Magyarországon december 15-től január 15-ig, valamint június 15-től úgy szeptember elejéig a fű se nő. Nyáron ubiszezcsi van, télen meg jönnek az ünnepek, már a hellóvény táján látni műveltpestikerületbeee, kapualjban, rókát kergető szantaklát. És tart mindez addig, amíg az ember valentálynra boruló február idusi hajnalon a Liszt Ferenc téren kirakatot fehértelefonnak nem néző, a jólsikerült szezont ünnepelvén halloázó butikoslányokba nem botlik az ember vagy szánkázik hanyatt a kidobott rókincaikon... 

Aki eddig elfelejtette a nagymamát bebaszni a rehabilitációs osztályra a nyugodt vörös tenger parti nyaralás érdekében, az majd a január eleji svejci síeléskor is aggódhat, nem-e megszökik a vén picsa a vidéki mamaotthonból, ahová drágapénzért végül sikerült mégis bedugni december sokadikán (21-én... )

December közepén még a Nemzetbiztonsági Hivatalban is üzenetrögzítőre váltanak. A patológus nem elemez kétünnepközén. A proszektúrákon úgy rakják le a holttesteket, ahogyan azt Mihail Bulgakov A fehér gárda című regényében ábrázolta, pedig hol van még nálunk a polgárháború és mindösszesen csupán három rossz közül lehet választani. Semmi nem történik az emberrel, mint Kukta Erzsébet dala szerint is (á AE Bizottság, Jégkrémbalett). Nem műtik, csak a hasadás, az nem alszik dunna alatt, mint a rét.

A képi illusztrációt NEM ibusibus von Stirlitz aus Finnland készítette, hanem a szerző barmolta fotoshopban.. [a szerk. kieg.]

5 komment

Címkék: fűsenő

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr661438028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2009.12.16. 11:53:37

Fü se nől (szigorúan rövid ü), ahogy bácskai származású közeli ismerösöm mondja, amikor visszanyihog a múltba.

Szerintem a téli ubcsiszezon még aránylag EU-konform, söt, tölem még az is beleférne, hogy vízkereszt munkaszüneti nap legyen. Pláne, hogy az erre az idöszakra esö GDP-t böven megtermeljük az idöszak elött (jó kis hitelböl fogyasztással, höhö).

Igazából a nyári három hónap balcsiszelcsi szezon a gáz, bár azért a nyílt szilánkos töréseket meg a perforált vakbeleket elláthatnák a két ünnep közt is.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.16. 15:27:16

És akkor most a szótár is felül a polcra és aludni fog?

magyar-magyar szótár 2009.12.16. 16:14:49

@efes: Dehogy, itt az ipar nem áll le.

Frick László Emlékzenekar 2009.12.17. 06:19:02

@efes: Az alakuló zenekar roadjaként most már határozottabban szólíthatlak föl, hogy ha tudsz valami adalékot névadónk, Frick László életéből, akkor ne titkold tovább.
süti beállítások módosítása