"A blog nem valami, hanem bármi, ami a blog kereteiben megnyilvánulhat"

/Ölég Blogomolov/

Napok óta turbózom magam egy eseten. Fordultam már orvosomhoz, gyógyszerészeimhez és két jógyerek barátomhoz is. Ezutóbbiak közül az egyik azt javallotta, ne foglalkozzak a cuccal, mert azt hiszik, jellegzetesen magyaririgy vagyok. A másik jógyerek, aki ráadásul a témában meglehetős szaGember is, azt mondta, szerinte rendjén a dolog.

Nem is csodálkszom, hiszen ismerjük a virtigli & mély magyar liberális jógyerek jelmondatot, miszerint:

"Fussunk versenyt! -én biciklivel megyek!"

 

Már két verziban is megírtam ezt a nagyjából csak glosszintani [se..] érdemes puruttyát, az egyiket már olvasta a címlaptündér Bogi is, mert ő mindent lát.

A történet siváran egyszerű. A pusztatahófalvi gyereknap keretében bográcsversenyt hirdettek. A bográcsversenynek két apja meg egy anyja van. A Lángosképű & Co. Kft megkeresett egy celebszakácsot és fölajánlotta, hogy lelkes amatőröknek nyitott csárdájában sziveskedjen -pénzért persze- műmájerkedni. A műmájer cége egyéb termékeinek a hulladékát, konzerveket, jól kisült kis trükköcskéket nyomat, ingyenpornó ugye nincsen, a komoly termékeinek komoly megrendelői vannak, de ahol kolbászból van a kerítés is, jut is marad is a kolbászzsírból meg abaléből.

 

Módszer: Megbízóm megbíz, hogy kutassak valamit, amit a politikai ellenfele pofájába vághat majd egy aktuális vita során. Adva ven ehhez egy aktuális téma. Az aktuális témához gyártok pár jó keresőkifejezést, majd átfuttatom keresőmotoromat a, pl. az országgyűlés jegyzőkönyveinek cédétárán és egy más korszaból, más kontextusból kiragadom a beszédet és ezen kiragadottságában háhogtatom rajta a mai tanút, aki akkor még nem élt vagy lövése sincsen arról az időszakról vagy már jól elmagyarázták neki vagy azóta már kétszer körbeszavazta a politikai palettát és így is szenilis vén hülye. Mindig az előfeltevésemen múlik a dolog, mert ahhoz is illeszkedik a keresőszó. A lényeg, hogy kitálalásakor igyekezzek rezzenéstelen pofával bámulni (vagy tenyérbemászó képpel vigyorogni, attól függ...)

A bográcsfesztiválon különböző kategóriákban hirdettek versenyt. Már dohogásom közepette estem hasra a tényben, a szervezők egyik nyilatkozatában, miszerint tökmindegy ki miben ill kit mibe neveznek, majd ők azt tudják, melyik kategóriába sorolják. Ha nekik tetszik, zsírkrémes, kristálycukorral recsegő habossütit sorolnak át a halászlevek közé.

Inkriminált kedvencemet egy olyan kategóriába sorolták amihez alig van köze. Igaz, pl a Történész Szakkör Helyrazi Gyűjteményét is ugyanebbe a kategóriába sorolták és ez talán még röhejes is lehetne.

 

Jógyerek barátomnak persze nem efféle rébuszokban írtam meg, hanem úgy ahogy megesett. Igazából egy agitációs propagada céllal, titkos szerződés kereteiben pénzért művel payola "blog"-ról van szó, amit amatőrök közé lehetett benevezni. Természetesen a Payola Kid-nek lesz pofája átvenni a pályadíjat, ennél több is fért már arra rá eddigi dicső múltjában.

 

Volt is szó már tavaly a payola blogok helyzetéről, Szily blogpápa őszencsége gyorsan le is csapott a témára, hogy lehetőleg a termék-kereskedelem kategóriába maradjon és ne kezdjék el piszkálni a saj'tosan pár. káp. medencei jelenséget, a politikai [agitprop] payola blog kategóriáját.

 

Hm. Végülis... miért-is miért is nincsen akkor a "versenyben" rendesen egy ilyen kategória, mint payolablog (Anyánk mindentelrejtő köténye alatt is működnek kereskedelmi payolablogok nem a szponzoráltblog kateg'be sorolva ugye...) És akkor miért-is miért is nem lehet ezenbelül egy egészséges pol-payola kateg?

 

Ha már a FIDESZ ilyen faszán megnyerte a 10 éve bedöglött médiaháború százéve* elavult eszközeit? (tapsoljunk nekik, hehe...) Ugye, az elavult médiaháborús eszközökön a payoláskodás nehezen fut, ki kell tenni az (x)-et...  (mondjuk azért a Pulitzer Emlékdíj nyami ebben... meg a Minőségi Újságírásért díj is cukiságos) A netizmó meg.. ugye, milyen népdemokratikus & lazzza? Eleavult papírmédiában viszonylag el lehet különböztetni a honoráriumért szerzett  és az "olvasói levél" vagy fórum rovatot. Van egy már a blogolás előtt többszázévvel kiügyeskedett forma, keret, amiben a publikálók egy része kap, más része megg nem kap honort [név-cím a szerkesztőségben]. Nem nagyon tisztességes ez, hiszen pl az Antagon oktondipocok ingyenmedvéi? -vagy valamelyik kettős mércés jógyerek? -dicsekedtek, hogy publikáltak az [orgánum nevé]ben, bár lehet, hogy csak az ingyensávban. (Az elavult médiában az ingyenmedve nem szám...)

 Most pedig beszéljünk a politikai álsemlegességről, hiszen ez a Török -féle politikai payolagblog [agymosoda] végsőérve.

 

A Blogomolov-től vett mottóhoz meg csak annyit, hogy a tge nem bármi, hanem nagyon is jól meghatározható valami, aminek a blogoláshoz semmi köze nincsen attól, hogy kap egy keretet, ami miatt blognak nézhető be. Teljesen világos a szándék, hogy A Cég egy korábbi vezércikkgyártójának elavulása (blogjának szeniorkori végelgyöngülése) miatt szükség volt egy sokkal frisseb, jobb és főleg álsemlegesebb új vezércikkgyártóra, ezért szerződtek le Török úrral. Mindenki egyenlő, de persze az egyenlőbbek azok mások, ugye... A FIDESZ, az köpönyegforgató volt, miközben lecurikkolta a liberalizmusát, ellenben az SZDSZ, amikor partiba vágta a magyar liberalizmust, az történelmi (ideiglenes) szükségszerűség volt uggye-uggye? ...

...egyre többet hallani ebben a kurvaországban az emberektől, hogy le van szarva a szar is, de tényleg.. és már ezekszerint fő eszetokjaink is leszarják - de tudnak csudálkozni?

 

*[ a szerző szerint a netizmóban három nap egy esztendő -a szerk. megj.]

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr942232245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT SIXX! ANYÁDAT IS NYUGGENREK HÍVOD? 2010.08.19. 11:44:03

 Az idült internettfüggő, hírhedten mocskolódó troll nem tudta abbahagyni a kommentekbe foglalt tömény gyalázkodást, még annak ellenére sem, hogy vércukorszintje vészesen leesett, majd inzulinos kezelésre szoruló cukorbetegségén...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.08.19. 07:59:11

továbbra is ez a véleményem, aki értette, miről van szó, az röhögött eddig is a törökgáborelemez "váratlan győzelmén"
aki szerint meg tökre rendjén van, aszerint irigy vagy
tudod mit, mégis jó, hogy kitetted
változtatni nem lehet a dolgok menetén, szélmalomharc, de az ember lelkét megnyugtatja:)

magyar-magyar szótár 2010.08.19. 08:08:58

@Budai Hella: Nem szélmalomharcról, de még csak nem is harcról van szó. Ez morális kérdés, amit nem old meg a hivatkozás, miszerint, ha volt szabad a geci Fidesznek Szalai Annbamáriát kibnevezni, akkor megnyeretjük a mi kutyánk kölykével az egyébként szabad parasztoknak bizonyos (jól meghatározható [kattogás]markjeting céllal kiírt versenyt. Hogy megmaradjak a bográcsfesztiválnál: Lehet, hogy röhögünk Foodexpress Laci bácsin, mert bevásárolta magát egy tévébe főzőcskeműsornak ÁMDE azért nem nyeretjük meg vele a gulyásfesztivált, főleg, mivel egyébként dobozoskaja fronton is nyom,ul..Van valami magyarázat arra, hogy ha nagyon mélyen a torkára nyomom le, akkor kisülhet hogy kissé hírblog is a tge (néha hír-komment jellege vaan esetleg... de az a kommentjelleg is inkább:
-csomagolás
ill. szondázás

Engem a dolog a Friderikusz féle szájbakúrt NEM-Megasztárra emlékeztet, amiben ugye a lezsírozott nyert. Itt nem is a zsír lényeg, hanem a beavatkozás.
A tge nem blog. Nem elemez. Biztos elemez Török (a cége pénzért nyújtott szolgáltatása) .. Itten a büdösparaszt utoljára ingyen elemzést 2006.szeptember 19-én kapott az ötletet kiagyaló cég egyik (kis hülye, szegény!) embere oktondi módon elpofázta azt, amiért kitalálták az ötletet és jajdeérdekes, be is jött szépen...

magyar-magyar szótár 2010.08.19. 08:13:41

Az üógy érdekessége nem politikai.. hanem a netokrácia utolsó illúziófoszlányának a sárbatiprása. Én elhiszem, hogy Bogiék maszekban igyekeznek még ősnetokrataként viselkedni, mindenki ápolja valamivel a lelkiismeretét, van aki a virágot, van aki a kutyusokat szereti, más szegény gyerekek javára tesz alapítványt. De ettől még a fő csapásirány nem változik.
Ezzel a Goldenpurutty-tyal nemcsak az eredeti célt <pornó kifejezés törölve>, hanem a netokráciát is. Tudtuk, tudtuk, hogy kurvul a dolog, nem újság...

És akkor még ráadásul a kategóriatoligálás.
Szegény Történelem mindenkinek blogot is mért kellett hírblog kateg'be sorolni?

Külön katarzissal sújtott példaképem Modor Tibi aranymellény díjra érdemes PR-nyilatkozata... [ A "hét " bloggere..]

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.08.19. 08:42:42

@magyar-magyar szótár: módosítok a véleményemen, jó, hogy feltetted
aki annyira hülye, hogy irigységnek nézi, annak úgysem szól a cikk
az a baj, hogy már csak vállat vonunk a hasonló esetek felett, saját lelkinyugalmunk érdekében beletörődünk, hogy nincs mit tenni, minden le van zsírozva előre

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.19. 08:44:39

@magyar-magyar szótár: én például meggyőződéssel hiszem, hogy a "A mai Belgium és Franciaország határán fekvő 16. századi képzeletbeli városok történelme ürügyén elkövetett randomgenerált szabadnapló" kategóriában én vagyok a legjobb.

Ez valamiért megnyugtat:)

magyar-magyar szótár 2010.08.19. 09:25:57

@vészmadár (pica pica): Hajsz te csálé, majd én tudom, hová sorollak: Te gasztroblog kateg'ben leszel és kész!

magyar-magyar szótár 2010.08.19. 09:28:53

@Budai Hella: Tulajdonképpen konkrét zsír nincsen. Azt nem hisszük el az EzTV-nek, hugy Lojjó Pádre ingyen ül be a FOS-TV délutáni telemarketingsávjába, ott n y u g o d t a n vélelmezhetjük,l hogy Lojjó bevásárolta magát és ráadásul alkudozott is azzal, hogy ez nem tiszta telemarkec, hanem ő szórakoztat is (a sok hülye betelefonálóval)

Itt viszont a zsír[o]t (még) le lehet tagani, de azért nehogy már még énnekem kelljen elmennem a kurvanyámba.

Barát József guru 2010.08.19. 10:18:54

@vészmadár (pica pica): már többször akartam mondani, legalább olyan jó, mint Merle, csak nem vagy olyan bő lére eresztve

csak azért kerültem elő, hogy megtoljam a kommentsort, mert nem látszik

Barát József guru 2010.08.19. 10:20:48

@magyar-magyar szótár: na, erről van szó, hogy jó, igazad van, feltetted, meg kell említeni
de ha az ember minden gazemberségen el kezd így pörögni, akkor magával b@sz ki
persze, ha nem teszi szóvá, akkor is
22es csapda

Fenehorizont 667 2010.08.19. 11:23:03

@Barát József guru:
áh, dehogyan basz ki magával. szótárnak semmi vesztenivalója nincsen. ha már hamvas-i megközelítés, akkor ő itt egy direkt moralista.
csak ugye hamvas azt is írja ebben az értekezésében, a vége felé, hogy eljön (eljött) az idő, amikor már nincsenek olyan marhára egyértelműen leosztva a szerepek, hogy ennek itten rossz a lelkiismerete, mert korrupt, ezért kompenzál, amaz meg a frusztrált direkt moralista, aki jogosan dühös.

ugyanis már javában, kurvára ott tartunk, hogy a korrupt tetszeleg a direkt moralista szerepében is.
és ez egy gusztustalan dolog.

ha azt a megfoghatatlan, undorító, nyálkás kis gusztustalan gerinctelenséget szótár kitapogatja, ami a korrupt embert a direkt moralista szerepében tünteti fel, akkor az szerintem semmi esetre sem önkibaszás. inkább olyan küldetésféle.

magyar-magyar szótár 2010.08.19. 11:45:07

@Barát József guru: M int említettem, ezt nehéz megértenie magunkfajta mezei blogparasztna, portáljobbágynak. nem a középkor ez, akár húzzuk az igát, akár toljuk, csak a faszagyerekeknek dolgozunk.
Hogy csak egy kedvenc területünket tekintsük: A Subba Co. Kht Index Anya kebeleiben nem csupán arra szolgál pornómegosztó tevékenységével, hogy szociológ' vénájú bölcsészlányok legál' csiganyálaztathassák a bugyikájukat, hanem kattogást is generál ez a sávja a Subbának, miközben persze dufflán: mert kiírják, hoy a képeken látható poztúrák, satöbbi

Az igaz, hogy a 22es látnokian evangelizált eléje ennek az abszurdnak, amiben vagyunk, de még Yossarian is megnyalnáDucket nővér húsz ujját ezután : Lehet lázadni, de maga a lázadás is A Cég-nek dolgozik. Ez nyilvánul meg a Mandiner "jobbos [payola]blog igábafogásában kettős funkcióval, a Felnőtt Bácsik látszólagos értetlensége (nem akarom elhinni, hogy egy György Péter eszteta bácsi ne értené...)ami szintén az álsemlegeség látszatába cukin illeszkedik. Vö. Hanniballal való "vitánk" aki szintén bemammázza ezt a politikai semlegességet. Hiába mutat rá az ember az LMP faviccpárt gründolásában a himihumira.. most pl Kaltenbach úr második listahelyével kégképp kipurittyant a gatyaszárból a lényeg, a jógyereksajtó teljes nemodafigyelése mellet. Ugye a döglött ori'k ari'k, a kibbabucilikákat meg nem bántjuk, de ha ilyen mértékben nem bántjuk a kibbabucilikákat, akkor hamarosan eleszdéeszesülnek ezek is...

magyar-magyar szótár 2010.08.19. 11:49:43

@fenehorizont: Namost pontosan a "küldetéstudat" hogy Messer Tótát idézzem köcsöggé tesz (imígyen lett köcsög ő is) Ilyenkor kukorodik Török úr vigyora tarkóig. Ő sose lesz köcsög, hiszen ő pragmatikus és szak. És ekkor ránt egyet az ember a sérvkötőjén, mert eszébe jut a Political capital, akiknek 2005. vége óta mimindent köszönhetünjk (hát még, amikről hiv. nem is tudunk :D ) és ugye ők mennyire pragmatikusak csakis a szakmának élő decens mesteremberek vótak. (Mondjuk a hírgyártás [-> Hírszerző] terén két bőgővonónyival talán tényleg becsületesebbek Index Anyunál)

Fenehorizont 667 2010.08.19. 12:49:36

@magyar-magyar szótár:
perszepersze, kikezdhetetlenek, hisz ők szuverének. persze szuverénül éppen mindig az aktuális segg felé nyalintgatnak, de ezt a nyalintást olyan nehéz megfogni, hogy aki megpróbálja, az mán könnyen benn is találja magát egy gödörben, ami fölé táblára van írva, hogy ------bérenc. azt a szuverén meg hősiesen áll fenn, közpénzből vett szélgépek fújják a haját... :D

Kenguru 2010.08.19. 17:08:52

Nomost engem NEM a "payolasag" zavar, hanem a "blogformaba kiszerkeszett, penzert irt ujsagtartalom" vs valodi blog versenyeztetese.

Pl malackaraly(index rovat) vs limara peksege.
WTF!?
Bicikli vs futo.

Es az akkor is igaz, ha Peter Anna amugy jo no es jo blogot csinalnak.

PesszimPista 2010.08.19. 22:59:01

Nem is tudom, honnan kezdjem.
Nem kívánok éteri magasságokba emelkedni, ezért csak annyit mondok, hogy amiről MMSZ ír az egyszerűen álszent vérszívás.
Vérszívás azért, mert egy mára már „fajsúlyos” műfaj keretein, és az általa képviselt értékeken keresztül próbál egy teljesen más, az eredetitől lényegileg különböző „műfajt” leplezve, az eredeti csatorna közönsége felé eladni, és ezzel őket befolyásolni. Ráadásul a közvetített „műfaj” szellemisége, és értékrendszere, az eredeti műfajban marginális, sokak számára értéktelen, vagy akár elutasított is.
Álszent pediglen azért, mert mindezen közben nem halvány mosollyal a szája szélén teszi be lábát az ajtórésbe, ha kell ki is kéri magának, hogy ő pediglen nem az ami. Na ja. Azt hogy Géza a szoba közepére szarik, nehezen viseli el az ember, de ha még ki is kéri magának az abrosz szélével való kitörlés közbe, az már mégiscsak sok!
Ingyé Törökvigyort óvasni! Ez ám a blogrendszer igazi pozitív hozadéka, és ím . . ki nyújtja ezt nektek?
Én elsőre megértem MMSZ-t. Még a zindex is elítéli a nyugdíjasokat átverő csalót, a vakot az aluljáró nem megfelelő pontjára kivezető vidám vigécet, miközben ők igazán hosszú távon kiható módon vezetik meg-, el-, és mindenfelé a vakmókusokat bármilyen irányba. És közben jókat röhögnek. (vagy nem röhögnek, de ez már mit sem számít.)
Egyszerűen szólva: Ez nagyon nem szép dolog!

PesszimPista 2010.08.19. 23:01:44

@PesszimPista: "Ez nagyon nem szép dolog! " avagy szadesz rilóded? . . vagy a fene tudja

magyar-magyar szótár 2010.08.20. 06:31:25

@Kenguru: Nem fognak ideszólni a jógyerekek, de az egyik érvük az, hogy bezzegisztáni blogpápák is szakmányban műávelik és lehet. sak egyet felejtenek el a mi korrupt blogklérusunk szaddukeusai , hogy megfelelő időben jött föl Bezzegisztánban az internet (már az arpanet is ugye) és kialakult valamiféle kulturája a dolognak..
de volt már itt erről csevely, hogy ha nyalok Hunter S. Thompsonnak attól sem leszek a magyar HunterST.

Dolgoznak más profik is "blogsávban" , meg lehet ezt oldani gusztusosabban is.

Régi baja ez a médiamunkásainknak, ők megriportozhatták az állami eszközökkel állami pénzen maszekoló egészségügyi "vállalkozókat" miközben az állam eszközeivel állami pénzt lopva maszekoltak... még gecibben... és ezekből az emberekből nemhogy hősök lettek de a korrupció ellen fölkent harczos lovagok, anyám!

Kenguru 2010.08.20. 22:51:11

"ha nyalok Hunter S. Thompsonnak attól sem leszek a magyar HunterST."

Az megvan hogy amikor a Vagvolgyi leforditotta Hunter S.T. a Pokol Angyalairol szolo konyvet, a "drag racing"-et kovetkezetesen "vontatasi versenynek" forditotta?

Kb husszor leirta, es egy percig nem fordult meg a fejeben hogy mekkora egy marhasag ez mar!? Motorral mit vontatnak!?

Egy kibaszott google-zest nem ert meg neki a kerdes.
en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_drag_racing

magyar-magyar szótár 2010.08.21. 06:28:40

@Kenguru: Lehetett már akkor a Mindenhatoooo -hoz fordulni? Hihetelen, de a műfordítók céhe nem akkora irigy dögökből áll, mint pl a sima íróké és egy [igazi] fordító, ha nem tud valamit, akkor felhív olyat, aki tudja és pl egy másik fordtót is felhív ráerősíteni, ha kétsége van. Persze most meg eszembe jut az a[z idei] PEN-clubos cucc.. lehet, hogy az irigység oda is elhatott már...

Voltak ilyen tévedések, pl Tersánszky JJ úgy volt fordító, hogy a felesége tudott angolul, ő meg letisztázta és stilizálta a nyers szöveget, de pl ők is össze tudtak hozni pompás félrefordításokat (szerencsére, ha jól emlékszem, Jack London valami megélhetési-termelési cuiccában) A vén kópé nem kérdezett senkit.. és hát a mai eszenagy spanyolviasz kakálóink se a szerénységükről hirhedettek.

Tokfalv 2010.08.22. 08:56:02

Radnóti Sándor Törökről, (gondolom) kedvenc hetilapodban: "A politológia szakmájának kialakulása és piaci konjunktúrája a rendszerváltás utáni magyar szellemi élet egyik legabszurdabb fejleménye, és döbbenten nézem, ahogy képviselői a jelenlegi helyzetben - folytatva, ahol abbahagyták - technikai részletekbe, képtelen párhuzamokba, reklám-stratégiákba vagy a magyar történelmi kontinuitásról szóló mélyenckedő elmefuttatásokba menekülnek." Kár, hogy kihagyta a dolog üzleti (úgymint: türelmi zónai) részét. Nemcsak az egyéni morc, de rég értettem ennyire egyet veled is meg vele is, más-más aspektus, persze, azért furcsa háromszög.

magyar-magyar szótár 2010.08.23. 06:05:32

@Tokfalv: Igen, három, sőt többszög van, de inkább valamilyenéder (dodeka... kako...) egyes csúcsai között ambivalenciákkal... Igaza van a tanárúrnak, ám Egykedvenc Hetilapunk (és ezt a jógyerekek , akik azt hiszik, hogy az index kakilta ezt a spanyolviaszkot, lásd "indexes stílus" ) nevelő melegágya volt az ilyeneknek. Jó azért tudni, hogy a tanár úr nem szenilis, míg György Péter bácsi meg már ( -> magányos hős) de más Felnőtt Bácsik is igen, hát ugye, az onokákkal mindig elnézőbbek a taták, mint a fiaikkal vótak...

magyar-magyar szótár 2010.08.23. 06:11:15

@Tokfalv: A kurvaságról: A Dr Prokopp-féle Létező Pénz (amiért celeb férget esz ki üvegkoporsóból , hogy mást, pl politikaimegfelelést ne mondjak) Egyik ős-payolánk, B. Tóth László D-Kadettje ...
a látszatra adás.

Lakótelepi kriptokurvák ezek, akikről még szegény NANÉ-s aktivistáink se tudnak szegények (aki a cmet megadja, közli is, hogy szónélkül mennyit kel otthagyni)
Itt meg a pályadíj tényleg sokszor díj-akban megyen... És ahogy boxzsákemberek vannak, a díjazottak közé szépen bekevernek valóban érdemeseket is időnként. Ámde ez is netokrácia előtti, őskori...

magyar-magyar szótár 2010.08.23. 06:19:06

@PesszimPista: Kitaláni a vastagbelet, amibe majd a hurka megyen, ez szakmai rész. Amikor aztán e megtöltésre kerül a sor ... ezért, ha én állíthatnám össze a Magyar Köztársaság Kormánya névsorát, a pénzügyminiszter petschnig Mária Ziota tanárnő lenne, és csupa főeszetokokból állna az a kormány. természetesen díszköztársasági elnökkel (pl Kuncze bácsi, a jópofa magyaroskinézetű schwoob paraszt Szemmiklósról) Szőlőbányászati és olajügyi államtitkár is csak szakember lehetne, Rajnai Attila pl.
Annyira birnám, amikor aztán gyönnének a jóbarátok... Lennének Kerékpárügyek meg Kenderügyi Államtikárság. A Pénzügy'et csupa olyan eszetokkal tömném ki, akik elhiszik azt, hogy Bajnai rendbetéve hagyta ott az országot.
Most éppen azon muchacházom, megérkeznek az időbusszal vissza májusba, Gráf bácsi odacseszi eléjük a dossziét "átadás" címén, 2 cm vastag "Ezek meg a folyó ügyek" oszt rájukbassz' az ajtót, mint "döglött ari' ori'"
Jaj, nem birom ki, a sok eszetok, ahogy már államférfiként mutogatják nekik a rendbetett kasszákat és persze nekik is ám kussolni kell szépen, ahogy Bajnai a búcsúbeszédben javallta!

magyar-magyar szótár 2010.08.23. 06:21:27

@PesszimPista: Hogy ne legyen lázadás -ugye, tudjuk, mi van, ha különböző területek katedráról nagyokos Szenzsüsztjei uralomra is kerülhetnek, a teljes kommunikációt a kékeres méteresfaszú Index Anyunak adnám, minek itt szarozni ORTT meg tanácsok, kurvanyám, közszógálat.

Cat Walk 2010.08.27. 15:04:34

tessék, nézd mit találtam neked a fészbukkon, ahová te elvi okok miatt nem jársz, pedig olyan, mint a munkahelyen a kávézószoba, onnan lehet a legjobban tájékozódni
mamzel.freeblog.hu/archives/2010/08/27/Bojkottald_te_is_a_Goldenblog_2010-et/

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.08.27. 15:32:06

off

goldenblogon utoljára 2006-2007 körül háborogtam

on

lsd off
süti beállítások módosítása