E bejegyzés címe valójában: beugratós

 

Egyébként Leonardo Vinci Nápolyban született és kedves zeneszerzőm Pergolesi tanítója volt. Nevezetesek szonátái, valamint az Opera Seria műfajához a recitativo-k megalapozásával járult hozzá. (Az operát, ahogy ma ismerjük s ahogy e műfajt Mozart kiteljesítette, Pergolesinek köszönhetjük.. is.. meg Rameau-nak)

Tanítványa Pergolesi 300 éve született, de Pergolesi év mégse nincsen.

korabeli popzene:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr221655937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.16. 09:30:37

(Az oiperát, ahogy ma ismerjük s ahogy e műfajt Mozart kiteljesítette, Pergolesinek köszönhetjük.. is.. meg Rameau-nak) -> Sőt, mindezek előtt, elsősorban Claudio Monteverdinek (1567-1643)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.16. 09:32:16

@efes: A veristák kritikusai mondták éppen ezért anno, hogy az opera Monteverditől Verdiig tartott. Ebben persze kurvára tévedtek, de egy szójátéknak elment.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.16. 21:34:38

ez a felvétel amúgy valami színielőadás vagy vizsgadarab? a kattogó vakuk mián kérdem:)

a mai popzenében ha nőben fogalmazzuk meg, több a dög, de kevesebb a titkos buja hajlat.

magyar-magyar szótár 2010.03.17. 05:09:28

@vészmadár (pica pica): Hát, ez nagyon így van. Nemrég hallottam a rádióból XIII. századi popzenét... ebben a pillanatban meg a Coldplay Clock című számát hallgatom (tömény U2 koppincs, a múltkor meg valami Coldplay-koppincs ment a rádióban, mert az utasok miatt nem mindig hallgathatok Bartók'ot)

Vizsgadarab: Állítólag ez a fluxus teteje: Mindenki műűvész: fölteheti magát a YT-ra, nemrég megtekintettem a Grundig WKC 1400-asról egy videót, délszláv népzenét hallgatván szemléltette a srác (gondolom, valami piacportál mellékletének szánta)
Keresel valamit... Ott van Kim, a koreai srác két gitárral, aztán van egy nyugat-kanadai japán gyerek, aki The Edge-t másolja a U2-ból, de úgy, hogy megvásárolta The Edge főbb gitárjainak másolatait is... Csak éppen Dovlatovot nem képes föltámasztani ez a szar...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.17. 14:13:36

@magyar-magyar szótár: Fú. Bach csellószvitjeiből ha nincs negyvenezer verzió fenn torrentben, Casalstól és Rosztropovicstól YoYoMán át Szabó Hajnalka ötödikes zeneiskolai tanulóig, akkor egy sem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.17. 14:14:29

@efes: Innen tudom, hogy Bach abszolút tud működni csapágyas ventillátorként is.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.18. 10:54:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerintem pablo casalsról is. Msztyizslav Rosztropovics pedig olyan mint Szvjatoszlav Rihter, világsztár szintén a SZU-ból, ismerni köllött őket, de ráadául jók is voltak, mint a szovjet jégkorongválogatott. Szabó Hajnalka a tipikus fikció.

magyar-magyar szótár 2010.03.19. 04:08:10

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Erre jó az internet, hallottam a romantikus történetet Barenboimné csellójáról s Yo Yo Má (a Yo Mama kedvenc számom Zappától) -t elképzeltem (vö a A Palota ékköve c. dél-koreai szappanopera) s aztán a Mindenhatooooo kegyeskedett pár képtalálatot adni ...
süti beállítások módosítása