szívember Egy királycsávónak feszt az alakjával vannak felakadva a gecibőrű kiscsókák, hogy olyan izomtiborszerűen kikottázott, egy Beethoven zongoraversenyt lehet lejátszani a mellykaskájáról és a bicepsze felül az ötvenkettesen.

Elmondanám akkor a királycsávó leglényegét: Egy szívember ő, merejül. Ez nem azt jelenti, hogy mondjuk merően gizdaságból jópofizik vagy frigyesmester. Ő nem a szájával szívember, hanem elevenen a mellykaskájából.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Opel_Vectra_A.jpgVektrakocsi -csicskaautó

Meg lehet kérdezni akármelyik lányt, aki neki dolgozik, hogy szívember-e. A lányok szép, hosszú haját az alkarjára csavarja föl, amikor a fejüket falba veri –hát istenem, a szívemberséggel ez jár, és a szívéről az agyára megy az ideg, mert a vállalkozás az ilyen. Örülhetnek a lányok, hogy ezt nem tudják, nekik csak dolgozniuk kell. De a királycsávónak egy nyugodt éccakája nincsen, néha egyvízben ébred a vállalkozás ügyei miatt, ilyen ez, mindent nem csinálhat maga az ember és most is az egyik törött rabszolgabuszt javítani német’ből nem egy újabbfajtát hoztak, amit vili, ki nem lát, hogy nem lehet a töröttel megpapírozni? Azért veszi a fényképezőstelefonokat kilaszámra a csicskáknak, hogy annyi eszük nincsen, egy ’96-os Transit papírjaival meg rendszámával nem lehet 2003-as lepapírozni!

Ócska golfkocsi a lányoknak a kicsikkel orvoshoz menni vagy vásárolni vagy postára fölszaladni a faluba

De legfőképpen az édesanyját, édesapját szereti ő. Hiszen a hat év letöltendőjét is azért kénytelenkedett megszakítani, mert özvegy édesanyja olyan szociális körülmények között él, kis kunyhója már majdnem rádől, és azt az összedőlés ellen a királycsávónak kell a két kezével megtapasztania. A szabadulóvacsorája mibenlétét majd külön részletezem, természetesen a főasztalnál a királycsávó édesapja főhelyen ül (anyukája az asszonyasztalnál). Ismeretesek királycsávók a gádzsók kategóriájából, akik az édesanyjukat hagyják direkt tengődni panelben meg lakótelepi kétszobaöszkomfortban, de egy szívember nem ilyen. Három cocpolt árát költi szülei házára, egy felet a külsejére, mert egy királycsávó anyukája nem tenné a fejét arra, hogy az ő fia király. Vakolat, új tető, divatos szinezés, műanyag ablakok. Ótómataajtó a garázson, ilyesmi. Az természetes, hogy az ember a szüleit, testvéreit, családját támogatja, de a királycsávó szívembersége még abban is kifejeződik, hogy kezdő vállalkozókat karol föl.

hóttócska ódikocsi a jobb csicskák alá -Ilyent vett a csicskaorvos segge alá a fének

Teszemazt, a kis köcsög, valami zsírtajparaszt egyszem kisonokája, nyitna egy motoros vagy autódizájnboltot. Akkor a királycsávó ő maga, személyesen meglátogatja a boltját, és hát meg kell állapítania, hogy bizony a választék gyér, nem lehet ilyesmihez tőke nélkül hozzáfogni, de éppen most van nála pár milla, szivesen kölcsönadja, a ki köcsög bótosgyerek majd megadja, ahogy tudja. Persze a nyálinger húzódozik, kicsit el kell neki magyarázni a merrőlhánymétert, míg valamennyi kölcsönt nem kér, legyen az csak ötszáz. Félguriga, hogy értsük. Persze ennyiben nem merül ki a királycsávó szívembersége, és miközben elvisz, majd holnap beadatja a pénzt valamelyik emberével, egy robogót vagy egy Hondára való optical design -t, máris tud egy üzletembert, aki az ötszázezerért olyan készletet szállít neki, ami még kínaiban kifejezve is kitesz két millát. Tudom, tudom, hogy olvsóim súlyosan előítéletesek! Pedig tévednek, másnap valóban megérkezik az áru, a kis köcsög ugyan nem érti, hogy mért kombiötös bömösből pakolászik a nagykeres csákó, de aztán aaz közli, hogy éppen karambolozott tegnap a transzportere s így kölcsönautóval kell kiszállítania az árut, ami perszehogy tegnap esett le a kamionról, hétszáztizenkilencezerhatszáz, most nem tud számlát adni, mert a transzporterben maradt a gép is… De majd beadatja valamelyik emberével. Nem gond a kétszáz, legyen csak kétszáz, ő húszezerrel nem szarozik, otthelyt föl is hívja a királycsávót, a kisköcsög banánturmixképű, ha akar, beszélhet is a királycsávóval, semmi, akkor hozzá is rajzolja a kétkilót az öthöz, így egyszerűbb is, akkor kerek egymillát kell megadni a jövőhavi záráskor.

Sajnoshogy a magyar sajtó mindeközben tele van ilyen kifejezésekkel, mint védelmi pénz beszedése, elég szomorú, hogy az előítéletesség már ennyire elterjedt. Egyesek nem képesek megérteni, hogy egy királycsávó nem bűnöző, csak vállalkozó. Ez is itt, amit szívembersége bizonyítására ábrázolok, egy tiszta vállalkozási ügylet. A kisköcsög művelt, intelligens embernek teszi a fejét, két diplomája van [OKJ-s tanfolyamok és estiérettségi a kihelyzettagozaton –a közreadó megjegyzése] és egyhuszonnégyóra kell neki rádübörögni arra, hogy a sufnibótjából naponta akkor se tudna tisztán egy ötezrest kivenni, ha a nagymami valóban nem kérné vissza a temetésre eltett pénzét, ami a kisköcsög vállalkozásának alapja.

Harmadnap hat darabban hozzák vissza a robogót, ami a királycsávó elsőszülött kisfia alatt hajlott meg [=totálkár] selejtes ócska kínairobogó –a csicskák a bolt elé szórják a darabokat meg dobják a vázat, szedje föl. Azért addig is, amig egy komolyabbat nem kerít, visznek egy másikat, mondjuk az a pirosat.

Innen már a kisköcsög története unalmas, sokkal jobbat tudok a királycsávó szívemberségének kifejezésére. A lényeg a lényeg, hogy a kisköcsög tajparaszt minek vállalkozik, ha nem ért hozzá, senki nem kötelezte, hogy kétmilliót felvegyen. A királycsávó, hogy jelét adja, cocijálisan mennyire érzékeny ő, megengedi a kisköcsögnek, hogy hitelre vásároljon egy autót (amivel aztán a család, mármint a királycsávó családja rendelkezik). A havi törlesztőrészleteket levonja a kamatból. Természetesen casco-mentes kölcsönről van szó, amin a kisköcsög szüleinek a háza a zálog. Úgyhogy, mire a kisköcsög elkezd tanulni, addigra kiderül, hogy már magánokirathamisítást is elkövetett, plusz a hitelbeadót nem érdekli az, hogy az autó totálkárra tört: vagy törleszti a hitelt, vagy viszik a szülei feje fölül a házat.

A királycsávó még hagyján, hogy emberiviszonylataiban szívember. De még az autóit hogy szereti. Még kezdő vállalkozó korában volt egyszer egy autója a saját nevén, hitelre persze, hiszen ő a tőkéjét ilyesmibe, mint autó nem pocsékolja, van a bankoknál elég pénz –ő csak tudja, hiszen pénzügyi szolgáltató is. Lásd fönt. Ez a példa arra is jó lesz, hogy megmutassam, milyen csóringerek is próbálják a királyságokban utánozni a királycsávót, milyen nevetségesen. A műmájer autókereskedés tulajdonosai ugyanis nem csak egy hitelközvetítő céget alapítottak, hanem egy adósságkezelőt is. Történt pedig, hogy a királycsávó egyik adósa rosszul vagyis nem törlesztette a falubajárós kombiomega hitelét, és a műmájerek kiküldték érte az adósságkezelőit. Tudom, hogy ennél a pontnál bekattan az olvasó előítéletessége, hogyazongya a királycsávó gyorsan összetelefonálta pár testvérét, sógorát meg azok csicskáit, hogy a műmájerek izomtiboralakú adósságkezelővel a tárgyalókészség nmagasabb fokát valósítsa meg. Itt látszik, hogy mennyire szegényes a fantáziája a parasztoknak! Az ilyen megoldásban semmi elegáncs.. Az omegakombi már amúgy is lelakva, valamelyik csaj találkozott a kínaibót előtt egy százéves fával, ami tegnap még nem volt ott, eleve az egyik sógor szabadulóvacsorája után ezzel hordták körbe a szegényebb rokonoknak a maradék pörkölteket, mitnemondjak, néhány csaj is Szilvi-napkor megkergette benne a rókát vagy fehértelefonnak nézte a hátsóülést, vastagjával nyomta a böfit.

Tehát a királycsávó egyáltalán nem is nyúl a telefonjához, csak annyit kér, hogy most akkor ő itt, a faluszélen egy búcsúkört mene ezel az autóval, ami a szivéhez nyőtt, olyan volt ez neki, mint egy élő, mint egy ló, vagy kutya, már két hete se érte az olajpálca az olajat a teknyőben, mégis, milyen szépen megyen még, nemhiába, a bömös motor, az bömös motor [ az Omega 2,5 dízelben, lásd a képen, BMW motor szolgál – a közreadó megj.]. Jó, nézi a két paraszcsáó a féneket [ez a helyes megszólítás, fének] , aki bevágja magát az autóba, elmegy az aszfaltút végégig, ott egy félmedmeksz, vissza tőgázharmadik, átugrajtja az árkot és bedúrja az autót a szántás közepéig. Majd szépen fogja a kulcsot, kicaplat az izomagyúakhoz és ledobja eléjük a kulcsot: „Szedjétek fel! Most már vihetitek, szasztok!” –Mert közben ám Csubikáékat előtelefonálta, jöttek az öthuszonötössel, oszt a fének úgy, ahogy volt, beszállt, de az ötvenezres nájkiját a nagy sárkölöncökkel még lerúgta: „Ezt hozzája grátisz adom, nesztek” Egy ötvenezres nájkicipőt!

Azt szeretném elmondani, hogy ami aztán végképpen nincsen egy királycsávóban, mint szívemberben, a fajielőítélet. Jó, hát munkára gádzsit nem vesz föl, mert egyszerűen ezt az ipart a magyar lyányok nem bírják, kész. Tökfőzelékbűl nem lesz figura. Hogyan is tenne ki két magyar lyány egy romnyit, afféle neszkvikk kakajón danyonton, banánpempőn nevelt barbibabák. A magyar árú kap egy pofont, már elkezd bőgni –ilyenkorra már egy önállóan dolgozni képes 300ezer Ft-os árú leszedte a csávó arcáról a bűrt is és éppen a családfájáról gondokodik a térgyével, hogy a tökegolyói a szemgolyóival karamboloznak. De például söffőrnek, autószerelőnek minden további nélkül alkalmaz magyarokat. Felkarolja a szegény elesetteket, táplálja, öltözteti őket, rendes eltartási szerződést köttet a csicskaügyvédjén keresztül, a sajátköltségére. Ezek az elesett emberek őnélküle mehetnének föl Pestre poharat rázni a határúti felüljáró alatt…A szívemberség egyenlő a cocijálisérzékkel, ami már a kamatolásba és a cocpoltozásban is kifejeződik.

http://www.negoce-europeen.fr/bmw525tds.JPGNagybömös -dízelt csak paraszt vesz

A szívember a pályakezdő értelmiségit is támogatja, teszemazt új orvos érkezik a faluban, megkínálja euróval kétszáznegyven forintért vagy ha a csórókámnak valami százéves asztrakocsija van, akkor valamelyik csicska ódival vagy bömössel: A doktor úr úgy fizeti, olyan részletekben, ahogy akarja.

Végül mégegyszer kitérnék az aljas, rasszistaindítékú vádakra, amik szerint a fének védelmipénzek beszedésével is foglalkozna, ezek ugyanúgy nem igazak, mint az uzsoráztatás. Még a parasztoknak való estifilmek írói is tudják, hogy védelmipénzeket az ukránok szednek , ilyesmivel becsületes vállalkozó nem is foglalkozna. Ki nem tudja az, hogy a védelmipénz maffiavád [bűnszervezetben való elkövetés] alá esik, ami legalább duplaszorzós. Ha pedig a fének egyszerű vállalkozó, akkor bűncselekményekről szó sem lehet vele kapcsolatban, a maffiavád pedig teljességgel alaptalan. A fének arról nem tehet, hogy egyes vendéglátósok olcsóért szakképzetlen alkalmazottakat tartanak, akik jövedelmüket a kuncsaftok levételén egészítik ki, és a csórókáimat annyira szigorúan számoltatják el, hogy ha a fének pl benéz egy energiaitalra a barátaival és a brifkót az autóban hagyta, akkor majd holnap ugyan beküldeti a cehhet, ám a kapzsi vállalkozó esti elszámoláskor azonnal be akarja tétetni a hiányt a pultossal. Így az ilyen pultosok, illetve pincérek, néhány helyen a szakács az elszámolós, elkezdenek ott emberkedni a cehhel, a csajok viríkolni, hogy őket nem érdekli, a fének milyen szoros üzleti kapcsolatban van vagy mennyivel is tartozik neki az ő főnöke, akkor is kéri a cehet kifizetni. Ilyen parasztok járatják le a vendéglátós szakmát, akikben semmi nagyvonalúság nincsen. Ilyenkor nincsen az a szívember, akinek a szívében ne feszülne meg egy kicsit a madzéng, pl elesik az ilyen pincér vagy a pultoslány megbotlik a magassarkúban és arcával bádogon üti a pultot, van ilyen, Boney M, ahogy a nagyon öreg csicskák szokták mondani. De a fének szívember, és pl ilyen baleset után a saját csicskaorvosát telefonáltatja föl, hogy jó lesz, ha ugrik összevarni a túlokos pincér vagy pultos arcát összevarrni, ha már azt a drága autót a segge alá tette. Mert a főnök ilyen, szívember, ő, ha át mond, lesz az bé is, nemsokára.

3 komment

Címkék: szívember

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr29986709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sourcerror 2009.03.07. 12:56:20

" A lányok szép, hosszú haját az alkarjára csavarja föl, amikor a fejüket falba veri –hát istenem, a szívemberséggel ez jár, és a szívéről az agyára megy az ideg, mert a vállalkozás az ilyen. Örülhetnek a lányok, hogy ezt nem tudják, nekik csak dolgozniuk kell. "

Nagyon ott van :)
süti beállítások módosítása