tudok pár szereplőről, aki szívesen alátenne a kormányzatnak. Így zajlott ez Lengyelországban is, ahol a hatalommal ellenérdekelt gazdasági csoportok jelentős segítséget nyújtottak Tuskéknak Kaczynskiék leváltásában. Itthon sem reménytelen a helyzet, hiszen a kormányzás rossz, amitől egyre nagyobb az igény az ellenzéki sajtóra. Pusztán az a kérdés, sikerül-e életben tartani azokat a bázisokat, melyekből abban a pillanatban, amint a piac megbarátkozik a gondolattal, hogy ezek megbukhatnak, vissza lehet térni. Addig meg védelemre kell berendezkedni.
 

/Tóta W. Árpád/

Most éppen megint olyan évek vánszorognak mélymagyar depresszióban mázgásan, nyúlósan, napsütés nélküli nyakbamászósan undorító hidegnyálkásan, amiben valamire is való haladóbalpoldali ember úgy érzi, hogy már lennebb nem lehet tovább.
 
Magamfajta cigány nem érez szinte semmit ebből a haladóbaloldali mélyen magyar búbánatból, máma süt a nap, jó idő lesz és tán még hónap is. Lesz valami meló, lehet pénzt kapni, hátha elgyönnek a két leszbikusok, azok olyan jópofák, kedvesek, sajnos se dugni, se semmimásolyant nem lehet velük és milyen jó a segge Turinénak a kék mackógatyájában.
Viszont a szekrényeket be kellett vinni, sőt a tanteremben lerakni  és akkor a falakról sírt le a haladóbaloldali búbánat.
 
Mint jelennekélő állat, mégis őszintén el voltam csudálkozva! A falakon a Magyarok Nagyjainak Arcképcsarnoka, ezeket nézdegéltem, míg Dezsőke a vécére lógott el (nekik budijuk sincsen, ha ásna is egyet, az utca teleszarná két nap alatt, és minden alkalmat kihasznál, ha WC-re juthat).
 
Sajnos a tanár úrral nem találkoztam, de a dúlóan jobbikos faszista faluban tényleg odavoltam a csudálkozástól, hogy a szintén faszista irányítás alatt lévő náciiskolában a haladóbalódali búbánat fájdalma csorg le a falról, pl konkréte Rajk László szemeiből.
 
Eléggé ki vagyok tanúva történelemből, így ma már tudom, hogy ha Rajk a belügyminiszter, akkor a túl népszerű Kádár lóg, nüansznyi különbségekkel, lehet, hogy Rajk nem cigizik az akasztás alatt végig. Az biztos, hogy Kádár is az Éljen a  Szovjetúniót! kiáltja. Rajkot nem ismerjük tragikus halálakörülményei miatt, de nincsen kizárva, hogy ha ő van 1958. március 17-én a Dózsa György téri székházban, akkor Mező Imre az ő mártírrá tételével gondolja politikusan a legalább két hasznát beteljesíteni, ésígytovább.
 
Aztán tényleg még ott volt a Dózsa György is  képe is. Egy Kismagyarország térkép a Népszabadságnak köszönhetően [ az arczképcsarnok is -szerkesztő megj.] A tanár úr azonban a Régimagyarország térképét másmilyen formában nem tudta beszerezni, mint a jobbódalibúbánatosban, a Magyar Szentkorona Országai, gondolom úgy volt vele a tanár úr, hogy végülis a célnak megteszi és a gyerekekkel majd az országai -val nevetteti ki, hiszen nem országok azok, hanem vármegyék.
 
A tanár úr jó tanár, nagyon szeretem, isten éltesse, sajnálom, hogy mostanában ilyen rossz a kedve, majd lesz jobb is. Hát, nekem mindenféléket tanított kezdőversenyző korában, jó volt, régen volt, időközben persze kicsit utánaolvasgattam, de az ember sose feledje el, tanárának mit köszönhet. Hunnan tudta vóna a tanár úr, mi vót a Mindszenty-beszédben, ha ő se olvasta, hallani meg nem hallotta. Utoljára nagyon is jókedvűnek láttam a tanárurat, szép, víídám kivirradtos reggel vót, sietett a  tanárúr a reggeli betevőjéért (két sör az otthon Büfé-ben) odakiáltottam neki,  falusi illem szerint az ember nem valami jónapot-tal köszön, mint valami téeszkasznár vagy ÁFaSZintéző vagy tanácsialjedzeő... : "Táncolj Feri! Legyőzte nekünk A Cigányt!" -hagy örűjjön a jó öreg. Örült is, ragyogott a tekintete, azok voltak a haladóbaloldali vidám szépnapok! Mint egy focista, így-és így csinált a lábával, az volt a Ferike táncolása, integetett is, azóta hiszi egy branch-ben vagyunk...

 

Szívküldi tanárbá'nak, hagy derűjjön a lelke:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr133219859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.09.13. 07:20:22

csak nem előkerült Barika és kisbarátnője? tényleg szép ez a mai nap:)))

magyar-magyar szótár 2011.09.13. 08:07:23

@Budai Hella: Marika Bay már elhált, most pregnant a másodikkal
süti beállítások módosítása