A kismagyar rollingstones-izmus legújabb gyöngyszeme. A   zenekar természetesen nem a képzelet szülötte, addig, amíg a szerződés ezen kiegészítését el nem olvastam, az egyik főbb kedvencem volt a gazdag magyar felhozatalban. A sajtpapírt nem betűhíven másolom, mert hihetetlen, mit ír benne a mohó impresszárió nagy és mit kisbetűvel...

 

9. Megbízó a Csík Zenekar részére Catering szolgáltatást biztosít a alábbiak szerint

-kávé, meleg tea

-ásványvíz [buborékos] és szénsavmentes, lehetőleg 0,5l -es kiszerelés

-üdítő Coca Cola 4 liter, 100%-os narancs 4 liter

-sör. Dreher vagy Pilsner Urquelle

-Rosé bor valamely neves magyar pincészetből, pl Tiffán

-vörösbor (-II-)

-Gyümölcskosár

-meleg étel vagy szendvics (20 db)

-pogácsa

E ~ bagatell ahhoz képest, hogy a zenekar vidékihaknin Lyukmagyarországban, ahol az átlagbérek nem érik el a 120ezer Ft-ot, 1.300.000.- Ft gázsit kér el. A magyarigassághoz az is hozzátartozik, hogy félpléhbekk 40 percért a 90-es években kifútt egykori üdvöske 800ezret kér.

 

28 komment

Címkék: maimagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr853254321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2011.09.28. 10:45:07

Ezek a magyar valóhoz képest legalább annyira extrém sztárallűrök, mint amikor Jacko kiköti, hogy pápamobilt kér, Prince, hogy arányosan kicsinyített sárga bmw-t, vagy amikor Mick Jagger fiút _hozat_, mert aznap este éppen olyan kedve van.

kikoránkell 2011.09.28. 11:18:13

Ez az egyrészt, de ezt kifizeti a publikum. A másrészt meg az, hogy különböző költségvetési intézmények évtizedek óta fizetik ugyanezt a pénzt, a mindenféle alkalomra meghívott fellépőknek. Na, ezt ugyanaz a publikum fizeti az adójából. Lehet bagatellizálni, hogy ez egy cseppecske a költségvetés tengerében, de hány ilyen cseppecskét ismerünk, tejóisten!
Mellesleg, ismerve néhány zenekar elvárását, az idézett lista nem egy nagy durranás.

RomBold! (törölt) 2011.09.28. 12:19:16

Ha én megengedhetném magamnak, hogy olyan bulit rendezzek, ahol nem a félrészeg haverokból ad-hoc összeállt sakál-vokál a főműsor, akkor én tök természetesnek venném, hogy "dobok egy kis abrakot a lovaknak" az, hogy a főlovász megsúgja, hogy milyen parazsat harapnak a táltos-csikók, az nekem könnyebbség. Mai mindent-lepapírozunk-különben-anyádat-is-elperlem-te-görény mentalitású világunkban meg naná, hogy ennek benne kell lenni a szerződésben.
az már csak hab a tortán, hogy ha akkora arc lennék, hogy a nejemmel kettesben ünnepelnénk az n+1-edik házassági évfordulónkat, és ehhez kérnék zenei aláfestést, akkor ez a kis piknikkosár már igazán bagatel, ha meg céges bulit tartanék kétszázhuszonhárom fő öltönyös/kosztümös bér-rabszolgának (+csatolmány természetesen) akkor ezt a piknikkosarat a svédasztal kisebbik bal sarkának morzsáiból összesöpri egy ráérős pincér.

RomBold! (törölt) 2011.09.28. 12:32:58

Vagy egyszerüen azon kellene fennakadnom, hogy a főlovász úr sznobizmusból 'kissé tágabb értelemben' használja a 'catering' szót? Ugyan már! Gyakran még a rendezvényszervezéssel foglalkozó szagember is vihogva hülyézi le a másik szagembert, mert az nem pont úgy használ bizonyos kifejezéseket, ahogy szerinte kellene.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.09.28. 20:32:05

Most akkor, ha hozzájárulásommal segítem a gázsi kifizetését és a catering szolgáltatás teljesítését azaz jegyet veszek, gondolom jó drágán,mert most a Csík a menő a feldolgozott "pop-rock" számaival, ugyanis az igazán jó zenéikre sajnos nem igazán vevő a publikum, körmondat vége következik: szóval van esélyem bebaszott zenészeket látni a koncert első egyharmadától?
A sör Pilsner Urquell vagy Dréher kitételt sem értem. Aki a Pilsnert szereti az a Dréher diszkósört már nem issza meg, azaz a vedelés a cél, s ha már más fizeti akkor a szegényes ismereteim szerint jónak gondolt sörökből kérünk. Mért nem Radeberger? Annak olyan népművelő-KISZ-es fílingje is van. Vagy inkább Wernesgrünert, vagy Berlinert ittunk elvársak?

PesszimPista 2011.09.28. 22:41:51

De vajon mér' baj az, ha már a művészúrak (és hölgy) be vannak szorítva a mai magyar koncert-ketrecbe, akkor kikívánják élvezni a ketrecbezártsághoz tartozó talmi előnyöket? (Ha ők nem, akkor mások miért is . . . ? Ezzel rombolják a többiek kéterig lehetőségeit?)
Persze, hogy egy Sebestyén Mártához, Sebő együtteshez, vagy Muzsikáshoz méltó ellenfélként felállni manapság legkevésbé sem kifizetődő foglalatosság. A rockfeldogozások előadása okán keletkező frusztrációért pedig kárpótlás jár! :-DDD
Ez a szarrágás megy manapság.
Valamit valamiért.
ps.: Aki ma itt karitatív azt az Isten is kiköpi!

RomBold! (törölt) 2011.09.29. 02:24:29

@hajdul: Én régebben nagy Steffl-rajongó voltam (inkább csak közepes) Aztán jött egy időszak, amikor átszoktam a Pilsner Urquellre. ebben az időben ha nem volt pilsner, akkor a megszokás okán csak a Steffl jöhetett szóba... nem kísérleteztem más sörökkel, ha nem volt a kedvencem, akkor reflexből a régi kedvencem felé nyúltam.

Bebaszott zenézeket meg nem tudom miért vizionálsz. Hány tagú a Csík zenekar? hét? nyolc? Most ha hirtelen legurítanak egy láda sört bemelegítésnek, akkor attól már részegek is lesznek? Ne toljad már föl a vércukrom :D
Szerintem képesek arra, hogy az elején csak annyit igyanak, ami úgy bárkinek jól esne, aztán amíg el nem kezdenek "dolgozni" addig kólázgatnak, pogácsát rágnak, meg beszélgetnek, és amikor letudták a melót, akkor jöhet az igazi sörbe-borba fúló levezető traccsparti.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.09.29. 05:40:10

@RomBold!: Azt el lehetne még érni, hogy ne Csík János konferáljon? A beszéde borzalmas.
Bort is kértek. Most már csak azt kéne tudni, hogy milyen sorrendben, hányat.
Lehet, hogy csak én vagyok érzékeny-óvatos, de egy üveg sör, pohár bor után már elzárom magam a komoly dolgoktól.

RomBold! (törölt) 2011.09.29. 06:40:44

@hajdul: Nem csak Te, de valóban elég óvatos vagy. Nem akarlak lebeszélni erről a szokásodról, mert tulajdonképpen rettenetesen tisztelem azokat az embereket, akik így viszonyulnak az alkoholhoz. (az én viszonyom egy más kérdés, arra máskor térnék ki) Ugyanakkor láttam már sok embert, akiknek a viselkedése/gondolkodása/teljesítménye (így rámézésre) semmit sem változott egy-két sör, vagy egy-két pohár bor elfogyasztása után.
Persze én nem voltam Csík koncerten, ha te igen, és láttad, hogy be vannak baszva, akkor én hiszek neked.
Én csupán azt mondtam, hogy a Szótár úr által mutattott lista alapján direkt arra következtetni, hogy be vannak baszva, az lükeség. Láttam én már olyan zenészembert is, aki odafelé menet, a buszon beállította az alaphangot, és a koncert helyszínén már elég óvatosan kellett poharazgatnia, hogy a még fellépésre kész, és a már koki-mata-részeg, mindenre alkalmatlan állapot közt lavírozni tudjon.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.09.29. 10:08:03

@RomBold!: Voltam Csík koncerten, szerencsére többször is, s kiváló volt.
Az alkohol az öltözőben kérdéskör vitatása csak elméleti. Voltam Deák Bill koncerten, ahol a Király totál részeg volt, a szöveget, a dalt össze vissza keverte, politizált, dumált stb, ennek ellenére jó hangulatú volt, csak én éreztem magam kínosan helyette is. A következőn józan volt, de a koncert igen sterilre sikeredett.
Tovább fonva az elmélet fonalát, a Zenekar ugyebár, amikor zenél, munkát végez és iszik. Ha pl. baleset történik, akkor viszont nem számít munkahelyinek, mert ivott.

RomBold! (törölt) 2011.09.29. 14:53:49

Én annyira öreg rocker vagyok... innovált kutyák!

magyar-magyar szótár 2011.09.30. 06:33:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem mindenkinek járnek ezek. Már százéve is azt tapasztaltam, hogy nincsen összefüggés a nagyság és a számlarajzoló ácsceruza között. Sőt.
Nekünk nem jönne össze, ne feledd, hogy hiányzik belőled egy jókoranagy zsákkal abból, ami ehhez a műfajhoz kell. Namost vannak jelentős művészek, akik ők maguk ugyan nem geciládák és szarzsákok, de azt tudják, hogy ilyen impresszáriót kell fogadni.
A poen az volt, hogy ha nem kérik ki külön maguknak, a helyiek szívjóságából, legalábbis a büdös nagymagyar lyuk-ban többet is kaphattak vóna! Az ilyen szerződéseket a faszari Budapest-hez igazítják.
Sose feledd, magyar rockzenész vagy amerikában kap cicit (vuillantván) a zsűritől, vagy Erdélyben. És megmondom, 23 évvel ezelőtt a rózsaszín kardigánok és zsabós ballagóblúzok alól kivillanó cicik [Bikini, Timisoara] szemre is édesebbek voltak, mint a szorgosanszopós amerikailányoké (felvételről persze)

magyar-magyar szótár 2011.09.30. 06:44:32

@hajdul: Lyukmagyarországon képtelenség a zsűritől [a közönség neve zenész szlengbeng beszedni ennyi pénzt, az ilyesmi népünnepélyek, falunapok kereteiben megyen. Semmkilyen összefüggés nincsen az ilyen szinpadokon a név, teljesítmény és gázsi között. Egy falusi művház szinpadán a Prognózis legyalult több akkor neves sztárzenekart is és zeneileg is, Vörös istván "foinákult" állt be Jankai Béla buillentyűseibe, miközben jankai szemből gitározott Vörös Statocasterén és kb jazzrock minőségben. A Prognózisnak sose voltak sztárallűrtjei, a lemezein nem is jöttek át a zeneileg is értékes, pompás koncertjeik, sztárvendég Torma.
Ma is vannak ilyenek, nem igaz, hogy a zsűri nem vevő az igazi népzenére és a Csík zenekar rá lenne szorulva a popadaptációkra. Csodák történnek lyukmagyarországi szinpadokon, tanképpen a művészek emberinagyságának mércéje, aki úgy áll ki, na, nyomunk valamit ezeknek a büdösparasztoknak, az büdösparasztokat fog tapasztalni odale. Voltam én már funkykoncerten olyan faluban, ahol anno még Deseő Csabánál is eltekerték a rággyót.
Régebben voltak faluhelyen irodalmiestek, voltak impresszáriók akik a legnagyobb művészeinknek szerveztek effélét, a hakni szót nem merném használni.

Egy biztos, hogy ha ÉN mint egykori rendezvényszervező is, meglátom az 1,3 milliót, a Csík zenekar egyik kedvencem, de azt mondom, a kurvannyukat a slepjüknek, valamint eszem ágába se nincsen lehívni őket. Ennyi pénzért kettőt és jobbat kapok, a közönség jól fogja érezni magát és adunk nekik a feleannyi gázsi mellé birkapörkőttet, gulyást meg amit akarnak és 10 üveg Gerét. Megjegyzem: Biztos vagyok abban, hogy maga a zenekar ártatlan. Kizártnak tartom, hogy ők ezt a catering szerződés-t valaha is látták.

magyar-magyar szótár 2011.09.30. 06:47:37

@hajdul: Schuszter mondta régen, még épeszű korában, hogy 100 koncertből ha egy a jó. Namost.. már akinél. A prognózis koncertzenekar volt és náluk 200-ból volt egy valamivel gyöngébb. Vannak, akiknél a munka szent, pl az Apostol együttes is ilyen és még sokan-sokan. És vannak hangulatemberek, ha nincsen rajta jó gatya.. egyszer Cseh Tamás Szolnokon lépett volna föl, az összes pémnzéből sört rendelt a közönségnek és elnézést kért, ma nem fog menni neki, inkább nem játszik, söröztek és beszélgettek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.30. 07:29:21

@magyar-magyar szótár: neked biztos nem tetszene, de ilyen koncertzenekar volt a SIng Sing, Abaházi Csaba és tesója, a Cerka bandája. Cerka aztán hitgyülis lett, akkor szétmentek. Na most, albumon a Sing Sing - köszönhetően többek közt a magyar hangmérnökök inkompetenciájának - egy whitesnake-skid row utánérzés volt. Élőben meg úgy nyomták el a multimilliomos jazzdobost, hogy a lóhajú metálosok szétszedték a klubokat. Évente 200 koncert volt az átlaguk...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.09.30. 10:27:07

@magyar-magyar szótár: most akkor végül is a gázsin akadtál ki vagy a tiffánon?:))

magyar-magyar szótár 2011.09.30. 12:50:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mindkettőn. Nekem Póka Egon művészúr és a Rajkó Zk II. (tartalékcsapat) melírozotthajú tizenhatéves cimbalmosa ugrott be hirtelen, meg a Bojtorján. Ismétlem: ez egyáltalán nem általános ez az allűrösködés. A Csík zenekarnál tartósabb nevek, 30 éve egyenletesen a pályán pompás ivben haladók sokkal szerényebbek.. pl gázsiban is. Én felesleges pazarlásnak tartom azt, hogy efféle divatzenekarokat, akik a siker pár évében örökélet egzisztenciáját akarnák összekerisgélni, pazaroljanak ennyi pénzt,. a zsűrinek nagy nevek kellenek és hihetetlen, de igazm, régi nagy nevek felennyiért ugyanilyen színvonalon elszórakoztatják a közönséget és vidékiparaszt helyeken kérés nélkül is kapnak jó bort, mondjuk Lyukmagyarország kellős közepéről egy Tiffán borért 150 km-t kéne utazni, de szerintem a Gere is jó, azért csak 50-60-at. Szerintem van oylan megye, ahol Pilsner Urquelle-t csak a megyeszékhelyen lehet kapni vagy.. hm.. Hajdúszoboszlón is?

Gazdag szakmnai utóítéletek alapján mondom: Mentől nagyobb lélek az előadó, annál szerényebb.

magyar-magyar szótár 2011.09.30. 12:54:38

@vészmadár (pica pica): Vagy 20-30 pofáraesés, többekközött a beképzelt pesti nyálfazék banánpempőn nevelkedett affekta Földes László esetén is okulva meghiszem, amit meséltél, így van. Soha nem lehet tudni egy igazán jó zenekarnál, hogy élőben még mimindent is fognak nyomatni. Én pl Nagy Ferenc tánczenei előadót hallottam szaxofonozni is... A Kirov Balett II. 100 táncosnőjére jutott három lavoár, meg 3 lyuk a pottyantősbudin, de azok a nők (= primadonnák se) affektáltak kényeskedve annyit, mint Földes a nejlonhobó. Jó, vannak ilyen történeteim, hoggyaszongyaja Földes Az Ember, akihez oda lehet az utcán menni és kegyeskedik dörmögni valamit, azért stílusérzéke neki is van...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.30. 13:02:46

@magyar-magyar szótár: földeslackóhoz az egyik kollégámnak annyi hozzáfűznivalója volt, hogy egy jótékonysági focimeccsen látta focizni, szívfájdalom nélkül taposta le és rúgta fel a gyerekeket, és akkor még neki állt följebb.

magyar-magyar szótár 2011.09.30. 13:05:44

@vészmadár (pica pica): Lyackó a legveszélyesebb dilettánsok közé tartozik. Tkp azokhoz a zikszfaktoroskhoz hasonlítanám, akiknek nem rekedt a hangjuk a Joe Cocker [KirályElNorbi!!]számhoz, de elég jól rekesztenek...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.09.30. 14:20:00

@magyar-magyar szótár: na ja, tiffánból csak kettő van, na de geréből tucat is

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.30. 14:27:45

@magyar-magyar szótár: az nem baj, hogy rekeszt, bár elég hamar ki tudja az ilyesmi nyírni a hangot, a nagyobb baj az, hogy hamis.
süti beállítások módosítása