Dzsaak Kerouac regényében Dean Moriarty [Neal Cassidy] kb egy ilyen Cadillac kilométeróra spirálját szakítotte el már az első futamra. Ha a szakad spirál beszorult, kiakadt a kilométeróra, 110 fölött. Mérföldben persze...

csak képet sikerült gogliznom, valószínű efféle (75-ös széria és Fleetwood)

lehetett

 

 

Ni, a videón látható autónak is kelifornyai a rendszáma!

 

Aki gondolja, az autó filmjéhez az alá helyzett videó zenéjét hallgassa, a vak zongorista George Shearing meg Dzsak és Neal kedvenc zongoristálya volt. A Cadillac gallyravágása után este Sikaagoban [Chicago] hallgatták...

music! ->

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr463467551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2011.12.16. 12:15:11

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ő? -nézegettem, sok s z é p értelmes gondolat.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.12.16. 14:19:55

ez az igazi banán a seggünkbe:

"sem korábban, sem a jövőben nem a kormány vette el ezeket a forrásokat, hanem a magán-nyugdíjpénztári tagok döntöttek arról"

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.12.16. 14:22:08

"A kormány hivatalos álláspontja továbbra is az, hogy mivel ezek még nem hivatalos tárgyalások, ezért meg sem szakadhatnak - tájékoztatta a hvg.hu-t a kormányszóvivői hivatal.”

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.12.16. 15:19:00

"Tengelyt akasztottunk a fél pénzügyi világgal, és bár sokan lehetetlennek mondták, sikerült egymillió családot megmenteni az adósrabszolgaságtól"

PesszimPista 2011.12.16. 21:22:58

Szóvalakkor: Ha elszakad a spirál egy ilyen régi mechanikus mérővel ellátott járgányban, akkor ott max. visszahuppan a mérő alapállapotba, lévén, hogy két egymástól résnyi távolságra mozgó mágnes és némi csillapítás alkotta ezeket a míves mérőműszereket anno.
Ha a súrlódás alapjain nyugvó csillapítás elhunyt, akkor lehetett is látni, hogy alacsonyabb sebességnél "remeg/rángatózik" a mutató, míg nagyobb sebességnél "kisimult".
Tehát ha aspirál elszakad, akkor csak a két mágnes közötti "súrlódás" szűnik meg, és mivel nincs valódi mechanikai összeköttetés, így a műszer mutatója simán -a csillapítás mértékétől függően- lehanyatlik.
Másrészt:@A Hannibal Lektűr-attitűd: "Tengelyt akasztottunk a fél pénzügyi világgal" meg a bankokkal is korábban, oszt hogy bevállaltak egy potom 600 direkt és 300 különadóból leírható buktát. Ki gondolta volna? Talán csak éppen nem akarják, hogy bedőljön az egész piac. Csak még egy kérdés: Te tudod mit akar az IMF?

magyar-magyar szótár 2011.12.17. 03:46:04

@PesszimPista: @A Hannibal Lektűr-attitűd:
Mit akar a Zájemeff meg a Zónijó mit akar. Mókás eset: A Zónijó akar 200 Mrd €-s mentőcsomagot. Kunyerál az oroszoktól 20 Mrd €-t [a 10%-át] Jönnek a választások. lehetne a mostani orosz választásokat úgy is tálalni, hogy lám-lám, ha VAn demokrácia (hagy utaljak Gordon korszakos beszédjére 2010. májusából) ha van demokrácia, az már jó, LMLÁM működik kormáyztai csalás ellenére se lett meg még az 50% se Putyináknak. De nem, hanem az Eu a Klasszika Szabályai szerint beszól az oroszoknak. Erre Medvegyev: ебать твою мать, ты Рога! az Zónijónak (és ugrott a mentésre szánt és még nem összeszedett, amiből ADNA nekünk is) csomag 10%-a...

Utóirat: 2009-ben követelte volna a Fransisco Sokatero S.A -tól az MNB és PSZF összevonását az Ájemeff. De Fransisco azt mondta, hogy ürüljetek és osszátok be magatoknak azt, hogy cégtársamat Mr Gordon Goldeface-t állítom a magam helyére.

magyar-magyar szótár 2011.12.17. 03:47:31

@PesszimPista: Nem tudok nyilatkozni, van egy Riga-4 kmórám, ami máig 67-et mutat. Én megengedem , legyen úgy, ahogy mondod.
süti beállítások módosítása