Általánosítani jó. Az általánosításra is érvényes a magyar-magyar szótár Nagy Fing Szabály-a. Márminthogy az általánosítás olyan, mint a fing, mindig a másé a pthfeőjj & pthiha, ha én általánosítok, akkor olyan vagyok, mint a néhai SZDSZ, nekem szabad, mert én csupa-egy-okos vagyok ám, mindenki rajtamkívül zsírbunkó. Az én fingom tkp szükséges-rossz és egészséges és nem is annyira büdös. (Alacsonyabb kénhidrogéntartalmú.) A fingást egyébként a Haláli Unalom Országában, ami Svejc,  az ember egészségére kívánják, csak szólok.

 

A maimarketing alapja a megfelelő szegmentáció -ehhez szükséges kezelhető csoportszámba bele-általánosítani embereket. Például a Zóccsó Kis Cuzzúki, a Minkótónk (a régebbi Swift)főbb vásárlóicsoportjai a következők: A régi ős zsírgazdagok, akinek a négyütemű Wartburgja 550ezer km után megadta magát 1994-ben, nem akarnak gazdagnak látszani, mert a becseűűűlettes magyar igenis azt nézi hunnan van, mibű van, mennyi vaót, senkinek ne legyen több a másikénál ,az a tiéd, amit megeszel, megiszol, úgyis gyünnek a hatalmasok, akiknek a hat alma sok (a te iszákodban, miközben ők tokkal-vonóval lopnak el almáskerteket is) . A másik fő csoport lényegében kettő, egy közös tulajdonságuk van, az, hogy még bele is szarnak az autóba, annyira nem érdekli őket. A régebbi Swift főtulajdonsága ugyanis az igénytelenség, csak megy, megy.. olajat se cserélnek benne (a gazdagnak, meg a szegény családiautózónak nem cserélnek semmit a kötelező szervízben, csak ikszelik a szervízkönyvben a rubrikát, a többiek meg tojnak rá, utántöltik, ha leeszi a pálcáról (először úgy 50000-nél...) ...a negyedik főcsoport a túlvásárlók, akik nullaszázalékos befizetéssel hetvenkéthónapra hozták el, mert mégis új autó, juj, mi is lett volna, ha megvesznek egy ugyanilyen Swiftet 72000 km-rel (ennyi már a 105-ös Skodában sok volt...) Mindössze négy osztatú szegmens, tehát máris nagyjából tudom, hogy mire számíthatok egy szuzukistól -és nemzetiérzelem is fűti, főleg a gazdag, de mégis a mi autónkat vásárló réteg miatt. Szóval közös tulajdonságuk az, hogy lényegében az autózás nem érdekli őket igazán: Mert aki autóbuzi, az beül, magára csapja a bádoglemezhangú fos ajtót megérinti az undorító, nyirkos kézre emlékeztető tapintású müanyagokat meg a tenyérnyi gagyi kárpitot, beleveri a térdét az idétlen, 165 cm magas japáncsávóknak tervezett kormányoszlop burkolatba és már száll is ki, de ha kerül vele egyet, akkor meg méginkább nem kell neki, ha meg tankolni szerencsés, 100km-re minimum 6,5-7 litert eszik és volt már II-es golfja 1,8-as motorral, ami legalább autó, viszont 140-nél 6,2-vel jár az autópályán és 100 fölött is gyorsul még, akkor főleg nem vesz ilyet, ámmmeny. A Suzuki valóstulajdonsága ellentétben áll az imázsszintűvel: Fajlagosan a legdrágább autó alacsony alapfelszereltséggel. A korábbi Swift-ből elspórolták az anyagot, kisebb ütközésekre is halálosan gyűrődött a kaszni. Ahhoz képest, hogy javarészt Magyarországon készült és mire elkezdték itt gyártani, már régen kitermelte e fejlesztése költségeit, sokba került. Ráadásul méretimázsa szerint a magyar az Astra-Golf-Escort mellé sorolta: hogy: ugyanakkora, mint ezek.

A magyar egyik alaptulajdonsága az irigység, tehát, ha azon töröm a fejem, mivel ödémizálhatnámám föl az agyát a kutyalelkű szomszédéknak, akik megjátszák a fejüket, mintha csak óccsókiscuzzúkira futná nekik a nagymami lenyúlt takarékbetétjeiből,  akkor BMW-t veszek, amit ugyan nem szeretek és 100-ra teljesen indokolatlanul 10 litert zabál, de legalább meggebed irigységében a vén ganyéláda. Legföljebb télen, síkjeges havas úton nem közlekedem vele.

Aki képes a 112 europid arc-alaptípus megrajzolására, elmehet pénzt keresni, mint utcai arcképrajzoló. Elkezdek ábrázolni írásban, és mondjuk talált-süllyedt egy combosabb nőiszegmens, akkor az a nőiolvasó, aki abba a szegmensbe tartozónak érzi magát, azonnal elkezd támadni, hogy ez csúnya, piszok általánosítás és gyorsan keres pár egyedi példát, amire rámutatván cáfol. Ezért nem olyan & annyira könnyű a picsairodalom írónőinek, Rácz Zsuzsának, Vass Virágnak vagy Fejős Évának az élete. Nehéz gálya a picsakönyvírás: az embernek állandóan százféle szempontra kell ügyelnie a minélnagyobb olvasói szegmenskonglomerátum egybentartására. Ugyanis nőnek leginkább nő vájja a szemét, tehát pl ha egy nő túlsággal kirívó, akkor a legkülönbözőbb szegmensek picsázzák le. A nő, amikor lepicsáz valakit Férfi olyan gazdagon sose képes kimondani a picsa szót, mint egy nő, amidőn másik nőtársát picsázza le. A picsakönyvírónak ki kell általánosítani a nőkből egy nemlétező figurát, ami egyzserre le is nézhető picit, de azért nem is sértő , ha ön-azonosul véle az olvasó.

 A szingli-kép-gyártásban két fő általánosítótehnikát ismerünjk. Rácz Zsuzsa nem ám szingliknek írta a Terézanyut. A Terézanyu nem a Bridget Jones kópiája, mert magyar nő nem szenvedhetné  azt az [ön]ironikus ábrázolást. Tehát pl bugyiméret törölve. A magyar szinglik, az kicsi piac s picsakönyveket nem olvas. A Terézanyu-kat Rácz olyan hagyományos asszonyéletet élő praeklimaxos nőknek írta, akik lázadásból, ha apu nem ül a kocsiban és tehát vezethet, gyorsan benyomják a Hoooligans CD-t s tombolnak. Variáció: pankzenére tombolnak: Green Day-re. A magyar szingli[picsa]regényfogyasztó nő nyaralás közben olvassa a Terézanyukat s titkon átképzeli magát abba a hazug létbe, amit Rácz gondosan és szakszerűen oly tökéllyel hordott össze, hogy még Babarczy Eszter is simán benyalta. (Sok kis igazságból is lehet egy nagy hazugság-konglomerátot összehordani.) Ha bele mernék piszkálni ebbe a szingli-képbe)

akkor

szépen átcsúsznék a másik általánosító képbe, a nemzethyess érzelmű hazaffyjak matinékuruccos leszólásába...

Pedig a szinglilét-hez két feltétel szükséges: az ember állandó pasi-élettárs-férj nélkül vészelje át a nőilét negyedik hetedének [hét évének, 21-és 28 között] hormonálisan túlfűtöt, szex-és orgazmuscentrikus szakaszát. Nők millióinak valóságos titkos és belső főmotívuma, hogy hozzámennek a faszihoz, aki rendszeres és bőséges orgazmushoz juttatja őket, majd szülnek, aztán majd csak lesz valami (hagyományos "konzervatív" családmodell Persze jelenidejében hallgat még maga előtt is erről a motívumról, ha, akor Bölcs Banya korában (a hetedik heteden túl) ismeri be. 28 éves a lány, méghozzá szépen keres, önállójövedelemszerzőképessége stabil, megvan Pestországban a 380ezer havi fix, Lyukmagyarországban meg a 120ezer. Anyu mosfőztakarít.. nem is akarja igazán, hogy az ő (gyakran egyszem) kislánya elhagyja a szülői házat. Van saját kis szobja, garzonja, Lyukmagyarországban az értelmiségi utcában ángoltípusú lakása. Van autója és internetez s akkor egyre ritkábban (úgy heti egy alkalomra áll be) megdugatja magát. Egyébként meg kényelmesebb is.. és a rapszodikus nemi élet miatt kielégítőbb is maszturbálni. [Miért ül a magyar szingli félfenékkel az irodai székén hétfőnként...] Ez lenne a lényeg, de ennek megírásából aztán maximum 10 tiszteletpéldány jutna honorként Rácz Zsuzsának. Aki persze ezt az igazság-szeletet is ismeri, de nem írja meg.

 Pthefőjj, de csúnya dolog általánosítani. Akkor nevezzük tök're egyedi eseteknek azt, hogy celebszinglijeink véééletlenül mind-mind egyszercsak, még a szülésre alkalmas utolsó hét év hajnalán, hitelen férjhez mennek, az is véletlen, hogy a férjek mind idősebbek is jóval, gusztustalanul néznek ki.. viszont a jövedelemszerzőképességük meg a celebsziglijövedelem három-négy...hat-hétszeresét is kitermeli.. rögtön kiderül, mi szép a háziasszonyélet. a babagondozás, bekapcsolni a kenyérsütőgépet már hajnali fél nyolckor, hogy az ISteni Pasi reggel fétizenegykor a sülő kenyér illatára ébredhessen, ámenny!

Van  a piacképes leány és asszonyregényeknek egy árnyalata: aktuálisan ez  a hellókittyszín. Ezt kell belesatírozni az igaz motívumokba általánosan és akkor nem lehet leáltalánosítózni a szöveget. Grafikailag most a 60-as évek vége németnyelvkönyv-illusztrációi a trend, persze szinesben. Hogy ne lehesen anyu szemüvegét fölvenni és mégnagyobb legyen a fogyás, a szemüveg ugyan idézi a 60-as éveket, de a szárai bizsuszerűek, amit a szegmens három hét után megún s újabbat vesz. (Egy sima NDK-s esztékáfazonú kerettel ki lehetne húzni 30 évet...)

 

Most Rácz a szokványos szinglivéget éli meg: férjhezment, szült, kismama volt, háziasszonnyá is lett. Majd nyaralásra megveszem az új könyvét, kíváncsi vagyok, hogyan sikerült megint sok apró kis igazrészlettel egy kellően lesprézett jószagú Általános Ábrándot kiszolgálnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr661897845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2010.04.19. 13:15:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: most a civilbátorság című szócikk az aktuális, a fűhdebátor index, ami szembeszállt Balog Zoltán egypártrendfszerista képviselővel és ezentúl a gecik retteghetnek, mert megint betűhívek lesznek az interjúk, mint a sajtóelnyomás rettenetes éveiben 1998-2002 között (amire ezek szerint Kóczián se emléksuzik már oly régen vót).
Ja, és Bede le-elmebetegezte Bodoky művészurat, ami meg a régi e fehér pál-i gecizmus (minthogy az index korunk népszabija) Nagyon fasza lesz itt minden a civilbátor piacon, alig várom.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.19. 14:55:28

@magyar-magyar szótár: 1998-2002 között Kóczián hogy is emlékezhetne sajtóelnyomásra, hiszen akkor ő épphogy a támogatott kategóriában volt, nemdebár?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.19. 15:09:05

@magyar-magyar szótár:
a Tevan vs Bodokoy
valamint
Bede vs Bodoky
valamint
Bodoky vs index-up
harcok? miről is szólnak

magyar-magyar szótár 2010.04.19. 16:05:07

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Arról, hogy nincsen új a paplan alatt: az újságírói vérgeci szakma. Pl ha únják a szeri'ben az újságíró pofáját (Sebők Péter -SaRock) akkor a gyönge pontján megsértik (icc. kihúzták egy névelőjét) és akkor besérül és magától elmegy. És ez olyan régi történet, Bodoky még a nintendóját nyomkorászta. Semmi olyant nem tud az index, amit a Népszabinál vagy az ÉS-nél nem csináltak már meg. Csak tudod, az újszülötteknek a ..stb stb.

magyar-magyar szótár 2010.04.19. 16:08:07

@efes: Én azért, ha kiszállnék az időbuszból 1998-ban, egyből a súélyosan sajtódiktatúra alatt senyvedőkhöz állnék, mert nagyságrendekkel többet fizettek, nagyobb volt a flekkdíj és minden név, aki számított (Kóczián padtársa a kis stréber Rajnai) a jóoldalnak nyalt vagyis ööörvára elvolt nyomva kb Krachács szintjére le. Boch, az a durva diktatúra. Jaj, az a korlátozott sajtószabadság, amikor kéthetente a kedvenc rajzolóm a fideszáűlatokat fasz alakú nyelvekkel egymás seggében kutatva (vagy szopva azt ) ábrázolta. Pihenés volt, ha dakota volt a faszalakúnyelvű csávó.

magyar-magyar szótár 2010.04.19. 16:10:22

@efes: Nagyon érdekes e két újságírósulis pályaválasztása: Kóczián nebulókorában nagyon is jókiffiúnak számított, Dr Kovács tanárbácsi is csípta az ÉS-suliban.

magyar-magyar szótár 2010.04.19. 16:15:11

@A Hannibal Lektűr-attitűd: arról szólnak, hogy most úgy kéne beállítani, mintha az LMP Plug & Play termett volna, mint gomba a vagonba, magától. Ezerrel nyalja az LMP-t az index, ehhez cuki műsemlegességet igéz Bodoky művészúr lejizzelése.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.20. 00:34:43

@magyar-magyar szótár: ez a része világos

tumbleren, blogon követtem kb az eseményeket

na de a findex jobbra(balra)vissza vagy hová tolódása az vajonmi?:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.20. 00:36:07

@magyar-magyar szótár: ó tudom, hogy lmp sincs új a nap alatt

ha érdekel, elmesélhetem, hogy én hogy lettem lmp szavazó

de kb úgyis tudod:)

(...és én is tudom)

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 05:11:21

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Tudom, hogy lettél, bevallom, az én kezem is majdnem rámozdult. Te nem voltál KISZ dicsérő oklevéllel kitüntetett politikaivitakörvezető , de én ám bibííí, igen! Sajnos a veszprémi KISZ továbbképzőbe mint politikailag megbízhatatlan nem juthattam ki. Pedig ott pornót is lehetett nézni, pl az egész Woodstock filmet! (Viszont egy KISZ-es haver fölvette a Bigston magnójával a hangot)

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 05:15:05

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A FIDESZ nem tolódott sehová. Focihasonlattal csupa malacfocista, grundfocisztár, amatőr NBII-NB III. Nagy rakással pl régi MSZMP-s arcok. Megyeiszinteken olyan embereik vannak, akiket az MSZP-sek hangosan lehülyevasutasoztak a [hol, az a szerkesztőségben] és ha beszélt, akkor a derék becsületes MSZP-sek ssüsssűű-süssűűű -jeitől zengett a terem. Szajkómunkásságunk félkéz, rückwertsben, tolatva, ködben éjjel, tükörből ledúrja a fideszkommunikációt mandinerestül, lásd Török Vidor mai bejegyzését.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.20. 10:09:22

@magyar-magyar szótár: azt írtam: findex

(és minden bötűnek jelntősége van, ugye:)

vagyis a jobbratolódott index

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 12:00:22

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Tolódott a telefaXXXom az asztalomon, de nem az index. Addig rendben, amíg az index "jobbratolódását" az MSZP nyugdíjas (azon belül is a téeszelnök) tagozata nyalja be. Nekik készül. De egy fiatal ember, aki annyira azért már öreg, hogy még azért lőtt dísz't olyan májcirózisban meggebedt ezredparancsnok temetésén, aki még látta Münnichet, aki meg még Lenint látta?

Nem baj, akkor írni kell egyet az elhajlásról is.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.20. 12:19:08

@magyar-magyar szótár: Szily kirohanása a mancs szerk. cikk ellen csak személyes izé lett volna, pl?

elárulom ám, ezek a jógyerekek sose szerették egyik jórosszoldalt se

csak egyiket(másikat) még jobban utálják..:)

a politika is csak kattogásmarketing

namindegy

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 12:24:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
A findexről -de hannibalosan. Na, kb úgy findex, ahogy zsindex. Ha beszélne, miket mondana legjelentősebb cionista (konzlib') újságírónk és politikai machinátorunk az index zs-jéről (miközben perzse a zsindexezeők félfasiszta tahók és tízszeresen hull reájuk vissza a fika...)
Próbáld ízlelgetni és ízelgetni Hanni az alábbi kifejezéseket:
teret ad neki
teret hagy neki
Mely szép a magyar nyelv akkor is, ha ezutóbbit az academicus-ok germanizmusnak tartják.

Török Vidor "blogbejegyzése" vezércikk.
A maninernek meg teret hagynak.
Vagy nézd meg, tőlem mit tesz az ügyi admin címlapra: azt, ami várhatóan tízszeres fikát termelve hull reám majd vissza, amivel várhatóan beégek..
Réges-régi sajtós trükkök ezek.

Nagyon jól elkülönböztethető a line amit nyomat az index és az, aminek teret ENGED az álsemlegesség látszatáért.
Bodokyt beáldozták simán annak a gecizmusnak, ami nem Uj, de a népszabis Felnőtt Bácsik találtak föl. Ezt a gecizmust még Révaiék is ismerték ám! Azaz nem is népszabis, hanem Szabad Föld-es.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.20. 14:30:11

szép nyelv a magyar

és persze hogy nem úgymond egyenlően bánik mindenkivel (már hogy az index)

viszont ifjú balosok nem blogolnak a kurucon
de még az mno-n sem

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 16:07:02

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Arra figyeltem föl, hogy az ÚjFiBAsz sehol sem volt, holott 2006-ban csináltak vagy 3 %-ot az sms-rémhírkampánnyal miszerint Csányi lesz a fideszekek miniszterelnökjelöltje. Az idén mintha az LMP teljesen kitöltötte volna a szűziesfiatal kínálatot. Ach, hol van már a Ficsor Ádi megnyerő poffija...
süti beállítások módosítása