"Zsülinek élete van, amióta azt a vén faszingert kifogta magának, elbingyaókálja a bűrösvirslit egy kicsit, tiszta  hawájj, állítólag egy lakatlanszigeten élnek, amíg a zinterpaól meg nem tanájja űket!"

Ledöbbent, hogy Fényhozó Értelmiségünk, a megmondóemberek mennyire nem képesek elképzelni, Szeretett* Miniszterelökünk, A Reformok Letéteményese, Az Orbán Ellen Való Eleven Áfiom vajjon mire tudja fordítani jövedelmének a minap világosságra került jéghegycsúcsát.

* a Biztos Választók 39%-a, azaz legalább 1,5millió ember számára...

élete van -Az átlagember számára a magyar vállakozó nagyjából az újabban Izom Tibor-ként ismert sztereotipiáig van meg. Irritáló, frusztráló vágytárgyak, gallytörőrácsos terepjáró aszfaltra való gyímántas csillagkerekekkel, fölső-fölsőkategóriás sportbatár, amiről csak magamfajta autóbuzik képesek megállapítani (sportlökhárító légbelépői, küszöbvédő burkolat, gyári ültetettség) egy BLIKK-re megállapítani, mennyibe menne bele [max.seb] ha mélymagyar autópályán egyáltalán bele lehetne menni.

Fényhozó Értelmiségünket mitsezavarja, hogy elvétve ugyan, de a selyemdzsoggravett bőrdzsekis-edzőcipős füllbevalós, viszonylag kikottázott vállakozókategóriában olyan fazonok is lehetnek, akik legalább valamit hozzápakolnak ahhoz a GNI-hez, amiből a Központi Kommunikáció pl a modern tudatformálás médiumait,  bérbloggereket, meg a népnevelő mesefilmeket és hasonló, a gyereknek nézett nép számára benyalnivalóakat pénzel, pl minisztériumi és párt agitprop weboldalakat százszorannyiból, amennyiből egy lelkes tizedikosztályos kislány negyed szabaddélutánjában összekopírozná.

http://atv.hu/files/video_image/4927.jpg Az izomtiborság politikaivolentőr archetípusa. Kilóra levehető, kajakra nehezebben

 

Ki nem ismeri az iwiw-sikersztorit és más, az új, a netokratív spekulalizmusra jellemző sikertörténeteket. Minden valamirevaló ’ámtech geek jógyerek arról ábrándozik, hogy semminélkül, pusztán a maga eszén és a szobája sarkában ketyegő kis dobozkából óriási vagyont termel magának.Neeem, a spekulaista személyiállománnyal, kenyéradással, tébépapírokkal nem geciz, ilyesmi neki nem kell, őneki élet kell, nem a hülyekapitalisták  stresszelése, ő az utcán  gyárilag kirojtozott és előkoptatott irakiveteránszerkó-fashionban, hátán málhazsákhatású  bobo-zsák , lábán katonai hatású jakhasbőr bakancs, az utcán feltűnés nélkül végigmehessen..

Az, hogy népünknek semmi fantáziája ahhoz, Szeretett Miniszterelnöke, A Rendíthetetlen mire költi vagyona látható jéghegycsúcsát, és hogyan, annak a bizonyítéka, hogy a magyarban olyas kép él milliárdosaink életéről, mint a népmesék ismeretlen kitalálóiban a királyokéról. Hogyaszongya, a király háza módosgazdaporta, csak mérföldhosszú, tornáca van, csak aranyból az oszlopok, az is be van futtatva hajnalkával, csak aranybólvalóan, ott is a tornácvégében a kamra, csak a zsákok ezüst, arany s gyémántfélkrajcároktól degeszek, aztán az istálló, ahol a hidlás aranyszegekkel díszes és a királyné ugyanúgy ott áll csípőre tett kézzel ellenőrizvén, hogy fej a cselédlyány, csak éppen gyöngyös pártájában a gyöngyök galambtojásnagyságúak, és a királyi teheneknek csak az egyik tőgycsecséből lövell a habos tej, a másikból rája már egyenesen az arannyal olyvasztott méz csepeg...

Az ’mítástechnika leggyűlöltebben irígyelt [azaz frusztráló] embere Bill Gates például -ez közhelyesen ismert netlegend- úgy épített csodapalotáját, hogy megkímélt véle egy ősfát, amit ma külön számítógéprendszer tart életben, figyel, táplál, óv.

http://www.hirextra.hu/data/article/27697.jpgA mélymagyar nőtársadalmat évek óta frusztrálja ő. Pl azzal, hogy élete van és milyen. Amidőn azonban mainapság puncikáját mosogálja, csak arra tudhat gondolni: abból kisbabája nem bútt elő, csak elölni magzatát hideg vasak, belé-belé. Jól tudja minden nő, hogy az élet főjutalma s értelme a gyermek: nincsen az az édes élet, ami kárpótolná azért.A nőben azonban szolidaritás neme iránt a fecsegő felszín alatt fikarcnyi sincs: "Élete volt -szenvedjen hát a vén picsa!" Pedig élete van annak a nőnek is, aki egész életében habos sütikkel élt, vastag húsos, zsírszafthabos pörköltöket falt a klimaktérioma után, várván az unokákat főz s nassolgat...

Ha a közvélemény be tudja enni a maszlagot, hogy cégtulajdonos vállalkozó csakis úgy tud dolgozni, dolgozóban, titkárnővel, miújság-alapon beköszönvést mindennapos fizikaiközreműködésben, íróasztalra kipakolt, alufóliából előcsomagolt, ennzsírjában sült tyúkkal, természetesen fizikailag létező vállalkozás élén, akkor hogyan képzelhetné el a dossziécégtulajdonosok életét. Az offshore-izálás rejtelmeit. A forintellenes spekulánsok, a kettős valutarendszer fennmaradásában, az Euro-Forint rendszer ollóztatásában érdekelt, svájcifrankalapú spekulánsok és strómanjaik életét.

Naná, hogy lemondhat a válallkozásában való tevékenységéről, amikor a dossziécégek főjellemvonása a fizikaikiterjedés hiánya. Egy egész részvénytársaság nem töm degeszre valamilyen dossziét, egy tucat belőlük fél fiók. Akarommondani, elég ma már egy pendrive...

Pedig Magyarországon hat évtizedes hawájja van a milliomosok titkos életének. Bereményi Géza Eldorádójára utalok. Rákosi alatt magánszemélynek autója nem lehetett –vett hát egyett, megkérdezte egy szövetkezetben, mennyibe kerülne az, ha dolgozói állományba vennék, fizetését szóban a főkönyvelőnek rendelte szabadfelhasználásra, őneki semmi nem kell a szövetkezettől, cserében nem is kér, csak annyit, hogy anyagbeszerzői státusz-ban alkalmazzák és az autóját vegyék a szövetkezet nevére. Egy szövetkezeti anyagbeszerző szövetkezeti autóban, sok pénzzel semmi feltünést nem keltett a Rákosi korszak nepmanizálódásában. Örkény István a szocializmus rendszerkritikáját tökéllyel nem csupán A Hanákné-eset –ben adta mag, hanem abban a novellában is, amiben egy ilyen anyagbeszerző-figurát megrajzol.

A ’70-es években minden valamirevaló tanácsmilliomos [orosz irodalomban:nepman] azt hazudta, hogy a Zsiguliját, netán nagymerészségében Fiat 850-esét autónyereménybetétkönyv húzáson nyerte. Falusi viszonylatban a leggazdagabbak, pl uzsorások (a takarékszövetkezeti rendszert éppen az ilyen sötét alakok miatt engedélyezték) házát meg lehetett ismerni a vedlő vakolatról, a házból párálló avas zsírfüstbűzről [=poloskaszag], az uzsorás borotválatlanul, tyúktollakkal billegő kócos boglyahajjal, lyukas papucsban csoszogott elő a gangon, mindenütt szenny, rendetlenség ételmaradékok és bűz: a látszatra adás, ugye…

Élete volt pl Kádár alatt téeszelnököknek. No, nem az volt az élet, hogy este a téesziroda emeletének folyosóvégén a xanzavérák közé tolták be az éppen kapóra jött adminisztratív dolgozó nőt, akinek felcsapván az erre a célra kitolt popsijána a szoknyát, megrészegülvén az egász napos műbőrszéken üléstől nehézkes illatoktól, otthelyt toszták meg, nem. Az élet az Astoria szálló halljában kezdődött, igen, ott, ahol delente A Rádió Ki nyer má?-ját rögzíttették. Innen az étterembe mentek, s ott húzatták a fülükbe a cigánnyal, esetleg a Mátyás pincében. Gyulabá a szlengblogból ismert arc taxis korában a Dacia 1300- TLX-szel ide fuvarozott nekik lányokat a nagyobb szállodák bárjaiból. Staller Ilona, az egyetemistalánykategória ősanyja, medika, karrierje ilyen bárszékekről pattanvást ívelt... Budapestitéeszelnököknek [Sasad] meg főleg élete volt, csak ők a Balcsi'ra hajtattak le a téesz-Volgá-val.

Pesti vállalkozóknak már Kádár alatt is élete lehetett, csak a jövedelmüket elkölteni volt nehéz. Ha valaki elnéz az Istenhegyi úton vagy a Rózsadomb tájékán és elkezd számolni, Rákosi és Kádár alatt élt-e annyi kivételeshelyzetű [és jövedelmű..] sztársportoló, operaénekes, párt és államivállalati hajjakend, hogy kádárkori Ft-ban számolván milliárdokkal petyegtessék tele a lankákat.. Hát nem, nem élt. És akkor még a pesti bérházrengetegben megmaradt régi, nagypolgári lakások titkairól nem is beszéltem. Ebben a korszakban nem a BKV meg a MÁV bér-fikázás volt a népfigyelem elterelésére szolgáló cukiság, hanem a patyolat és gelka-humor. A lángossütőket pécéző népszerű humoristáknak is élete volt, míg a lángossütő vagy  kötödés Opel Kadett Caravan-nal cuccolt, ő, ha volt stílusérzéke, soronkívüli Zsigulit intéztetett magának. Ám a társadalmiköztudatszelepelős proletárhumor nagyja civil életé-ben a Mercedes-t preferálta, mint az állami vezetők.

És akkor innen már nincsen mit csudálkozni, hogy kb 20 évvel a rendszer formai változása, az uralkodó osztály mellényének újragombolása után ugyan mire költi az átlagember számára felfoghatatlan nagyságú havi tízmillkáját egy netokratív spekulalista. Aki ráadásul ismert puritán: alkoholista nővérét és lakótelepi lakásban tengődő édesanyját eleinte egy-egy autócsomagtartónyira való természetbeniben segélyezte, küldött nekik kaját. Kamaszfiait sem kényezteti el zsebpénzzel.Csak a félresikerült gázórafigyelős face-javítás óta van valamennyire élete Katus mamának, legutóbb véééletlenül éppen akkor láthattuk, amidőn a reptéri sztrájk akadályozta valamely repcsis hawájjzását, amit nyilván a fia jézije tojt neki karira.

Mélymagyarországon élek. Nem csak dúsgazdag milliomos parasztokat ismerek, akik, bár vagyonosok, életük nincsen. Minden nap –ésmert rendes, tisztességes ateisták, tehát vasárnap is- melóznak hajnalhasadtától késő estig. Ismerek egyet, aki, mint én autóbuzi, csak ő még traktorbuzi is. Mégis egy Belorusz MTZ-t vásárolt magának valami budapesti zsírtraktorosgazdaszakértő vágyálmában tornyosuló óriástraktor helyett, pedig telne neki rá: csak nem akarja, hogy gazdagnak lássák. Van egy régi Belorusz MTZ-je, amire régi 45-ös kerekded motorházát applikálta, hogy ócskábbnak lássék. Annyi már benne az eredeti, mint az antik görögség Argo hajójában: a látszata. Egyetlen luxusa, amit megenged magának, az télvízben a holland, természetazonos kinézetű és gumikutyaízű paradicsom. Vagyona van -élete nincsen.

Begyepesedettagyú vidékiparaszt félértelmiségi létemben is tudok annyit, hogy pl a modern bio & fitness élet akkor is meglehetősen sok pénzbe kerül, ha az ember, mint ez nagyvállalkozóknál általános, nem a saját házában lakik, hanem abban, amit az erre alapított egyik cége tulajdonol, és a működtetésére alapított másik cége költségeli be meg amortizálja könyvelésileg. Majd egy harmadik cége fogja megvenni, veszteséget képezve könyvelésileg. Ennyit még én is tudok, vagyis máris többet, mint Fényhozó Értelmiségünk Omnipotesn Superbus-a Havas Henrik, aki ezt a primitív képletet, leglábbis a szájával, nem értette...

Csak mellékesen utalok arra, hogy a proletárosítottan frusztrált köztudat szivesen csámcsog a korszerű netokratív spekulalista számára röhejes Dr Kapolyi Lászlón, aki elavult, mert belátható vagyonának jövedelmeiből többet adózik, mint 100 netokratív spekulalista magyar milliárdos összesen-akik persze semmilyen listán nincsenek fönn...

Nagyon jól tudjuk, hogy a bioéletforma és fitnessz pl feltétlenül tiszta vizet követel. Csak a proletáriátus és az alsópolgárság ábránd jaó savas szódavízzel spriccolt kannásborrú' vagy hatputtonyos tokajiaszús libamájszendvicses dínerről. Magasabb régiókban nem mást, mint nagytisztaságú vizet fogyasztanak, egyenesen 12000 éves gleccserekből. Korunk proletárja még karácsonyesti asztalra borban sem vesz meg olyan drágát, amivel egy, egyébként még belátható magosságokban élő milliomosunk a száját öblögeti fogmosás után. Arcot mosni ilyen vízzel nem tanácsos, az a kategória 1000Ft/l fölött kezdődik.

Amerika azonban még nem érkezett el, egyelőre nincsen Budapesten ásványvíziszoda, ahol semmi mást, csakis ásványvizeket szolgálnak föl. Vagyis felsőtízezreink (74382) felől tekintvén itt még nincsen élet. Aminek nehézségeiről, hogy mennyibe van egy szarvasgombás-tibetihagymás fürjtojásrántotta, lövése nincsen az ergya zsírmagyarnak. A bunkajának, aki nem tudja elolvasni a devizahitelek apróbetűs részeit. A kis köcsög selyemdzsoggos, kopaszraborotvált, fos, rimaszombati rendszámú VW Touareg-gel villantós edzőcipős vállalkozók, akiknek nincsen annyi esze hogy Luxemburgban alapítsanak offshorecéget, megelégszenek Komarno-ba átmenni az elavult, fizikaikiterjedéssel is bajlódó cégükkel. Körbetartoznak egymásnak a felelőtlen tahói, ahelyett, hogy mint minden rendes, beláthatatlan magosságokban operáló netokratív spekulalista, Luxemburg, Svájc, Man -sziget és a Kajmán-szigetek közt cirkuláltanák dossziécégeiket.

...hogyan is lehetne a zsírmélymagyartól elvárni, hogy átélje, mekkora terheket is jelent egy spekulalistának az ő élete... ami van...

3 komment

Címkék: életevan

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr35923734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crouch 2009.02.06. 16:26:43

Bezzegausztriában, bezzegfinnországban van élete nagytőkésnek, vállalkozónak, de kicsiny hazánkban még idáig sem jutottunk el.

magyar-magyar szótár 2009.02.08. 08:11:02

Ismertem egyszer, vagyis láthattam néha közelről egy magyar , viszonylag nagy tőkést, a Ford Budaőrs tulajdonosa volt. Bánatbeteg ember benyomását keltette. Évi ezer autót adott el. Az volt az üzleti koncepciója, hogy ha hozzá bejön a vevő és Ford-ot akar venni, mondjuk F-150-est, ami nem volt az európaiFord választékában, akkor azt válaszolta: Da, kanyecsna. Az orosz meg ukrán vásárlók kp dollar fizettek neki, ő meg behozta ezeket az autókat, ahogy tudta.
Történt egyszer, hogy a Ford megkirándultatta dílereit Amerikába, a Bezzeg-be. És elvitték őket a Ford Fellegvárába is. Meglátott ott egy pár F-150-est ez a viszonylag nagy tőkés
(yacht a Balatonon s az Adrián különh, meg valami dunai ladikja is vót)elővetet a bankkártyáját és kifeizettt vagy kettőt (az kundschaft über alles) ERRE frusztrált irígy megnyilvánulásokban tört ki az európai és a kismagyar szekció mellett még az amerikai is.
Hát.. talán ilyesmik miatt is volt oly bánatbeteg az a viszonylagnagytőkés.
Bővebben erről a középosztály c czikkelyben majd

Siegelinde 2009.08.03. 14:55:43

Kész, nem bírom tovább, szétröhögtem az agyammmm... :)
süti beállítások módosítása