Van ez a régi, cukorbanfőtt , kandírozott vita a cáfolhatatlan végsőérvvel, miszerint a kávé, a tea és a sör is drog.

Felvette a harcot a Facebook-függőséggel szemben egy olasz klinika; az Agostino Gemelli kórház olyan internetfüggőségben szenvedő betegeknek kínál kezelést, akik [ ...]
www.168ora.hu/tudas/teny-a-facebook-a-nepek-opiuma-45952.html

Vannak azonban a tom wolfe-i elhanyagolható különbségek.
 

Nehéz elhinnie egy magasanművelt politikofilozófusnak azt egy reformáta viharsarki taj'parasztról, hogy a református tiszteletes beszédéből (a nyilván, mert Lóri náci*, tehát) a náci propagandát úgy messi el, mint disznóbontáskor a májtól az epét. A matulista fikaisták semmivel sem alacsonyabban művelt értelmiseggek, mint pl a szocialista embertípusúak, tehát úgy vannak vele, hogy egy csizmás-súrcos kalapos hogyíraggya bácsi biztosan azért jár olyan naccsimmába' és végzett csupán négy elemit, mert nem született olyan okosnak [intelligenciával] mint ők. Teccett vóna az ő tudatának is a Terfort gimi fiúvécéiben szublimálódnia, wham! de materjálissta-fikaista is lehetne. (Mondhatnám: tetszene egyszer Bede Mártonnak kocsmázni a körösistenmögei Sivatag Büfében egy pár ilyen bácsival, nyugalmazott csarnokossal, darálóssal pirosborozni, sok újat elhallhatna a fikaizmus prae-kádárkori megnyilvánulásaiból... )

Netokratíve behülyített korunkban egész közösségeket különböztetünk el néhány emblematikus figura miatt, pl ha korunk egyik legjelesebb kortárs  író-költője vagyok és debreceni lakos és a retkes fejpárnahuzatokkal való IC-n a kalauz velem csúnyájul beszél, akkor nem csupán kiírom őtet az újságba, de ez a kalauz maga a MÁV is és ez még semmi, de az aktuális kötetembe is bennehagyom ezt a kicsinyes bosszúmat. Természetesen

a mink inkvizícijónk mindig üdvös

és ha csesztetjük a BKV-t meg a MÁV-ot erre, akkor szépen csöndben meg amarra a BKV és MÁV górék összefocizva az állami felügyelei szervekkel, szépencsendben széjjellopják és kiprivatizálásra alkalmasá teszik a cuccost.

Az indiai koldusok ahhoz szocializálódtak, hogy a kenderszívás az estvéli tábortűz kedélyjavító kelléke. Az ingyenződszívás céljából ideiglenesen Indiában állomásozó europid jógyerekek meg már reggel széjjelszívják az agyukat és estvélig ellőnek tíz marcsi rigót is.

Nyilvánvaló az is, hogy az újfajta ópiátokhoz, mint HitGyüli, nincsenek szocializálva a fogyasztók -ha még fejlettudatú politikofilozófusok is megeszik azt, hogy a Hit Gyüli "politikai szempontból" cukibb. A baj csak az, hogy a HitGyüli Vasárnapi Agymosodájában nincsen lógás. Nem nézhet félre a paraszt azzal, hogy most nekünk ilyen  tiszteletes jutott, de majd lesz ez másképp is.

Itt jegyzem meg: a k'-kibaszott kattaólikkussok egyházában a hívek [nőiszegmense...] a plébánosukat különböző technikákkal [módszerek a szerkesztőségben -a szerk. megj.] úgy váltatják le az érsekséggel, ahogy akarják. Teszemazt a fiatal plébános forradalmian úútálja  Falurággyó Joli nyénnyéjék művirágait és megjegyzést tesz, hogy szerinte azok nem ízlésesek  -anyád! már mehet is !Na,  pl próbálják meg a Tóta atya észosztásait már kurvára uncsizó hívei ugyanezt elérni az index pápájánál, akinek egyébként tele van, már nem csak a lábzsákja, hanem egyéb zacsekjai is a payolisztikus loyolájával. 

A pápa őszencsége a farkasverembe esett ártatlan kisfiú levelével
-a háttérben a klérus

Minden egyöntetű. A HitGyüli nem támaszt ad, hanem protézist. A mankót el lehet dobni - a protézist nehezebb. El lehet menni a HitGyülitől -de visszamenni csak oda lehet. És annak a visszafogadásnak ára van és nem pénzbeni. És nem kevésébé politikaibb egyébként a HitGyüli mint más népekópioma .. csak nekünk új még, de az USÁ-ban, ahol a destruktív ésvagy marketingegyházaknak százéves hagyománya van, régi, lejárt lemez. 

A gyüli'nek nincsen múltja, míg pl a pápáknak van, egynémely pápák saját gyermeküknek egyben nagypapái is voltak. Főleg akkor, ha győzte valaki a pápa lyányának egyéb férfiakkal való üzekedéseihez is a gyertyát is tartani meg a laptopjába kistatisztikázni a vaginális ejakulációkat meg naptárazni vagy a házDNS-laborjával az apasági tesztet elvégezni. 

Nehéz elszakadni a matulista fikaista történelemszemlélettől [am. relativista -a szerk. szakkif.] , pedig az olyegyszerű, annyira kézenfekvő és világos, hogy ha Bede Mártont meg Tamás Bence Gáspárt időbusszal visszaküldöm abba a jó édes konkvisztádoros eretneksütögetős** XVI. századba, nos ők akkor is, ott is a legalkalmasabbak és legmegfelelőbbek lennének politikailag, Ignatio-bbak a Loyolánál, tehát kampfjukat a Szent Inkvizícó-ban folytatnák, Tóta báttyó persze eretnekekkel folytatna hitvitákat, de úgy, hogy azért minden XXVII. levelében maga A Testület is megkapná aktuális beosztását. 

Nyalni csak szépen, a csillag maraggyon a zégen, úgy érdemes. 

Korunkban a fikaizmus az üdv, semmi sem érték és ha minden egyfos, akkor ehhez képest a fejlett matulista fikaista embertípus relatíve mégiscsak egy szemöldönyivel fölötte van annak a gennypocsolyának, amit egyébként ő maga turbózik a két , gyöngyházfényűen tiszta körmökkel villanó cukkíni & édibabba  lábcsikójával.

A tévedések elkerülése végett: az afroamerikaiak keresztény vallásgyakorlási liturgiája az afroamerikaiaké. Ők szeretik KI-[ON]-fejezni pl bűntbánatukat, az istentisztelket vidám-énekes-táncos mulatság. Az europidok viszon élettől megcsemelletségükben inkább maguknakvalóan BE-fejezik ki a vallásos cuccaikat.

Jut eszembe: a magyar evangélikusok is jóópijomok, mert ugye Donáth László (a barátunk TEHÁT különösen értelmes és művelt).

A mohamedánokok azért jó ópijomokok, mert nincsen egyházuk, tehát nem klerikálisak. Azt -remélem  Malycika és Bencuska jófiúkák 102 évig élnek, Tóta bá' meg 120-ig- majd meglátjuk, mennyire fogja díjazni a budai imám az Isza Maszíh-fikázást! :D

Az internet, na, az aztán nem a népek ópioma, ááá, hogyisse! A Mindenhatoooooo imádata nem szakrális, a netokrácia nem üzlet, a népösszefogás, a lejaburzsújokkal és a dögőjjön a BilGérc, a mink jézuskánk közvetlen kommunikál ám velünk, a z iwiwoidizálódás, az ám nem címlehalászós marketing és a gmail-szolgáltatás hűdeegyööörvára ám ingyen van, ugye? - ámenny!  A netokratív héccencségek nem szem-és köpönyegforgatóak, nem dőzsölnek a minkrajtunk szedett zsírokon, nem álságosak és hazugok, nem üldöznek, az admin nem kap here out-ot tőlünk, nem korrupt ám, hogy tíz egyazon kopinger bejegyzésből a csókos payolablogét teszi föl, ha az a legvacakabb is...  nem kínoznak és nem halálosak, nem terjesztenek ideológiát, nem hintenek ám üdvöt, nem mást csinálnak tiszta kikkezükkel, mint amiről emígy meg orálnak, ááá, dehooogy!

 

*félfaszista az eszemadta, de nagyítsuk rémeinket, ha csiklandozza hiúságukat a büdösnép rettegése...

** a gyorségetés nagylángon külön kegyelme volt a bíráknak. Az eretnekégetések népszerűsége a Joshi Barat-tal vetekedett, és ha a nemes bíróság kegyesen nagylánggal lobogó gyorsanégetős máglyát rendelt, a közönség könyörgött a hóhérnak, hogy locsolja vízzel a tüzet, rakjon rá venyigét, mert a lassú főzést-párolást jobban élvezték. Ügyes hóhér 2-3 cm-s kéregben megpárolta áldozatát, míg az még élt és időnként eszméleténél volt.  Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a boszorkányégetések közönségének MARKáns része nőnemű volt. A "bűnöst" már csak azért sem égették el, mert a jól átsült és füstölt tetem aztán még a városkapu oromzatát díszítette sokáig. (Ugyebár horror videót majd csak az időbuszok felelőtlen utasai fognak mutogani szegényeknek. )

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr351393932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.28. 16:16:47

* fél, ezért nem fél-, hanem teljesen az.

Kell a népnek valami ópium, mert különben önmagában fogja úgy gondolni, hogy utcára megy ki érdekét érvényesíteni, az meg nem lesz jó senkinek se, tehát a népnek se. Így van ez jól, van aki ezt nyalja és ennek nyal, van aki meg azt és annak, meg amazt és amannak. Sőt, olyan is van, hogy valaki ezt nyalja és amannak nyal...:) Stb.

A Bede egyesegyedül a csajával bejárta a világot gyalog, meg is bloggantotta, milyen laza-fasza csávó volt ő meg a csaja. Tehát gondolom, nem akadnak fenn egy viharsarki kerítésszaggató retróbulin se, van az annyira simabeszédű és simulékony. Azoknak meg úgyis csak egy pesti kötsög.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.28. 21:48:01

etetik a zembereket az okosak? most mond.
végső érv, hogy az egyik legalább nevezéktanilag fennmaradt majd kétezer évet, a másikak meg nem, meg ez lokális, am iénk (értsd: nem a tietek ez sem, de hát nem jut mindenkinek).
abba már senki sem gondol bele, hogy egy verzió fennmaradása más verziókkal szemben nem értéktartalom vagy eszkatológiai manifesztációk, de még csak nem is rátermettség alapján szelektálódik ki: nem feltétlenül az adta a legjobb választ, bőven elég volt, ha elszívta a levegőt. aztán úgy robbant. meg még párszor.
a kommunizmus az egyházból nőtt ki, és majdnem sikerült megennie. tanulniuk kéne belőle amazoknak, nem fujjologni, hogy na de kérem, nem ér, belement valami a szemembe. ja.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.29. 01:53:03

ez már nekem is sok

már hogy nem tudom követni

namindegy

magyar-magyar szótár 2009.11.29. 04:06:38

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kevesebbet A Népek Ópiátjaiból (a szintétikus ágazat, ugye...) és több Sztravinszkijt. De levezetésképpen Kocsár Miklós Stabat Mater-je is jöhet...

magyar-magyar szótár 2009.11.29. 04:08:40

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kevesebbet A Népek Ópiátjaiból (a szintétikus ágazat, ugye...) és több Sztravinszkijt. De levezetésképpen Kocsár Miklós Stabat Mater-je is jöhet...

magyar-magyar szótár 2009.11.29. 06:09:36

@bs395: Viszont, ha elszívtuk a levegőt és úgy döglöttek meg, akkor is ez az igaz, bocsika, de ezek szerint a Mindenható Evolúció Törvényei alapján megin' mink vaótunk a legjobbak. Az út törvénye is ez, ha erős fékezéssel beengedem magam elé a barmot, akkor átszól a négykezesben kollégájának: "Nézd baaameg, betettem centire!"

magyar-magyar szótár 2009.11.29. 06:12:23

@efes: Hú, ez katartikus volt. Bár azt hiszem, az a gyaloglás olyan volt, mint a Skulkowsky Zoltán megírta hollandok a "talicskával a világ körül" .. de mégis, ezmég nagyobbat nyomott a bennem élő Bede-kép kliséjén. A gecó ugye, aki beszélteti az index kamerájába a félfaszista idültalkoholista barmot, én mindig ezt hiányolom, a másik objektívet, ami az egész-et is veszi.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.29. 11:22:17

@magyar-magyar szótár:
ja, csak ha azt mondod valamelyiknek, hogy mind egy hülyeség, akkor az rosszabb a szemükben, mintha csak az övéket modnanád egy hülyeségnek, pedig mind a cél szentesítésével operál.

magyar-magyar szótár 2009.11.30. 04:50:05

@bs395: Engem a Fallaci-felvetés döbentett rá valamire. Amit azóta is szajkózom. A retkesnyakú naródnyik ateista orosz diákok jézusfikázásainak még volt tétje, és ugyebár a jézusfikázás konkréte a szinódusra kenyődött ugyibár, ami kb 7 év Szibériával fenyegetett. Máma viszont a jézusfijkázás üdvös. Én magam is ugyanolyan apa vagyok, mint az apám volt, tehát a gyerek továbbtanulása a tét, megaszondom neki, úgy merjé a ziskolába nem fejletudatú zattejjista-matulista fikajista lenni, hogy hátrakötöm a sarkadat, a gyöngyösi Károly Róberten akarsz kikötni? (Az én időmben meg a Zrínyi Miklós katonai Műszaki Fősikolával fenyegettek a szülők, hogy ezzel a hozzáállással maxx oda vesznek föl!)
Ez i ismétlés tőlem, de mókásnak tartom, hogy a "klerikális reakció" Jézus-duma-interpretációit csulázzák a fejlettudatúak ÉSDEKÖZBEN azt hiszik, hogy azt a Jéust, akinek mindössze 15-20 mondata maradt fönt az írásokban, és csak nehezen fejthető ki ma már, miért is nem akart volna egyházas vallás-t. A tanítványok mégis az egyházszerű szerveződés mellett döntöttek, ami különben az illegalitás kényszere is volt.
Ebben egyet értünk, számunkra gyűlöletes ez a cél szentesíti az eszközt. Ezt szopták be refómm Ferinél.. és akármekkora fikaista is, erre már képtelen, hogy kiálljon és azt mondja: bekaptam és megcsummáztam én is. Miközben a fejlett matulista fikaista szerint viszont a BKV-ellenőrnek, annak igen, annak elnézést kéne kérnie. Bár jut eszembe, hogy a bérmackó, az mostanában kért elnézést (igaz ez?) de gondolom, olyan elnézés volt az :)))

magyar-magyar szótár 2009.11.30. 04:52:16

@efes: ez a komment valóságos katarzist okozott bennem, a reá adott válasz viszont tegnap elröpült a blogmotor kartercsövén (ami szerintem már alul ki van vezetve a ganyéba...)

Morbus_Hungaricus 2009.11.30. 11:40:52

@bs395: "a kommunizmus az egyházból nőtt ki, és majdnem sikerült megennie"

Ez ellen a közkeletű baromság ellen szeretném olvasnivalóként Igor Safarevics orosz algebrista "A szocializmus mint világtörténelmi jelenség" című munkáját ajánlani. Egy recenzió (www.szepirodalmifigyelo.hu/03-3-039-Safarevics_Baracsi.pdf) szerint:

"Safarevics [...] megállapítja, hogy a szocializmus egyidõs az emberiséggel az ókortól kezdve a Kommunista kiáltványig. Minden korban megjelenik valamilyen formában, és nagy pusztítást hagy maga után. A szocializmus célja az emberiség halála állapítja meg. Ez az önpusztító törekvés az egész emberiség lelki motívumának tekinthetõ."

Azt már én teszem hozzá, hogy az utóbbi 2000 évben ennek az önpusztító törekvésnek gyakorlatilag egyetlen ellenszere a katolikus egyház. (Kisebb nagyobb megingásokkal persze, ott van pl. a "Misszió" című nagysikerű film a dálamerikai jezsuita szocializmusról.)

"The socialist phenomenon" online:

www.robertlstephens.com/essays/archive.php?author=Igor%20Shafarevich

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.30. 12:07:41

@magyar-magyar szótár:
múltkor meg még hogy oda teccett lenni a piarista meg a jezsuita nevelésért! hisz a mostani mszp veztőségben is vannak! lehet a gyerekből még akárki, ne tessék így bekorlátozni!

@KurtaBetyár:
ez nagyon komoly volt :-)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.30. 14:02:32

@magyar-magyar szótár: Be kár, vagy hálstennek? :)

@KurtaBetyár: Jézus vallásában igenis vastagon benne van a cucjalizmus, ez szúrja a katolikusok szemét, s ezért demonizálnak minden rom.kat. egyház nélküli társadalmat, legyen az nevető szocializmus, népi diktatúra, fasiszta bábállam, vagy pacekbe népgyalázat.

Ezzel a Sáfárjeviccsel ellentétben azt mondom, hogy minden baj hátterében az egyéni tulajdon szentségébe vetett vakhit áll. Amíg ez így van, addig lesznek problémák, amint viszont nem, beköszönt a... nem a halál, hanem a dögunalom kora. Na az lesz a kommunizmus, ahol mindenki vigyori.

Morbus_Hungaricus 2009.11.30. 15:18:30

@efes: Ha a szocializmust úgy értjük, hogy az emberi méltóság fontos és az egyik ember nem tehet meg bármit a másikkal akkor sem ha több pénze/hatalma van, akkor ez természetesen Jézus vallásában (és a katolikus egyház tanításában) is "vastagon" benne van, sokan mondanák, hogy ez az egésznek a lényege.

Ha a szocializmust mint kollektivizmust értjük, ahol a közérdek nevében magasan szarva van az emberi méltóságra (ennek adja szép leírását a marxi kommunizmus), akkor annak viszont semmi köze sem Jézushoz, sem a rom.kat. tanításhoz, hanem sokkal inkább az "önpusztító ösztönhöz" amiről a fent idézett Safarevics recenzió beszél.
süti beállítások módosítása