A hordószónoklattan nagyokos demagógjai nem csak a négyakósat szeretik szilárdan a talpuk alatt a népszarú bőcsességeikhez, de imádnak akár koporsókon állva is eszet osztani. [link nem lesz kegyeleti okokból, de máma a jógyereksajtó Kim Dzsong Il-re meg Havelre aktuálpolitizálgatgat össze hetet a hóval, nem hiszem, hogy nehéz  lesz nem hasraesni néhányban az index címlap kiajánlóból tallózvást] Tóta  Gábor Elemez fejlesztésű szelektív ténykeresővel addig kotorásznak a történelemben, amíg a nekik smakkoló tények közül úgy gondolomra valamennyit a hülyenép felokosítására elődúrkálnak. Íme egy kis zanza:

 

>>Szlovák gyerek megvágta, bezzeg a cseh gyógyíccsa!"

/magyarnóta/

Bezzeg a csehszlovákok és bezzeg a cseh és a szlovákok.És akkor még Bezzeg Ausztriáról nem is beszéltünk, ami szintén nem ennyire pitiáner állam, mint a magyar. Mink mindig ilyenek vagyunk :~Csak kullogunk, csak kullogunk. Bezzeg a csehek mindig a megfelelő időben a megfelelő helyen voltak. Már 1946-ban Csehszlovákiára szorultunk a ballonkabát, a füstszűrős cigaretta, a nejlonharisnya és a zsilettpenge [önborotva] tekintetében.  És mindig milyen jó politikusaik meg vezetőik voltak! És a szlovákoknak is ők oldották meg a cigány-kérdésüket a Cseh-és Szlovák Köztársaság felbomlása után Türelmi Három Hónap alatt 150000 szlovákiai cigány települt föl. És ma is mennyire példamutató a bezzeg csehek cigánypolitikája. Václav Klaus is amerikai kottából milyen fajin kis beszédet rittyentett legutóbb Brüsszelben! Hol vannak nekünk ilyen Václávjaink, mint ez a Klaus! Hoil volt nekünk olyan irodalmár köztársasági elnökünk, mint Havel, pedig volt.Bezzeg a cseheknek nem volt zsidótörvényük! És a Nyugat is hogy kiállt as csehek mellett! Aztán ott van Mladá Boleslav, mikor lesz nekünk olyan Skodánk! Bezzeg a Skoda ágyúk hogy dörgtek 1940 után, a Schkoda Panzenjäger LT 35! (képünkön)

És a Skoda mozdonyok szerte a Birodalomban...Bezzeg mink utolsócsatlósok voltunk, viszont 1945. májusában Prágában harcoló német hadosztályok adták meg magukat... jaj, bocs, ez rossz bezzeg volt, ezt kiszelektálom...Nnna, nézünk egy frisset: Bezzeg a csehek már Kínában!

 

coming sooon! Júúj a kórejaijakok! ["Ki lesz Kim Dzsong Vik  Nagy Utóda? Kim Dzson Lézer?"]

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr153477057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1281. Találkozásaim Havellel 2012.01.03. 23:11:04

Az SSPESZK úri közönségének ajánlom, különös tekintettel a mindenkori seniorokraVáclav Havel halála és temetése napján is ügyeletes voltam, így mindent elolvastam róla, amit aznap kiadtak. Természetesen minden politikus nagyon szerette őt. Korrekt, már...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkell 2011.12.20. 07:40:12

Hosszútávú érdekeiket nézve, ők politizáltak jobban. Legalább is az elmúlt 100 évben. Valszeg tisztességesebben is.
Mármint a csehek.

magyar-magyar szótár 2011.12.20. 08:10:36

@kikoránkell: Nem mindegy, hogy az alvégen ki milyen messze lakik a felvégtől. Te is beletapicskoltál most a bezzegelős brühühübe. Hogy a Nagy hannibal szótárra támaszkodjam, XXVII. kötet és erősen emelkedik, szóval a csehek azok a csehek. És van az ő történelmükben elég... hogy is mondjam finoman... zóval ö... ez a tsiztességesebb, mint nép ugye, ez elég necces. Nézőpont kérdése is, nálunk a cseh népnév hangalakja mi igét is hordoz éshátviszont Humnyaditól csak Bethlen Gábor hadaiig ugye lehetne olyan is, miszerint a cseh nagypapa így feddi az emlék S-100-assal driftelésből hazatérő unokát, de lemagyaroltad ezt a szegény kocsit, fiam!

magyar-magyar szótár 2011.12.20. 08:12:26

@kikoránkell: Eleve az a cseh lobbi, ami ledobta a szlovák ballasztot, nem volt tisztességes. (Havel ezen csehek ellen volt...) Gondolj bele, szinte mointzha Pannónia és Budapest ledobhatná Lyukmagyarországot (illetvehát megoldják így is :D )

magyar-magyar szótár 2011.12.20. 08:15:19

@kikoránkell: bocs, de úgy tűnik, egy sort nem olvastál jóformán a főszövegből...

budai zöld 2011.12.20. 10:28:44

Nagyon keskeny a borotvapengeél az önkicsinylő bezzegezés elutasítása és a felelősséghárító önfelmentés közt.

magyar-magyar szótár 2011.12.20. 12:07:14

@budai zöld: Bohumil Hrabal az egyik legnagyobb magyar író -isten nyugosztalja. Szóvalhogyha pl cse'szlovákokat olvas az ember... meg bezzegosztrák írókat, nembeszélve más bezzeg a gótika határain sokkal bentebb fekvő messzirőlződebb országok íróit -talán a legfontosabb pl Saint-Exuperytől a Kishercegen kívül bármitolvasni...
Mindjárt megyek, találtam egy nagyon kedves blogot, ahol Hannibál tanár úr volt ma a téma, ott fogom ajánlani olvasásra Szentkuthy Miklós barokk Róbertjét.

...szóval csak a mi nagy tanítónkra, Hannibal Lektűrre hagyatkozhatom, aki szerint a csehszlovákok, azok :csehszlovákok! Hrabal nem tehet róla, hogy sokmindent megírt, amit magyar írók meg nem írtak meg.

Magyar írókról az eddigi legjobb felvételt [az egyébként nemszeretem-rendező] Timár Péter 6:3-jában láttam. A magyar író leginkább olyan, mint abban a filmben. hrabal ártatlan ebben, de ha valamit nem tudok magyartól elolvasni magyar témában, akkor megnézem pl hrabalnál. Dovlatovnak vannak még jelentős dolgai, amiket magyar írók helyett írt meg. A magyar írók feszt... ö... politizálni akarnak. Minden kornak megvan a maga Urbán Ernő - Füsi József tengelye.
Pédául Fejes Endre jóformán parancsra írta a Jó estét nyár, jó estét szerelem című besztszellerét. De milyen jó könyv! És pontos felvétel...

Hrabalék idejében a "jó cseszlováknak lenni, de hogyan, uram?!" ez volt a fohász.
Magyarországon meg "Ó uram, hogyan lehetnék jó cse'szlovák!" [még a posztmodernek ezzel hülyéskedtek is! Persze ehhez a hülyéskedéshez az kellett, hogy előbb Hrabalt beállították posztmodernnek.
Ha lett vóna "magyarigazság", akkor a mi Doktor -unk, aki fizikai melót is végez és piás, ő Dr Esterházy Mátyás lehetett vóna... [The Original Scroll]

Sajnos alig tudok olyan írót, magyart, aki disznót hízlalt volna és valamibe számítana az irodalom vonatkerékpumpálói előtt... Márpedig a Doktor a disznóhízlaláshoz is értett.

Szóval ez a penge, ez a penge metsző, igen...

magyar-magyar szótár 2011.12.20. 14:58:23

@spájdernecc: Nem tartozik a Péterek közé, rosszoldali, politikailag megbízhatatlan "lop" (bármit idéz , emel vendégszöveggé, a fejére olvassák) ésígytovább. A Por le van provinciálisozva Szeged könyvének (holott egyszerűen csak az derül ki, hogy Szegednél is beválik az, ami Budapestnél, ugye, ha Budapestről ír valaki, akkor az országról [is] ír.
temesinél mégméltatlanabb helyzetben van Bólya Péter

Temesi sem hízlal[t] disznót
Viszont egyszer láttam egy grúpiját, nagyon édes nő!

spájdernecc 2011.12.20. 15:14:56

@magyar-magyar szótár:
Persze, vágom.
A provincialitás a végső érv.
Fehér Bélát is kedvelem, bár az állattartási szokásaival szintúgy nem vagyok képben.
Viszont üdítően olvashatóan ír

kikoránkell 2011.12.20. 23:19:52

@magyar-magyar szótár: elolvastam és arra reagáltam, ami elgondolkodtatott. nem írtam, hogy tisztességesebb nép, max. időnként tisztességesebb politikusok.
a jóoldali médiáról való véleményedet épp eléxer kifejtetted, szerintem tulzó és általánosító, valamint szálka és gerenda...stb.
Mellesleg OV a közös sajtájon úgy nyalta körbe a cseheket, ahogy a szocializmusban volt szokás, de lehet, ez csak nekem tűnt fel. DE, nem kívánok polemizálni erről!

magyar-magyar szótár 2011.12.21. 08:01:51

@kikoránkell: O)-ról vagy a csehekről vagy egyikről sem kívánsz polemizálni?
Szerintem a csehek "jobb"-sága geopolitikai adottság. Ism.: Közelebb a gótikához. Sőt: van ilyen, hogy cseh gótika. Mozartnak ugye nincs Budauer Symphonie -ja. Jó, Haydn Eszterházán, nadehát az ein stück aus Austria volt pár cseléd néhány mukkot tudott magyarul. Beethoven Martonvásárig eljutott. A gótika utolsó tornyai Siebenburgig. Braschau-ig. Ehhez képest óóóóriási ugrás volt a szecesszió jelenkortrendi élvonalába jutni (bár kétes dicsőség... Krúdy nem véletlenül volt antiszecessziánus...)

magyar-magyar szótár 2011.12.21. 08:11:42

@kikoránkell: Ne haragudj, te keveset szólsz hozzám, de én igénylem, hogy valaki valami más is mondjon, mint amik az én monomániás monológjaimban vannak, amik ugybár már a könyökömön is gyönnek kifelé... Ez a szárkagerendahistória, erre többet nem tudok neked mondani, mint Hannibalnak. Ugyanis lényegében arról van szó, hogy akik aaz egész házat is lopta, meg a szemöldökfár, annak sikerült a bulit rákavarnia a matrózra, aki lehasajtott a késével a szemöldökfából a fogát piszkálni. Illetve a máésik a kettős mérce, ez Jézus szerint: A szálkát a levfesből kiszűritek, de a tevét nem veszitek észre. E+z meg arra, hogy még egy többdiplomás fennkölt újságírónak is kb százmilliós számkör az, ami az eszébe fér. Milliárdos számkörben gondolkodni képtelen. Márpedig a történet milliárdos számkörben zajlik és ahogy 285 nemegyenlő (de tényleg nem) 1300-zal, úgy nemegyenlő 600 az 3500-zal ésígytovább. De a 800 sem egyenlő a 13500-zal, azt hiszem ez az egyik legnagyobb arányú buksi a kiegalizálásban. Ugye, az 1600 hoz képest is a 4900 mintegy bagatell és a 4900 a keletkezéskor természetes -ként volt bemutatva.

De van a kórra sokkal frissebb is, ez pedig a Mong-féle levélfordítás. Kurzívan odaidézve Mong fordítása, amiben nincsenek benne a szavak és nem annyira nyomatékosan úgy, ahogy padig az interpretációkban szerepel.

tehát a szálkaszűrésre koncentrálódik minden és ezalatt a tevekaraván tesz egy díszkört és már megint itt van.

Legmagosabb fokú értelmiseggjeink húzigálják fiknyamentes, rózsás cimpájú nózilijaikat a Vezér áhítaton.... nadehát a tevekarván élére csak egy ember lesz üéltetve megint. Nincsen alternatíva, ...addig megteszi Mágenhejm doöktor is

de miért is ne lehetne maga Mágenhejm az az ember?

magyar-magyar szótár 2011.12.21. 08:19:00

@kikoránkell: Ne haragudj, te keveset szólsz hozzám, de én igénylem, hogy valaki valami más is mondjon, mint amik az én monomániás monológjaimban vannak, amik ugybár már a könyökömön is gyönnek kifelé... Ez a szálka/// gerendahistória, erre többet nem tudok neked mondani, mint Hannibalnak. Ugyanis lényegében arról van szó, hogy aki az egész házat is lopta, meg a szemöldökfát, annak sikerült a bulit rákavarnia a matrózra, aki lehasajtott a késével a szemöldökfából a fogát piszkálni. Illetve a másik a kettős mérce, ez Jézus szerint:" A szálkát a levesből kiszűritek, de a tevét nem veszitek észre." (ezt a főpapoknak a vitára) Ez meg arra, hogy még egy többdiplomás fennkölt újságírónak is kb százmilliós számkör az, ami az eszébe fér. Milliárdos számkörben gondolkodni képtelen. Márpedig a történet milliárdos számkörben zajlik és ahogy 285 nemegyenlő 1300-zal, úgy nemegyenlő 600 az 3500-zal ésígytovább. De a 800 sem egyenlő a 13500-zal, azt hiszem ez az egyik legnagyobb arányú buksi a kiegalizálásban. Ugye, az 1600 hoz képest is a 4900 mintegy bagatell és a 4900 a keletkezéskor természetes -ként volt bemutatva.

De van a kórra sokkal frissebb is, ez pedig a Mong-féle levélfordítás. Kurzívan odaidézve Mong fordítása, amiben nincsenek benne bizonyos szavak és nem annyira nyomatékosan fogalmazva a mondatok úgy, ahogy padig az interpretációkban szerepel.

tehát a szálkaszűrésre koncentrálódik minden és ezalatt a tevekaraván tesz egy díszkört és már megint itt van.

A történelemcsinálásban benne van az egész, a feje, a gerince a szálkája és a farka is.

Az a nép is felelős, aki elhitte, hogy a ruszkiki KIMENTEK miközben persze alatt vonulgattak a dűlőutakon körbe-körbe.

Prágához nem Ausztria volt közel, hanem már Eger [Most] is egy német kisváros... és azontúl az NSZK ami nem Ausztria volt. (1968-ban Ausztria egy nagyon csóró ország volt, 50kcm-s motorkon motórztak házaspárok, mint nálunk a Simson Star-okon... Bécs hemzsegett a Renault 4-esektől meg Skodáktól)

Legmagosabb fokú értelmiseggjeink húzigálják fiknyamentes, rózsás cimpájú nózilijaikat a Vezér áhítaton.... nadehát a tevekarván élére csak egy ember lesz ültetve megint. Nincsen alternatíva, ...addig megteszi Mágenhejm doöktor is

de miért is ne lehetne maga Mágenhejm az az ember?

kikoránkell 2011.12.21. 17:37:09

@magyar-magyar szótár:
A magyar média színéről, szagáról és állagáról nem szeretnék polemizálni.Észérvekkel nem meggyőzhető szinte senki ebben a témában, nem csak nálad, a blogoszférában sehol. De, hálisten, nem csak erről írsz, a Szótárat nagyon élvezem, blogonkívűli írásaidból is olvastam, tetszettek. Olvastam Brechtet és Hamsunt is, ha érted, hogy mondom.:D
Évek óta érdeklődéssel figyeltem Stirlitzzel való viszonyodat. Nem tudom olvasod-e még őt(keveset ír, sajna), valószínűsítem, hogy ő téged igen. Lehet, hogy van köztetek egy agreement a kölcsönös szájzárról, valszeg csak hallgatólagos, de ez tetszik nekem. Nem ér ez a média annyit. Aztán tévedhetek, persze, de így hasznosabb.Sajnálom, hogy ennyire szívedcsücske ez a téma, dehát ebbe nem lehet beleugatni.Meg se próbálom.

kikoránkell 2011.12.21. 18:08:47

@magyar-magyar szótár: Ilyen gótikai alapon Német és Olaszországnak nem szabadott volna eljutni a náci/fasiszta állapotig. Sőt! A mi történetírásunk konszenzusos abban, hogy geopolitikai helyzetünkből adódóan csak a Tengely lehetett az opció. Csehszlovákia ebből a szempontból semmivel se volt jobb helyzetben, ők is eljátszhattak volna a gondolattal, hogy csatlakoznak-esetleg a Szudéta-vidék árán- de, államiságukat megőrizve!
btw,Mozart! Monteverdi 200 évvel Mozart előtt Visegrádi Te Deumot írt! Számít?

magyar-magyar szótár 2011.12.22. 05:21:20

@kikoránkell: Monteverdi te deum - még a barokk korban is csak kissé voltunk lemaradva. A(abban az időben százév kevesebb volt, mint ma az a 30-40, amivel le vagyunk már maradva)
bartók a Kossuth szimfónia előadására utazván panaszlotta a brit vasutak állapotait a MkirÁV-éhoz képest, kosz, bűz, mocsok, bezzeg a magyar vasút nem. (az első kéregvasút)

Nagyon fontos az, amit Lénárd Sándor a Római naplóban ír az olasz fasizmusról.
És a legfontosabb könyv a nácizmusról Alfred Döblin Berlin, Alexanderplatz-a.
Biberkopf náci újságot árul. és sok munkást, aki elvette azokat az újságokat, megkérdeztek munkások: "Karli, hát mit olvasol??" És akkor Karli nézett: "Miért? SZOCIALISTA ez is, nem?"

Sose feledd, hogy AFTER interpretációkat ismerünk a nácizmusról meg a fasizmusról. Amit szajkózni szoktam: sokkal kegyetlenebb a KZ lágerekről az 1933-43-as kép, mint az általánosan vetített 1945-ös borzalmasfelvételek a hullarakásokkal.

és hogy egy harmadik könyvet ajánljak, ez Thomas Pynchon Súlyszivárvány-a.

Nagyon érdekes az olasz fasizmus képéhez hozzáolvasni a XX. század Jézus Evangyéliomát, Joseph Heller 22-ét. Amit abban az olaszokról ír. A vén disznó kupleros monológja.

Itáliában nem gótikán bukott a fasizmus, hanem a mkediterrán embveren. A Medence népei mind egyek ebben. A mediterrán erő, ami, ha egészen felfejted, a Női Őserő (a még eredeti).

Van egy szép képem a prae-náci Németország talpraállásáról: A Német Nő, ahogy letérdel az amerikai katonának, leszopja két doboz cigiért, majd a két doboz cigin cserél valami kaját a gyerekének, alkuszik, az egyikből kivesz egy szál cigit és elszívja öt schluck-kal.. ... schnitt... güriz, a méhszáját leette a tripper, különműszakot vállal, és a Christkindl megtojja a gyerekének a Sachs mopedet 1957-ben... schnitt. a gyereke 1969-es lázadó és 1974-ben VITRIOLOS szatírát ír [vagy forgat filmet] az Adenauer nemzedék -ről, persze ebben a szereplők férfiak...

magyar-magyar szótár 2011.12.22. 05:26:59

@spájdernecc: Fehér Bélát most egy borítón láttam Cserna-Szabóval.

Fehér a példa arra , hogyan bánik a hypertoleráns és vuuuudeliberális jóoldal bárkivel, aki rossz oldalt választ.

A jóoldalon tudok arra példákat, hogy valakinek a rosszoldali terror miatt a telefon vagy autótörlesztése hónapokra veszélybe került vagy a cégét vegzálta az APEH vagy elmaradt egy nyaralása.. kevesebb lett kettővel a mazsola a kalácsában.

De a rosszoldali , ha rosszul választ, akkor annyi , nem neki közvetlenül... egyszerűen kimarad a 100-ból, ha értesz... .
süti beállítások módosítása