Megtudhatja, mit ér az internet, ha valaki utánagugliz Bolgár György legújabb okosságának ezügyben. Ugye, mennyivel könnyebb volt az élet, amikor még Bolgár György betelefonálói csak előzetes moderálás után kaphatták vonalvégre A Nagy Ész Osztó-t!

 

Ez semmi.

 

A Legszegényebb Magyar Falu* polgármestere két hétig úgy használta a VW Passat-ját, hogy a klíma tizenöt fok-celsius-ra volt állítva. Ugyanis az autóértékesítők ilyen beálításban szeretik megtenni azt a húsz métert, amíg az autóval kiállnak A Ház elé és odabasszák a parasztnak a slusszkulcsot (kb úgy, ahogy Gráf bácsi átadta a minisztériumát). A szabaidejében egyébként analfabéta polgi nem esett kétségbe azon, mért van olyan hideg az új ótóban, hanem letekertette az összes ea-t. Odakünn általában plusz negyvenfok volt, és az autó fekete.

 

Sík Endre mitsem tud erről az epizódról, de köszöni szépen, ő is kellően okosnak gondolja magát, úgy, mint a polgi.

 

*Még nagyokosabban: A Legkisebb Vásárlóerejű Falu

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr702062019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.06.10. 07:34:53

ugyanmár, mi férfiak jól bírjuk a klimát, csak a nők szoktak siránkozni, hogy huzat van, meg felfáznak

Frick László Emlékzenekar 2010.06.10. 07:54:38

@Barát József guru: Akkor te nem sok náthatünetkezelő gyóccerreklámot nézel bazmeg, máshol ugyanis, ahol fallokrácia van, nők vásrolnak megfázáselleni gyóccert a drugstore ban meg a Billában és ezért nőkre célozzák a rekláőmot, eszerint az Isteni férfit leveri a lábról 36.8 és egy hapci, de a hős nő bead neki egy (lófüttyöt!) és másnap már nyújtózkodik, mint egy édes cicamaci.

Láttad te panaszkodni a tejfelbőrű Nitrogena -reklámcsajszit a mínusz negyvenben egy szál bikiniben?

Friedmann Juci 2010.06.10. 09:32:26

polgármester fetisiszta.

Charly McCoor 2010.06.10. 10:26:22

Nekem az a polgármester tetszett , aki be akart szerezni egy engedélyt egy lőfegyverre.Erre beállított egy gázpisztollyal.
Amúgy mostanság adnak egy alapos használati utasítást egy újonnan vásárol autóhoz ?Olyan részleteset.Mindenre kiterjedőt.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.10. 11:28:37

A klíma szar. Persze, lehet okosan használni, a kinti hőmérséklet alá egy, amx két fokra kell állítani, és akkor nincs néhány év múlva reuma, szinte az összes tüdőt érintő betegség, mélyvénás trombózis és hasonlók. Allergiákkal súlyosbított sorozatos meghűlések. De nem, bazmeg, csak mínusz 15 fokon sivítva pörgetve, hogy rohadjon meg, aki kitalálta. De főleg, aki használja.

Kézi klíma, ja. Lehúzott ablak, vagy propeller, a többit elintézi a test.

magyar-magyar szótár 2010.06.11. 03:16:11

@efes: Két munkahelyi ártalmat nehezen szenvedhetek, az egyik a. danyóbijossz slágerrágyójat hogy híják most, ha nem tolják? A másik a klíma. Sőt. És a régi Mercedes-ekben még volt olyan, hogy ea csak a jobb (GB: bal) oldalon. A francia autókban jelent meg először a szovjet nyugatikövetségetfigyelő autók után 30 évvel, a belülről elektromosan mozgatható belsőtükör...
Szóval szerintem annyit mozogjon már az ember, hogy letekeri a bal ablakot...

Tokfalvi 2010.06.15. 20:02:42

Szerintem Bartos a szóban forgó. Egyébként Széky, ha jól látom, elhelyezett egy név nélküli gunyoros oldalvágást. Enyhítő körülmény, hogy ama másik Magyarszótárszerző még élt.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.16. 02:21:50

@Tokfalvi: Az illető bele is dőlt az oldalába vert pallosba és lázasan keresi a mag-szót most, mert bizony szép is az anyag föltalálása, de alapklisének, gyilkosos, medmekszes, jézusos [Cserna-Sz.A. vagy az itt ajnározott Catch22] időjárkálós (nesze a te oldaladba is a spédám!) [200-400 éves ember] kataztrófa, uchronia, politikaipamflet-lektűr[Feleségverseny] sat. Ezek között turkál észveszejtve.

Tokfalvi 2010.06.16. 07:21:05

Öööö, izé, ezt még értem, de az "oldalábá-"t nem, hiszen én csak azt mondtam, hogy szerintem Sz. mester elejtett egy morcos megjegyzést a _Magyar szótár_ (Corvina, 2002) Réz P. által agyba-főbe dicsért szerzőjéről mint homogenizáló műfordítóról. (És azt még nem is hozta szóba, hogy a "nigger" nála "füstös"). Na majd a gyászév után, mint Cseh Tamásról is.

magyar-magyar szótár 2010.06.17. 01:04:04

Javítottam a több, mint megmagyarázhatatlan , de legalább meg se bocsátható hibámat, kösz.

Nem vagyok képben: Első magyar sms-novellagyűjteményünk (szótáralakú, amit szerintem csak Temesi vett komolyan, mint ugye ötletlopást...) mi műfordításában homogenizált, assetom mija. Mármint, hogy mit homogenizált. Podmaniczky honlapja olyan modern, hogy a semmi című rajzánál, amin keresztül rágugliztam volna, akkora nagy semmi látható, hogy még fehér alapon fehér is.

Szóval...ö.. PSZ fordított valamit?

Tokfalvi 2010.06.17. 06:14:09

www.magyarmenedek.com/products/3187/Magyar_szotar_I-II__-_Bartos_Tibor.htm

A tapolcai villanyszerelőről szóló mondat a Praeben szerintem a szerző/fordítónak szóló oldalvágás.
süti beállítások módosítása