetni a babát. Gondolom, hogy a baba koszmó eltávoltó szerek vegyipara táplálhatja ezt a trendet, mert a fürdetés elharapózásával egyre kevesebb az ótvaros meg koszmós gyerek. Magyar picsamagazinban (on-nyál is) aztán ezt a hülyeséget olvassa az ember, miközben pedig nálunk piont fordított a helyzet, egyre több a koszmós fejű, ótvaros gyerek, már rühes babák is vannak. A tetvesség pedig fölhat a kispolgári osztályokig.

Ez mind semmi. Nem is ezen horgadtam föl ma.

Ugyanis a lényeg egészen máshol van.

A MINDENNAPI babafürdetés ugyanis nem pusztán & önmagában a baba tisztaságáért van, aki fürdette már kisbabáját, talán igazat is adhat nekem. Ugyanis szerintem a

babfürdetés : családi-közösségi apu-anyu-baba (kistestvér) családi szertartás.

 

Persze a picsaizmus eleve nem tűri a baba körül a rendszer-t. A kimmamucillikák többsége napi maxx 3 órát működő [távirányítóval kezelhető] kikapcsolható babbucillikákat szeretne, akikhez nem kell igazodni, tehát egyik nap legyenek az étkezések 8kor10kor14órakor17órakor és fürdetés ne legyen, másnap meg 6kor9kor15órakor és 20órakor és utána egy fürdés ésígytovább, ezt pedig körbeideologizálni a laissez faire elvvel az önhazugság felé, miszerint a szabad ember már 3 hónapos korába mindent akkor csináljon, amikor a kedve szottyan rá. Három éve jár már baba-angolra és nú oak-i dialektusban kéri a pelenkát, mert beszart. És ha a mama meg a papa romkocsmába mennének, leadják a babbucilit a nammaminak osz' tűzz.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr854291934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann Lujza 2012.03.06. 07:58:22

én több vizet tennék abba a kádba

I_Isti 2012.03.06. 09:38:12

@Steinmann grófnő: Sztem tök jól csinálják. (Nem az a lényeg, hogy úszni tanítsák a babucit.)
Kedvenc sztorim az, amikor az egyik kolléganőm büszkén mesélte az étkezdében, hogy: "nálunk napirend van". Ú, gondoltam akkor, ez a nő nem 100-as, mert persze hogy napirend van, ezt még az egyébként 7 db általános iskolát végzett anyukám is tudta a 70-es években.
Mikor az egyébként kétgyerekes anyuka kolléganő kinyilatkoztatta a napirendes dolgot, még csak egy ovis+egy kisbaba kombó volt nálunk, aztán ahogy az ovis korosztállyal - és szüleikkel - mélyebb ismeretbe sikerült kerülni nagyon megbántam azt, amit annak előtte gondoltam, ugyanis a legtöbb magyar családban - a tapasztalatom szerint - nemhogy napirend nincs, hanem az kis 3-4 éves gyerekek gyakorlatilag uralkodnak a szüleiken - a fiúk főleg az anyjukon - gyakorlatilag mindenféle rend, és rendezettség hiányzik. Konkrétan: a gyerek akkor kel, amikor akar, akkor alszik amikor akar, akkor eszik amikor akar, azt nézi a tévében amit akar, és azt csinál, amit akar.
A mindennapos fürdetés mellett egyébként egyszerű ámde nagyjából roppantul hatásos érvek szólnak: például ha a babóca megszokja, hogy este langyibangyi fürdés, aztán cici, aztán alvás, akkor a szülőknek egyszerűbb egy kicsit együtt lenni, mintha nincs se napirend, se fürdés, se semmi, anyuci meg a paleolit diéta miatt sovány ugyan, mint egy kóról, de anyatejet nélkülöz a mellye. (Mennyivel egyszerűbb is, ha van tej a ciciben, mert csak bele kell tolni a baba szájába, ezzel szemben, a tápszerrel ott kell szórakozni - elég meleg/túl forró/ cumisüveg fertőtlenítés, stb...)

Egyedül fürdetni egy kisbabát egyébként elég kemény dolog, nem csak azért kell, hogy családi esemény és rituálé legyen, hogy szoros lelki-érzelmi kötődés bla-bla, hanem lehet, hogy ha csak anyuci csinálná, akkor hamarosan belezombisodna - ahogy sok anyuci bele is zombisodik.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.03.06. 12:23:32

off
vagy kitudja

"FELHÍVÁS

Kedves Olvasóink,

Újra közzétesszük felhívásunkat, amelyben a narancs.hu Kis-Magyarország rovatába keresünk közreműködőket – vagyis olyan civileket vagy újságírókat, akik tudósítanának minket és lapunk közönségét a Budapesten kívüli Magyarország homályban maradó, elhallgatott ügyeiről. Olyan ügyekről, amelyek aprónak tűnhetnek, mert csak egy falu, csak egy kisváros közösségét érintik – de mégsem azok, mert egy egész falu vagy egy egész kisváros közösségét érintik. Olyan ügyekről, esetekről és módszerekről, amelyeket eltussol és rejteget vagy másképp mutat a helyi hatalom. Amelyekről sokszor mindenki tud, de senki nem ír.
A helyi sajtó ma Magyarországon szinte halott: az a betűhalmaz, amit bármely önkormányzat ezen a címen kiad, nem is lehet más, mint propaganda. A magántőke által tulajdonolt és működtetett helyi, vidéki lapok pedig gyakran ezer apró alkun keresztül kötődnek azokhoz az intézményekhez és emberekhez, akik a helyi nyilvánosság megfojtásában érdekeltek.
Olyan embereket keresünk, akik ebbe nem nyugszanak bele.
A jelentkezéseket a kismagyarorszag@narancs.hu e-mail címre várjuk."

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag

tartalmas ez a narancs:D

évi. 2012.03.06. 12:34:10

Márpedig fürdetni kell, még ha nem is annyira trendi...az állat is tisztára nyalja a kölykét, és nem csak a tisztaság kedvéért:)

budai zöld 2012.03.07. 09:18:54

Ahány ház, annyi szokás és a gyereknevelés olyan, mint a foci, miszerint mindenki ért hozzá.

Szerintem az a tuti, hogy az első pár hétben, amíg még nem nagyon koszolódik a gyerek, nagyon érzékeny a bőre, nem élvezi még annyira a pancsolást - na akkor elég kétnaponta sikálni, de aztán kell tudni váltani napontára, amikor elkezd hurkásra súlygyarapodni.

És bár nem úsztatás, egyetéertek egykori névrokonommal, én is több vizet raknék a gyerek alá, nem olyan kicsi már, hadd pancsoljon.

A gyereknevelési trendeket pedig nem ma találták ki, már a XX. században is lehülyézték az kismamákat, akik egy akkori trend szerint nem pólyáztak, hason fektettek, vagy háton, bőgettek vagy tutujgattak, mittomén.

Viszont a lényegről lemaradtam. Gondolom ez valami ordas jóoldali politikaikommunikáció allegórikus bírálata, csak még nem jöttem rá, hogy éppen hol és ki mosdatja Flerdonkát.

FilcTroll 2012.03.10. 11:32:03

Az a legjobb rabszolga, amelyik szabadnak hiszi magát -- sztem erről szól az egész hülyítési rendszer, erről szól a "szülők elhúznak a romkocsmába" (örökké tartó késő kamaszkor, már szexszel és piával) és erről szól a szülés körüli hihetetlen hülyítés is. Csak mindig legyen valami trendszetter, aki megmondja a tutit, csak felelősséget ne kelljen vállalni, csak döntést ne kelljen hozni. Sztem ezért nem szülnek már a nők, és ha mégis, akkor ezért csinálják oly sokan ennyire ostobán. Szülni kell, mert kell a rabszolga, de nem lehet elég korán kezdeni a hülyítést, a szétzilálást és a mérgek zabáltatását.

magyar-magyar szótár 2012.03.11. 04:12:33

@FilcTroll: Nekem az nem tetszik, hogy a picsaizmus a leggondosabban az egyébként valóban helyes, hasznos és előrevivő gondolatokat pocsékolja be. Úgy hiszem, sokan nem is sejtik, hogy a szólamaikkal pnt az Ellenkező szolgálatába álltak. ternd a "bijó" hát akkor rácimkézzük, bijó. Mennyiszer-de mennyiszer folyik ezen vita: Pamit/nempamut ÉS akkor ez az érv: Hiszen rajta a cimke: 100% Pamut Tapintásra is "recsegős" PE-palackból készzült kínaiműszál érezvén-érezhetni.. de a cimke a meggyőző, a bizonyíték. Felveszem és azonnal érzem: 101% műszál. DE a cimke.

Ha a picsaizmus nyomában botolunk, talán az egyik, amivel utolérhető az azonnal [észnélkül] akarás. Tehát elhitetni azt, hogy valami egygeneráción belül AZONNAL munka (verejték és küszködés) nélkül helyreállítható.AZ átmenetnélküli programszerűség, hogy pl veszek egy töündérien KINÉZÓ aranyos banyókaházikót és ráírom, hogy születés háza és nem kellenek bele életmentőkészülékek. ERlhinni pl azt, hogy szavakkal pótolni lehet a szülőúti izomzat fogyatékosságait vagy teljes hiányát (van ugyan izomzat ott, de csak dekoráció funkciójában alkalmatlan...)

magyar-magyar szótár 2012.03.11. 04:14:26

@FilcTroll: Először eltávolítottuk vegyszerekkel az emberi test BIZONYOS öntisztulását és védelmét segítő hasznos baktériumállományta majd azt hiszük, hogy AZONNAL vissza lehet állni a 300 évvel ezelőtti állapotokra. Szerintem egy europid ember ha csak úgy nekiállna egy évig nemmosni hajat + varjúzsír... lerohadna a fejbőre...

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.03.11. 07:46:23

szigorú napirend egy pár hónapos vagy akár egy 1-2 éves gyereknél, hát izé...
Az persze nem jó, ha a mama a saját időbeosztása szerint kavarja a gyerek napját, de szerintem etetni akkor kell, ha éhes a gyerek, nem amikor ebédidőt mutat az óra
Egyébként tényleg a 3 kg körüli újszülött az optimális, minden szempontból, mert persze, azt mondod, hogy ugyanmár, csak 1-1,5 kilóval nagyobb egy túlvitaminozott, de arányaiban 50%-kal nagyobb. és ami elakadhat az sokszor el is akad. A TÚL nagy gyerek következménye a gyakori császármetszés és a nem spontán szülések, amikor rá kell segíteni, hogy kiférjen

FilcTroll 2012.03.11. 08:34:06

Jah, a nemtudás izgalmas terület... kislányunk születésére a feleségem kilenc hónapos testedzéssel készült: intim torna,jóga naponta, utolsó trimeszterben gáttorna és masszázs minden este. Az eredmény: kifogástalan, természetes szülés, gármetszés, repedés nélkül. Más várandós anyukák ilyesmiről nem is hallottak sose; se bába, se doktor nem említette, mamamagazin nem írta. Pedig hasznos és kézenfekvő, napi fél órás tevékenység -- és teljesen ingyen van, ellentétben sok más, rosszabb megoldással. És ez csak egy dolog a születés körüli nemtudások közül, tucatnyi, szó szerint életbe vágó téma van még csak ebben a filléres felkészülés kategóriában is. A mi sztorinkban egyedül a bába volt képben igazán, ő valóban sokat segített a felkészülés során.

FilcTroll 2012.03.11. 11:09:27

@Budai Hella: egyetértek, de a túl nagy baba szülői hülyeség eredménye, amit persze a csecsemőipar táplál. Ha az anyák tudnák, hogy a 9. hónapban már felesleges a sok táplálékkiegészítő szedése, mert a baba csak hájat növeszt belőle, akkor nyilván nem szednék. De nem tudják, ezért szedik, aztán lesnek , hogy mekkora lett a kölyök.
süti beállítások módosítása