Bevallom, egyik legpompásabb szórakozásom szemlélni, ha valamely értelmisegg lyukrafut, nyitott ajtón döngetvést orrabukik , etc. Irodalmunk  legkülső, dudva, gaz s muharverte szérűinek dzsuvás burgyinjaiba tervszerűen visszavonuló harcziimarczik állandó nyafogása szerint még mindig nincsen megfelelő magyar irodalomtörténet –többnyire A Holmi folyóirat irodalomtörténet pályázatán 2. díjas (az elsőt nem adták ki…) Kulcsár Szabó professzor úr irodalomtörténetébe törölgélik a trágyás gumicsizmájukat. A néhai Szoba Van Kiadó is az efféle periferiális arszlánok egyike volt [most a kiadó egyikfeléről beszél a szerző, nem a másikfeléről, aki jellegzetes netokratív módon idegen hártyákról össze-copy-paste-lt „könyvkritikáival” és „ismertetői”-vel ámokfutván gyalogolta nullára a prozsektet  - a szerk. kieg.]  Az idő soha-soha meg nem áááll, az rókák róják szüntelen a zúttyukat, közben Szegedy-Maszák Mihály professzorúr A magyar irodalom történetei, kifejező című munkája megjelent, a wikipediá-tól ismert HTML-hártya felhasználásával pedig a villanyspenót. Szegedy-Maszák professzor úr könyvének netováltozata a Neospenót (kattan a Villanyspenótról is) .

 

A Spenót a kádár-kori magyar irodalomtörténet, a kötés színéről kapta a diákos becenevét.

 

A Villanyspenót pedig jellegzetesen netokratív, miközben az összehordói fittyet hánynak a netokratív ifjúság olvasási képességeire és papírról is szakdolgozatiassan kásahegyszerű tömbösségben átrágható  tudományosívű szövegeket hordanak föl. Tehát akiket megtévesztene a wiki’ről ismerős hártya, nyugodtan lazíthatnak a nagymellényük gombolásán: Szemben a netokratív „enciklopédiával” ezek bizony nem fél-vagy teljesen amatőr copyrmányok! Elvileg bárki felküldhet a villanyspenótba szakcikket, de azért pl szoba van kiadóékat nemigen biztatnám arra, hogy nagyon rohanjanak a ganajhányó villáik mellől.

 

Utóirat & szét-jegyzet… Hogy a papírirodalom lovagjai hogyan viszonyulnak a netizmóhoz, arról elárul mindent a márciusi Alföldben megjelent PR-reklámszöveg, amit Kőrösi Zoltán írt, végmottóként elég egyetlen mondat is (a mókáskedvűeket kérem, előre tapasszák mancsukat a szájukra röhögés visszafojtásáhozJ )

 >>A Litera mindössze hét éve indult<<

Nincsen az a netokrata, aki ne tudná, hogy a netizmóban három nap egy esztendő, ha valami hét éves, az már őskőkorszaki .. hogyan kerítsem úgy, hogy papír agyialapúak megértsék.. Hét éves portál, ennek a hét évnek akusztikája van, mintha papíralapon valaki Kiss József körét fiatal irodalmunk –ként aposztrofálná… [ a Literát hiába dolgozzák föl HTML hártyára, igazándiból papíragyialapú és nemigen tendálják keresztül-kasul netokratív trendek, jellemző, hogy pl papíresszéisták sem a literán próbálkozó netokratív amatőröket szemlézik, ha úr ír, de nem olvas, maXXX megnéz valamit, akkor brilliáns ívben szarja le a sok barmot, aki interneten publikál, ha a litera erre szolgáló kukájába is...  György Péter eszteta úr inkább Spiegelmann Lajos [Laura] bugyingóját mossa benfentesen az Alföld márciusi számában … mossa-mossa .. és ez csak erősíti sejtésemet, hogy perverz & szopató műmanga Lajosunk valójában papíralapú fenenagy…(és kedves neje).  A Litera vagy akár a Villanyspenót is szép példa arra, hogy a tartalom képes (és mindenáron!!!) ellenállni a formának [felületnek]  (és ez bizony fricska a formalista luffballonyhámozóinknak is ám!)  Tehát attól nem lesz valami "internetes tartalom" hogy interneten elérhető és valamely szerveren tárolják virtualicce...  És persze még mindig lecke: Venné valaki végre a fáradságot és folytatná Szerb Antal munkáját azzal, hogy egy, nem is annyira vaskos könyvbe (kézikönyvbe)  jegyezné irodalmunk újabb történetét József Attilától  mondjuk  a friss  József Attila-díjas Benedek Szabolcs életművével bezáróan...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr471866805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2010.03.26. 12:55:58

@efes: Hanni von Easy bőséges hozzászólása arra utalna, hogy rakjak már be linket is.. csak ő ilyen hosszúlére nem ereszt [egyébként tök're igaza van :) ]

Tokfalvi 2010.03.27. 19:13:12

ki
Na, a Temesi szellemi ikertestvére lettél.
be

magyar-magyar szótár 2010.03.28. 06:42:41

@Tokfalvi: A mandinerblogból olvastad ki a "le" [szerintem nemle, de mindegy]-temesiztetésemet?

Temesi apám, bátyám, nagy tanítóm, csúnyát mondott egy másik nagy tanítóm-ra (akit pedig jobban szeretek nála) de ezen [se]nem téptem be. Móricz pl küsded vézna, pókhasú, pipalábszárú ember volt nagy busa hájfejjel. Krúdy hatalmas szálember, mahomet, sose végzett fizikaimunkát, mégis egy zsákhordó erejével, egyszer a pénzéért a sötét utcán leütött egy embert. Kosztolányiról szemérmesen hallgatok. Van ilyen. Az ember... vétkes lehet, ha nagy is. Karinthynak akkora busafeje volt angolkóros kis testén, hogy még Kosztolányi szálembertestén is nagyot mutatott volna. Miközben mai haloványkékharisnyáink lekében Kosztolány JA testű vézna kis liliomszál.
Az ilyen magamfajta kisgecik meg elficzkándanak az életben, s aztán úgyis minden egy helyre kerül...

Tokfalvi 2010.03.28. 07:56:21

Ja.

Temesi sok mindenkiről mondott csúnyákat, eleve mindig kibírhatatlan volt, kereste a megsértődhetési és sértési lehetőséget, tényleg van egy ilyen böhöm írótípus, akit a praktikum okából jobb kerülni, még ha olyan szerencseszériád van is, hogy te csak a jóságát kapod. De ez nem érdekes.

Szerintem se "le", nagyon világosan emlékszem arra a mozdulatra, amivel kipöckölték arról a kánonbeli helyről, amit a Por részleteinek megjelenésekor beígértek neki. És ezt nem élte túl. Az egyik ok, amiért fújok az irodalmi establishmentre.

Igen, minden a helyére kerül, az időzítés a karmától függ.
süti beállítások módosítása