Délről a betonvasművészet, Keletről meg a kazánlemezből szalagpréselt alkatrészek után maradt hulladékból való mélymagyar kerítések határolják. Ilyeneket főleg mezgaz-gépgyárakból szerezhettek és vihettek haza a dógozók, főleg akkor voltak alkalmasak, ha már eleve, a szerzés érdekében eléggé ritkásra állították be a kivágásokat. (-> magyarbűnözés szocialista reláció   )  Kallantyúk, peckek, fillentyűk, bizbaszok, herkentyűk -legértékesebb a csillagkerekes volt, mert az virág [margaréta] mintásnak hatott de volt egy majdnemtulipános is.

 

Fehérre meszelt óvodafolyosón Inci és Finci , az Oleg Kosevoj Szocialista [ lakatos] Brigád ajándékai-  amikor még nem woáóóztak a gyerekek, és nem bezzegamerikai kérdőmondat hangsúlyt használtak, vagyis a klassz, a cuki, a budapest és az 50filléres egygombócos málnafagyi idejében (ha sűrűbbre sikerült, epernek nevezte Józsi bá, a triciklis fajlajt-árus) .

Magyarban a maximum Maci Laci és Foxi Maxi volt, meg a Flintstone-család. (Mi ez Frédi, tű vagy ár? -hogy ily' gyorsan kibejár? )

Maci Laci [Yogi Bear]Ilyen rajzokról koppintották sok szabadidővel rendelkező ráditechnikaiműszerészek és kiskatonák.

 

 

 

 

 

 

 

Bezzegóperenciás mai példák:

 

 

 

Hihetelen, de nem Fehér László festménye!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr701441785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.11.26. 08:13:41

Jut eszembe! Budán a Bambi presszóban, a Bem térnél nagyon aranyos kis hajlított és kovácsolt betonvas illusztrációk láthatók az azonos című őzikés meséből.
Amikor az Iparművészetire jártam, a Bambi volt az egyik törzshelyünk. Ott dominózott a hetes bmw-s gengsztertől az ántivilágban deklasszálódot polgári elemekig mindenki. Amikor üvöltözésig ment az egyébként komoly tétekért menő játék, akkor Gabika, a kasszírnő harsány hangon teremtette le az arcokat. Volt is kuss rendesen.

Rég voltam a Bambiban, de ha jól sejtem, akkor ez a nejlon retródivat már régen tönkrevágta a helyet.

fruttipapir 2009.11.27. 10:52:31

Mondjuk milyen család már az, amelyik egy géppuskát tart a nappalijában a falon, drótból...???

(ez elgondolkodtatott)

Amúgy trű a drótkép.

:)

magyar-magyar szótár 2009.11.28. 05:16:42

@Bóvica: A fórradalmi családok mind, a kalasnyikov egyenlő fóóradalony, seggbedúrantjuk a múttcsögevénnyejit meg a zsírpapokat és mindenhatalmat a néepnek, este tánc, azután meg vidám géppityuropival egybekötött rókakergetés
süti beállítások módosítása