Állítom -és könnyen bizonyítom- a magyar szar a legkivállóbb szarok egyike a világon.

 

A szar ugye az étkekből lesz. A magyar jó zsírosan táplálkozik és a földet leginkább a jó kövér zsíros emberszar táplálja -a magyar dinnye édességének a titka.

 

De pé ha megnézzük, hogy egy kínai disznó leginkább mit eszik? -hagyományosan leginkább kacsaszart eszik, mert a kínai a takarmányínségben az inka kacsák (néma kacsák) ketrecét a disznók ketrece fölé helyezi.

 

Ennyi abrakot jószág nem kap sehol Európában, csakis Magyarországon.

 

A francia disznóhús halízű, a francia disznó abrakot alig kap.

 

A magyar ember húst hússal eszik, evett. A nagy pestisjárvány az 1340-es években Európa más országait harmadolta-negyedelte ötödölte. Csak Magyarországon tizedelt, mert a nép itt táplálkozott a legjobban. Méghozzá húsból. 

Európát az "amerikából" behozott bab meg a burgonya mentette meg. A magyarok néptáplálkozástanilag legföljebb ha a zsírbafúlástól szorultak volna megntésre - ha az itt honos disznók zsiradéka éppenséggel nem omega5-ös gyógy biozsiradék lenne, ahogyan az a maitudomány elsősorbán már az NSZK-ban tevékenykedő biosertéstartók nagy örömére kiderítette.

Az emberi szarnak különneve is van, szuép latineredetű, a fekália. A Fecalia Hungaricum még mai is a legkülönb Európában. Sőt, a világban is.

A trágya értékét ugyanis az állat tépláélkozása adja meg. Lúgos talajba -márpedig a magyar talaj leginkább efféle kémhatású, savas trágya kell. A gyümölcsnek és szőlőnek egyébként is savas trágya kell. A növényevő trágyája nem anyira savas. A lótrágya nemes trágya, de nem önmagában a tápértéke miatt, hanem azért, mert a giliszták igen kedvelik. Bárki megpróbálhatja, ha van a kertjében komposztáló, rejtsen el az avarba egy lócitromot s arról majd a tavasszal fürtökben fognak csüngeni a giliszták, még egyéb trágya közé rejtve is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr743444680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.12.27. 08:24:08

Úgy tűnik megirigyelted a gasztroblogok zsíros posztjainak népszerűségét. Szerintem a disznót nem abrakolják. Az pedig, hogy a magyar húst is hússal enne, kétlem, legfeljebb az utóbbi pár évben, de most is inkább húspótlót-húspótlóval.
Trágyázásra pedig, legalábbis amikor még én tanultam nem nagyon használjuk a "mindenevők" ürülékét. Arra emlékszem, hogy a kinti vécéből szippantós kocsival vitettük el, a disznószarhoz meg mindig vettünk marhatrágyát. A disznószar felhasználása kényszer volt, mert mást nem tudtunk vele csinálni.
Ha az ellenmintáül, például szolgáló külföldi embert csak TV reklámban látjuk (mert miért látnánk élőben?), akkor valós énünkkel összehasonlítva, úgy tűnhet, tényleg egészségtelenül élünk, viszont ha a külföldi mintát belföldi TV mintával hasonlítjuk össze, akkor fittségben nyomunkba sem érnek.

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 08:43:28

@hajdul: Hogyne abrakolnák a disznót! Abrak a szemes és a darált is. Ami nem táb, gabonaörlemény, az abraktakarmány. Fogalmilag a táppal szokták keverbni, a táp az olyan abraktakarmány, amit dúsítanak fehérjével, hús és csont meg vérliszttel, hormonadalékokkal gyógyszerekkel, ízfokozóval (vanilin9 vannak az intenzív, a "hízlaló" tápcsoportok meg a "nevelő"-k (amik nem oly tápamnyagdúsak. Az egységes abraktakarmány az olyan vegyes abrak, amiben az arányok elvileg stabilak, tehát ennyi-s-ennyi hereliszt, kukoricadara, korpa, búzadara (tritikale-dara :) )

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 08:46:00

@hajdul: A gyümölcsfák -főleg a lúgos talajokon senyvedők, annyira szeretik a savas trágyát, hogy a disznótrágyát egyenesen a csurgásukba lehet talicskázni! A magyar gyümölcs ízét (egyre kevésbé) a jóminőségű trágya adja meg. Az őszibaracknál a trágya növényvédelmi szempontból is fontos: a gombabetegségek elleni immunitást erősíti... viszont a magasabb cukortartalom miatt a tevek ibnvázióját fokozza. Azért a tetvek ellen bio módon is könnyebb védekezni.

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 08:48:54

@hajdul: Sajbos már paraszttal is találkoztam, aki féltette a gyümölcsfáit a fris habos disznótrágyától, mert "kiperzseli". pedig dehogy is! Őszibaracknál legyöngült gombabetegségektől gyötört állományon azonévben lehet eredményt elérni, látványosat, sokkal nagyobb lédúsabb gyümölcsöket szüretelhetünk!

A dinnyéről meg ne is beszéljek, az eper és dinnye sikeránek a titka: Az epret eleve híg fekáliával locsolják, akkorák teremnek így, öröm nézni, amikor a ciccababba [bioguminő] befalja a vásárcsarnokban a kóstit.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.12.27. 09:31:43

@magyar-magyar szótár: Elég magas szintűnek tűnik az agrár ismereted. A "találkoztam már paraszttal" fordulatod kapcsán a tükörbe nézés ugrott be. Eper-dinnye kapcsán előtörnek az emlékek. Ezek mindig a trágyadomb közelében voltak.

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 09:36:28

@hajdul: és a csemegeszőlő! Meg a körte! s6zázéves körtefát nevelni: alá jól szarvasbarakott trágyával

2011.12.27. 10:30:59

Van egy videó a yutubon, amit állítólag az EU betiltott(persze nem), érdekes a hozzászólásokat is elolvasni(szerintem).
www.youtube.com/watch?v=p8bPnfUuoZk

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 15:14:41

@méhészborz: Ki és hol fizetett volna ki erre az oktatófilmecskére 4.47 mp után reklámidőt? Ilyen hosszú reklámra még a Nike meg a Coca Cola se fizet be.
Ezt it kitárgyaltuk százéve borzom a Bezzeg Ausztriában. Az volt a konklúzió, hogy ez a globális trend, meg a "szabad piac" törvényszderűségei.
ZHa az almakíbnálatban kizárólag import almát tartok és egy falatnyi kontroll sincsen az ízesebb nyírségi almából, akkor senkit nem is fog érdfekelni, hogy az "idared" honnan van. Minden "piros" alma idared ugyanis. (A Jonathán nem bírja ezt a klímaváltozást...) Ennek a 4:47mpes "reklámnak" a költségéből futná kóstolókat tartani, egy cikkely import "idared" egy cikkely szabolcsi alma...

I_Isti 2012.01.08. 22:46:29

@magyar-magyar szótár: Véletlenül bekeveredtünk a falunk határában egy szedd-magad almát akcióba. (Persze nem volt hirdetve, de Feribácsi aszonta, hogy mehetünk mi is, aztán ha ő aszonta, akkor tényleg.)
Az alma kilóját kb annyiért adták - mégegyszer szedd magad akcióban - mint a tescóban a jobb féle zacskózott almákat. November elejére a leszedett almák olyan hihetetlenül édesekké váltak a spájzban, hogy én ilyet még nem ettem az utóbbi kb. 40 évben. Úgyhogy valami télleg nem stimmel a bóti almával...

magyar-magyar szótár 2012.01.09. 04:11:01

@I_Isti: A nyíregyházi piacon vagy bárhol a nyírségben a leszedett válogatott almát feleannyiért veszed, mint valami sunyinger pestországi szeddmagadakcióban. Én 90Ft/kg-s szedett/válogatott almát ettem (nem volt pofánk egy csomagtartónyit hozatni sajnos)

De már Pestország távolabbirészein, pl Újszilvás felé is lehet venni szedettalmát 130 Ft-ért.
Ráadásul ez "télálló alma" kb húsvétig bírja (én szeretem júniusban, szépen megaszalódik, kb diónyi almakövület lesz belőle 3 év alatt anélkül, hogy elrothadna)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.01.09. 11:04:14

"A Fecalia Hungaricum még mai is a legkülönb Európában. Sőt, a világban is."

:D
süti beállítások módosítása