"Egy út van előttem/ Melyiken induljak"

/Nagy Ferenc költő, tánczenei előadó és XX századi matematikus dalából/

 

 

Most, hogy a jógyereksportok közül a komcsizás van feljövőben, -ráadásul egyszerre a történelmi lecké-ztetéssel!!!-

nem árt megtorpanni egy pillanatra a hóttifaszista rencer egyik mozgalmánál, az un. harmadikutasok közül szerveződött Márciusi Frontnál.

 

Hűű, ddde mély ez az erdő! Már a szélén ismeretlen vadonba vágunk. Induljunk ki elevge abból, hogy a harmadikutasok közül talán még, aki ismert név, az Németh László író, aki a ma érvényes 2D síklogika szerint kripto-hóttifaszista és kriptoantiszemita volt. Ugye, összesen két választás lehetséges... hogyan is beszéljek máma a harmadikutasokról. Nekem is csak úgy jutottak eszembe, hogy elkezdtem a Válasz folyóirat egy 80-as években (tehát a „komcsik” alatt) megjelent válogatását tallózni és abban megakadtam a facsiga egyik értelmezésén. Kovávs Imre, egy akkor fiatal egyetemista írta azt a cukket, Hulló Magyarország címen. Tele van egyébként pl svábozással. Mai ízlés, ismétlem Ízlés és nem gondolkodás, mert máma aztán gondolkodás, az nincsen, csak ízlések és pofoniok… szóval mai ízlés szerint értelmezhetetlen az az antifasiszta, aki közben meg úgy svábozik, mint a Horthy-korszak magyar fasisztái is. (nagyjából Szabó Dezsőtől eredeztethető ez a svábozás és Németh Lászlónál a hígmagyar –körül bugyorog…)

 

Már eleve a Válasz folyóiratról, ami a harmadikutasok egyik szócsöve volt, írni. Kik piblikáltak a Válaszban, ma még egy viszonylag olvasottnak számító (nem Bede Malycikára gondolok, ő annyit tud kb a harmadikutasokról, mint a nackókról meg a faszkókról…) jógyerek se képes megemészteni. Mert manapság már senki sem olvas, viszont haladó jóoldali példaképeim egyik meglepő, mulatságos, de igen hasznos módszere valami periodika megítélésében, hogy kik publikálHATtak abban. Nos nagyjából a „komcsi” zsidó értelmiség, Kardos Pál pl , aztán az a fajta valóban haladó, mára kihalt zsidó értelmiségi, aki identitását is képes vállalni, föl meri venni az egészet, sőt, a fiatalon a nácik miatt elpusztult Pap Károly valósággal Ady-ja volt a kélt világháború közötti magyar zsidóságnak, csak prózában. Németh László a Válasz idején már konfrontálódott Pap Károllyal, de ami egy mai jógyerek számára értelmezhetetlen, elképzelhetetlen, nemcsakhogy publikálási lehetőséget adott neki, de ellentéteik ellenére is elismerte. ma, amikor gondolkodás helyett az emberek már inkább csak az ízklésükre hagyatkoznak, az ilyesmi elképzelhetetlen.

 

A harmadikutasok oly vehemenciával léptek föl Gömbös Gyula light-fasiszta (musszolinista) kormányzása  ellen, aminek külsőségei, a mozgalom megfogalmazásai a ma üdvös matulista-fikaista újságírói fogásokat is beérik. Mondhatni, ebben, ti. a fejlett matulista-fikaizmusban, mely népünk vezető ereje (dübörgés, ütemes taps, Éljen Tóta, Élje Bede felkiáltások) előképnek számíthat a Márciusi Front egyetemista ifjúsűga, azzal a különbséggel, hogy máma, akik felkelnek az egyébként ugyan fasiszta, de pillanatnyilag komcsizott rendszer ellen, azok nemhogy börtönbüntetést nem kapnak, de cukrot, diót mogyorót és nemkevés ingyenpinát is a lelkesen jóoldali bölcsészlányságunktól.

 

A szovjet megszállás pillanatában még a hazai kommunista (antifasiszta) ellenállás is, mint oldott kéve hullot szét, az első ember, akit a „felszabadított” Budapesten letartóztattak, egy igazi kommunista volt, Demény Pál. A Márciusi Front [ a harmadikutasok] vezető szellemei közül páran a komcsikhoz álltak át pl Erdei Ferenc, Ortutay Gyula. Illyés Gyula sajátos hintapolitikát folytatva egyszerre tudott kint és bent is lenni, Rákosi is respektálta, de a maradék népiek is. Németh Lászlóról tudjuk, amit tudunk –egy csomómindent meg nem tudhatunk. Pedig nem ártana róla sem, meg a haramdikutasokról sem többet tudni, hátha segítene meglábalni ezt a Síkbolygó-dagonyát…

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr422473962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.29. 15:48:45

Te tényleg. Ez az Uj bácsi miért nem kap tőled trockost? Megérdemelné már... Továbbá várom az állásfoglalást Alföldi-ügyben is, már régóta be van ígérve.

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 07:08:00

@efes: Uj Péter a példaképem, korunk egyik szellemóriásának tartom. Alfüöldi Róbert a másik példaképem, teccettem vóna követni őt a hülyeség tettetésében (én már még 1993-ban felismertenmennek a lényegét,csak a gyakorlatbannem ment a megvalósítása)
Sokat is írtam, pl a Hülyeség Hercege témakörben. Alföldit már agyontárgyaltam, Alföldi fun vagyok, bár sunázni inkább Eszenyi[Enikő]t sunáznám.

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 07:11:19

@efes: Rekomstruáltam is az esetet, amiben a gazdaságiigazgató kutyafutában odaszól Alföldinek, hogy a román nagykövetségnek kéne a nagyterem bulira, Alföldi meg a kezével int: "bene!" Nem gondolta végig, a románok milyen ötletesek a nemzetiünnepük napja (és -tól)-ja megválasztásában ... Minthogy nem ismeretes az, hogy a valach (magyarul olá) albán törzs pontosn mikor jött föl a mai Montenegro területéről... de lehetne pl az az elbaszott csata dátuma is, az koraibb, amiben Károly Róbert kis csapatát megverték... nem tudom fejből, mikor... ezerháromszázvalamennyiben...

kikoránkell 2010.11.30. 10:07:52

@magyar-magyar szótár:

Majd a Jobbik rekonstruálja az ügyet mindannyiunknak a bizottsági meghallgatáson! Kíváncsi leszek, az ünnepség után berángatják-e mindazon magyar álompolgárokat is, akik elmentek a bulira? Mert nem a követségi dolgozókkal telik meg ilyenkor egy nagyterem,hanem mindenféle közéleti személyiséggel und diplomatával, akik a megfelelő időpontban pezsgővel koccintva kívánnak további felvirágzást Romániának. Köztük -természetesen- a magyar állam hivatalos képviselőjével.
Persze, a Jobbik nem fogja bevallani, hogy az a bajuk, hogy a románok egyáltalán ünnepelni mernek, hanemhogy a Nemzetiben akarták mindezt, innentől meg vicckategóriás lesz a dolog. Na igen, Alföldi megszívja, így vagy úgy,
mert ennyi jár neki. Ha van sapka, ha nincs.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.30. 11:18:12

@kikoránkell: Nem lesz ünnepség a Nemzetiben. Amúgy sok feneke van ám Alföldi kirúgatásának, mert azt a Jobbik világra szóló sikereként fogja kommunikálni - kérdés az, hogy érdeke-e a fidesznek, hogy a jobbik ilyen nyertes pozícióban ugráljon a jobbján? Továbbá, jól fog-e ez kinézni külföldön? Azért rúgtuk ki Alföldit, mert európai eszméknek megfelelően nagyvonalú volt? vagy azért, mert a szélsőjobb azt mondja, hogy homoszexuális? Vagy azért, mert nem értjük a művészetét? Ezek egytől egyig igencsak bukó indokok, márpedig ezektől különbözőt nem tudnak találni: a színház gazdaságilag nem támadható, az előadások jó látogatottsággal mennek, a kritika elismeri Alföldi és a színház teljesítményét, továbbá maga a direktor jelenleg az egyik legelismertebb magyar színházi rendező Európában. Szóval, nem egyszerű ez.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.30. 11:20:55

Viszont lesz szimpátiatüntetés szerdán 18-kor, asszem a Parlament előtt, ahová szótár nyilván nem megy, sőt még előtte jógyerekezik is egy velőset, de azért lesznek, akik ennek ellenére el fognak menni.

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 11:40:15

@efes: Jujm, az utcára kivinni a politikát? Jajjaj! Eddig úgy tudtam, nem szabad kivinni az utcára politikát. És a parlmentbőlkivonulósdi is most jósport lesz megint?

Hű, Parfőmillatú Kossuth Tér!

Tévedtél! Lelkesítőt fogok írni:
"Tégy A Gyűlölet Ellen" Gyere ki te is a Kossuth Tére A SzabadsáG Órái! Mutassuk meg erőnket

ö

ezeknek a geciknek, ugye, hogy! a vidéki szőlőbányász cigánykurvannyukat a kiflitóvajjainak!

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 11:42:26

@kikoránkell: Ahamm. Én eért hagytam volna meg szépen a hatalmas, többezerfős (tízezerfős) szálában az ünnepséget, beh szép s ízléses lett volna a követségi fogadás párszáz embere ott. Nagy Barátunk Az Egyesült Államok Július 4-re mi [mekkora] termet szokott bérelni A Város-ban? A Vigadót?

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 11:44:02

@efes: Amerikában-t is odaírhatod. Egyébként megküldtem @ben a dógozatom, várom a véleményed. Amúgy Alföldi nem megy el a "bizottság" elé, mert nem tartja illetékesnek az ügyben.. ami egyébként igaz is.

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 11:47:08

@kikoránkell: Ezt fejtsd már ki nekem, hogy miért is kell pont a Nemzetit kibérelniük annak a párszáz embernek? Vagy a büfé előtt tartják? Szerintem szimopláén egy szokásos román belpolitikai magyarkártyázást szívtunk meg úgy, hogy csak rosszat lehet húzni rá, bármilyen reagálást, beleértve a nemreagálást is úgy tudják Bucuresti-ben lekommunikálni, hogy a magyarok rosszul jöjjenek ki. Az én ízlésem szerint azonban a legkisebb bukta még mindig a nemreag' lett vóna.

kikoránkell 2010.11.30. 13:28:54

@magyar-magyar szótár:
@efes:
Igen, tudom hogy nem ott lesz a buli, de szerintem kurvamindegy hol fog felállni pezsgőspohárral a kezében a magyar kormány képviselője(minimum államtitkár), és kíván Romániának erőt, egészséget, prosperitást Erdély elcsatolásának emlékére. Mert, ha ez lenne a probléma, akkor tán erről kéne szóljon a habverés és nem Alföldiről. De nem ez a gond, mert se tavaly, se előtte semmikor nem baszta a csőrét ez a Nemzetnek, csakhát most a NEMZETI, ugye, és amiben benne van ez a szó az szent, mégha a Nemzeti Lovardáról is beszélünk. Ámbár, ha mongyuk Kerényi lenne az igazgató, Szíjjártó már elmagyarázta volna a gyökér libsiknek, hogy ez ám az européééééér viselkedés és a kulturfölény, jól megmutattuk nekik, vazze! A Jobbiknak mindegy mit mondanak, menthetetlenek.

kikoránkell 2010.11.30. 13:40:20

@magyar-magyar szótár:
Nincs mit kifejteni, pontosan leírtad a lényeget, csapda volt, pláne, hogy Alföldit a Román Kulturális Intézet kereste meg a bérlési szándékkal, ő meg ebből valszeg főleg a "kulturális"-t értette meg. Azzal meg mibaj lehet?!

Írod:"Az én ízlésem szerint azonban a legkisebb bukta még mindig a nemreag' lett vóna."
Így igaz. Valszeg a Fidesz nem is akart balhét, de megszólalt a KDNP, kontrázott a Jobbik, erre aztán ők is kierőlködtek valami ejnye-bejnyét. Naja, az ő emberük fogja képviselni Magyarországot.
Azér', lehet, nem bánják ha kicsit bele lehet rugdosni Alföldibe.

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 14:30:56

@kikoránkell: efesnél van a dolgozatom Alföldi -ügyben és még alszom én is rá egyet.

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 14:32:36

@kikoránkell: Azt hittem, hogy a román nagykövetség kereste meg a Nemzetit..
süti beállítások módosítása