nol.hu/.../ujra_a_rezsim_kezen_van_a_szir_fovaros - Tárolt változat

2012. jan. 30. – Újra a rezsim kezén van a szír főváros. Hétfőre virradóra a hadsereg visszafoglalta Damaszkusz keleti elővárosait a felkelőkkel vívott harcok ---

 

A cím félrevezető. Ez a czikkely az uszítás-t mint olyan't járja körül. Csak mutatópálcza heggyel piszkálgatván (finnyásan) a lényegét.

 

A filozófus publicisztikáját rezsim szóig olvastam.

 

Pusztán csak játszási-ból tegyük föl ha Csősz R. Elek, az ismert  ótós médiamókus szövegét olvasom. Tudom azt Csőszről, hogy ÉRT az autókhoz és tisztában van alapfogalmakkal.

 

És elkezdi nekem a Suzuki Ignis-t következetesen procc terepjáró -ként cimkézni.

http://www.cityszerviz.hu/files/image/tesztek/Suzuki%20Ignis%20/suzuki.jpg

az Ignis - a képen látható félcoll-lal szélesebb alukerék nem szériafelszereltség, bár valamivel stabilabbá teszi az ingatag konstrukciót..Az alábbi képen a fenti alukereket UTÁNZÓ dísztárcsával látható az autó:

http://images04.olx.hu/ui/5/12/77/1270063263_85000577_1-Fotok--Keveset-hasznalt-osszkerekmeghajtasos-Suzuki-Ignis-0-Ft-ert-Hitel-atvallalassal.jpg

 

Akkor nem feltételezhetem azt, hogy formai analógiák alapján (hasmagasság, kinézet.. valamint az, hogy rendelhető 4x4-ben azaz összkerékmeghajtással is) BENÉZTE az Ignis-t terepjárónak, hanem rosszindulatot feltételezek róla, habár akár jó szándékkal is hazudhat. Konkrétan azt feltételezem róla, hogy a  Suzuki Ignis ellen uszít. Apellál a társadalomban élő, a "procc terepjárók" iránt érzett ellenszenvre. Nagyrészben megalapozott, de meghatározóan nagyarányban ostoba előítéleteken alapuló ellenszenvről van szó .

 

Meg kell hagyni -ha egyáltalán gépjármű tervezésnek lehet azt nevezni, ahogy az Ignis kialakult a japán belsőpiaci divatformára gyúrván" ami a nálunk szokatlan bakancs alak- tehát meg kell hagyni, van abban az analógia-erőltetés-ben némi alap is. A hasmagasság miatt pl vidékiparasztok is választották az Ignist azzal, hogy vidékiterepen nem oly könnyen akad föl bárhol. Viszont szemben az igaziterepjárókal, még sík úton is ingatag ez az autó, 353-as Wartburg-érzetet keltően instabil. Vagyis minélbeljebb megyünk az Ignis valóditulajdonságaiban, annál nyilvánvalóbb az, hogy Csősz R. Elek hazudik és uszít, amikor következetesen procc terepjáróként cimkézi az Ignis-t. .

 

Az a problémá nekem abban, ha tudós szakkifejezést publicisztikai céllal tudatosan félreértelmezve (ezesetbe uszítás céljából) használ. Mi lesz így a tényleg-rezsimekkel a történelemben. Mit szólnának a valóbani rezsimek elnyomását nyögők ehhez a publicisztikai szándékú le (föl)-rezsimezéshez. Nyavalyogtam ezen már a "fehéroroszországi szintű sajtónemszabadság" kapcsán is. Az hagyján, hogy sikerült Orbánt Lukasenkoval is összekenyegetni  - ez eddig ugye a pubilciszutikai jócél által szentesített eszköz. De mi van a fehérorosz újságírókollégákkal? Akkor Lukasenko egy  csuklóból (és mindenkövetkezmény nélkül, sőt!) törpézhető orbánféle?

 

Ez mindig zavart, ha az Alcsúti Törpe Hitler vagy ha a Cigány Napóleon. A jó [külön!!] gyermekek itt elkezdenek most   berzenkedni, mert a  hamvas jókislányos lelkük nem szenvedheti a HosszúNév-ből a Cigány-ozást. (Ugye ez egy mazsolázható hosszúnév, kiki kedvére... A Cigány nem, de a Gömbös Gyula igen.. a Kádárral...)

 

Ha fellapozom a Nagy Hannibal Szótár-at ami alapművem nekem, akkor ott ez áll a rezsim címszónál:

 

  rezsim - az: rezsim.

 

Tehát a grenadírmars az nem erőspistás gulyás, ami kétszercsíp. Ha nem akarom, hogy az emberek grenadírmarsot zabájjanak be, akkor nem hujjogatom őket, hogy majd a seggüklyukát is széjjelcsípi. Hanem akkor a grenadírmarsot grenadírmarsnak nevezem és azt MUTATOM meg hogy a grenadírmarsban mi a rossz. (bár paprika LEHET benne)

 Itthon: MSZP: a rezsim összecsinálta magát - HVG.hu
hvg.hu/itthon/20120103_mszp_tuntetes_fidesz - Tárolt változat
2012. jan. 3. – Az MSZP szerint öntudatra ébredtek az emberek hétfőn, és az Operaház előtt "százezer torokból" kérték a magyar köztársaság helyreállítását,

Magyar alkotmány B) cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.


(2) Magyarország államformája köztársaság .


(3) A közhatalom forrása a nép.
(4) A nép a hatalmát választott képvisel ői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja .

A Suzuki Ignis pocsék egy semmirevaló konstrukció. A konstrukció ELLENÉRE azonban rendelkezik jó tulajdonságokkal is, nem tartozik ezek közé az alacsony üzemanyagfogyasztás. Amúgy pompásan összeszerelve, magasfokú minőségbiztosítási fegyelemmel készült. Hogy a "kombi" szerűség ellenére a hátsó ülés nem összehajtható, csupán a támlát lehet ráhajtva az ülőlapra NEM SÍK !!!rakodófelületet képezni és a támla zsanérját tönkretennék a rálökött búzás-zsákok, majd a paraszt, mint hibás autóvásárlási döntéseknél magyarszokás ez,  megkoncepcionálja magának ! Kiagyalói nagy rakással adták el vélt (tehát nem valós) tulajdonságait az Ignis-nek. Sok-sok rossztulajdonságai közül az, hogy procc terepjáró nem igaz akkor sem, ha Csősz R. Elek tiszta jószándékból uszított vele (a sok hűjjee győzőggyön má' meg!)

"A magyar autós szakújságírónak km-korlátozás nélkül és telitankolva kell kiadnod az autót, ha aztán nem akarsz óccsó, a laikus vásárló által nehezen ellenőrizhető, jogi úton nehezen megfogható kis szemétségeket olvasni a "teszt"-ben. Erősen befolyásolja pl az újságíró által "tapasztalt" átlagfogyasztási adatokat az, hogy telitankolva adtad-e ki az autót." Sz. Csaba kiképző, Porsche Hungaria

 

Morálisan vizsgálva Csősz tevékenysége érthető, hiszen a magyar általános sajtómunkás morál szerint az magyar sajtómunkásnak mindent szabad, azt is, amit más társadalmiszegmensben ő meghibáz. A magyar újságírónál a geciség újabban nem szégyen, hanem büszke cél. A geciség lényege az "igaziférfiasságban" a jizzelés -de őrája aztán egy apró nyálpemet se essen, mert arra fellát. Klasszikusan a magyar újságíró szopathatja a népet, de ő aztán ha nyal is, de nem szop. Legalábbis a nyilvánosság előtt bevallottan nem, de egyébként meg hogyne!  Tehát szabad pl a magyar sajtómunkásnak korruptnak, gazembernek, előítéletesnek, megvásárolhatónak (payolának) bértollnoknak stb-stb lennie. Szabad volt pl a magyar sajtómunkásnak a saját államivállalatimechanizmusában azt csinálnia, amit az egészségügy államimechanizmusában osztán bátran ostorozott. Szebbenfogalmazva és tömörebben: a Gálvölgyi Jelenség: tehát ő vica kritikai (humoralista) kardélre hányja a szegmenseket, de versa őrá a cica ne nézzen, mert egyébként maszekban nincsen humoránál.

Valamint ismerünk olyan filozófust, aki publicista is.

Mint ahogy vannak olyan autók, amiket terepjárás céljára IS terveztek de úgy, hogy egy egységsugarúfelhasználói szintű, évente 7-10ezer km-t vezetgető vasárnapiautós ne ismerje föl benne a terepjárót. http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/0/2AE0544344B9C963CA25747C00102EF3/$file/skoda_Front.jpg?OpenElement

 

Másként veti föl a problémát, ha a kitalált figurám Csősz R. Elek miközben publicisztikát koch-ol, aközben civilben egyébként gépjárműkonstrüktőr is. És lennének, ha megpiszkálnánk, legalább olyan alaposan elszabott dógai, mint az Ignis maga. Vagy akár felelős is lenne az Ignis megszületésében. Vagy abban, hogy a magyar utak olyan állapotba jutottak, hogy azokon leginkább ma már terepjáró képességű (pl hasmagasságú) autókkal lehet biztonságosan közlekedni. Az én ízlésem szerint ekkor Csősz R. már -csak úgy moralice!-  publicisztikai eszközként sem használhatja az uszítást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr914139702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.02.20. 09:55:24

a rezsim: az rezsim

belinkeljem az értelmező szótárt?:)

és ez csak reakció, nem válasz

lsd ott

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.02.20. 18:44:26

minek húzod fel ezen magad, Dudi, hát inkább örüljél
ezek az uszító cikkcsik inkább önellenhatók, mint mikor Kündü szeret valakit

I_Isti 2012.02.20. 21:44:39

A népközTársaság is társaság, meg köz. És még demo-kratikus is, igaz némileg népileg. Aztán a köztársaság teret mégis II.J.P. térnek híváják.

magyar-magyar szótár 2012.02.21. 02:47:53

@I_Isti: Hát ez.. ölég nagy butaság volt. A II. J-P tér ugyanis afféle jellegzetes balfaszság, az "akkor jaó a komenista ha idaagës!" c. műsorszám és egy példa az öntökönrúgásra. Pont az egyébként semmiben sem saját gondolatod menetén tanulmányozhatod a "hasznánál" mennyivel is károsabb volt (vö Moszkva tér átnevezése detto)

magyar-magyar szótár 2012.02.21. 02:57:19

@dr. Louise Steinmann: A publicisztikai szöveg alapkelléke a szenvedélyesség. Langyos publicisztika minek. A "szenvedélyes hangvételű szinikritika" írója másnapos zsibbadt aggyal a legkisebb érzelmi kilengés nélkül használja be az "indulatos kifejzéseket". namost a szövegszint "elragadtatása" az én esetemben sem jelent "felhúzás"-t. Még az un "autós újságírók"-on se szoktam felhúzni magam. Többnyire nem azért lesz valaki autós szakújságíró, mert ért hozzá. Istenes Lászó nemcsak tökhülye és érdektelen az autókhoz, de vezetni sem tud. Egy igaziterepjáró képességű BMW-vel alig vergődött el olyan földúton, ahol II-es Golf-fal simán el lehet menni. Ennek ellenére Istenes évekig arca volt egy (vagyaz is??) egy televíziós autós magazinnak. És van ennél rosszabb, az autózni szerető Gyulai Balázs.

Ugye itt arról van szó, hogy rezsim ugyan nincs, de a cél jó, minél több embert fölrázni. van azonban politikai esélye a Jobbik hatalombakerülésének. Ha a rezsim szó most elkopik 8a juntával mi lesz akkor?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.02.21. 10:11:18

@magyar-magyar szótár: a junta - mai - jelentése k a t o n a i rezsim

a jobbik erős a hadseregben*?

(komoly kérdés, tényleg nem tudom - azt hittem eddig, hogy cigánylakta körzetekben meg budai elitgimikben erős csak, ahogy a választási eredményeik is mutatják)

*:lol mh
süti beállítások módosítása