Magamfajta értelmiseggfej kurvára oda tud lenni magától, ha egy szóleleményről el képes hinni azt, az a saját találmánya is. Így vagyok én pl a matulista fikaizmussal, aminek teljesneve: korszerű matulista fikaizmus. A lényege egyszerű, ha semmi sem érték és minden fika, akkor ettől relatíve én, akinek a hatalma abban ál, hogy megosztja-e (vagy nem osztja meg) a birtokába került információt (pl nem árulom el, hogy Bogi behúgyozásig leitta magát a vállalati bulin és úgy vitték le az autóba és a csomagtartóban [egyterű, ne tessék félni!] újságpapírt tettek alá, ez is a birtokomban van, de nem osztom meg, mert Bogi a mink csapatunk) szóval hogy is mászok  ki ebból a jellegzetesen dudis összetett mondatból, hát itt vágom ki magam, vagyis a mindefikaizmusban valóságos hatalmigóc is leszek meg folyton el is bagatellizálhatom, miszerint a mocskot ti külditek be és ez a mocsok adott, a ti mocskotok, én csak közzéteszem. Korrupt is vagyok, de persze nem úgy, hogy nekem leszólnak K-telefonon, hanem sokkal szorosabb ez a korrupció és tettenérhetetlen. Ficsor Ádám ugyanis cseszett a K-telefonokra és minek is kellett vóna olyan neki ebben a digitális korszakban. És a korrupció olyan, mint pl az összeesküvés is: Igazi összeesküvésnek csak az nevezhető, ami fölvetvén képtelenség és a gyanúja is megalapozatlan és jól el lehet összeesküvéselméletezéssel bagatellizálni az indítékát is...

 

Azért már elöljáróban visszautasítom az indexet érintő vérvádak közül ezt a mindenfikaizmust! Igenis van érték az indexen, amit védenek, legalábbis a "lap" védi, ha erről ugyan az érintettenek van más véleménye is, de különben az LMP nevű párt, amint az index vállalat [egy leányvállalata] gründolt, ilyen nem bántható, sohasem igazán-fikázott . Túúúdom-túúúdom, hogy az LMP-sek ápolnak sebeket és söndörgetnek fikákat, természetazonosnak ható buubusokat, amiket indexes jógyerekek fricskáztak (de sós-e??) rájuk, ááátatlanokra. De alig hiszem, hogy lenne a témában külsős, aki azt merné állítani, hogy az index részéről akár építő kritika is érte az LMP-t (a blogoszféra nem szám ám!). Mostpedig a főszöveg következik:

 

Sokakat izgat most az index, a vállalat és benne „a lap” sorsa. Van ugye ez (mutatom) a természetes netokratív túlfejlődési folyamat . (Ez az oka annak, hogy az igazi netokraták olyanok, mint az iwiw-et kiagyaló jófiúk, már fél év múlva azt lesik, kire sikerül rálőcsölni a bótot még az igazgatótanács , megalakításának szükségessége előtt. Az index viszont egy csúszás-os [coming sooon -még ma délután- a szerk.figy.] országban afféle féligeddig sajtótermék is volt an Népszabadság Szabály-nak megfelelve, tehát a palimadárnak jobbernek vagy pedig "szakmai befektető"-nek [Ringier] kellett lennie, akit majd a szerkesztőség jól és gyakran megszopat, á lá magyar menedzsment [Rynart, baumgartnerizálódás, Magyar narancs, E.on, Eni stb] )
 
Anekdot á tumbrl-on:  a maki*-közelien részeg Szily találkozik a részeg Dezsőfivel. [Dessewffy –a szerk.jav.] eddig azt hittem az én háztáji monomániám ez [a fikaizmus], de ha már Dezsőfi (igaz részegen, de a részeg ember őszinte is..)
Aki esetleg kételkedne Szily részegség miatti szavahihetőségében: Az idült alkoholizmusnak azon fokán, amiben Szily tévelyeg és pazarolja magát el, nem csak az idő szűnik meg, mint olyan, de a tudat meg kettéhasd és a belsőfél VÉGIG józan marad, a kiütés előtti pillanatokban is ép. Ez az oka annak a tévképzetnek, ami miatt az idült alkoholista csak akkor szembesül idültalkoholizmusával, ha először ébred arra, hogy súlyosan összeszarta magát a Kóma című film forgatása alatt. Itt két variáció van, a tanulatlan, de öszönösen intelligens büdösparaszt alkoholista fog egy kötelet és szépen felköti magát, még két variáció, a határban egy fára és így legalább a vadakat is táplálja valamennyire VAGY a padláson köti föl magát és akkor a mobilja csörgése árulja el, merre a teteme… A  tanult, művelt, de egyébként unintelligens jelentősműűvész azonban lefürdik a szartól és onnan folytatja a piálást, ahol abbahagyta… 
 
Most pedig a Szily szöveg:
 
hogy ünnepeltük Jáni barátom lányának a születését, jól becseszve beszélgettem éppen az Etelével, amikor a semmiből materializálódott Dessewffy Tibor egykori [jóoldali]kormányszociológus és elkezdett pofozgatni, nem ütve hanem direkt úgy undorítóan érintgetve, de átláttam a szitán és nem basztam arcon, hanem békésen néztem rá, ezért később azt is mondta, hogy ha egy éve találkozunk, akkor beverte volna a pofámat. És valami olyat magyarázott fél órán át, hogy az Index a negatívság, a fikakultúra és a kulturális kódok megsemmisítésének az Antikrisztusa és hogy mi semmisítjük meg a közbeszédet meg a sajtószabadságot és azt is mondta - direkt visszakérdeztem, hogy komolyan-e, és igen - hogy nekem személyes felelősségem van a Jobbik megerősödésében. Utána még pofozgatott egy rövidet és elment. Csodálatos ember, végig olyan kifejezéseket használt, mint egy György Péter-cikk valami kibaszott unalmas múzeumról, ami különböző szimbolikus terekben konstruál dolgokat. Ezt nevezem értelmiségi bulizásnak!
 
Senki nem vádolhat meg azzal, hogy a számomra szabadidőmben és egyébként meg lelkileg szimpicsek Szilynek bloggiálisan nyalnék, de el nem tudom képzelni, hogy pont ez a Dezsőfi [egyszerűen vele kapcsolatban nem áll rá a billentyűzetem a történelmi név helyes írására...], aki annyira uszító volt, hogy Giró-Szásszal alkotott szendvicsükben Török Vidor a laikus politikainaívák könnyes szemében akár semlegesnek is tűnhetett , szóval honnan Dessewffyben ez a Bástya Nyugdíjas Sakk kör-rös indexgyűlölet. Pont Dezsőfinek mi a fasz baja lehet az indexxel, amikor az index a sztalingrádi bunkerig kitartott a Ferike féle refómmok szünninemakaró[an egyhelybentoporgó] Blitzkrieg-jében, sőt a csodafegyvert, Bajnait is fényesre nyalta...  Ugyanis mókás és meg van különben a magyarázata, de a Bástya Nyugdíjas Sakk Kör tagsága (és orvosai meg gyóccerészei) azzal a tévhittel próbálja elkerülni az agyi vérzsírtolulást, hogy megalkotja majd el is hiszi a hazugságot arról, az MSZP-t az index baszta szét és Szegény Ferikét az index állította meg a Refómmok Ut-ján (persze a fidesszel és a fidesz által megvásárolt ügyészséggel karöltve). A Bástya Sakk körnél ez természetes, én is, ha Béla bácsival találkozom, még tódítom is, meg ne haljon itt nekem az öreg gutaütéstől, amikor egyébként az öreg viccesebb a Hírcsárdá-nál is…  Sőt, mostanában a Bástya Nyugdíjas Sakk Kör köszöntésével, a hajrá Feri!-vel intek át neki a túloldalra, amikor látom kocogni a sörözőbe a napi két korsajáért…
 
Egyben tájékoztatom a tisztelt utazóközönséget, hogy pl a [második]Jobbikot még a megalakulásakor lehetett volna szintén agyonfikázni, nem térdelésből fölfelé fotózni a gárdát, hanem csak lazán megállva fejmagasságból, hogy a korai gárda röhejességével és Madárfejű Lajóssaival ne legyen annyira vonzóan a nézőfölémagasodó és nácis-nyilasos, hanem az übüiádos fascio-burleszk-szerűségében ábrázolódjon akkor, amikor még a gárdások ötvenen voltak. Melyik elhülyíthető népnemzehtyess akart vóna bojóccok közé állani?? Teccettek volna az ötvenet ötvennek is fotózni és nem egészteret betöltőnek -ITT [mutatom: innen] van igaza Dezsőfinek. Teccettek volna a nyáralkonyi-de még napfényes masérozáshoz NE betenni éccakaicsürhés vágóképet. És itt kapja be akkor , jogosan , a horgot Szily tőle, mert ebben igaza van Dezsőfinek. És nekem és még sokan mások is  így látják, vagyis látták. És én ugattam is és az nem is lett címlapos!
 
Már a névadó Matula Magazin első számában ott található ennek a későbbi fikaizmusnak a fő baja. A Matula Magazin első számának szerzősége és fanjaik annyival többen voltak, mint Szabó Árpád Albert és műfaszistái, hogy ha a gimnazista műpank gyerekek odamentek volna és elkezdik, ahogy a karikatúrán hazudták, seggberúgdalni Szabó Árpádékat, akkor azok elszaladnak a túlerő miatt. Csakhogy ezek a korai fikaisták nejlonpankok és műfikások voltak, tényleg és egyébként megfelelően jógyermekek, posztmaiósta nevelés, és szájjalcsinálók. És ugye minden út az első lépéssel kezdődik. Természetes az index vállalatnak ez a vége, ha különben a Matula Magazin volt a kezdet. mert az volt, akármennyire is szeretnék az UP rajongók, nem járnának jobban, ha elfogadnám, hogy a Népszabadság (a benne tanonc Uj Péter-rel) és az ELTE kisérleti internetezői voltak a kezdet, mert nem. A fikaizmus áthatotta az indexet és ez a fikaizmus a Matula Magazinból ered. Az meg, ezek szerint a Trefort gimiből és legújabb információm szerint az igazgató bácsijától, ámmeny!

*makett részeg : beállt

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr883281708

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása 2011.10.09. 07:49:54

 TISZTELT DR. SZABÓ MÁTÉ, ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA! Azzal az észrevétellel és kifogással fordulunk Önhöz, hogy a 2011-es Népszámlálás során Vallásszabadságot és véleményünk szerint Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása azz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2011.10.06. 09:15:41

Dezsőfivel kapcs. (ugye október 7-től megint ér rendesen írni a nevét?) szerintem annyi történt csak, hogy most az egyszer te sem láttál át a függetlenújságírásmarketingen.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.06. 11:12:53

jött egy ilyen tumblin:

"Valaki a könyvtárszobája sötétjében találja ki ezeket az ostobaságokat, ha kicsit is képben lenne, tudná, hogy Uj Peti az alkesz, Szily Laci heavy smoker."

magyar-magyar szótár 2011.10.06. 13:46:29

@budai zöld: miért nem láttam át? Igen, Szily ezzel azt szerette vona elérni, amit a Népszabinál már régen csinálnak és Török Vidor módszere is, mutatja a "kétoldali" őrjöngő kommeneteket, hogy hát mindenféle bérencnek lehordanak hát mi más ez, ha nem a tiszta poluitikaisemlegesség bizonyítéka.
Csakhogy itt -ahogy Szily művészurat egy tumblriánus barátja inti is, esztetika és általános [szakmai]etikai kérdésről van szó, nem annyira politikáról. Szerintem én nem szoptam be a trükköt.. Inkább Szily maga akarja beszopni, úgylátszik a piálás már nem segít... Ők már maguknak próbálják az efféle gyűjtésekkel csekkolni, hogy azért mi függetlenek voltunk...

magyar-magyar szótár 2011.10.06. 13:47:34

@kikoránkell: kösz, akkor Albert. Albertet gondoltam, de ez a hűjje freudi áthallás, ejnyémm-bejnyémm...

magyar-magyar szótár 2011.10.06. 13:53:33

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ujon nem annyira látni a piálás miatti dementia jegyeit, mint Szilyn. Ahogy Zacher doktor is megmondta, teljesen egyéni , ki mit bir. Vagyis nem sportteljesítmény, csak jó máj, hasnyálmirigy, vesék és szív meg véredények kérdése, hogy az ember a legfaszább véget érje meg, az agylágyulást. A fűszívás -gondolom- a piálás deprimáló hatásait enyhítené, régi hippitrükk. Janis anyám is, amikor már nagyon ugyanazonnapos volt, benyomott egy hernyót. Jimi apám detto, leginkább piált volna, de az indiánok (az anyukája se nagyon)nem bírják a piát.

magyar-magyar szótár 2011.10.06. 13:56:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Borzasztó relatív, ki az alkesz, nyilván ez a tmbrliánus dohogó beakaszt hetente kétszer, de nem tekinti magát alkoholistának. Én egyszer egy szívemnek igenkedves embernél azzal vágtam el, hogy azt mertem mondani: alkesz, mert hetente leissza magát és a szünetekben minden este benyom 2-3 üveg CSAK SÖR-t(megnéztem vóna én azt: 5-6!!! az alkeszmatek kettőt számol egybe..) Ezek alkeszek és még alkesz az is, aki évente négyszer nyom be.
Relatíve persze egy orosz alkeszhez képest a legtöbb magyar alkesz piskolta...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.06. 14:02:16

@magyar-magyar szótár: akkor én is alkesz vagyok

(nem a sör, azt igen ritkán iszom, hanem az évi négy az több is...)

vagy egyáltalán lehet kulturáltan borozni szerinted, úgy művelt alkesz módra?

magyar-magyar szótár 2011.10.06. 15:03:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A borozás más, a bor a kivétel. Ismertem pincemunkás nőket, akik napi 2-3 liter bort is megittak, igaz az orruk lila uborka volt, de a bor nem annyira rombol. Talán az agylágyuláűs megúszható. A máj regenerálódó szerv. Az orr nem. De tényleg, ezt még Krúdy is írja, hogy a filoxéra előtti borok mások voltak [gyöngébbek?] Ittam egyszer, egy hónapon át, fajborokat, minden nap 3 literrel és nem volt semmi bajomk, ha túl sokat ittam elaludtam és egy órácska múlva szépen fölébredte,m, semmi bajom nem volt, de az arcom egy idő után égett, erősen.
Igen, alkesz az is, aki borral issza le magát részegre. Csak ugye nem mindegy.. a páklinka+ sör butító hatása 2-3 nap után lemérhető, tapasztalható (máson) belassul, nem tud gondolkodni, butul, nem jut eszébe. A bortól még lehet gondolkodni is. A tömény nagyon veszélyes! Mondhatni: a szesz, ami a Fehér Méregből (répacukorból) való, az MÉREG!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.06. 15:19:21

@magyar-magyar szótár: a bornak csak a marketingja jobb. Az alkohol az alkohol, avoparcin meg szabad gyökök ide vagy oda. Semmi más az sem, csak önhipnózis. Ha az egészségéért aggódva iszik valaki vörösbort, akkor innen üzenem: egyen csokit meg cseresznyét meg meggyet: ugyanaz a hatóanyaga, de nem nyírja a májad.

budai zöld 2011.10.07. 10:15:03

@vészmadár (pica pica):
És amikor az orvos javasolja?
- vörösbort a vérszegénynek
- sört a vesebetegnek
- barnasört a kismamának
- tokajit természetes antibiotikumnak

Egyébként azzal egyetértek, hogy az alkohol az alkohol, de azért mondjuk vörösbor és vörösbor közt is tud lenni különbség májterhelésben és antioxidációban is, attól függően, hogy krumpliból, petróleumból, vagy szőlőből készül.

Csokinál dettó, nem mindegy, hogy kakaóból van-e, vagy cukorból, repceolajból, mittomén.

Meg hogy mennyit eszel belőle.

RomBold! (törölt) 2011.10.07. 11:04:17

A zorvos így leplezi idült alkoholizmusát. Rádumál mindenkit a cuccra, és akkor ha láttyák a faluba, hogy a zorvosis iszik, akkor csak aszongyák, hogy "Lám, millen egéssígessen él!"

budai zöld 2011.10.07. 14:00:33

@RomBold!:
Ez azért nem igaz, mert a falusi orvos _nem is_ leplezi idült alkoholizmusát.

Továbbisvan mondjammég:
- pálinkát egzotikus országba fertőtlenítőként belsőleg

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.07. 14:33:28

@budai zöld: persze, mert a kevésbé káros elvén jobb egy kis töményszesz okozta gyomorbevérzés, mint a nyolcnapos hígfosás.

magyar-magyar szótár 2011.10.07. 15:23:52

@budai zöld: juj, ez nagyon igaz a csokinál, hiszen a legtöbb csoki nem is csoki (mint a bornál,. detto

budai zöld 2011.10.07. 16:59:24

@magyar-magyar szótár:
A legtöbb kaja nem kaja, és ez a macskaeledelre is igaz (4% hús egy húsevőnek).

@vészmadár (pica pica):
Vagy nyolc éves, mint egy ismerősömnek.
süti beállítások módosítása