kirakatpolitika - avagy a semmi megtestesítése. Dr Josef Goebbels a XX. század elsőharmadában úgy összebogozta a kerekedelmi és a politikaimarketig szálait, hogy a szülőatya nevének elhagyásával azóta is, akár pl hypermarket polcterítőinek összekovácsolásán is használják egynémely fogásait, pl a gyűlölettel operálás műfajában.

az alábbi képek a Rákosi -korszakban készültek egy dombóvári népboltban.

Szöveg nem is kell hozzájuk, önmagukért beszélnek képek forrása

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr622689301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2011.02.25. 11:13:08

Hehe, mennyire igaz. Sajnos van szerencsém alkalomadtán dolgozni egy-egy "hypermarketben", az egyik helyen az számít, hogy rendesen meglegyenek a dolgok, másutt baromira mindegy, hogy jó e, a lényeg, hogy szép legyen. Mint a második képen.

magyar-magyar szótár 2011.02.25. 12:56:30

@RolloJuve: Én azt szoktam csinálni, hogy négykézláb belesek a legalsópolc legmélyére. Egyszer pl cimkehibás (legyűrődött a cimke) termékek voltak ott, amiket furgonraktérszámra hordtak az sms-ben értesített vendéglősök, persze én csak 2 kartonnal vettem , de majdnem megöltek a polcfeltöltők.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.25. 14:01:28

a kínálathoz annyit, '93-ban Litvániában láttam ilyen boltokat, ahol vége-hossza nincs sorokban csak vodka és uborkakonzerv, plusz pár feketekenyér.

Hellácska 2011.02.25. 14:15:27

@vészmadár (pica pica): én pár évvel előtte Moszkvában, halkonzerv, uborkakonzerv, feketekenyér, konfeti-nek nevezett kimért csoki

magyar-magyar szótár 2011.02.28. 05:22:01

@radiologus.hu: Budapesten hiradástechnikai üzletkék vannak, amikben leginkább papírnehezénke való, szemre is brutálisan dizánnyót izéket (magnó, CD-lejátszó turmixgép) lehet vásárolni kb 40%-kal a gagyiár alattt -mert sérült a doboza.
Pl sérültcimkés volt az a bor, amit így találtam 200Ft/palack és benne a minőség budapesti borbutik/könyvárudai kb 4000-5500 Ft-os árszint... Ennyiért megéri róla leáztatni a cimkét és azt hazudni, hogy tállyai birtokomon termett...

magyar-magyar szótár 2011.02.28. 05:26:10

@radiologus.hu: Attól félek, hogy mainapság, amikor tudunk négyszerhasználatos egyszerhasználatoseszközökről (már persze mórésan a kórházi buli éjfélórája után...) akkor kis utánjárással az orvosiműszeripar (melynek szerintem az ármarketingjére a gecizmus túlzóan dicsérő lenne...) remkei között is találnánk zónijósszinten átvételre megtagadott sérült külsőcsomagolású "értékcsökkent" áru-t...

Autóknál nem gond, akár már a gyárban vagy legkésőbb idehaza a két logisztikai cég telepén gyárináljobb munkát végeznek a lakatosok meg festők, arról ismerni fel, egyikoldalt a robot pontozta föl a sárvédőt, a másik oldalon meg a Lagermax karosszériásművésze láthatatlanul, ötvösműűvészi tökééllyel.. és a gyárifestés narancsos, a magyar lagermaxos meg tökéletes.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.28. 05:29:01

@vészmadár (pica pica): Egy régi road mesélte, hogy tallini sajtboltban csodás Inga márkájú wah-wah -distortion pedált lehetett a pult alól vásárolni.
Szoivjet specialitás volt az, hogy a fúrógépet leginkább ruházatiüzletben vpolt érdemes megkérdezni és a műszakiüzletben vásárolhattta meg a leningrádi ifjúság a csempészett nyugati 8azaz magyar Trapper) farmert. A Szu-ban nyugati cucc volt a: román ing, az NDK-s öltöny vagy a magyar farmernadrág.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.28. 10:00:41

@Frick László Emlékzenekar: 93-94 körül Litvánia az uniótól éppenelszakadó ország volt, erős a gyanúm, hogy egyfelől még a szovjetörökségű tervgazdálkodás nyűgével, másfelől már a kapitalizmusból importált szélesrétegű mélyszegénységgel, legalábbis ahol én voltam, egy 250 lelkes halászfaluban.

magyar-magyar szótár 2011.02.28. 10:57:47

@vészmadár (pica pica): Véééletlenül én is ismertem azt a road-ot, akit a FLezk :) sajtboltban vett wah-wahpedál a 80-as évek elején puruttyant... . A román importing pedig az Aranyborjú végén bukkan föl. És a kettő között: Dovlatovval úgy 1962-ben esett meg a Finn Zokni Ügylet. Szerintem Dovlatov Kompromisszum-ja meg A bőrönd -je még magadfajta tudósnak is tetszene.
süti beállítások módosítása