JELENTŐS ÉRTELMISEGGI : Ugyan kérem, hagyjon már a jellegzetesen frusztrált vidéki komplexusaival békén!  Ha nem tudná, nekem is van vidékiaffinitásom!
M-M-SZ.:  Igen?
J.É.:  Vannak vidéki rokonaim!
M-M-SZ.:  Valóban? És hol élnek?
J.É.: Budakeszin!
 
GGGGONGGG!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr702712369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.03.05. 14:33:32

Én úgy hallottam, hogy a Hungárián kívüli területeken elefántcsordák gyakori betörése keseríti meg az ottélők életét. Egy ismerősmtől tudom, aki már többször szervezett expedíciót a Bosnyák-téri piacra és egyszer az Asia-Centerbe, ahonnan ő volt az egyedüli, aki élve és ép elmével visszatért.

Hellácska 2011.03.05. 15:42:50

Nekem semmiféle vidéki affinitásom nincs. Még nyaralni is egy másik városba szoktam elutazni:))
a frusztrációt viszont nem értem
1. jó vidéken élni - akkor miért frusztrált ?
2. szar vidéken élni - miért nem hagyja ott a p#@{ß$-ba az egészet, és költözik városba?

magyar-magyar szótár 2011.03.05. 16:18:57

@ifsz: Én úgy tudom, hogy a Metróövezeten kívül nem érdemes élni. Tehát pl Újpest Árpád út környékén, Munkásotthon utca stb igen. Ifjjúmunkás úti lakótelep is még elmegy, (Pöttyös utcai metró)

magyar-magyar szótár 2011.03.05. 16:22:41

@Hellácska: A 2. nem sokat várat magára.
Hogy föl tudd mérni a helyzetet: A vidékről felköltözők pionéérjei azok, akiket ti hajléktalannak hisztek, akik az erdőkben sátoroznak nejlonnal vont putrikban. Most asstzimilálódnak a kulturkörülmények közé. Nem ők húgyoznak szana széjjel a buszon, ők járnak takarítani, polcfeltöltők, mindnek van valami komoly munkája, nem is annyira büdösek. Ha ma élne olyan formátumú újságíró, mint Bálint György akkor riportot készítene velük, de a hajléktalansztorikbóél csak a jéghegy csúcsa az érdekes, akik a belvárosban szarnak a járda közepére, az a pár ezer őspesti hajléktallan.
Szerintem nézhány éven belül tízezrével indulnak a Bede Márton szerint is egyetlen élhető helyre: Gyönyörű Ajándokába Országunknak.

Hellácska 2011.03.05. 18:24:43

@magyar-magyar szótár: ne hőbörögjél már
én hány évig lennék gyüttment kényes pesti p. ha elköltöznék falura?
Értsd már meg, MÁS itt élni, és más ott. Nem tudom, jobb vagy rosszabb-e egyik a másiknál, de mindenkinek a saját döntése. Neked is.
az e-mail és a mobiltelefon korában, nem hinném, hogy bármilyen hátrányban lennél, úgy mint az interurbán korszakban.

kikoránkell 2011.03.05. 22:28:47

a székely meg leoláhozza a csángómagyart. ha nem hiszed, ereggy nézd meg!

magyar-magyar szótár 2011.03.06. 05:02:48

@kikoránkell: Igen, ezt tudom, a csángó eleve gúnynév.

magyar-magyar szótár 2011.03.06. 05:11:53

@Hellácska: Még egy faszbúk jelölésből is mennyi illemtani gond van. Az interurbán korszakban a ZSellemi nagyság neve benne volt az akkor kb gyermek kisarasz átmérőjű kétkötetes bp-i telefonkönyvben és ha volt a pofámon bőr, felhívtam. Ma a jelentős író ötven évesen újranősül és a 23 éves felesége (pici babával) végigdúlja és kitörli az összes levelezőfiókját, nem is illik levelet írni.
Ímélt nem illik csak úgy küldeni, mint ahogy a papírkorszakban egy írónak akáár a kiadóhoz címzett levelét is odaadták az akkori loknishajúű trapéz porcelánnadrágos, csíkos műszálas kötöttblúzos óriáslennonszemüveges titkárlányok, akik nem borotválással csináltak síkárkefét a vénuszdombjuk szőrzetéből, hanem langyos szappanosvizes mosással hagyták eredetii finom, lágy kukoricaszakáll-puhának.

Vagyis tök fölösleges abba a hitbe ringatnod magad, hogy a kommunikáció javul.

Sőt, valamely inedexes arszlán, aki a rendes fizetési listán van, még a kommentnickjét se koptatja a "hűdekurváranyag!!" közvetlenségben, hanem még a kommentnickje kommentnickjének fikanickje mellé is még egy másik fikanicket alapít, asmit max kéttucatszor használ...

A faszbúkról meg ne is beszéljünk...

Egy Nagy elismert igazi írónk valaha vidéki volt,. Panaszlotta, hogy a Nagyság, akinek lábai előtt pedig oly figyelmes jókutya arccal ült, a ház kapujánál, ahol lakott az illető nagyság, kezet adott. Ugye ez vidéken nem szokás, ott behívják az embert, igyunk meg valami bort vagy teát, a gangoön, a konyhában avagy a tisztaszobában.Nekem, a vidéki büdösparasztnak kellett az immáron Fényesfővárosi lakós igaziírónak elmagyarázni, hogy bizony, ez Budapesten nem így van, a miliő szent.

Hellácska 2011.03.06. 07:20:27

@magyar-magyar szótár: értem, szóval aki eddig nem került be a KÖR-be, vagy bennvolt, de kiesett, az már egy végleges állapot, a kapuk bezárultak, mostmár soha többet senki sem léphet előrébb

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.06. 07:26:46

@magyar-magyar szótár: meg eszembe jutott még, Bogi, a címlaptündér levele (aki fiú), és az, hogy valóban, a lehetőséggel tudni kell élni
mindegy, hagyjuk

magyar-magyar szótár 2011.03.06. 08:49:02

@Hellácska: @Budai Hella:
Pontosan. Mint marketinges, nagyon jól ismered a piac szabályait.

fiú apa senior

A fiúk hűddelazzák, ánemiskomolyakők csak viccelnek, dehogyissekomoly, pank (írd: punk én ejteni is punknak ejtem, nehogy valaki azt gondolja, hogy it valami keménység fokáról lehetne szó)
ez a direkt morál korszaka

Amikor beteljesednek piaci álmaik, ez egyik napról a másikra, mint ahogy apa is úgy lesz az ember, SHLUTTY és már apa is
azonnal a roszlelkiismeret kora következiki, kideróül, hogy az ember felelős meg minden.

Bogi (aki fiú) gesztusát perszehogy értékeltem is. Éppen a trendbe vágott az, minél több ingyenmunkás üljön a hajtánynál.

Csakhogy az a vonat elment.
most a twitteroidizálódás, a minél kevesebb ballanszt, a semmifelesleges teher, kétsoros bejegyzés, valami nejlondolog

kurvasok payolablog van, termékmarketinges mindenféle

naponta alapítanak álblogokat, amiket lelkes amatőrökkel íratnak..
Akármelyiknek elkapod a munkaköpenyét, elkezd hehegni, hogy ááá, ő nem is komoly, csak hülyéskedik ezzel

(Ezt hagyományos médiában nem tudod megcsinálni)
Sőt, most olvastam egy tudományos cikket a webszappanoperákról, most figyelj, mi a lényeg:
szponzort keres arra, hogy bejusson egy nagyrendezvényre, ahol a weben, pl a faszbúkon beszopatott nézőket becsalja a rendezvényre s ez persze

ahogy a Youtube is ingyenreklámot csinál azzal stztároknak, hogy egyszercsak a negyedév sztárja új "klipjében" (Amit már profi Bogik vesznek ám föl!!) egyszercsak besétál a sztár repper
istenem
ez velünk is előfordulhat!! alapon

na, a webszappanopera ilyen, kisköltségű, minimál, közülünkvaló
és nagyonolcsó ingyenreklámlehetőség a nagy rendezvény
-nek
és te, aki mondjuk praeklimakteriális reklámtündér vagy egy hagyományos elavult reklámcégnél, elmehetsz kapáli vénséges vén 40 évesen, mert mi a fasznak rejklámcég, ha két jópofa webszappanoperás srác egy tenyértelefonnal
"webszappanopera címén" 2000 (angol) fontért megcsinálja az, amit a hagyományos marketingcég 30000-ből.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.06. 08:58:10

@magyar-magyar szótár: legalább egyvalamiben végre egyetértünk, hogy nemsokára elmehetek kapálni, de már oda sem kellek lassan

magyar-magyar szótár 2011.03.06. 09:11:51

@Hellácska: @Budai Hella:
Nem kell kreativitás: Márt az Index is szarik a beltartalomra: A címlapot csinálja meg jól, FELHÍVÓCÍM kétsoros kifejtés
aztán már az láthatóan nem érdekli, hogy valaki el is olvassa e a szar cikket, ami ráadásul tartalmában üti a becsaló címet és a kétsoros felvezetést.

Egyszerűen: Egy olyan ötlet, hogy most
csinálunk egy 9igazi webes újságot, amiben VALÓBANI helyszínekről tudósítunk és tényleg azt, ami megesik:
Ez az ötelet kifútt, beszart, vége ende a kutyát nem érdekli. Amikor kitaláltam a tudósítós -at, tököltnk és rá 3-4 hónapra megcsinálta az fn.hu és ha megnézed, az is elpunnyadt.

Vége a kreatív korszaknak. Még efféle ötlet (de ez már a tenyértelefon/számítógép korszaka NEM KELL SZÖVEG NEM KELL DUMA NEM KELL ÉSZ NEM KELL GONDOLAT

kb egy IMPULZUS egy nagy löket ennyire van még kapacitás.

Én nem azt akartam, hogy szalonnakocka legyünk a szalámiban.

Én szalámit akartam tőteni. Érted?

Most a maximum, amit elérhetsz, hogy húskocka leszel a szalámiban.

Ott van a Mandiner esete: levesbe megy.
Naponta a kiajánlósávban 6-9 aktivista propagandista cikk van, arra kel nekik a Mandiner, hogy "ellensúlyozzanak" ha rákérdez valaki, akkor azt mondják: "Mi kérem kiegyensúlyozottan tájékoztatunk, hiszen a napi két piroslapok, egy varánusz, egy Török Vidor majd jól ELmagyarázza nektek [HÍR KATEGÓRIA] nem is sorolom, naponta vagy 12-13 jól meghatározhatóan lelkes aktivista bejegyzéshez egy-egy Mandiner. és mit csinál a mandiner? Építő kritikákat közöl.

Lehet, hogy téged nem zavar, h szalonnakocka leszel egy 50 km hosszú szalámiban, de én nem szeretnék az lenni, bár az vagyok. Választás nincsen.
ű
És tudod: Bogiék mind-mind jóakaratű gyerekek és örülnek, hogy a 300000 lézengő média/kommunikációspapíros gyerekből ők legalább.. szakszerűet dolgozhatnak.
Nézd már meg, minden nagyobb cég tele van extelevíziós szóvivőkkel, vagy akik eleve az arcuk miatt nem lehetnek kameraképesek, mint Szűcs Panni vagy Hackl Mónika. Hardi Mihály a MALÉV -nél hajkurász geci aljas taxispatkányférgeket, Budapest szégyeneit.. egy televíziós, akire akár hétvégi magazinműsor főszerkesztését bízhatnád: szalonnakocka a szalámiban.

Jössz nekem az igaziíró úrral, mint példával.. nos ő a kisérletezésével még egy mikulaszem porcdarabka se a szalámiban..

Nem tudom, hogy értesültél-e arról 2006-ban, hogy PARADIGMAVÁLTÁS van.
A paradigmaváltás a magyar-magyar szótárban így szerepel:
paradigmaváltás- BEZÁRT A BAZÁR PAKÓJJ ZSIDÓ MÚLIK A VÁSÁR VÉGE KONYEC FIN ENDE KRAJ

Szerinted a blogterre mért vertéák rá a műanyaglakatot úgy? nem xcsak azért, hogy az index lenyúlhassa a blogpiaci részüket. Még a mi Okos Benjaminunk se értette, hogy D. mit akar a telefonoskommunikációspiacon.

Hát azt, hogy a PC-nek is betetteék a kaput, nem kellenek ezek a billntyűzetes zörgő szarok érted?
Nem kell, amit ezen versz, semmi nem kel
IMPULZUSOK kellenek.

Ez kell, megmutatom:
www.youtube.com/watch?v=cfOa1a8hYP8

Ez a fos!

Nézd, van még nekik Danelektro gitárjuk, mire használják? Fostaligálásra:
www.youtube.com/watch?v=XFkzRNyygfk
Szakadék van, jókora. Erre már hidat nem ver senki.
Ott tartunk, hogy egy mai 26 éves értelmes ember ebből
www.youtube.com/watch?v=Pm3zUQjG5no

holott egy csomó maifrizurát meg maiarcot látsz, sőt, amikor még gyanutlan barom voltam, 12 éve, azzal szórakoztam, hogy akkori 20 éveseket meghagytam tévedésükben, hogy ez kortárs cucc
meg ebből
www.youtube.com/watch?v=MYiahoYfPGk
egy ganyi mukkot se ért, föl se fogja..

Megbukik valaki 24éves a 40milliFt-os kérdésen, mert nem tudja, hogy a korábban az nem azt jelenti, hogy későbben. Megkérdezik tőle, melyik volt a legkorábban és az időben a legközelebbit mutatja bizton, arra pakol, mert ő így értelmezi ezt. És ez nem egyedi példa, egész érettségizett nemzedékek szenvednek attól, hogy a határozókat nem értik, nemhogy zenei vagy filmes nyelvet!

magyar-magyar szótár 2011.03.06. 09:18:50

@ifsz: Én láttam A Város benszülött-jeit, aki simán még trolibuszvonalak végállomnásain túlra is elmerészkedtek. A Városnak is vannak trópusai, pl a Havanna ltp. Az ottani bennszülöttek SOHA nem járnak a Mammut 1-2-ben és így nem tudják, mi az igazikávé, igazicsokoládé és az igaziestélyiruha, de az ingyenes FOSONY járattal kimennek a soroksári Fauchan-ig, ami , ugye @Hellácska: a Budai Úrhölgyek számára trópus, 2011-ben ott tartanak kiskegyeik, hogy azt hiszik, a Pannon PUNA korszakban vagyunk, amikor is gagyi házmozikkal meg LCD tévékkel rakott kosarakkal ostromolták a kishitelpultokat az emberek (ez úgy durván 5 éves spät)
Közben meg a Fauchan-ban olyan franciahetek szoktak lenni, mint a huzat!

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.06. 09:22:04

@magyar-magyar szótár: amiket te írsz, azok egy szűk körnek szólnak, nem a cukiság blog közönségének
vagy a twittelőknek
nem értetted meg, nem azt mondtam, hogy az igaziíróúr most nagyot dobott, én HOZZÁLLÁSRÓL beszéltem, hogy az ember próbálkozik, vagy nem
mindegy, hagyjuk, szándékosan nem akarsz megérteni

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.06. 09:24:41

@magyar-magyar szótár: jó, úrinő is vagyok, rendben, OK:)
arra nem gondolsz, hogy az én világom is egy létező világ?

magyar-magyar szótár 2011.03.06. 09:29:17

@Budai Hella: Már Sánta Ferenc a Húsz órában pompásan ábrázolja Cs. elvtársat, aki megmagyarázza a büdösparasztnak, hogy minek kapálni, ha ott a vegyszer.

Közben meg a kukoricát NEMCSAK azért kell kapálni, mert dudvás... és ez 1961-es történet, azóta felszorozhatod, hogy a mai Cs. eltás meg a kapálásra buzdítana, mer' az bijó, viszont senkinek nincs dereka kapálni, én azért nem, mert kapáltam eleget Harmatos Picsácska meg beszarna hat kapavágástól...
"NESZE BIJÓ EGYÉ"

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.06. 09:31:50

@magyar-magyar szótár: sajnos kénytelen vagyok most lemenni Tiffanyhoz, reggeliért:)
ez olyan, mint vidéken a tokozás:))
na, elfogy a friss zsemle a cba-ban

magyar-magyar szótár 2011.03.06. 09:36:16

@Budai Hella: Hogyne lenne létező világ létezik Kairo belvárosa, aztán onnan keletre 10 km-re kezdődnek olyan trópusok, amik Darfurból nézve Svejc, mert még vezetékes víz is van és aztán így és tovább.
Az a gond, hogy budai úrihölgyek azért, mert a Város viszonylag Bécs alakú helyén élnek, nem érzlkelik azt, hogyy Budapest egy afrikai dzsungelváros MINDENFÉLE részekkel, azaz egy olyan város, ami Bukarest is meg Belgrád is meg Szófia és talán Varós
sőt, berlin szerelmesei csalódnának, mert, igaz, hogy csak 400-500 méteren, de még Berlini része is van Budapestnek.
Sőt, az maerikai túrista úgy is érzi magát, csak be kell fordulnia a sarkon
tiszta Kairo, van egy kirakatutca, de már az úton kutyaszar, kutyahúgy és döglöttgalamb MÁRVÁNY és redv.

És persze ezt a lokálpatrióta nem akarja észrevenni (olv amit Hanninak írtam arról, hogy a sajátlakásod szagát nem érzed, a pormacskádat először idegen veszi észre ésígytovább, a család húsz éve eszi a krumplifőzelékem és a kis udvarló szalad először ökrendeni ki tőle az erkélyre, mert: ÉDES mi így szoktuk meg és azt hisszük: ez a krumplifőzelék cukorral és babérlevéllel)

És hogy ez Város, azt hiszed, és ezért néztek el mindent Bánthatatlan Gabikának. (Pedig ő is vidékre menekült, hiszen Budakeszi: vidék)

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.06. 11:43:10

@magyar-magyar szótár: cukor nem kell bele, de a babérlevél mindenképpen

próbáltad már egyszer külső szemmel nézni a többéves vitáinkat? :)

magyar-magyar szótár 2011.03.07. 07:03:02

@Budai Hella: Persze, én hányszor vagyok magamonkívül! És te?

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.07. 16:22:12

@magyar-magyar szótár: mostanában nem blogolok, így csak BH szoktam lenni, ami majdnemén
süti beállítások módosítása