magyar-magyar szótár 2009.12.22. 07:34

érc

érc - az AIDS magyar népi, pl cigány népnyelvi és póletárr elnevezése.Tréfából a múlt század '80-as éveinek végén a kollégiumi diák és a sorkatonai szleng is érc formájában emlegette az AIDS-et.

Magyarország legkisebb vásárlóerejűnek ad hoaXXXa pirezoidizált (magyarul vérlázítóan & netokratíve elhazudott) falujából 800-nál többen vannak fönt csak a mályvippen. (A kép NEM illusztráció!)

E kép tanulmányozása után kedves olvasóimban az a megalapozott előítélet támadhat, hogy ez a fiatal nő már tisztában van az érc elleni küzdelem legfőbb alapeszközének használata fontosságával és van is ilyen neki a diszkótáskájában. Sőt, a hellókittys telefontartója titokzsebében is, hiszen már a szülei is tudták, amit tudni kellett. Mondjuk arra már nem merném letenni a nagyesküt, hogy az Érc Elleni Küzdelem Világnapja be van-e jelölve valamelyik mobilja naptárjába...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újabban ugyanez a cigány népességcsoport windows fikázás közben asszimilatíve Bill Gérc krvannyáját szidja. Wirth Zsuzsáék más országrészben, más településen fölvett  korszakos cuccojológijai felmérésük közepette puszta előítéletességből ("úgyse nincsen ezeknek számítógépe, akkor internetkapcsolat ho-oo-ogy?") nem néztek körül alaposabban, és elfelejtették megtekinteni a vizsgált szegmens fácse és mályvipp adatlapjait, meg főleg a föltett fotókat.

 

Bill Gérc, a zajjasss!

 

 Akiknek ismerős ez  a szemüvegkeret-fazon, azok forduljanak a "Bástya" Nyugdíjas Sakk Kör tagjaihoz ingyen vagy Török Gábor bérbloggerhez ÁFÁ-s számla ellenében jótanácsért... Vagyha ismerik Petschnig Mária Zita néni mobilszámát, ő is szivesen segít.

 

Akiket elémelyített volna az ős-technogeek Bill Gérc látványa a pompás szemüvegkerete ellenére, gyógyítsák lelkiszemeiket az édes cukipofi Zuckerberg fiú júújdelazzzaa slapis lábikóján

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr571612422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 08:45:43

Te most irigykedsz?

Az általad használt magyar nyelven nincs sok esélyed, hogy megközelítsd őket! :-)

(Bírom a stílusodat, de az átlagnál nagyobb IQ kell a követéséhez. Gates és Zuckerberg meg az átlag alatti IQ-t célozta meg.)

saclos (törölt) 2009.12.22. 19:48:10

Ez a "szegény" falu nagyon megérintett téged, többször is említetted. Melyik ez a falu?

saclos (törölt) 2009.12.22. 20:04:05

Ja, még egy kérdés. Bocs a kapkodásért, elsiklottam felette. Hogy nem vesz észre egy szociológus interjú közben egy számítógépet? Vagy laptopról, mobilról nyomják? Vagy nem feltételezik, hogy ahogy anno nálunk az utca tőlünk nézte a Knight Ridert az ORF1-en, úgy esetleg ma egy számítógép köré gyűlnek össze?

OFF: Nokia telefon kisközösségeknek, öt telefonkönyv egy készülékben: mobilarena.hu/hir/nokia_1616_tft_kijelzo_olcson.html

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2009.12.23. 00:20:17

@saclos: Szerinted egy mai szociológ egyáltalán elhagyja a Csobánka-Gödöllő-Gyál-Törökbálint négyszöget ahhoz, hogy mélyinterjút készítsen a belső-somogyi kistelepülésen?

:-)

saclos (törölt) 2009.12.23. 03:44:07

Nem tudom, húgom "csak" szociális munkásnak tanult, ők kitelepültek kis falvakba, interjúztak rendesen, diktafont is kért karácsonyra - igaz, majd tíz éve.

magyar-magyar szótár 2009.12.23. 08:14:17

@saclos: Nem engedik be a tisztaszobába, általában ott van a számítógép. Legjobban szeretik a középrétegek a kiskonyhában fogadni, amit putriszerűen kényelmességgel lehet belakni, vastag zsírfüst-fővőtyúk-cigifüst-bűzben. Azért az igazsághoz tartozik, hogy pl télen a tisztaszobát nem fűtik, ezért az internetező dzsekiben vacog, sínadrágban...

Megkínálják a cucjológijust egy kis dögpörkölttel és ő elfogadja, nyamikál és azt hiszi, hogy nem veszik észre, menyire undorodik, meg azt sem veszi észre, hogy a kasztrendszer alaptörvényét megsértve az alávalóbbaknál alávalóbbá vált és ezentúl jól kiöhögik meg hülyének nézik. Az egyik kedvenlt tréfálkozás forma a tömény hülyeségek bemesélése szociológusnak , utána hetekig röhögik a pesti magyar picsát, hogy beszopta..

magyar-magyar szótár 2009.12.23. 08:17:42

@saclos:@radiologus.hu: terepezésnek nevezik ezt , rendszerint hallgatókkal tansegek csinálják. Civil a hallgatót úgy tudja fölismerni, ahogy a lelkes izgulós, kissé elhanyagolt külsejű farmernadrágos lányban a cselédkönyves orvost (a fiú az 57 éves főnővérnek udvarol, hogy tanuljon is végre valamit annyi év után) .. na, a szociológushallgatók is ilyenek, lelkesek, és hűdetudják.. A terepezést vezető tanseg alig képes a cigányoktól való félelmét és undorát leplezni, de még magamfajta gecibőrű is átlát rajta, hát akkor egy 8 gyerekes cigány anya..

saclos (törölt) 2009.12.23. 18:39:42

@magyar-magyar szótár: Részleteket nem tudok. És mi kell ahhoz, hogy valakit beengedjenek a tisztaszobába? Kínálás, mint kasztrendszer eleme? Melyik nációnál? Nem is tudtam, hogy alázunk, amikor valaki betéved hozzánk, és megkínáljuk egy kávéval vagy ásványvízzel :) Melyik náció öregje nem szeret beszélni magáról, összevetve, gondosan lefikázva a mai fiatalokat? Elég vegyes helyről származom, light sváb hatásokkal (tömör, magas kerítések), vagy szóba se állnak velem, vagy, ha ismerősükkel láttak előtte, akkor esetleg.

magyar-magyar szótár 2009.12.24. 02:59:24

@saclos: Terepezés közben, akiket a legnagyobb ívben sajnálnak le (magyarul szarnak le) a coccojológijusok, az a helyi értelmiség igen-igen szűk kisebbsége, a pár tanító, esetleg az orvos, a nőgyógyász-szakkiszálló, a védőnő, a pap.. szóval azok az emberek, akiket nem csak hogy a tisztaszobába beengednek, de akiknek bejárása van a "tábor" belső, igazi életébe, amit szociológus esetleg akkor ismerhet meg, ha 3-4 évre letelepül és valami hivatást választ, valami olyat amit a cigányság is elismer és abban nem szájjalcsináló. Pl jó tanító vagy ilyesmi. Egy pedagógiai bűnöző, akinek hányingere van a gyerekszagtól, még lehet tanító a további 35 évében, kihúzhatja többségi környezetben "magyariskolában" de cigány iskolában 1-2 événél tovább a szemforgató, álszentfazék farizeus vagy a szélhámos nem húzza. Keresztüllátnak a szájjalcsinálón és azonnal megbukik, mint a rottenbiller.

Igen gyakori trükk pl a sörre, italra meghívás, a gyakorlatlan terepező azonnal elfogadja.. és nullára is írja magát, jobb ha azonnal csomagol és megy vissza Pestre.

magyar-magyar szótár 2009.12.24. 03:15:02

@saclos: Külföldi iropdalomra hivatkozom, mert cuccojológijusaink is nyamilják azt nagyon. Judith Oakley angliai lakókocsis cigányoknál terepezett. (Angliában oly nagymértékű a cigányok kirekesztése, még az indiaiak meg a pakik is szegregálják őket, stabil ingatlanra/ba nem telepedhetnek, lásd a Snatch c. filmet) A konfliktust a szemetelés okozta, a lakókocsik belseje patikatiszta, de a szemetet, gyerekkakit ilyesmit közvetlenül az ablak alá dobják s ha felgyűlik a szemétdomb, arrébhúzzák a lakókocsit. A szociológust meghívta kávéra a Nagy Anya azzal, hogy a vitrinből díszként tartott porceláncsészét vett ki neki. Oakley elfogadta a kávét, ám távoztában visszanézve eléképedve látta, hogy repül a csésze a szemétre. Visszament és megkérdezte az asszonyt, aki valami olyasmit válaszolt, hogy a csésze ezzel tisztátalanná vált. (a viszont-szegregáció, amiről nem merünk beszélni, a cigányvégzet egyik oka, hogy a magyar ugyan befogadó, de a cigány nem-nem-soha. Még más cigányközösségből is bekerülni egy cigányközösségbe próbák és tortúrák tucatjaival jár.

Más kultúra. Nálunk, ha rokon érkezik ejelentés nélkül nagy pereputal, a magyar (vagy sváb) háziasszony körülkerülvést, de megkérdezi: "És mikor mentek el?" A cigány törzsek jórészénél az érkező rokont nem illik megkérdezni a távozás idejéről és ha összesen van egy félvekni kenyér a házban, azt akkor is megosztják a rokonnal, ha másegyéb kilátásban sincsen. A rokon igyekszik hasznosá tenni magát, a sógor segít elmenni fáért, az asszonyok is igyekeznek segíteni asszonymunkában, a nagylyányok (6-7 évesek) már cepelik is az (unoka)testvér kicsit ésígytovább.

Az éhező purgyék rokonhoz, unokatestvéri fokig, bemehetnek, egy karaj kenyeret vagy bodagot löknek nekik. De nemrokon, más nagycsalád gyermeke nem számíthat semmitre Míg az afroamerikaiaknál a nagyközösség nem von család-határokat... (A kis James Marshall Hendrixet az egész negyed nevelte-etette...)

A tekintély-nek olyan bonyolult elvrendszere van, ami a mi iskolákban kiművelt, elméleti liberális magosfokú értelmiseggjeink fejébe nem megyen be.

Viszont az érdekes, hogy a befogadott orvost, védőnőt vagy más hivatásának élőt nagyon-sokára, esetleg, szívből is meghívják örköltre, bájos, amikor az anya szól: Nyugodtan ehet doktorúr belűle, nem dögbű van!" (Az orvos gyomrából már hiányoznak azok a védő-baktériumok, amik a cigányokéból nem és amik még magyar pásztor gyomrokban is megvoltak 200 éve..)

magyar-magyar szótár 2009.12.24. 03:24:47

@saclos: A leitatásnak cweremóniája van, a cél a hülye majom meghányatása. A cigányság köreiben (mint egyes magyar közösségekben is) a részeg az, aki okádik az italtól, a többi eset a megfáradás" elálmosodás meg az "idegesség" este. Ha elsőre nem sikerül a leitatás, jól bírja a coccojológijus az italt, mondjuk profi és nem keveri, akkor elkezdik úgy itatni, össze vissza, egy kis viszki egy kis bálylíz egy kis sör bor, pályinka, hogy ugyebár becsületre: nem utasíthatja el. Végső esetben pedig megbélelik az italt. Amikor aztán ellokádja magát, alávalóvá válik. Hazudhatja magának a szabadságegyenlőségtesssvériséget meg turbózhatja magát a mennyei malasztokkal is, a tekintélyének annyira annyi, hogy kalap-kabát, szeva-szopszis, mehet haza.

Az öreg cigányok, de főleg a Nagy Anyák idős 88 éves almaarcú anyókának 56 évesnek látszó asszonyok nem csak úgy szidják ám a fiatalokat régihagyományosan.. A kritika éles, metsző, az élettől búcsúzó ember maróan őszinte kritikája ez. A nosztalgiát nem ismerik, a családoknak nincsen a nagyszülőknél mélyebbre viszanyúló hagyománya. A bezzegamiidőnk elvakultsága itt nem jelentkezik. A legeslegmesszibb múlt a belvízpogrommba nyúlik, amikor először fogtak bele a cigánytelepfelszámolásokba, ezek a Nagy Anyák sokszor 3-4 alkalommal élték meg, hogy a mindenféle emberbeszédekben fényesjövőt összehazudgáló emberek (férfiak) lebontják a család feje felől a maradék tetőt is azzal, hogy majd ad a tanács másikat, majd megint eladjuk a cocpoltot . Az az asszony, akit 46 éves korában félvesével szülni kényszerített az ura azért, hogy az új cocpolt kilegyen, nem fog nosztalgikusmúltat hazudni magának a sír szélén, 58 éves vénségesvén anyóka korában..

saclos (törölt) 2009.12.24. 21:13:44

köszönöm szépen a bőséges választ! Lenne még kérdésem, de mobilról vagyok, kínszenvedés az írás, majd otthonról! Kellemes Ünnepeket!
süti beállítások módosítása