Márpedig ez a politikai pornográfia kategóriája és ilyesmivel mi nem foglalkozunk.

/Dr Antall József orvostörténész és súlyosan amatőr politikus & nemzetikatasztrófa jónak vélt mondása  az MSZ első nagy [Máthé-féle] lerablásairól, 1992./

FIGYELMEZTETÉS NINCS összefüggésben az ősi zsírmagyar tocskol , hangutánzó szóból eredő igével, ami a prütykölhöz hasonlóan a baszni ige oldalági változata.

tocsik -régi, ma már elavult magyar mértékegység a korrupciós összegek egységes kifejezésére. Tocsik Márta jogásznőről rendkívülhaladóbaloldali és hűdeliberális papírújságírók nevezték el, felkerekítve nagyjából 1 Mrd 1998-as Ft-nak felel meg, ami maipénzben durván 1,75 Mrd (ez nagyjából 0,05 leisztinger egységnek felel meg).

Tocsik Márta  lenyúlván néhány névtelen vidéki önkormányzati jegyző ötletét, kolosszális önkormányzati ingatlanmegváltási "tanácsadása" sikerdíjául vehette föl s ebből az MSZP és az SZDSZ egy-egy prominensének osztotta vissza    a korban szokásos százalékot felezve (tehát 20-20%-ot, azaz 0,2-0,2 tocsikot). (A jogásznőnek költségei is voltak, a "tanácsadás" ugyanis azt jelentette, hogy lefénymásolták, begépelték az egyik vidéki jegyző szerződését majd a többi önkormányzatnál a tükörbe bejavítoták az éppen aktuális korrekt adatokat).

tocsikolás - az ordenáré méretű sikerdíjat, végkielégítést stb-t a kedvezményezett stróman-jelleggel veszi föl és fű alatt visszaosztja a tocsikokat azoknak, akik sziveskedtek elnézni a szerződését. Vagy diktálni. Az elmúlt 20 évben jellemzően pl az állami nagyberuházások leosztásait a jóoldali Egyetlen Igasság Párt (szoci & áldemokrata konglomerátum) 40%-ban, tehát korszerűen nyúlta le (svájcifrankban, külhoni számlára kérve), míg a rosszoldali zsírbunkó alföldimentalitású  faszistapárt régi kádári-hagyományossan 15%-ot vett le, Ft-ban és rendszerint úgy is használta, mint Kádárék, költségvetéslyuktoldozásra bujtatott agitprop. ktg-helyekbe, bele. Természetesen tocsik csak kormányon lévő pártnak jár.

séma: Egy autópálya vagy települést elkerülő út még szemre elfogadható minőségű változata strabagoltan (ez a tocsikolás nyugati import változata, lásd Kuncze Gábor végjátékát) 10 egységnyi milla. A tendernyertes 8 egységgel viszi a munkát. Mivel 8 egységből már szemre sem lehet jól megcsinálni, a munkát alvállalkozónak adja le, aki viszont ismervén a dürrgést, további alvállakozóknak adja le a munkát, akik végül alföldimentalitású vidéki taj'paraszt elsővállalásos kezdő útépítőt keresnek, aki nem látja azt, hogy a töltésföld meg a murva és a homok magában elnyeli az összes reménybeli hasznát. Végül a garanciális munkákkal  majd az összköltség 13 egységnyi milla lesz., miközben az egészre öszesen 7 egységnyi millát költöttek és fut 4 egységnyi millája után a sok köcsög kis alföldizsírparaszt alvállalkozó.

vicc: Magyarországon hirhedett vállalkozói & mérnöki iroda (fizikaikiterjedés, tehát eszközállomány nélküli dossziécég) megnyeri a belgrádi metró építési munkáját. Tehát szokása szerint hirdetést ad föl szerb újságokban keresnek mélyépítő stb, metróépítéshez emberekkel, eszközökkel rendelkező fizikaikiterjedésű alvállalkozókat. A fejlett nyugatikulturához kevésbé affinitív szerb kormányzati górék behívatják az ismert magyar hőst és a válságunk arszlánját, a nép nyelvén beszélő oroszlánfő orátort: Mi a lófasz ez uram, mért nem építi a metrót? A művelt Keep West & fényeselméjű magyar felháborodottan közli, neki ilyesmire eszközállománya meg embere nincsen, ő vállalkozói iroda. A műveletlen tahó szerb kormányzati ember erre azt javasolta a fényeselméjű példaértékű mélymagyar vállalkozóóriásnak, hogy sajtóközleményekben mondjon önkéntes ("közös megegyezéssel ") búcsút a belgrádi metróprojektnek. A buta szerb kormányzatigóré ugyanis csak annyit látott, hogy a fényes mélymagyarelme főleg a profit lenyúlásában rendelkezik tapasztalattal, a fizikaioroszlánrészt szivesen hagyná olyan helyi vállalkozásokra, amiknek már viszont nem biztos, hogy jutna a haszonból. Pedig a Balkán a korrupciójáról hirhedett..

 mélymagyar nótázás busongva, HEŐJJ!

mérthagytukhogyígylegyen? - azért hagytuk, mert összesen két oldal jutott Magyarországnak, a jó, meg a rossz. És az újságírók java számban és minőségben is a jóoldalhoz húzott, meg a még annálisjobbhoz, a magukat orálisan liberális-ként forgató posztmaóista-elitista, elméletiekben igen czomboss jógyerekekhez. Ki az akkora buta, mint Kóczián Péter volt, amikor ugyanannak a sulinak a jóformán ugyanazon padjából nemmegfelelőoldara lépett? Bezzeg Rajnai Attila, ő tudta a helyes irányt! Holló hollónak igen, de jógyerek jógyereknek (személyes haver még a FÉSZEK-klubból) nem. "Gyurcsánynak tízszer többet engedünk meg, mint Orbánnak" -mondotta a jógyerekújságírás dísze, Tamás Ervin  [Népszabadság, 2006. március]. A jóoldali újságírók tehetségesek, a maradék rosszoldali nyomorult, maxx jó közepes az a fél futballcsapatravaló. Ezért is hoaxálta Dr Vásárhelyi Mária tudósnő ügyesen, tehát számadatok nélkül az un "jobboldali újságírás" fölényét, az idénre már túlsúlyban kéne lenniük. Senki nincsen, aki kinevesse szakmailag Vásárhelyi nénit, hiszen a fenének költeni a drága televíziósmédiára, amikor a digitalizálással bekakil majd a hagyományostelevíziózás és televízió címén internetes nyomulás lesz. Ma már az internet a blúcsip és a papírsajtó meg a televízió nem diktálja az eseményeket, hanem jelentős késésben követi... Mire a tévéstáb összecuccolja a műholdvetőt, az index-pont-hu három miniszterelnökjelöltet saralt be egyenletesen fikával.

Mindig volt valami indok, méghozzá alapos, arra, hogy majd a jóoldali megfelelőújságírás majd jövőre hozzálásson az igazmondáshoz. Ez kb úgy volt szegényeknek fölírva a szerkesztőség szemöldökfájára, mint a székely népmesében a holnap. Majd holnaptól sehová sem tekintve, elfogultságmentesen irtjuk a korrupciót, de máma még a refómmok sorsa van a kockán. Majd legyőzzük A Sátánt (a rosszoldalt) és akkor onnatól kezdve nyírjuk a korrupciót, mint a sárkányfogveteményt, apríjjuk, csak most még egy pár hónapig nem. És emiatt a tesze-tosza halogatás miatt jutottunk ide, ámen. (2005. óta nincsenek ebben az országban feltárásra érdemes tények meg nyomoznivaló okok újságíróknak).


 Tocsik Márta (inyencek figyelmét felhívom fülcimpája méretére!)

7 komment

Címkék: tocsik

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr201430658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.06. 11:14:13

féloff

ez sem először: indexet (origót stb) párszázeren ha olvasnak

tévét meg pár millióan néznek

magyar-magyar szótár 2009.10.06. 12:52:59

Csakhogy a tévé másodlagos, már legyártott híreket tálal többnyire. A tévés - rádiós hírszterkesztő megnézi az6 MTI -jelentést, meg azt, hogy ma reggelre kit termelt göl miniszterelnökjelöltnek az index. Ám, mire a rádiós hírszerkesztésen átment [Mocskos Kéthét, márc29-ápr14) , addigra az index hét pofáról leszedte csummáig a bűrt.
Ugyanezt már végigvezettem egy origo-példán, amikor ugye volt az a 6 millás tnűácsadási díj. Reggel bedobta az origó, Szegény Feriék megvártőák, amíg berszopja Szijjártó, 11.30kor sajtóértekezlet, majd jól a dugájába d9öntötték a kiscsókát, mert estihiradó-zárásra már ki is rugták a "felelős" helyettesállamtitkárt.
Azaz: az információ megosztása a hatalom.
Ma pl a hirszerző-pont-hu megint délikrónikás meg délihiradós említést kapott, egy BKV -feltárás miatt, pedig hírszerzőt napi 30000-en (se) olvasnak.

Nagyon régen, úgy 2-3 éve a netokratív hülyítésben a hagyományosmédia csak követő, sőt, után-kullogó.
Nadehát miről beszélünk, a netokrácia orákuluma, Uj Peti bácsi már mióta nyiltan megaszonta ezt, egy másik orákulum, Miskolczy úr annyira fázik a politikától, hogy inkább kiszállt a blogoszférából.

bryan 2009.10.06. 23:48:11

Mai megfelelője az 1 kocsis, neki már nincs is igazán számszerűsíthető értéke, de saccra olyan 3 tocsik körül lehet, amit körülbelül 100 zuschlagra, vagy 2 happyendkft.-re lehetne beváltani amit mondjuk (az egyszerűség kedvéért) 100 székelyzoltánra lehetne konvertálni. Kénének is ilyen játékkártyák a legnagyobb tolvaj politikaközelikkel. Még a négy szín is meglenne.
Az oknyomozásban viszont a TASZ-féle alapítvány egész jó dolgokat eredményez. Talán tényleg elindul valami. Főleg ha majd FIDESZ kormány lesz. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.07. 00:32:34

@magyar-magyar szótár: khmm

nem Doransky szállt ki?:)

amúgy meg igazad is lehetne, de nekem akkor is kicsit túl összeesküvés-szagú

valahogy nem tudom feltételezni a jóoldaliakról, hogy ennyire ...tudatosak lennének

magyar-magyar szótár 2009.10.07. 06:08:18

@bryan: A zuschlag mértéke alulbecsült,, hiszen legföljebb a 10%-a került terítékre. A happyand elavult mértékegység és relatív, mert könyékkel szokták kimérni, ami, kinek ízlése szerint, leginkább hüvelyujjal és akkor egy happyend számban majdnem egyenlő egy zuschlaggal.

magyar-magyar szótár 2009.10.07. 06:12:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Azzal kezdődött a Blogter bukása, hogy M. úr lényegében kiszállt a bloggiális versenyből Van is erről grafikon, már megírtam azt a szócikket, aminek illusztrációja lesz, az a lényeg, hogy 2006-ban a blog-pionthu a fasorban volt a Blogterhez s ma viszont a Blogter 2006-os bloggiális erejének ötszörösét képviseli és lényegében leradírozta a piacot, jelentősnek talán még a freblog mondható, de a blog-pont-hu még arra is bőséggel rádupláz, ámdemivel a grafikon százéves (3 nap egy esztendő itt) már lehet 3-szoros a fölény. Most kérdlésaz, hogy M. úr magától fázott, vagy, amint te is láthattad a kaszálós-mókusos csávókat a Guitar Heroes mellékén álldigálni blogteres májerekkel szinte karöltve (de egymás kaszájában) , aligha lehet csak az összeesküvéselméletek körébe legyinteni sejtésem arról, hogybizony a jógyerek = eszes.
süti beállítások módosítása