Még az Igasságos és Őő ..ö...szinte Gyurcsány Ferenc idejében fölbukkant az az ötlet, amin körülbelül ki lehet mérni a "reformkormányzás"-nak elhazudott brainstormingalapú , egymást kioltó ötletekből kavart zavarossal elfedett lopcsalista szélhámoskodás távolságát a valóságtól.

Tavaly bukkant föl reformötletként, hogy a kismamákat, akik nyilván a gyesszindróma egyik tüneteként fellépő depresszió következményeként ragaszkodnak ahhoz, hogy napjaikat a féligkitakarított lakás, a mosatlantól nehézillatú konyha és a tornyosuló kellemetlenillatú szennyesruhahalmok mögött kucorgó mosógép háromszögelésében töltsék, ahelyett, hogy vidáman kapnák-fognák a Beetle cabriolet kulcsait és leszólnának a cselédszobába a nörsznek, viheti bölcsibe a kicsit, amíg ők beugranak a dolgozóba (valamelyik minisztérium alá tartozó országos főhivatal brainstormingbrigádgyűlésére).

Jelenleg a bölcsödék zömének működési költségét forrás nélkül az önkormányzatoknak kell kigazdálkodni, az igények kétharmadát úgy sem tudják kieklégíteni, hogy a bölcsödék átlagosan 130%-os feltöltöttségűek és magánvállalkozásban egy ügyes kiskapu használatával "csoportos gyermekmegőrző"-nek álcázott maszekbölcsödék is működnek.

Azt tudjuk hogy a kamarilla ötletei között szerepel a GYES/GYED megkurtítása a gyermek két éves koráig. Most abba bele se menjünk, hogy a monetáris pénzügypolitika óvodájába a bekerülés alapfeltétele tudni azt, hogy ha nyomizom az embereket a munkaerőpiacra (a lusta kismamák mellett a sok dologkerülő szabotőr rokkantnyugdíjast is) akkor nő az infláció, amihez viszont, ha hozzáigazítom a nyugdíjak kompenzációját, és közben nőni kezd, akkor rosszabbul járhatok, mint a 13.havi nyugdíj folyósításával...

Jó, tegyük föl, hogy a kismama kibújik a büfipecsétes mackófelsőjéből, lerúgja a zsírfoltos gatyáját , hajat és fogat mos, belepréseli magát a legnagyobb kosztümjébe, keres egy olyan nejlonharisnyát, aminek a lábujj és talprésze még annyira nem keménykedett ki és ott lyukas, ahol a csizma takarja, s jól elmegy a munkaerőpiacra. De hova teszi a kétéves gyermekét? -mert bölcsödék nincsenek még a mai igényekhez sem. Arra sincs pénz -hacsaknem az egyébként "reform" címén hazavágni szándékozott önkormányzatok ki nem gazdálkodják- hogy új bölcsödéket nyissanak. Nemmellesleg a gyermekeket gondozó nevelő oktató intézmények közül a legtöbbe a bölcsöde fenntartása kerül. És most reccsen nagyot a mestergerenda: Jóval többe kerül egy bölcsödei hely finanszírozása, mint a GYED/hó.

Ez egy csupán a kamarilla "megszorító csomagja" halovány ötletkéi közül. Nyilvánvaló néhány tény:

  • az ötlet szülőanyjai már alig várták gyermekük 6 hónapos korában, hogy végre visszamehessenek a minisztériumba, országos főhivatalba, régiós hivatalba, eu-tanácsadónak, Szetey-típusú Rt-be vagy stb-stb buliállásukba, egy brainstormingbrigádba. És persze nem is kellett szembesülniuk a bölcsödei hely hiányával, hiszen mainapság az, aki törődik gyermeke jövőjével, olyan magánbölcsödébe helyezi el gyermekét, ahol napi fél óra bébiangoltanítás is van.
  • az ötlet csomagbaépítőinek nincsenek is annyira mély társadalomfilozófiai elképzelései, egyszerűen azt hiszik, hogy majd A Nyugat becuppantja az elvárt megszorítások egyikének ezt a, valljuk be, életidegen baromságot
  • valamint azt is hiszik, hogy a proletár ok majd ezentúl kevesebb gyermeket vállalnak pénzért, cocpolttámogatásért... Namost pont a proletároknál, és ez statisztikailag kimutatható, a pénzért szült gyerekek szinte évente, de legalább kétévente pottyannak a világra...

(legújabb gyűjtésem: proletárkörökben elterjedt: egy bizonyos irányú és erejű kalapácsütés a kismama hasára és akkor biztos, hogy még nagykorúsága idején is jár érte majd nevelésipíz...) Ott jól okoskodnak a kamarilla brainstormingolói, hogy választásokkor majd megveszik liszt és cukorosztogatással a proletárok szavazatait a necces körzetekben -ez bevált 20086-ban is a második forduló előtti napokban...

Még egy reccsenés: A proletár, ha vidéken nem talál jövedelmet, kérdésem, hol, na hol talál óccsó (ingyen) lakást és pár órás lébecolással akkora jövedelmet, amhez vidéken csak egésznapos kemény napszámosmunkával juthat? Na hoool e'?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr481039091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenguru 2009.04.01. 22:32:41

Ezt egy Vakmacska nevu kozgazdasz-bloggerlany szepen ki is szamolta:
vakmacska.blog.hu/2008/06/16/porontyosoknak_a_szamok_arrol_hogy_huzzunk_e_dolgozni_vagy_huzzon_el_mas_mashova

Hiaba izmozik a Klaraasszoy mindenfele ertemisegi zugfolyoiratokban(Mozgo Vilag), hogy okitsa a jonepet, ez akkor is csak sima kiadaslefaragas.

Erdekes hogy a nem a Kapolyi feleket jut eszukbe csesztetni, vagy a MAV bemondsara adott 200 milliardkjabol visszavenni egy rendes belso ellenorzessel megspekelve.

A rokkannyugdij felulvizsgalata viszont szukseges lenne. Anno a hollandok, csehek stb is megcsinaltak.
Csak ugye eleve nem kellet volna HornyGyulailag elengedi ezeket az embereket.
Az is jobb lett volna, aha rok.nyugd, osszeget mint munkanelkuli segelyt kapjak, es kozben az allam szervez nekik kepzest, meg keresnek munkat.

Ahhoz hogy talajnak persze, jelentosen kisebb berterhek is kellenenek.

süti beállítások módosítása