>>Ön elolvasta a[z apróbetűsrészben a] MCLVII. pontot?  - akkor nincs szerződés, sajnálom!<<

/Magyar Tetű/

A tetű (tsz: tetvek) akiről itt szó lesz, nem ám rovar! Magasabbrendű lény –bár vannak állati tulajdonságai, pl irigy, mint a kutya. Kiirigyli a szádból a pirítóst, ha maga hamburgert zabál is. Környezetéhez alkalmazkodóan színváltó, mint a kaméleon vagy a levéltetű. Élősködnek rajta is, mint pl a hangyák a levéltetű-hízlaldáikon. Érdekeltek a hangyák az eltetvesítésben, mert a levéltetvek ürüléke cukros és az nyami nekik.
 
Ismerek jónéhány emberi tetvet, akik egyébként [szivemnek] kedves emberek. Szeretem őket, mint a testvéreimet. Nemrég benne vót a tévébe’ az egyik a szivemnek kedves tetvek közül, valami szakmai képvisleti gyűlésen ráközelített az érdekes arcára az operatőr. „Hm, egészen jól tartja magát!” -gondoltam.
 
Ismertem egy tetvet, aki pl nemhogy tisztában volt saját tetű voltával, de a tetveket kevéssé ismerők számára imígyen definiálta nacionáléját: „Én kérem kínai zsidócigány vagyok!” Ezzel is a különböző népek vélt jellemtulajdonságain akadéskoskodó tetű ismerőseit kívánta idegesíteni. Magánkérdésemre kifejtette: Nem, őnéki semmi baja a zsidókkal, kínaiakkal, de még a cigányokkal sem, ő magánál bármely említett nép fiait különbnek tekinti, lányait meg úgy megdurrantaná, hogy kettéállna a fülük! A kínai pl szorgalmas –ami őrá aztán nem jellemző. A zsidók többsége okos, jópáran még ügyesek is –ő aztán nem, ő buta, mint a tök és az is marad, mert lusta tanulni. Naés a cigányok szívemberek, a családjukat szeretik, élnekhalnak a gyerekeikért, ő osztán nem, ő a gyerekeinek a nevelési költségeit kigyűjti és majd kereső korukban be fogja nyújtani a számlát. Ő hivatásszerűen tetű, ebből él, pl a bezzegisztáni főnökei átbaszásából.
 
Jut erről eszembe, a közismerten búsmagyar nóta  a nyugati energiaszolgáltató multik basztatása, hogyaszonygya kizsákmányoló profitérdekelt búrzsojákókkok ezek, akik diregt sanyargassák a népet. Csakhogy ezeknek a „nyugati energiaszolgáltató cégeknek” van ám egy mélyen magyar tetű menedzsmentje, leginkább az ősi állami energiaszolgáltatótól örökölt garnitúra, akik a nyugati tulajdonosok nyakukra ültetett igazgatóit meg vezetőit ott basszák át, ahol tudják, sőt annyira elbizakodottak hogy már ott is, ahol nem.... Nagyjából, ha valaki e szisztemet el akarja képzelni, gondoljon a Magyar Televízió történetére a 90-es évekből. Vagy a banki szféránkra. A bezzegisztáni menedzsmentet pl külön tanfolyamokon képezték ki a poszt-szocialista korrupciós 'iszonyokra, így pl azzal tolták le talicskán a nagy bezzegisztáni beképzelt pofájukat, hogy most ők aztán a magyar energiaszolgálató bürokratikus  vízfejét megkisebbítik. A magyar tetű menedzsment ebben kétkézzel és még hozzá lábbal meg nyevvel is segítette őket. Perfekt angol-német/olasz levelezői szinten is . Viszont nagyongyorsan rokonaik és családtagjaik nevére annyi alvállalkozói céget alapítottak, amennyit csak tudtak, oda mentették át a "vízfejeket" így ma, ha valakinek meghal egy hozzátartozója és a lakásán szeretné átíratni a fogyasztó nevét, fél évet kell küzdenie a „bezzegisztáni szolgáltató” százfejű bürokratikus hidrájával. A magyar a bezzegisztánihoz képest még matematikában egyelőre igen erős, mégsem képes megfejteni a "szolgáltató" un. "számláját" algebrai alapon sem.  „Racionalizálták” már a „szolgáltató” dógozói létszámát: Ugyanazok a „szerelők” akik megszokták az állami vállalatnál a kegyeskedő unott pofával előadott vánszorgós „munkatempó”-t, most ál-külsős cégbe tagozva teszik ugyanezt (valamelyik belsős magyar nagyfőnök anyagi hasznára…).
 
Egykor a maga műfajában piacvezető banknak nemkevéspénzért összeszedett-vedett honlapja van a „banki visszavett járművei”-ről. Őszintének tűnő állapotfelvételek, leírások. >>Az autó nem indul.<< De mért nem indul? Beállt a motorja, kikönyököltek a hajtókarok a motortömbből? Vagy kilopták belőle az akksit? A magyar tetű, főleg a tipikus pesti, mielőtt valahol az utcán otthagyja a bank által majd le(vissza)foglalt járművet, szépen kicsontozza, kiszerel belőle minden mozdíthatót, üléseket, gemerátort, hengerfejet, pláne az ismerős tetű sufnituningos sráccal megmontázsoltatja…  Van telefonszám is „banki visszavett autók értékesítési pointjához”, amit nem vesznek föl. Vagy ha felveszik, minek, egy abáltszalonnaízű hang aszongya, ő nem tud semmit, tessék idegyönni.  A büdösparaszt a listát tallózván belelkesül, ésmert telefonon elérni nem lehet a tetű bandát, odaautózik. Kiderül: a honlapon látható árak nem az árak. Az ott látható eladó járművek nem biztos, hogy eladóak, lehet, hogy éppen valamelyik nepper havernak [szevasz Csonticar!] vannak félretéve. Nem indítható -csak akkumulátor kell bele vagy beállt a motor? Szó-szó, szószok, kiderül, hogy van egy másik, egy sokkal szerényebb lista a piacvezető használtautó portálon, ott már a valódi (piaci!) árakkal, azok az autók, motorkerékpárok  esetleg eladóak. A fotók még a behavazott placcon készültek tavaly évvégén és pl már az idei falevelek hullanak konkrétan: Féléve-éve rohad a „visszavett” járművekben a különben jujdeszigorú bank pénze. Senki nem eléggé illetékes a tetű telephelyen >>a Doktor Úr Pesten van<<  de a pofa nagy. A bank már rég nem piacvezető –éppen a túlzó  nagypofájúság és önhittség [ „az OTP csoport tagja”] taszította le őket a futottak még rovatba. Három jó autóértékesítő két hét alatt ráncbaszedné a bandát meg az eladó autóállományt is. De ez láthatóan nem áll a bankon élősködő tetvek [ a bank fizetett vezetőalkalmazottjai] érdekében - hátha még egy picit meg is piszkálnánk! Biztosan van a banknál üzletágigazgató meg piaci-menedzserfizetésért felelőse a „banki visszavett” kategóriának, nemkevés pénzért készítették és működtetik a honlapot. És akkor ez még az a szféra, ami Magyarországon a kegyetlen profitérekeltségéről lenne hirhedtett… Persze ha emitt a bankivisszavett autók kategóriájában pár milliárdja elrohad a banknak (a fizetett-alkalmazott állásban ücsörgő tetvei javára) majd beszedi más üzletágban a büdösparaszton...
 
Vannak egészen eltetvesedett szakmák, közhelyesen ismert pl az autós szakma erről. Ma ott tartunk már, hogy inkább meg lehet bízni egy nepperben vagy szürke futóügynökben (rendes bejegyzett cég magát neppernek álcázó dolgozója) mint egy dizájnos, emblémás márkakereskedésben. A márkakereskedések hivatalos autószervízeiben gyöngyházkörmű sebészkezű kompjuterleolvasó fiúk délcegeskednek habtiszta olaj sosemérte szerelőruhában , pofátlan vigyorral tájékoztatnak arról, hogy a mai korszerű autóknál a legtermészetesebb egy félmilliós-milliós rendkívüli javítás 100000 km futás után … ha az ember TÉNYLEG el akarja hárítani a problémát, akkor a két jelentősebb pestországi autóvárosban Angyalföldön vagy Szigetszentmiklóson kell keresnie egy Feri vagy Stefi bácsit.  Figyelem! – még mindig az állítólagos „piszkos kapitalizmus”-ról van szó! Bezzegisztánban? A V.A.G. egyik vezető menedzsere a brazil csúcskurváját a cég fizetési listáján tartatta, sőt, a  luxushetéra apanázsát is onnan szivornyáztatta… A gépjárművek maimarketingje az ügyfél átbaszására alapozó tetű ócskagecizmus iskolapéldáinak gyűjteménye. Mókás az is, amikor a gagyiáruház olyan szarnak sem nevezhető élelmiszernek látszó masszákat forgalmaz, amit az éhes kutya is kiköp (amelyik pedig  az emberszart fölfalja, hiszen eredeti funkciója az emberi környezetben ez lenne…) Az autók maimarketingjében azonban nem csak arról van szó, hogy eleven friss habos-fost forgalmazhatnak csokipapírban, hanem arról is, hogy ugyanazt a szart adják el féltucat emblémával (vagyis a politikaimarketingre is hajaz az autós némileg…) Az autós szakmában viharos gyorsasággal változnak a viszonyok és feltételek, de a magyar tetveket ez nem zavarja. Nem zavarta őket az sem, amikor a hitel booom idejében autó helyett inkább hiteleket adtak el, aztán a válság óráiban először az értékesítőiket küldték el, aztán más igavonó barmokat, most a tetű tulaj a tetű feleségével ül a szalonban, utoljára 1994-ben adtak el autót, de ma, 2011-ben ugyanúgy, ugyanazokkal a módszerekkel és csakis átbaszás kereteiben gondolják eladni az autóikat. Sorra jönnek az újautó vásárlók, akiket már legalább 3-4 alkalommal basztak át különböző márkakereskedésekben a 90-es évek vége óta –de ez a magyar tetűt nem zavarja, ő már százéve van a szakmában.
 
Ugynez a vendéglátásban: Lényegében be sem kell menned az étterembe:  tetű hely az, ahol a pincér kint áll az ajtóban ebéd vagy vacsoraidő kellős közepén is. Pincérszakmailag az egyik alapvető tabu kiállni az üzlet ajtajában, de a magyar vendéglátós szakma már annyira eltetvesedett, hogy ezt az alapszabályt még a le ócskatetűbb tulaj sem ismeri és nem is tiltja. [Kezdjük ott, hogy a legtöbb bérlő annyit tud a vendéglátásról, amit sörözgetés közben ráragadt a törzshelyén…] Miközben a mai Budapesten [ a pesti tetű külön species – a szerk megj.] élethalálharcot folytatnak a török és a kínai kifőzdék, és ez a harc elsősorban az udvarias kiszolgálásban, minőségi ételekben és olcsó árakban mutatkozik meg, a tipikus magyar vendéglátós tetű nem adja föl, ő már 30 éve gondolja megélni a büdösparaszt átbaszásából. A balatoni vendéglátást a tipikus pesti tetű vendéglátósok züllesztették le, 20 éve tart a válsága de nem látni azt, hogy a tetvek tanultak volna, pedig ma már a főszezon is utószezon alakú lesz lassan a bevételek felől tekintvén és már nem csak a pincér áll az ajtóban, de a pepitagatyós szakács is…
 
Amúgy is a magyar tetűre az a jellemző, hogy ha már végképpen beszart is az üzlet, maga alá rothasztotta, inkább az emberei fizetéséből üdül, de nem változtat a nyári nyaralása úticélján. Sem a téli nyaralásán, sem a tavaszi síelési, sem az őszi vitorlázási céljain.    Nem ad föl semmit, nem enged el semmit abból, amit 20-40 év tetűségével eddig elért. Úgy van vele, ha valakinek nem tetszik, elmehet, majd lesz helyette más. Pl az autós szakmában karosszérialakatos vagy fényező helyett nincsen más. Ötven fényezőpapíros szakmunkás közül ha egy dolgozik a szakmájában. Könnyebben lelni a mai Magyarországon állástalan aneszteziológust vagy patológust, mint karosszériást, aki hajlandó is műhelybe állni és lemezvágó ollót ragadni. A háromélű késről már nem is hallott a mai huszonéves „karosszériás” generáció, folyik a ping-pong a festőkkel [autófényezőkkel] arról, kinek is kénje gittelni. Repedtre nevetem a hasam azokon a surdakalapos és foncsorszemüveges nyugdíjas villamosvezetőnek álcázott kivénhedt nepper tetveken, akik a múlt század 80-as éveinek módszerével, a körmeikkel akarnák kikopogtatni a gittelt helyeket. Ki az elavult telefaXXXom gittel ma már??  Festékvastagságmérű műszer? – mi a Robotron írógépemnek, ugyan! –muchacha muchachos! A leghalálosabb totáltkárt szenvedett autókból varrnak össze inkább kettőt, semmint kalapáljanak meg gitteljenek. Tele az internet poen képsorozatokkal meg videókkal balesetekben szabályosan kettétört autókról: na, pl ezek azok, amiket  két totálkárosból [vö: „’egészséges nagyeleje + kishátulja”] lazzzán összevartak. Húzatópad? –egyre több az olyan konzervbádogból készült karosszéria, amit meg sem kisérelnek húzatópadba rakni, minek. Lekvárból sose lesz bécsiszelet. Nincsen már ilyesmi azóta, hogy a kínaiak olcsó gagyilemezekkel ellátják a világpiacot. Már tíz éve se volt, ma pedig végképpen nincs, de a tetűt ez nem zavarja, pedig egy jó karosszériás az üzletágban -amit magyarul biztosítási csalásnak nevezünk és a biztosítók tetveitől az autós szakma tetvein át a tetű, ál-káresetet szenvedő ügyesekig mindenki nyakig benne van, ez az oka annak, hogy aztán, aki valóban károsult, futhat a pénze után.
 
Ism.: az un „többiztosítós eü refómm”-ból azért nem lett semmi, mert a magyar biztosítási piac hirhedett a felelősségbiztosítási üzletágban folyó tetűségeiről, autószervízek százai tetű tulajai óhajtanak a tetű biztosítási kárszakértők közreműködésével (ha eléggé tetű a „kártszenvedett” tulaj, akkor bevonásával, ha nem, akkor átbaszásával) biztosítási csalásokból megélni. Magyarországon ezért kell kimagasló díjakat fizetni, a sok csaló tetű miatt, akik persze meg vannak mind győződve de mind-mind a többezren ám!!- hogy a csalások tetű húzásai azok egyedien zseniálisak. És amikor csak fölmerült a többiztosítós TB ötlet, muchacháztak a kiszemelt biztosítók emberei, őnekik pont elég az az apparátus, amit a gépjárműfelelőségbiztosítási csalások miatt kell működtetniük, nem óhajtanak a magyar egészségügy biztosítási csalásaira is ráadásul orvos-szakértőkből álló apparátust fizetni.
 
A tetűségnek azonban vannak egészen könnyed hétköznapi pillanatai. A közúton bekényszerítőzik eléd, hirtelen fékezésre késztet, de mindjárt mégegyszer padlózhatod a féket, mert le fog kanyarodni. A pénteki sétaautózós tetű 60km/h-s vánszorgással gyűjt maga után kétkilométeres kígyót a vidéki főutakon, mert úgy akar visszaérni a telephelyére, hogy aznap már ne kelljen fuvarba vagy új címre mennie.  Budapesten ez nem szám, ott nemhivatalosan péntek déltől bezár a bazár.
 
Parkolnál Budapesten, ahol 70 önmagát zseniálisnak képzelő autós tetű körülbelül 100 autó helyét képes elparkolni -mert nem tud parkolni és kész ésde szarik is bele, nem korrigál, minek. Más se korrigál. De nem is lehet parokolni jól! Ugyanis két autó közé járdaszélre tolatásból LEHETNE beparkolni, de a tetű, aki jön mögötted, bár látja, hogy már világít a tolatólámpád, gyorsan orral ferdén beáll a helyre, ahová betolatnál. Kedvencem a pesti tetű nő, aki úgy néz rád dicsően: na, mi van hülye fasz! –ésdeközben pl nő vagy. (A tetű pesti autós nő úgy képzeli, csak ő az a nő, aki képes autót vezetni és minden más nagyobb autóban biztos valami  hülye fasz, perverz állat pasi ül.) Érdekes, hogy tetűpároknál a hímet leginkább abban az édes kis nőiautóban figyelhetjük meg, amit nősténytetvének vásárolt kiengesztelésül karira, és perszehogy az un. fasztoldalék procc böhömnagy tesztoszterongerjesztő félterep-luxusbatárban gebeszkedik kormányrapakolt műsziszkókkal a nősténye. Ja, és  aha kitolatnál a parkolóból: nem áll meg, nem enged ki előzékenyen még akkor sem, ha egyébként a helyedre parkolna. Merőleges vagy srévizai budapesti parkolókban az biztos, hogy három helyet két autó parkol el. Természetesen a rokkantak parkolóhelyén nem rokkantak állnak, a hypermarket bejáratánál pedig végig az ügyes tetvek parkolják el a jellegzetes magyarossággal keskeny utat. Ahol persze a tetű megmutatja, hogy mit is tud az ő autója és hatvannal tépet, pedig lépten nyomon bevásárlókocsikat tolnak ki az „ügyesen” kellő tetűséggel parkoló autók elől s mögül, vagy „hiperaktív”-nak hitt alvásminuszos gyerekek futkáznak lazán szerte a shoppingoló picsa anyu mellől akárhová bármimögül ki. Isten létének egyik bizonyítéka Johann Sebastian Bach zenéje, a másik pedig az, hogy nem trancsíroznak halálra tetű májerkedő autósok szanaszétfutkázó kisgyerekeket a nagyáruházak parkolóiban.  
 
A tetű élősködő. A kimagaslóan nagylétszámű magyar rokkantak állományában kb 30% tetű álcáskodik és még 20-30% kényszerrokkant, aki csak rokkantként tudott elhelyezkedni az eltetvesedett rehab munkáltatásban… Most majd ki fogják szórni a rokkantnyugdíjasok felét és a Magyar Tetvesség szabályai szerint persze az álrokkantak fognak maradni és a valódiak takarodhatnak ki a zsúfolt „munkaerőpiacra”. Sok-sok magyarnak vannak gerincbántalmai, 66%-osan gerincük miatt rokkantnak tekinthető emberek le se százalékoltatják magukat, romos gerinccel ülnek teherautóvolánnál, targoncán vagy állnak pult mögött , mosdatnak nővérként ágyhozkötött százkilós beteget vagy töltenek föl áruházi polcokat, miközben 100ezer ember teljesen egészséges gerinccel gerincre van leszázalékolva. Sokan bele se vágnak a gerincbántalmaik kivizsgáltatásába, mi  a fasznak ugyan, az orvosok fáradt unalommal bámulnak az ilyen beteg arcába. A profi gerincbeteg, ha már képtelen dolgozni, nem is gerincre megy, hanem valami más vonalon próbálkozik -a gerincbántalmak úgyis százféle áltünetet produkálnak. Gyűjteményem éke, amiben a gerincrokkant a nemdohányos felülvizsgálat előtt elszívott 200 cigarettát mélyen tüdőre, 78 órán át nem evett , így produkálván egyéb belgyógyászati tüneteket a felülvizsgáló orvos nemhogy megtartotta a 60%-ában, de ő maga hívott mentőt neki.
 
 
Az egyik munkahelyemen azért rúgtak ki, mert nem tartottak elég tetűnek. Tetű voltam én persze, a magam ízlése szerint éppen eléggé, legalábbis a borotválkozótükrömet többször lehánytam. Egyszer pl megrendeltek a főnökömnél egy olyan munkát, aminek a puszta anyagszükséglete többe került, mint maga az eszköz, amit javítottak és az én feladatom lett az eszköz értékesítése, hogy ezáltal a tetű főnököm a tetű ügyfél miatt keletkezett veszteségét enyhítse...  Az kollégám ellenségem ott baszta át a főnökeinket, ahol tudta, mószerolta őket (meg engem is) az ügyfeleknél, ezáltal persze a céget is besározta (avagyis kenegette széjjel a sarát méginkább a cég arculatán…), az ügyfél addig volt ügyfél számára, amíg alá nem karcolta a szerződést. Lepaktált a konkurenssel a főnökeim rovására, meglopta őket, stikában bulizott. Na, ővele voltak megelégedve a főnökeim és engem élhetetlen balfasznak tartottak azért, mert úgy voltak vele: Ha nincsen annyi eszem, hogy folyton átbasszam őket, akkor az ügyfelekkel SZEMBEN hogyan is képviselhetném a cég érdekeit.
 
Az ügyes kényszerítőző pesti tetű miatt a lámpánál, ahol zöld alatt hat és még vékonypiroson kettő, azaz összesen 6-8 autó haladhatna át, csak négy autó képes áthaladni, ezért egyre hosszabb lesz a sor, ami egyre több tipikus pesti tetvet indít arra a szerinte eredeti és zseniális ötletre, hogy majd ő kényszerítőzve lesz pestiül ügyes a végén. (Mivel a taxis szakma is eltetvesedett, ezért ma már ezt sok buta vidékiparaszt taxis stílusnak is nevezi… az egykorvolt, mára kihalt igazi pesti taxis a sima tetvektől abban különbözött, hogy ő elegánsan slisszant, nem loccsant volna ki a pohárból a víz a műszerfalon, nem kellett miatta satufékeznie senkinek, ő a pillanatok résein át hatolt, valóban tudott vezetni anélkül, hogy másokat kényszerített volna. Ma körülbelül annyira taxis egy taxis, mint amennyire újságírónő az a szimpla bloggerina picsa, aki Alföldi Róbertet az egyáltalán  nem obszcén kijelentésébe provokálta.)
 
Hogyan lehet tetű egy elefánt? – hát úgy, hogy a galamb céget a borsóválogatás üzletéből kitúrja. Aztán persze az elefánt cégnek se tehetsége se eszköze nincsen a borsóválogatásra. Amikor a megrendelő megkérdezi, hogy akkor „Uram, mi a fasznak vállalta el a munkát, ha nem tudja megcsinálni???” - az őszinte tetű be is vallja: a fő cél a galamb méret’ megdöglesztése. (A közúti árufuvarozásra vagy építőiparra is jellemző ez a tetűség..) Konkrétan a Waberer’s fuvarozó órisávállalatról beszélek, ami többek között az egykori VOLÁN- TEFU –ra alapozva a Hungarocamion és a Huncargo bekebelezésével keletkezett és ma ott tart, hogy több az autója, mint a gépkocsivezetője. De sofőrnek nevezhető dolgozója még annál is kevesebb. Felvételt ugyan „tapasztalt sofőröknek” hirdet , de  valójában arra kényszerülnek, hogy bárkit fölvegyenek aki az un „próbavezetésen” megfelelőnek látszik. Ha egykor portás Hungarocamion vagy VOLÁN-TEFU ponyvás autót látott kunkorodni a telephelyre, onnan nem is érdekelte, hogyan fog centizni majd a jellemzően tetű lehetetlen helyeken. Ma már a napocskás kék Waberer’s ponyva rémísztő látvány a magyar tetű fogadóplacc tetű térmestere számára, mert nagyvalószínűséggel a volánnál olyan kezdőversenyző ül, akiben csiocsipszterítő furgonosként valami 70ezer km után támadt föl a vágykozás a hatalmas kaminyótó vezetése eránt… A (idézem:)   semmibemenő fos 30-50 kamionos „kis cégek” egy-egy fuvarfeladatra igyekeznek mindig ugyanazt az autót és sofőrt küldeni, az órisácégeknél meg ahogy esik, úgy puffan és még a tapasztalt sofőr is azzal kunkorodik be a fel/lerakóra, hogy „Na, a faszom se gyön ide ússe többé, DURR neki!” Persze a magyar médiában is vannak ilyen elefántméretű tetvek…  
 
A politika iránt érdeklődő naív aktívák szivesen tagosítják ideológiai vonalak mentén a magyar tetveket. Hogyaszongya a XYZ vagy a WYXXX párt a tetvek gyülekezete, bezzeg viszont az ő kedvenc pártjuk a szívembereké. Politikusaink többsége viszont az őket megválasztó állampolgárokat nézi tetveknek, akik mindent ingyenakarnak és azonnal és akik azt gondolják, hogy pl országgyűlési képviselőnek lenni az valami jó buli. Megválasztott tisztségviselői szempontból ritkán tekintenek arra a mélymagyar 9igazságra, hogy a funkcióval egyszrrecsak mennyi-mennyi ismerőse támad az embernek, köszönnek rá az utcán olyanok, akik addig fej-felvágván fordultak el. Tisztségviselőnek lenni?? -elég, ha az unokaöccse vagyok...  Nemmellesleg  a tévképzet a váélasztott tisztségviselőkről a büdösnépben azért is alakul ki, mert minden választás előtti időszakban tetvek tízezreiben pattan ki a fántássztikussan eredetigondolat, miszerint majd ők országgyűlési képviselők lesznek és így ingyenélet kereteiben gyűjtenek először kapcsolati, majd azon keresztül konkréttőkét. A tetű többnyire Krisztus koporsójának őrizőire hivatkozik, habár Krisztusnak sose volt koporsója (az adott térszeletben ugyanis barlangi kőfülkékbe temetkeztek föld és a földvárom árulható deszka heányába' ugyi... )Az un „rencervátás” koraiévei óta nem is találni közfunkcióra értelmes embert még helyiszinteken sem. Ott tartunk: nemhogy képviselőnek nem akar állni a helyi értelmiségi, az elismert, a köztiszteletben álló személyiség, a születettorvos, a hivatásának élő tanító, de ma már még egy kisvárosban is föladja a leckét csak a választási bizottság összeállítása is. Az elmúlt húsz évben a tetvek olyan mértékben leszivornyázták már az országot, hogy egy átlagos tetű képességeivel már nincsen is min élősködni, pl az un „önkormányzati rendszer káész, tropa, leamoirtizálódott, nulla, nada. Az elmúlt 21 év végig arról szólt, hogyan lehetne állami [köz] feladatot önkormányzati szintre lepasszolni úgy, hogy a költséghelyet aztán szépen elfelejtjük finanszírozni [=gazdálkodják ki azt az önkor,mányzatok”] Eközben persze a mai politikaikommunikációban az önkormányzatok élősködő tetűrendszerként ábrázolódnak. Elsősorban a magyar tipikus tetűmédia jeleskedik ebben azoknak szolgálni, akiknek volt esze hagyni őket egy kicsit élősködni. A magyar jobber általában is balfasz, de különösen az a magyar tetű sajtómunkássággal szemben. A „refómmfolyamatok”-ban ugyanis a szocializmusban előjogaiban [szerzettjogaiban] szocializálódott magyar sajtómunkást kell a legutoljára hagyni, tehát amikor már majd a bűnös tanarak meg harácsoló paraszolvenciás eü-dógozók is meg lesznek rendszabályozva. Történt ugyanis, hogy egy félfasiszta magyar jobber amatőrpolitizálgatgató hülye szabadidejében mint könyvelési zseni, éppenséggel pont az állami pénzeken tetveskedő legderekabb sajtómunkásainkon akarta vóna kezdeni a „refómmokat” ezzel aztán sikerült is egzisztenciális  félelmeiken keresztül a hátralévő életükre az un „jobboldal” potenciális ellenségeivé tenni őket. Ott tartunk, hogy a rendszerváltás egykori hős újságírói ma már az un. „refómkommunisták” szennyesét mossák, képeit retusálják éspl 30 évvel ezelőtti korpuszaikra a ma ismert fejeiket kollázsolnák. Amidőn tehát minden egyébréteg fasza áll a csalánban, akkor a magyar tipikus tetű sajtómunkás helyesel, egyetért, kiszáll riportokban ábrázolni a bűnös réteget, demagóg-népszerűen MÁV-és BKV fikázó blogokat „spontántámogat” de amikor végül a csalány már felnyő a magyar tetű sajtómunkás faszáig is, akkor hű, egyszercsak kiderül, hogy az bizony csíp és ő azt már nem akarná, hogy az ő fasza is csalánban kalamoljon. [Mint szerkesztő, még azért szeretném azt megjegyezni, hogy a magyar sajtómunkásságot a papírpiaci összezuhanás, a televíziózás és rádiózás „internetezésbe” rohasztása is sújtja, nem csak a spontán eltetvesedés… -a szerk. különv.]
 
Életem legolvasottabb írását a fejtetűről förmedtem, afféle félamatőr, kissé hozzáértő irományka. Mégis hiánypótló lehetett, mert még amikor érdekelt a kattogásszám megnéztem és kiderült, röpke idő alatt négyezren kattantak rá, ami az én magánszámításom szerint majdnem ezer olvasót is jelenthet. Ekkor estem abba végzetes tévedésbe, miszerint lehetne valamit írni az internetre és talán értelemmel, eredménnyel is...
File:Pediculus humanus var capitis.jpg
 
A tetűt konvencionálisan a naívmagyar afféle undorító alaknak, szőrösnek-kövérnek, görbehátú-kampóskezűnek gondolja. Filmművészeti-dramaturgiai ábrázolásban talán szükséges is lenne a magyar tetű ilyenténi ábrázolása. Azonban én, ha kasztingos lennék, a tipikus magyar tetű szerepére még Bereczki Zoltánt sem találnám megfelelőnek. Legeredményesebb tetveink ugyanis már-már patkányok. Tudható ugyanis [ism.:], ha máshonnan nem, hát A Nagy Brehm-ből, hogy a patkány nem csak az egyik legintelligensebb és okosabb állat az ember után a Földön, de  szemben az emberrel  a legjobb apa és anya is. A szemétdomb legközepében rejtező anyapatkány addig védi testével még csupasz kicsinyeit, amíg a szemetet körüle elhányó lapát már az agyoncsapására lendül s körülbelül a szükséges ív közepénél jár… A patkány apa a kolónia menekülését élete laza odadobásával fedezi. A feltörekvő nagyreményű fiatal hím vállalja, hogy a „patkányméreg” címen az emberi hiedelem (és a tetű patkányirtó cég) szerint tuttibiztos csalit előkóstolja. A patkány család aztán korábban 20-30, ma már 40-50 napos megfigyelést követően dönt úgy, hogy az „új élelem” fogyasztható-e vagy sem. Nyilván, ha a délceg hím reménység 37 nap után meggebed, akkor nem fognak enni a csaliból. Szép állat is a patkány, pl igen tiszta, kezeit, arcát gyakrabban tisztogatja, mint egy átlagember.
 
A legeredményesebb magyar tetű azonban a legkülönb patkánynál is: tisztakörműbb. Haja kisfiús, mosolya szerény. A közvetlen övrőjében a tetű céljai részfeladatainak kivitelezésén szorgoskodó alkalmazottai nemhogy a legjobbakat tudják csak őróla elmondani, de egyenesen rajonganak érte. Ha azt állítják, bármit megtennének érte, ebben a kijelentésükben a bármi nem költői túlzás és csaki a befogadó képzelőerején múlik, mit is gondol erről a bármiről, a dráága segg kinyalása nemcucc, azt bármikor (amúgy is fényesre van az nyalva). Egyébként a kiemelkedő tetű nem olyan pitiáner HR témákban, mint a közönséges tetű, hogy csakis nálánál ócskább alakokat alkalmaz, sőt! A kiemelkedő tetű csupa-csupa kiemelkedően okos, tehetséges, zseniális embert alkalmaz, mert ő nem kispályás.A sima tetű pl soha nem falja föl az őtet dajkáló [pl az őt kitaláló és hatalomba helyező...] hangyákat, de az emberi tetű nem átallja.  A magyar csúcstetű nem üvöltöz, embereit nem zsákmányolja ki, sőt rendesen megfizeti munkájukat. Érdeklődik magánéletük problémái iránt, empátikus és segítőkész, cégesautó rendelkezésrebocsátásában nem faszari. Nászútra egyik magán-nyaralóját bocsátja rendelkezésre.  Megértő,   és rugalmas. Az általánosan ismert kismagyar tetű ugyanis nagyjából milliós számkörben képes még valamennyire mozogni. Márpedig a Legnagyobb Magyar Tetű milliárdos számkörnél kisebben nem is kezd.  A pitiáner hétköznapi kistetű kiszámolja például, hogy ha ötvenezerért alapít egy szlovák céget és az a cég vásárol Szlovákiában autót, akkor majd ő többmillió forintot megtakarít. Közepesformátumú tetű Luxemburgban alapít céget a luxusautóján való szaros kis tízmilliócska megspórolására, de a legnagyobb Magyar Tetű nem ilyesmire pazarolja a luxemburgi cégét. Ismerünk ugyan a legbájosabb, kisfiúfrizurcsis magyar tetvek közül olyant, aki nem szégyellt a villája uszodája és fitnesszterme kialakítására majd üzemeltetésére céget alapítani és a többi a többi lényegében pitiáner [ a tetű formátuma ugye kicsi, azaz pici= piti] húzások. A tetű élet is lényegében afféle, mint az utazás, ami ugyebár az első lépéssel kezdődik, így aztán gyakori, hogy egy ennmagát többszörösen kinövő tetű is néha a későbbi cselekedeteiben is korai pitiánerségeit veszi elő. Legkedvesebb magyar tetveim pl olyan számkörben [milliósban –a szerk.kieg.], ami még az átlag közmagyar számára értelmezhető, akár karitatív is. Pl a könyékig a kondérból csakis a húst kalamoló halamola nem kéri a szakácsfizetést. Ő a köz javára ingyen kever. (Ismerek tetveket, akik fizetnének egy ilyen „szakács állás”-ért.)
 
A tetvek élete leginkább titkos. Alapvetően ismerünk könnyen fölfedhető csípős tetveket, de más tetvek meg fájdalommentesen dolgoznak -eleinte. Az eltetvesedést a korai szakaszban nehéz felismerni. Gyümölcsfák jövőbeni eltetvesedésének egyik előjele pl az, hogy hangyákat találunk a gyömölcsfa törzsének közelében, amikor a csurgást föllazítjuk-kapáljuk. Aztán már lombos állapotban a gyümölcsfa törzsén szorgos hangya inal föl-le föl le. Az első tetűgenerációt még gyümölcsérés előtt felhordja a zsenge hajtásokra. Apropó látszat: pl a "muzsikálós" tücsök nagyobb rokona népszerűen a lótetű névre hallgat, pedig nemkevéssé tetű a pusztításban a fekete tücsök sem. Sőt a tücsök télen sem pihen, hanem a szobamelegben a szekrényekben a ruhákat, bőrkabátokat eddegéli és persze fütyül a molyirtó szagára, nem moly ő, hogy ilyen kamut, mint levendulaillat, "megegyen"! Viszont a tücsök pusztítása hasonló a molyéhoz...  De vissza a levéltetvekhez: Lepermetezzük méreggel, látszólag kipusztultak a tetvek: annyi anya azonban maradt a tenyésztésükre szakosodott hangyáknál, hogy a csúcstámadás idejére visszacipelhessék, a már érő gyümölcsöt senki nem permetezi (viszont az elsőpermetezés megölte a természtes ellenség, a Gyönyörű Katicabogár[ka] csúfnak látszó tetűfaló lárváit!) Áll a nejlonparaszt és el nem képzelheti, honnan van a tetűnek annyi esze, hogy pont akkorra időzíti a babyboomját, amikor nem lehet permetezni, mert érik a gyümölcs. Hát…ööö… elárulom: sehonnan nincsen a tetűnek esze ahhoz, erre ugyanis a hangyáknak van elég esze. A büdös vagy nejlonparasztok többsége persze analóg módon gondolkodik és csak a levéltetveket szidja. Nem lát összefüggést a szorgosan futkázó hangyák és a tetvek között, a maximum az a sejtelme, hogy talán a tetvek cukros ürüléke vonzza a hangyákat, ahogy a darazsakat is.
 

elég ócska hoax -ugyanis nem a szééépséges katicabogárka a nagy tetűfaló

 

hanem ez itt, a "csúnya" lárvája:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr612940258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.05.29. 09:08:34

van az a svéd(?) gyerekvers kötet, az a címe:Ami a szívedet nyomja.
ezt hívják terápiás célú kibeszélésnek?

G.Freeman 2011.05.29. 13:17:12

Szelídebb lelkületű anyagyilkosok most belátván életük teljes reménytelenségét, elindulnának ahol a part szakad.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.05.30. 00:32:31

a kaméleon vonalat nem érzem elég hangsúlyosnak az írásban, pedig a tetű igazi erőssége, hogy nem lehet megkülönböztetni a nem tetűktől. ebből él ő, nem a geciségből: ha csak úgy simán geci lenne, feltűnne, de mivel nem annak látszik, ami, köszöni, röhög rajtunk teli szájjal.

magyar-magyar szótár 2011.05.30. 01:11:45

@Freemen: jaj, ezt elfelejtettem, hogy a tetű az anyja megölésében sem fárasztja sokkiskezét, hanem erre szakosodott tervszerű-megsemmisítőintézetbe adja be, ahol aztán valamelyik hétvégi ügyelet alatt véééletlenül fél altatóval többet nyomnak be a mamának...
Hömm... most elgondolkodtatott uram... mennyi olvasott tetűvel találkoztam... A tetveket valahogy az olvasás nem köti le.

magyar-magyar szótár 2011.05.30. 01:12:45

@Budai Hella: a szívemet nem nyomja. Inkább a zsigereimet.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.05.30. 09:13:18

Egy hét a városban, hivatalban, üzleti életben, s minden vágyad, hogy írj egy ilyen posztot.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.05.30. 11:49:32

kicsit hosszú

no meg a pestitetű pont olyan mint a győri vagy debreceni stb

illetve hogy nincs pestitetű
csak tipische magyartetű, ami előszeretettel gyűlik pestre
meg van a parasztetű is, csak az nem csíp, hanem bio

és ha már species, akkor az újmagyartetű az ősmagyartetű keveredése a balkánitetű meg a svábtetű meg a zsidótetű meg a cigánytetű stb-vel

RomBold! (törölt) 2011.05.30. 14:45:07

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Tévedsz Hannibál!

Egyáltalán nem hosszú! Sőt, kifejezetten rövid. Motoros Dibor ebből a tetűségből egy egész blogot tart fenn, Szótár úr elintézte egy poszttal.

Steinmann Lujza 2011.05.30. 15:16:58

@A Hannibal Lektűr-attitűd: persze, hogy nincs külön pestitetű, a de blognak kettős célja van, egyrészt a néptanítás, másrészt azt bebizonyítani, hogy mi neonfényes lakók mindenben alsóbbrendűek vagyunk:))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.05.30. 21:56:31

@Steinmann grófnő: egyetlen, bár valóban lényegi különbség van szerintem is pestiek és nem(semmi)pestiek között:

ha a vidékiparaszt reggel felkel, disznószarba lép

én pestitufa meg kutyaszarba

a többi csupa lényegtelen

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.05.30. 21:57:13

@RomBold!: nekem hosszú

modortibit meg nem nagyon olvastam, mert untatott

magyar-magyar szótár 2011.05.31. 01:31:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kb 30 éve nem lép a vidékiparaszt disznószarba az utcán. nemmellesleg egy konda után maradó fűtől unikumződes árnyalatú szarhurka messze nem olyan, mint az Andrássy utat borító emberszar állagú (uyge a drága kutyatápok) kutyszar. Szép ez a bölcsesség, amit ideidézel, hátmég a mennyei molosztokval teljes hűűddefelvilágosútt (kb LMP ízű) szöveg arról, hogy tetvek pedig nincsenek illetve képzte az ill (ez a relativista megközelítés) VISZONYLAG mindenk9i tetű és senki sem. Ezzel a fajta bölcselettel aztán -főleg tetűmentes övezetben- el is lehet szépen éldegélni. A grófnőnek írt magánlevelemben kifejtettem, mi a különbség a tetű éspl a veszett kutya között. Sok-sok nép fiai között alig van tetű. ha a barátod, az iget leadja magáért érted mínusz 20 fokban. Ha baja van veled, odamegy és durván pofán vág. Csakhogy a tetű nyájas, szemben édeleg. Sok-sok embert ismerek, aki egész életében deffenzív volt a tevekkel. Őseim mondása szerint: a veszett kutyának mindig lökj egy falatot. Csakhogy a tetű nem veszett kutya, bele sem képes harapni a falatba, nincs mivel. De nemk is elégszik meg a falattal, neki az kell, hogy az EGSZ rohadjon meg, ne legyen neked
Végülis a kontraszelekcióról is szól ez az egész, meg arról is,
hogy a cucujializmusban és ebben is inkább a Kádár, mint a Rákosi remndszerben a toll kapált és a kapa írt. És ez hzamis egyenlőségtudatot nevelt a tetvekbe. Ő ugyan kapára termett, de ha a jószerencséje tollvégre emelte, akkor ő elsősorban is azokat nyírja, akik a tollal bánni tudnak. Hiszen élete egyszerencséjét azok fenyegetik. Persze a kapálás öntanító mesterség: igen sok értelmiségi hamar megtanult kapálni. A tetű nem elégedett meg azzal, hogy a tollforgatót kapavégen látta, a tollforgatónak PUSZTULNIA kellett.

és ez a gond azzal, hogy sokszázezer emberünk külföldre táéntorog: már nem lesz képes idehaza viszont beilleszkedni. mert Bezzegisztánban ha BÁRMIBEN mester vagy és jeleskedsz, elismernek.

A rendszerváltás fő kudarca az, hogy a 80-as évek tetvei megszabadultak a marxizmsutól anélkül, hogy a hatalmukat elveszítették volna. Mondjuk vannak, akiket aztán szórakoztat, hogy az öregtetű generáció milyen fiataltetveket "melengetett" a keblén...

pesti tetű? szó szerint értem, pl a pesti tetű autóssal Budán alig találkozni. Szórakoztató lenne, ha a budapesti rendszámból 8ha lenne ugye) ki lehetne tudni, melyik kerületből való (mint Bécsben). Az osztrákok útálják a bécsi autós, de egész Németfölde is schweinehund-nak gondolja a bécsi autóst. Aztán lehet, hogy ez is afféle közös vonás és birodalmi (monarchiabéli) gyökerei vannak.

Őszintén irigyellek benneteket Hanni a grófnővel egyetemben> Vannak pl akik abban a hiszemben élnek, hogy Budapesten nincsenek patkányok. Mások abban a hitben élnek, hogy a dögevés csak rosszízű mese.

Tényleg nem mindegy, ki milyen részletbe kapaszkodna...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.31. 10:47:04

@magyar-magyar szótár: a tetveket szépen pusztítja a fátyolkalárva is, németchen bioboltokban kapni is olyan, tüchtig kis gyufásskatulya-csomagolásban, 50-es kiszerelésben. Csak a fátyolka sajtója nem olyan jó, mint a katicáé (a 2011. év bogara, hehe). A fátyolkáról az átlag lakos annyit tud, hogy ha lámpát kapcsol nyitott ablaknál, megjelennek a falon a test nélküli, áttetsző kis zöld szárnyak...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.01. 01:26:25

@magyar-magyar szótár: ez már csak így lesz

hogy mást gondolunk ugyanarról
vagy fordítva

miközben ugyanazt gondoljuk másról
vagy fordítva

de értsd már meg, én bolonpesti nem tudom elfogadni a te, konkrét, vidéki, kisebbségizmusodat

(vagyis elfogadni (megérteni) tudom, mint libérrállsi, de leszarom, mint)

pedig beszéltem már párizsival, dugtam londonit, irigyeltem nújorkit
vagy is értem a relációt

még ha félre is

a monomániám ez nekem
s neked is, vélem
(ez, a provincializmus, vagy nevezd ahogy)

az elefántról meg a vakokról szóló tanmese jut eszembe

(sokszünet(

a kapáról meg a pepe, nem az írás

ölellek
(csak a bor beszél tán belőlem)

Steinmann Lujza 2011.06.01. 15:34:47

@A Hannibal Lektűr-attitűd: jaj most akartam én is linkelni:)))
amúgy nemrég töröltem a fácsémról, mert az egy dolog, hoyg ő hülyeségeket ír az üzenőfalamra, de elkezdtek a büdöslábú "szabadítsuk ki turhaházyt" pólós haverjai is beirogatni nekem, így kénytelen voltam a letiltással élni

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.01. 15:52:19

@Steinmann grófnő: én már hónapokkal ezelőtt megtettem

nem volt szórakoztató

magyar-magyar szótár 2011.06.02. 02:02:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hááát, azt hiszem ennek a "cuccnak" a ,leggázosabb része, amikor a "szerzőre" Dr Gyarmati rátette a telefont. Andrassew bácsi pl ímélt akart az "ügyvéd úrtól" s aztán jaj annyira csudálkozott, hogy inkább a blogjában válaszolt a hoaxtulaj...
Sose feledjétek, Hanter meddig jutott az IP-címkereső motórzásban.
Öléggé szegénységibizonyítván a jóoldal jógyerekei részére, hogy már a kündükártyát is elő kell venni e z e k ellen...

magyar-magyar szótár 2011.06.02. 02:05:39

@vészmadár (pica pica): Szerintem a csalánlé az egyedüli megoldás. Egy pár öl csalánt nagyhordóban addig áztatni, amíg állot vázaszagú nem lesz a víz s atzzzal permetezni 3-4 naponta. Táplálja is a növényt, gyöngéeden védi a gombákl ellen is, és a csalánlé sava leoldja a tetvek viasz védőrétegért és elszáradnak. csak nagyon munkás, sokkal többet kell permetezni (az ártalmatlan, sőt a növényt tápláló) lével. Nem is annyira látványos eredménnyel jár...
A francia biokertészek meg katicabogarakat forgalmaznak egymás között...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.02. 14:02:47

@A Hannibal Lektűr-attitűd: rémlett a neve, ezért visszakerestem, egyszer hozzászólt a blogomhoz, bár csak annyit, disznó címe van, pica-pica = fuc-fuc.

Érteni nem értettem, de akkor érezzem megtiszteltetésnek?:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.02. 14:11:04

@magyar-magyar szótár: jól-e sejtem, hogy hoaxált személyiség fantomirodájának valószínűleg csak nemlétező telefonszáma lehet, melyet nemigen lehet lecsapni?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.02. 15:20:47

@magyar-magyar szótár: (ménem a másikomra reagáltál inkább)

kündü a priori nem lehet hoax:)

Steinmann Lujza 2011.06.02. 17:25:28

@vészmadár (pica pica): megtisztelve, mert hozzászólt? velem egy időben folyton randizni akart, meg szexuális ajánlatot tett, de ez soha nem jutott eszembe, hoyg megtisztelő lenne:D

magyar-magyar szótár 2011.06.03. 05:13:26

@vészmadár (pica pica): @Steinmann grófnő: @A Hannibal Lektűr-attitűd:
Dr Gyarmati Pál – közismert hoax nix. Jógyerekeknek boldogság tudni (=hinni) azt, hogy van ilyen fideszes ügyvéd. Évek óta javasolják az ügyvédi kamarából való kizárását, nadehát ugye ezt minden jógyerek tudja, hogy kizárni csak létezőt lehetséges.
Én iklyen nyomorultan ócskát már régen olvastam, mint a Hírszerzőben ezt a "rámtette a telefon"-t

Nem azt állítom, hogy a hoaxnak nincsen tulajdonosa. Céljai egyrészt mentálisak. „Gyűlölködésével” és „uszításaival” szinte kiokádja magából azt a valamit, ami a neuraszténiáját okozza. Sorban fölkeresi a jógyerekbloggereket és arcokat, pl Andrassew Iván bácsit és provokálja. Aztán pedig megadja az arcuknak. Zsigeri örömét nem titkolja. Viszonylag pimasz is, hiszen csak az én blogomban nem is egyszer kommentiálisan meglebegteti hoaxitása fátylát abban a biztos tudatban, hogy a jógyerekek ja annyira úgyis hinni akarnak az ő fideszues ügyvéd voltában.

Mali Zoltán , akinek kb akkora jótétemény volt az SZDSZ számára, mint a „Dr Gyarmati” hoax a FIDESZ-nek, állítólag beszélt vele, de egyébként a jógyerekek éééérdekes módon nem lelnek rá a nicktulajdonos korpuszára. Éééérekes az is, hogy a korpusz (dühödt) elérésében leginkább jobber rosszgyerek törték magukat. Pl Hannibal jógyerekbarátomnak néhány sarkon kellett vóna befordulnia, hogy bekopogtason a kígyó utcába, de messzialfődi velaxin barátomnak meg nekem kellett vóna 10ezer Ft-os benzinköltséggel fölautózni ezért. Hoóóógyne lenne „a Palinak” telefonja, nekem is megvan a száma, sose veszi föl, tehát nem tudja rárakni senki újságíróra.

Dr Gyarmati körül azért van pár árulkodó apró mozzanatocska. Pl szivesen állítja be magát egységsugarú felhasználói szintű netoanalfabétának, mégis a gyakran váltott ávátárái jóminőségüek. „blogjaiban” kb úgy követ el szántszándékkal amatőrökre jellemző hibákat (az a bizonyos kündüi capslock a csupanagybetű színesen…) mintha egy jó ihnternetező szeretne magáról kontár képet kelteni… és ez egyéb hoaxációinak is a lényege.

Nem véletlen, hogy a hazai jógyerekmozgalom egyik bástyája a hírszerző éppen mostanság, az uborkaszezon elején próbálja a kopaszembert a száraz tó nedves partjára kiráncigálni. Óppperszehogy! – hát hogyne, fölhívta az „újságíró” telefonon, de „a Pali” rátette azt…. Hhháho-óóóónne tette vóna rá.

Már többszázévvel ezelőtt, amikor barátaimmal először vitattuk meg Dr Gyarmati hoaxitását, tettem azt a javaslatot, hogy ha annyira létezik az a kígyó utcai iroda, mért nem kopogtatnak be. Mi az oka annak, hogy megveszekedett jobberek akarná leginkább elkapni Dr Gyarmati nicktulajdonosának fizikaigabancát? Egy Hanter nickű blogteres jobber IP-címkeresőmotórzással kutatott Dr Gyarmati után és Izraelig jutott el. A jógyerekek erre rögtön „A Létező Pali” védelmére keltek azzal, hogyhááá izé, nyilván megmaszkolta Pali a gépét az ellenség megtévesztésére (ism.: Dr Gyarmati face-hez hozzátartozik a számtech’ félanalfabétizmus… de az IP-cím-maszkoláshoz meg ért, mi?) Egyébként ez az oka annak, hogy „a Pali” nem ímélez, inkább un „közösségi [azaz kapcsolatitőkefosztogató ímélcímtolvaj] oldalakon nyomul. -> „Lájkoljon téged a Kündü!” című jógyerekátok…

Köztudomású, hogy a jógyerekműveletek közüél a más portáljába vagy weboldalára való betörés, pár mp-re vagy órákra oda valaminek a felpincsizése üdvös és elfogadható cselekedetbe számít. Néha a betörés csak 2-3 mp-re sikerül, véééééle6tlenül azonban éppen a jógyerekportálon olyan beállításba kerül az estet, amiből naívák, ha nem alaposan olvassák el az „apróbetűsrészt” arra következ5tethetnek, hogy ez a jógyerktréfa fél napon át szórakoztatta a jógyerekközönséget. Ki nem tudja, hogy a jóoldal nem csak faszagyerekekből áll, de mindenhez sokkal jobban is értenek, mint a rosszoldal, hóttprofik mindenben és érdekes módon Dr Gyarmati hoaxxa-nick tulajdonosát egyik sem képes fülönfogni.

A Hírszerző „cikkírójának” ez a gázos „rámtette a telefont” című hazugsága azb utóbbi idők egyik legnyomorultabb próbálkozása – de persze hoóóógy is lenne ez gáz ugye a jóoldalon, senkinek nem csípi a szemét az ilyesmi, csak ha a retek klub gagyiműsorában áll egy [tkp bármely!!]ház előtt a „riporter” azzal, hogyaszongya „Itt lakik a 107 éves gyerekevő Lajos néni, de nem nyitott nekünk ajtót.”

Többen is próbálkoztak álemeszpések, álmáspártiak lenni, de egyedül Dr Gyarmati a sikeres és éppen azért, mert olyan jó hinni benne [ a jógyerekeknek] hogy e z e k ilyenek.. és mind, ugye.

Ott van pl a jógyerekbloggerek kiemelten támogatott díszpintye Basahalom úr. Szegény évek óta nemkevés energiával húzná le a mocskokat, de Dr Gyarmati egy viszonylag rohammentes napján félkézzel többet tud ártani A Cigány vidéki hernyótalpas alföldimentalitásúaknak, mint Basahalom úr összes Dr Kósa püförészésével eleddig. A jóoldali agymosodák legtehetségesebbjei güriznek, Dr Gyarmati eredményeihez képest azonban a fasorba’ se nincsenek… A hoax-nick tulajdonosnak mindenre nincsen ideje, de pl ha valaki beleprovokálná a Szalai Annamáriáról való véleménynyilvánításba, akkor biztosra veszem, hogy Dr Gyarmati agyondicséri és szerelmet vall neki, lájkolja ezerrel… Ésígytovább.

Piacbővítésre talán nem alkalmas a Dr Gyarmati és Összes Nickje project, de mindenesetre a jógyerekek fideszgyűlöletét megfelelőbben tartja karban mint az e célra túlságosan bonyolult Török Vidor féle álsemleges agitprop üzem [ a hírblog kategóriában, ezt sose felejtsük!].

Nekem is van tippem a Dr Gyarmati hoax-nick tulajdonosának korpuszára. Előszörös szerintem majd 10 évvel idősebb fazon. Alkoholbeteg, szereti a blues zenét, a friss lyányhúst és valóban hozzáértő turkológus. Annyira szereti a mongoloid pusztai népeket, oly mélyek ismeretei ezügyben, hogy képtelen visszafogni magát és „elmebaja” ellenére e témakörökben meglepően értelmesen nyilatkozik. Valószínűsítem, hogy kutyabarát és semmi baja a zsidókkal, viszont nagyot tud azon élvezni, ha egy butuska jógyerek agyát felbassza pl azzal, amivel fel lehet baszni és ha ez a zsidózúás, akkor persze ahhoz az eszközhöz nyúl.

Az internet a face vizsgálatában afféle, mint a víz. Mindent, ami benne van, nagyobbnak mutat… és egy kissé arrébb, mint ahol valójában van. Pont a jógyerekek, akik mindig és mindent jobban tudnak (és az internethez pedig a jógyerekeknél senki sem ért jobban) ne sejtenék azt, hogy a nick-tulajdonos messze nem az a veszedelmes , sőt, lehet, hogy az ő tekintetükben inkább szánalmas / sajnálnivaló korpusz. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a jógyerekek, ha akarnák ne tudnák tényleg fülönfogni. Csak ha mérlegre teszik: hasznosabb a számukra a hoax, mint a tulajdonos korpusza.

„A Pali” Hím Tesztoszteron nick-sávjában pl zúgóan nőellenes volt. Afféle verbális szatír, aki főleg feminimopicsoidokat provokált. Afféle dolgok történtek itt, mint anno a kisvárosi szatír esetében, amikoris elterjedt, hogy a strand utcai gazos partban tevékenykedik… és akkor egyszercsak a gyár éjszakai műszakjának sok-sok dolgozó nője vette arra a hazafelé-irányt, ha addig az az ellenkező is volt. És mindenkinek volt valami elképzelése a Strand Utcai Szatírról, hogy naaagy és hatalmaaaas és … szőrös. Néhányan hallották szuszogni.. állati hörgéés lett ebből a fáma szerint. Na és ki volt a szatír valójában? Egy szexuális nyomorban fetrengő 162 cm magas kis féreg-emberke, akin sírni lehetett inkább, amikor elkapták, semmint háborogni.

De nem csak a pozitív illúziókat szeretik az emberek, hanem a negatívokat is. Jó tudni a rémet, hogy ooolyan boóóórzalmas. Mert.. boóóórzongani jó.

magyar-magyar szótár 2011.06.03. 05:15:11

@Steinmann grófnő: Sértődj meg, de a szexuális ajánlatot nem azért tette, mert szexelni akart veled, hanem azért mert tudta, hogy ezzel provokál. Ez már egy nagyon régi vita. A nyomorult Hirszerzőnek kellett valami, elővette ezt a régi fikát kenyegetni és sokan be is nyalták, mert olyan jó hinni ebben, hogy van...

magyar-magyar szótár 2011.06.03. 05:16:26

@Steinmann grófnő: Biztos vagyok benne, hogy "A Pali" kúrná Szalai Annamáriát is -ha te ettől boldog vagy, hogy kivel is estél sógornőségbe... :D

Steinmann Lujza 2011.06.03. 06:17:53

@magyar-magyar szótár: ne keseríts el, azt hittem, komoly
De, látod egy újabb homályos pont Pali körül - miért engem akart provokálni, aki a legkevésbé vette a komolyan őt?

A Kígyó uutcát én rögtön megnéztem magamnak, mivel gyakran járok arra.
A fejtegetésed szerint, akkor Pali le akarja járatni a jobbereket, meg a fixx-et, de úgy, hogy közben a jógyerekek agyát is felnyomja. Sőt, a nőkét is. Köztük, főleg az enyémet, akinek politikailag teljesen semleges blogja volt, és egyedüliként nem rémüldözött tőle a Téren. Igazából te sem tudod következetesen megmagyarázni a Pali-jelenséget, csak a felszínét kapargatod.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.03. 07:45:44

@Steinmann grófnő: nem az a lényeg, ki mennyire veszi komolyan, hanem ki mennyire háborítható fel. Te - habár azt mondod, nem háborít fel - mégis minden alkalommal hímsovinak bélyegzel mindennemű férfiúi álláspontot. Nah, pont ezen a vonalon támadott.

Steinmann Lujza 2011.06.03. 11:15:38

@vészmadár (pica pica): mindennemű férfiúi álláspontot? :))) szerintem csak a szélsőséges megnyilvánulásait.
Egyet magyarázz meg, ha annyira felháborítana, miért veletek csacsognék rendszeresen, akiknek bőven van ilyen megnyilvánulása.
A másik, vajjon itt miért nincsenek más csajok a rendszeres hozzászólók között? Az nem érv, hogy néma olvasók, mivel az előző helyen pont az volt Dudi baja, hogy csak az érvényesülhet, akik csípnek a csajok, mert lényegében ők vitték a csevegés 90%-t a Téren (mármint blogtéren)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.03. 11:23:30

@Steinmann grófnő: ott kezdődik a dolog (ez amúgy régi zsidóvicc is, a moszkvai filharmonikusok zsidózenészeinek számáról, ugye), hogy te például foglalkozol olyasmivel, hogy a hozzászóló férfi vagy nő:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.03. 11:31:47

@magyar-magyar szótár: nem érdekel, hogy mi van a Kígyó utcában
Kündü sem érdekel
A korpusza sem

De ezt a hoax-dolgot nem értem ám

Egy - valós - személy fut ámok, ebben egyetértünk?

Hogy a Dr. GY. P. az anickneve vagy sem, mit számít?
Hogy van-e Fidesz-tagkönyve, az mit számít?

De akkor számít?

Mi az, amit 'mi'(sic!) 'jóoldaliak(sic!) beszopunk, te meg nem?

Komolyan kérdezem

Barát Józsi Guru 2011.06.03. 14:02:58

@vészmadár (pica pica): csak emlékeztetnélek, hogy én voltam az első, akivel szóba állt itt a törzsközönség:D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.03. 19:20:50

@Barát Józsi Guru: nekem a törzsközönségben te is benne vagy, én meg nem:)

magyar-magyar szótár 2011.06.07. 07:38:49

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Pedig a szopás leginkább önkéntes. Pornón pl az odaadó szerelmes háziasszonyok sokkal szebben és főleg eredményesebben szopnak, mint a szakembernők, mennyiségben mérhető a jelentős különbség (ami ugye a férfiaknál lényegében az orgazmus foka is)

namost ott tartunk, mint a csürhevitánál. ha te félni akarsz és el akarod hinni, hogy a jobber (=fideszes) horda az, akkor eltekibntesz attól, hogy LIVE! azaz fejmagasságból a helyszínen nézve az a barrikád röhelyes, másfél-két méter szabad járás van a fő-úttesten is, a járdán békés buirkaként legelészik 5000 csürhetúrista. A rendőrök SIETŐSRE veszik a lpteiket, erre a szpíker: "Megkezdődött a rendőrroham!"
Ki mjit akar látni. Sokan azt látják, hogy szegény rezidensek, inkább mennek Angliába szopninyalni 8de főleg kockázatos dógokért és gályázni és egérlyukban szórakozásnélkül kucorogni "szanadidőben" havi 400-éert. De a riporter azt nem kérdezi meg tőlük, mért nem akarnak magyarországon körorvosok lenni 800ezerért. A Legszegényebb faluban 2 milliót keresne a körörvos, ha lenne (és elárulom, a pár magyar még parából is összedob egy százast havonta, plusz tyúk, tojás zőccség és ingyenpina...)

magyar-magyar szótár 2011.06.07. 07:47:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Meg is sértődhetnék, hogy MEGINT hülyének nézel.
Nézd, VALAKI (tökmindegyki) alpít egy Fradi Vér Blogot. A NICK-et alapítő valaki aztán Dózsás (UTE vagy mi a faszom) látogat sorba és UTÉ-sokat a kurvannyába küld, UTÉS-s nőket állandóan meg akar baszni, szopatni.
HAMOST ugye én UTÉ-s vagyok vagy gyűlölö,m a focit vagy ilysmi vagy a FRadika nekem nem szimpi oldali, akkor el akarom hinni: "Egy fradista blogger!"
meg is lehet spékelni azzal, hogy a Fradi Vér Blog írója magát orvosnak adja ki, és VISZONYLAG tud is valamit az orvoslásról, de pl szemmel is láthatóan, hátmég ÉSSZEL (= elolvasba) kiderül, hogy leginkább Asóka király kultúráűjában téjékozott és eléggé jól-értő orientalista. Még ezügyben szóba is áll vele más orientalista. valamint zseniálisan parafreál... ö.... Kaffka Margit prózát. Összeáll tehát a Fradi Vér Blogról egy kpép meg a nick tulajdonosáról, pl ha valaki verbálisan meg akar MINDENKIT BASZNI akkor alapos a gyanú, hogy félimpotens pöcs ésígytovább.
Namost 3 éve tudjuk ki Kaya Ibrahim, Juszt László tévékmerák elé ültette, pocakos kamionsofőr, nem vett semmit ,de nem érdekel senkit. Egy iylen országban? - Ha a Mondott Személy az lenne, aki, már rég "benne lett vóna az indavidijóba'"
Természetesen ha ZSűlöllőm ezeket, akor főleg a szerintem kb 3 éve elavult line-t tekintem, a "fideszes ügyvéd" -et

ugye, voltak a "ksilányok" ha emlékszel, van valamennyire a farce-nak etikája, kis "csavarintás" a paródia felé: A mi "pőalink" ezt kommentiálisan engedi meg magának, mondhatni szemtelenül. Több kommenje van nálam, amiből viszonylag értelmes ember simán kiveheti, hogyan szopatja a jógyerektudatot évek óta. És megteheti, mert a jógyerekek szopni akarnak és jaj, ők akarják, hogy ez igaz legyen

Mint ahogy az újságírók sem akarnak MINDENT megkérdezni, hogy az előfeltevésük beigazolódjon. Dehogy akrja a Hírszarzó újságírója megtaláni "a pali"-t, pedig ők a legokosabbaknak és egyben titkos [direkt különíromg szolgálatnak is képzelik magukat.

magyar-magyar szótár 2011.06.07. 07:49:21

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @Budai Hella: a 102 éves
Guszti bácsi margójára:
Ha "fideszes ügyvéd" akkor minden újságíró idült alkohlista IV. fázisú (olyan Szanyi alakú)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.07. 10:53:51

@magyar-magyar szótár: de értsd már meg, hogy engem nem érdekel, nem érint, hogy kündü fideszes-e vagy épp ellenkezőleg

nem ez a bajom sem vele, sem a fidesszel

kikoránkell 2011.06.07. 15:31:06

Mért akarna körorvos lenni egy idegsebésznek vagy aneszteziológusnak készülő rezidens? Arról nem beszélve, hogy praxist venni felér egy lakásvásárlással, ha nincs otthonról hátszél, nem megy. És akkor még ott van az 5 évig nem felbontható szerződés az önkorival.

magyar-magyar szótár 2011.06.08. 07:12:42

@kikoránkell: Nézhetjük így is: Sok-sok kis egodeista fasz pl eleve azért készül már még a felvételi előtt patológusnak (hullevős zombifilmek nézegetésével és boncolós vidijókkal) mert az állam 60 millió forintjából kiképezve SOHA-SOHA nem is akar egy percet sem idehaza dolgozni, CSAKIS odakint Bezzegisztánban. Kérdésem: Mi a faszomért is kéne erre a az önző pöcsre 60 milliót költeni?

magyar-magyar szótár 2011.06.08. 07:15:54

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nekem a korpusszal semmi bajom, sőt vállalnék tanúskodást mellette, ha bíróságra kerülne. baj, baj persze, ami vele van, hogyne. Nekem sem tetszik, ahogy frottőrködéssel önmentálhygiénéz (aheklyett, hogy konkrét csajba verné bele.. ha értesz a verbálattac-ok helyett...) Nekem azonban bajom van, méghozzá ezzel, a népszopatással. Azzal, hogy újságírók elfelejtenek egészen utánajárni TELJES képet adni, hogy bizonyos kérdéseket nem tesznek föl... én megértem őket, jót akarnak, dögőjjenek e z ek ugye az elhivatottság.. csakhát ezzel a jószándékukkal lett kikövezve ez a dagonya, amiben fulladunk...

magyar-magyar szótár 2011.06.08. 07:18:25

@A Hannibal Lektűr-attitűd: És mért nem tudod? Mert pl a TV2 oolyan ostoba picsát küldött a témára, aki nemhogy riporternek (újságírónak) nem nevezhető, de káűbelt tartani se venném stábba. És persze elfelejtette a magor urat megkérdezni arról, hogy ha az állam 60 milliót költ rá és a frisdiplomás még nem ám orvos, ó dehogy, bezzegisztánban is ingyen szop még öt évet! )viszont megéri átcsábítani a magyar rezidnest, hiszen a mi képzésünk világszínvonalú és ugye a 60 milla... így megspórolódik Bezzegisztánban.. ami ott 200 milla lenne egyébként, hanem 600)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.08. 12:21:00

@magyar-magyar szótár: teljes kép?
kündü rejtőzködőbb életforma, mint az ezüsthátú ősbogár

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.08. 12:24:48

még az sem kizárt, hogy amolyan Cagliostroként vagy még inkább Saint-Germain-ként, akár tucatnyi klónja is van, akik mind az ő farvizén igyekeznek érvényesülni, s ezzel is csak a Mester körő szőtt ködöt gabalyítják. Hehe.

magyar-magyar szótár 2011.06.08. 13:00:00

@vészmadár (pica pica): Kizárható, hogy utánoznák. @A Hannibal Lektűr-attitűd:
hanni, te emlékszel a Bakulya face-lopás esetére, amikor bárki jól és alaposan olvasó személy is simán elkülönböztette a tolvajt az igazitól. CSAKHOGY az alaposság nem jellemzi a korunkat, ezért lehet benyalatni bármit. Szily művészúr pl nem nézte végig és alapoosan a trijanyonyos pornót, ahol a szlovák gyerek szlovákul instruálta a nyilván csak szlovákul értő bérpicsát. (le is van véve a forrásról szépen a videó...) És így mehetünk végig az összes sajtócucon, az EGÉSZ senkit nem érdekel, csak a kép.

Ezért teheti meg "a pali" hogy nagyonsokszor a sajáthangján kommentel, szemtelenül-nyiltan ... Nem hiszem, hogy az utánzói ne buknának le elpőttem sec-perc alatt. Sajnos "a pali" mostanában kevésé szórakoztató, de olyan Ady-zást, amit ő művel, csak úgy, farvízevezősök nem képesek utánozni.
Azonkívül az utánozók annyira felületesek, hogy csak a hoaxáció felszínével foglalkoznának (a fideszes ügyvéd line-nal ugye..)
Azon el lehet molyolni, de erre is van példa a varánusz skizotériája, hogy mennyire elmebeteg "a pali" hát a Varánusz egy kicsit sem, csak merő fososságból hazudják a skizotériát, ez az ócska módszerűk van a lebukáshoz. Ho-óóónne, persze, beteges , amit "a pali" csinál, de őszintén, aki netenlógó, ki nem "beteges" kissé? Talán a payolák , a bérbloggerek meg a fizetett agymosodások nem. Nyilván A Két cica konyhája újságírónői nem betegek, hanem rendes pézkereső pógárok, de aki ingyenmedve, mind dili.

Namost Hanni, a Bakulya face lopáskor ugyebárhogy mennyire érdekes volt, hogy melyik Őlydög? Namost képzeljünk el egy olyan Őlydögöt, aki ÚTÁJJA a Zeszdéeszt és ezért egy ESZDÉESZ FUN blogot nyit, Őklydög már-már majdnem olyan áártalmas volt, igaz szimpla butaságból, mint "a pali" szántszándékkal. De egy olyan farceblog, hogy Reformátustanítóképzett Eszdéeszes Őlydög lebukott volna azonnal, mert az kellemetlen lett volna, hogy egy annyirahülye is lehet SZDSZ-es (bár erre az annyirahülyére ott volt az a hogyishíjják? szintén a blogteren

magyar-magyar szótár 2011.06.08. 13:02:53

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mi az, hogy nem a TV2 feladata lenne ez? Milyen duma ez? namost, ha riport, akkor riport, tessék végigmenni vagy el se indulni. Nem mazsoláskalács egy téma, hogy csak azt eszem ki belőle, ami nekem és megbízóimnak smakkol. épen ez vpolt a magyar sajtó rákfenéje, őmiatt7uk baszódott el minden, mert feszt csak mazsolázás volt szájízek szerint, végigmenés nem. Így nem lett meg Kaya Ibrahim, azért nem lett meg, mert a szájíznek az felelt meg, hogy hová tűnt Kaya Ibrahim?

Most hogy ha a rezidensek és orvosoök kitántorgása a téma , akkoör menjünk már végig rendesen, ne csak felibe-harmadába. Hanni, te egyre reakciósabb dumákkal jössz!

magyar-magyar szótár 2011.06.08. 13:06:40

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ugyanis kis különbség van egy frissenvégzett, 60 milliónkba került nemorvos és egy óriási zseni orvos kitántorgása között. Az nem tragédia, hogy egy frissenvégzett, tehát nagyjából félkész orvos "ingyen" gályázik, hiszen gyakran egy tapasztalt nővér is többet tud nála, nemhogy főnővér. Ő még.. tanuló. És más ágazatokban is így van és mégígyebbül. E kateg jogsival se lehet azonnal kamionra engedni valakit, még bekanyarodni se tud! Nem adhatsz neki 345000-et,m amikor be se tud két kamion közé (tükörtől tükörig 5-5 cm) tolatni.

mi az, hogy a a riport címe ez + az, akkor csak ez -ig veszem, az az kimarad...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.08. 15:17:21

@magyar-magyar szótár: ööö ...reakciós?:)

a tv2 kertévé, annak is szar
mit vász tőlük?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.08. 15:19:02

@magyar-magyar szótár: mint mondottam, kündünek a fideszfan-vonulata kisszínes érdekesség (számomra, mint mondottam...)

magyar-magyar szótár 2011.06.09. 04:12:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az alkotó [ a nicktulaj] szándékától függetlenül, ahogy most funkcióban használják, úgy nem. "Ami a kezeügyébe esik, azzal..."

magyar-magyar szótár 2011.06.09. 04:17:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nagyon-nagyon fontos, hogy NEM kertévé, miért nem kertévé és hogyan nem lett kertévé. A futóversenyre ketten bringát kaptak sőt ez a bringázásijog meg is lett hosszabítva kétszer. Most újabb futóverseny még el sem kezdődött, de a két, hangsúlyoznám a NEM-et, a két nemKERtévé MÁRIS győzött és felosztotta még a csillag -pés kártyajósda piacot is. Hadas művésznő műhelyében nincsewnek KER-ségek meg véletlenek, pl a kilakoltatásimoratórium meghosszabbításakor nem véletlenül vagy KER-tévéségből vagy egyszerűen mert simán csak pocsékok került be egy riport arról, hogy GYÖNNEK A KILAKOLTATÁSOK. Elhivatottság ez a szent ügyért, egy kis (a szokásos) por hintve a bezzegisztáni főnökök szemébe oszt tavasz. Éspersze a téma előfeltevfés, csúsztatás és sugallatirányú mazsolázása, közben a "mindenoldalúság" mímelése. Hadas művésznő időnként sk tolja be talicskán gyönge nyakacskája által elhordhatatlanul nagy arcát, de emgmondom ezt is, van is neki mire sokat képzelnie magáról.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.09. 06:51:20

apropó, tetű (már bocs, hogy megszakítóm a kündüfolyamot): vannak kis tetűk is.
bemegy az ember a háziorvosi rendelőbe, látja, sokan vannak, hazamegy, kitelefonálja az orvost házhoz. merthogy az orvosnak kutya kötelessége kimenni törvény szerint, ha hívják. kérdi tőle a doktornő, miért nem jött be a rendelésre? volt ott, csak nagy volt a sor.

magyar-magyar szótár 2011.06.10. 03:29:30

@bs395: Mint a Jó Hannibal Lektűr tanítványa most megkérdem tőled, rasszista-e vagy
Kezdjük ott, hogy a HHH-k etnikaiszegmense tekintetében az orvosnak eleve kuttyaköttelességei vannak . A legizgalmasabb az olyan orvosirendelő rendelésiidő kellősközepén, ami olyan faluban van, ahol kizárólag a HHH-k etnikaimetszete él.

magyar-magyar szótár 2011.06.10. 03:40:02

@vészmadár (pica pica): Hömm, ebben van valami. "Kündü" nyilván olyan kitüremkedés, ami a nicktulajdonosból LIVE! ... nem hiányzik bár, de mégsem olyan. Megkedvelteti magát szórakoztatja is a társaságot az ebédutáni asztalnál, de aztán a disznóviccekről a gyomorforgatókra vált, mert az egyik titkosélvezete látni az ökrendező nőiarcot. Alapvető trükkje Kündünek a jógyerekek felületeségére épül, a magyar sajtó is imígyen szopatja be a jógyerkekekt minduntalan, pár jegyből felületesen ítél, pl a jógyerekek mind rávágják: Kündü náci (és ugye, milyen jól jön egy náci fideszes ügyvéd a képbe) CSAKHOGY a nicktulaj az öszes nickjén a zsidó nőről az Aranykor (azaz Lőwy) ízlése szerint nyiltakozik, affféle tömnivaló libaként nyalatkozik a zsidó nőröl, nemileg SIMÁN!!! érintkez[ne] zsidónővel vagyis nácitabut folytatólagosan és következetesen sért.
Az a probléma, hogy korunkgyermeke már képtelen elvonatkoztatni és ezért pl nem is alkalmas mondjuk.. alsótagozatos tnítónak sem. Amikor ugyanis a gyermekköltő azt a sort kitalálta, hogy Effer-geffer guminéni, szlipó, iszlipó, te vagy a hunyó, akkor a guminő még nem volt általános, a guminéni weöresi fonémasor, dísz, költészet és semmitöbb. vagyis amikpor Kündün rajtavan a frottőrista attac és oooolyan kinyilatkoztatásokat tesz, amik miatt Hanni jógyermek és más barátnőim is kiakadnak, akkor nem csak arról van szó, hogy gondolja azt valójában Kündünek az ő fenéje...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.10. 15:39:05

@magyar-magyar szótár:
hogyan lettem valódi alternatív bloggerből hanni rasszista tanítványa úgy, hogy közben nem csináltam semmit?
hanni bírja e a mettált?

Súlyos 2011.06.10. 22:37:04

@bs395: Vagy te értetted félre, vagy én...

Én ugyanis úgy kódoltam, hogy MMSZ mint a jó Hannibál tanítványa kérdi tőled, hogy rasszista vagy-e... és a kérdés afféle negatív költői kérdés... nem kell válaszolnod, hogy dehogyis vagyol rasszista...

magyar-magyar szótár 2011.06.11. 07:22:47

@bs395: Hanni bizonyos szempontból tökolyan, mint Kündü. Hanni tulajdonos korpuszával is találkoztam már és persze nem egyenlő a nick-kel, itt aztán Kündü és Hannibal kettéválik, Kündü ugye a legundorítóbb, Hannibal viszont szűkszavú, bölcs, nagytudásról hallgat [pl nálam eredménytelenül, mert én tudtam már akkor is, amit tudtam róla!]
Tehát amikor ökörködöm azzal, hogy Hanni rasszista... Szoktam szemétkedni is Hannival, hogy ő jógyerek. Iskjolatársam, életem legjobb testilelkijóbarátja is rendelkezett ilyen vonásokkal. Amikor Hannival beszélsz, akkor persze kiderül, hogy annyira nem jógyerek ő, mkint amilyen képet... hagy magáról. Amint Bakúlya Az Őlydög (és hagy tegyem hozzá, a jövőzenéje, a jövő tudósa, két korunktípusa fogja jellemezni a jövőt, Brendel Mátyás és Ördög Zoltán) .. szóval Bakulya azt tanította: ma megint nem mindegy, mit gondolnak rólad politikailag. és nem azt mondom ezzel, hogy Hanni megjátsza magát, olyan, mint életem egyetlen igazbarátja volt, egyszerűen és keresetlenül.. nem adja a jógyerekekt, a kép tőle származik , hanem a jógyerkekben keletkezik... Emlékszel, amikor a csürhizmusról beszéltünk, te láttál csürhét, tuudod mi a különbség 6000 és 67 ember között. Tudod, fogalmilag, mi a barrikád és mi az, ha félni kell. Ugye, én azt mondom: félt ott a faszom, ahol 204 ember csürhült 72 szál égő állványdeszka mögött és előttük operatőrök hasaltak meg térdeltek és 5000 birka lelelészte félelem nélkül bárgyúan a látványt,. hanni szerint ettől kell félni... szerintem is :D

innen következik Súlyos kolléga kommentje, ő már megírta...

magyar-magyar szótár 2011.06.11. 07:24:41

@bs395: az előző kommentembe félreérthető került, Kündüvel sajnos nem találkoztam, de csak azért nem, mert a tulajdonos korpusz fosik velem találkozni, fél,. retteg attól, hogy találkozzunk, nem tudja, hogy én már találkoztam és beszéltem , sőt boroztam vele. Mármint persze nem fizikaicce, hanem ahogy a Holdon jártam, úgy.

magyar-magyar szótár 2011.06.11. 07:28:23

@bs395: Pl amikor Kündüvel boroztunk, közben válogatott blues-zenéket hallgattunk, amiket hanni is valamennyire tolerálna, ha borozgatás közben hallgatnánk, a te zeneiízlésed viszont más, a te zeneiízlésed nálam ugyanaz a sááv, mint Ganxta Zolee, Zámbó Jimmi , a Metallica vagy ilyesmi.
Számomra ezek a zenék nem eléggé kemények. Viszont veled szemben ésn tolerálom a limonádézenét, pl U2-t is szoktam hallgatni és A doors-nál elvetemedem egészen a.. na jó, mondjuk a Hello I Love You -ig nem, de mondjuk a The End giccséig...

Te viszont a zenében decensebb vagy.

magyar-magyar szótár 2011.06.11. 07:37:10

@bs395: Ezért amikor borozgatásra vendégül látnálak, kemény zenét választanék, ezt pedig:
www.youtube.com/watch?v=JPa4XAhSYhE
Ezzel kicseleznélek, mert ez a zene számomra egál ezzel:
www.youtube.com/watch?v=T3wEmekGeCw
vagy ezzel:

www.youtube.com/watch?v=cDjDFbZDopY

Ligeti egy időben sok mefféle zenét hallgatott, ez szerintem roppant kemény zene:
www.youtube.com/watch?v=y5Nem-PNHLY vagy ez:
www.youtube.com/watch?v=7fa4qmktM5o&feature=related

Persze aztán a kutatók keresik is Ligeti akkori alkotásaiban a Nyugat-Afrikai Hatás-t és nemlelik.. hehehe...

magyar-magyar szótár 2011.06.11. 07:40:50

@bs395: Hannibalt vagy téged felettemállónak, tanítómnak tekintem, de persze én egy szemétláda vagyok, és néha a szemétkedés fontosabb, mint a tanítóm lelkivilága...

Pl hármasunkból:
Hannibal legjobbtudmása szerint nincsen isten

szerinted nincs
szerintem egyértelműen van

Szerinted a te vallásod a legtökéletesebb, miszerint nincsen és kész, szerintem viszont a Hannibal-é.
Ha ezt most megértetted, mindent értesz.

magyar-magyar szótár 2011.06.11. 07:43:46

@bs395: Nem beszélhetek pl neked arról, hogy Jézus szerint is Hannibal a legkedvesebb.
Ti harcosok, kiveszitek "a papok" kezeiből a pais-okat és azokkal püfölitek jobbelátásra az embereket...
Ha a képről leveszed a hangot, beláthatod, tökmindegy az eredmény...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.11. 14:10:37

@magyar-magyar szótár:
a nincs és a valószínűleg nincs között eszkatológiailag a különbség a kinyilatkoztatás, ami jézust vajmi hidegen hagyja, viszont remekül meg lehet győzni másokat, hogy a mi családunkat helyezzék az ő családjuk fölé. ugyanez pepitában a kommunista társadalomeszmény gyakorlata is.

addig meg kánkán:
www.youtube.com/watch?v=hWVo_NGPbmY

magyar-magyar szótár 2011.06.14. 08:17:42

@bs395: gondolom, ezt a limonádé tinglitanglit direkt a boszantásomra tetted be, nesze kontra:
www.youtube.com/watch?v=OyBwQKqJ6-k (a kettő számomra egy)
A föléhelyezésről. Ezt megmagyarázhatnád nekem, a kritikusok mért a legázolandó hamis premisszáit használják érvelésre.
Ugyanis a kritizált s6zövegben végig aláhelyezésről van szó akkor is, ha az iparszer
ű felhasználásban pl tűzzel, vassal, tilóval, kötéllel meg puszta kézzel is erőszakoltak.

A spenót ellen nem lehet érv az, hogy anyu sokak torkán lenyomta kanalastul.
Vagy a spoenótról beszélünk vagy anyuról.

Állandóan anyu praxisára hivatkoztok, pedig az nem a spenót (mégcsak nem is a kanál)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.14. 16:55:00

@magyar-magyar szótár:
két néger ül a szavannán egy fa alatt, és pengetnek: kemény.
egy 19. századi, "botrányos", a fiatalok körében népszerű társastáncra (tehát nem a turistáknak szóló, szoknyaemelgetős, csujjogatós-bordélyházas), mondhatni a kor rakkendrolljára rákötni az áramot, és megnézni, hogy mi lesz belőle: limonádé.

értsd: amiben nincs fokhagymás pásztorromantika, az limonádé.

magyar-magyar szótár 2011.06.15. 04:51:04

@bs395: Emlékeztetlek, hogy nálam az industrial zene utáőni szomjat erősen csillapított az a kb koronázási domb nagyságú beton és malterhegy, amit industrialzenét sugárzó betonkeverőkkel összekevertem. Ez lehet az oka annak, hogy ha industria technopunk zenét hallok, az számomra a Bódi Család az Aranyeső_vel.

Alig tudok gitározni, párat cincogtatok, de volt szerencsém az elektromosgitárhoz annyi, hogy a trashmetál az nekem a csigabiga dugd ki szarvadat.

nagyon szeretem a tejbegrízt mindenféle kompótokkal és jöhet télen a befőtt is bele, meg a birkapörköltet is szeretem időnként, a salátákat szinte mindig és a sajtokat, de pl ha az a kenyér ötnapigjó kovászonkelt házias, akkor üres kenyérrel is elvagyok egy napig.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.15. 15:19:37

@magyar-magyar szótár:
1830-ban, párizsban aránylag kevés elektromos betonkeverő volt.
fokhagyma annál több.

magyar-magyar szótár 2011.06.16. 04:40:13

@bs395: Mert az industrial zene a párizsi fokhagymaszmogon kélt?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.16. 09:02:09

@magyar-magyar szótár: az indusztrial az nem zenei stílus, hanem eszköz. Kb. mintha azt fejtegetnétek itt kakaót szürcsölgetve, vajjon (sic!) klásszikus zene-e még a d-moll toccata és fúga, ha trombitára hangszerelem.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.16. 15:14:06

@magyar-magyar szótár:
ó, nem, az industrial zene sók-sók(sok) ezer éve kélt, amikor botokat egymáshoz ütögetve este a tűz körül mindenki eljátszotta, aznap mit csinált.

magyar-magyar szótár 2011.06.17. 06:20:50

@bs395: ezt is megbeszéltük s egyet is értettünk. Annyit tennék még hozzá, hogy erjedtgyümölcsök húsát is szivornyázták az esti csontzenéhez, meg bolondgombát is eddegéltek, csak nem vitték ezt túlzásba.
süti beállítások módosítása