Ez még nem a szócikk, csak a vázlat hozzá. Örömöm majdnem akkora azonban, mint a reklámbéli nőké, akik végre beszélhetnek a hüvelygombáról. Amit egyébként bátor és igaziférfiak IS plántálnak a mitsesejtő partnernőik hüvelyeibe.A legigazibbférfi reggel még tunkol a feleségében és mondjuk ugyan-azon-egy-adta mód' azt a farkáját már mártogatja is beosztott nőjébe délután kettőkor és pechje annak a beosztottnőnek, hogy ha az a nyílás nem a szájürege, hanem az addig nagyjából ép flórájú hüvelye...

 Örömöm az fokozza, hogy sasika61  jóvoltából most majd a megírandó szócikkem foglalkozhat két népszokással, ami több, mint egy évtizede terjed MélyMagyarországon. Mely üdítő is lehet a politikaikorrektség! Kösz, Sasi !  

Az egyik népszokás szerint a magyar éjféltájban kockaladába vágja magát a sógoraival, és elindul, nagyjából 70-100km-es körben olyan kis falvakba városzélekre, ahol még minden háznál van baromfiudvar, kamra terménnyel, sufni szerszámokkal. Lehetőleg inkább idősebbek, mint fiatalok lakják ezt a településrészt. Ha esetleg kutyák is lennének a kiszemelt portán, és azok a kutyák rotweilerek vagy németjuhászok, akkor azokat a kutyákat is, mármint a bundájukat persze, elviszik, mert a kutyabundakikészítésnek az elmúlt 20 évben booomja lett. Míg a kis pulikölykökből perzsagallér, kesztyű-körprémecske készül, a németjuhász vagy rotweiler irhából nercbunda lesz kikészítés és festés után. 

A minap az Alföld egyik halál-S-kanyarjában egy kitört hátsóablakú kockaladát láttam. Helyi kisérőmet intettem, ni, most szokatlan helyen halt meg valaki, az S felsőszárának egy pontján szoktak halálos balesetet szenvedni, egy éve pl egy apa ügyi módón frissjogosítványos (még postán várták..) fiának egy 180LE-s autót vett, tökrészegen beültek (az apa ünnepelte fiával és annak haverjaival a sikeres vizsgát...) ...és a fiú persze nem tudta bevenni 120-szal a 70-esen is necces kanyart...

 

Nem!-ááá, dehogy! -A kisérőm elmagyrázta, hogy [tarnasági község neve] illetőségűek jártak le rendszeresen betörni/lopni a kockaladával, csakhogy most a falu apraja-nagyja lest állt, elkapták őket, a kocsit járképtelenné tették, és az utasai, némi ütlegelést szenvedve vághattak neki a hazaútnak a Tarnaságba. (gyönge 75km) 

 Természetesen ebből nem lett hír a Kossuth rádióban. Más rádiókban sem. Tényfeltáró újságíróink (szócikk lesz ez is... szólok előre...) munka nélkül, unalomban senyvednek immár több, mint három éve nincsenek feltárandó tények ebben az országban. Már annak is két éve, hogy a tényfeltáró újságírás fellegvárában, az Élet és Irodalomban erről tudományosan szakcikkeztek.

Egy megfelelően álnaív píszí megmondó (a mélymagyar politikaikorrekt feltétlenül álnaív is, mivel ez kis ország, szűken vagyunk, és a társadalmi jelenségek okainak nemsejtéséhez erős tettetés mellett bizonyosfokú hülyéneknézés is szükségeltetik)... szóval egy kis ááártatlan megkérdezhetné, hogy mért nem a rendőrséghez fordulnak a kárvallottak. Mint odaföl említettem, vannak alföldi falvak, településrészek, ahol már egyáltalán nem tartanak az emberek baromfit, nem művelik a kertet, főleg országút melléki helyeken. Az emberek hamar elúnták a rendőrségi feljelentgetést, jó falusi körzeti megbízott már fel se veszi a jegyzőkönyvet. A biztosítók eleinte lakatokat követeltek a baromfiólakra. Namost egy lakat feltörése kevesebb időt vesz igénybe, mint ennek a mondatomnak az elolvasása, kb ennyi: paakkk.   Vagyis a lelakatolt baromfiólakból kilopott baromfiak után sem fizetett a biztosító, ha a biztosítás betörés esetére is érvényes kitételt tartalmazott... Ekkor az emberek lemondtak a feljelentés lehetőségéről, illetve fölmondták a biztosításaikat is. Passzív ellenállás terjedt el faluszéli utcahosszokon. Ha nem tartanak baromfit és nem művelik a kertet, nincsen mit ellopni onnan. Ekkor a betörők eggyel beljebb léptek a portákon ( telkeken).

Mivel ez a szócikk nem a betörésről fog szólni, nem részletezném a módozatokat, csak egy lényeges részt emelek ki: A kedves betőrők általában a betörésre kiszemelt házat a lakók álmában fosztják ki. A pánik, rendőrség, polgárőrség riasztása elkerülésére gyakran azzal kezdik, hogy a konyhakredencből a legnagyobb kést kiveszik, bemennek a hálószobába és a felriadt lakóknak bemutatják. Kedves mondatukat most nem idézném ide, mindenesetre a lakókban az a meggyőződés alakul ki, hogy jobb, ha kussolnak a paplan/dunna alatt. Amíg a betörők rámolnak.

Érdeklődvén a téma iránt aztán más alföldi településen nagyjából ugyanezt a történetet hallottam, csak ott a kockalada piros volt, nem homokszínű. És a ladával érkezőknek nem a Tarnaságba kellett visszagyalogolniuk-stoppolniuk, hanem Heves megye más részére.

Azt még majd megfontolom, hogy az önbíráskodás szócikkemben a gyász ősi szubkulturális kidfejeződésnek akadályoztatása elleni fellépés, tudniillik: Kórházban, 20-30 hozzátartartozó az elhunyt hozzátartozójuk  kórteremében fekvő más betegek ágyait félrehúzigálva-lökve, más betegek hozzátartozóit lökdösve falhoz nyomja a tiltakozó nővért: önbíráskodás-e ez, vagy a nővér felügyeleti szervéhez kellene-e fordulnia a családnak azért, mert ősikultúrája kifejezésében akadályozni kívánta őket. Önbíráskodás-e az, ha a kiérkező ügyeletes orvosnak, avagy mentőtisztnek egy nagy átszálló a fogadjisten, mert a beteg hozzátartozói szerint nem a megfelelő kezdősebességet véve pattant a beteghez (akit tegnap hozott el a család az intenzívről az ősi népszokásoknak megfelelően fittyet hányva orovosok tiltakozására...) Azzal pedig az érdekvédelem szócikk foglalkozik, hogy hivatásos, tevékenységéből jól pénzelő megélhetési érdekvédő figyelmének ki kellene-e terjednie a felvilágosításra is, pl az ősi kultúrális szokások kifejezése gyász esetén-kategóriában. Vagy akkor ki is szóljon ezügyben?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr42827433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2008.12.17. 12:22:12

bizony, itt tartunk. kellene az a belső katonai erő, ami megállítja mindkét oldalt, mielőtt szervezetté és eszközzel felszerelkezetté válnak. bár már lassanént ezt a szintet is elértük (Molotov, halálos áldozatok)..

snipper 2008.12.17. 12:43:33

Na mindjárt tele lesz a lap az álhumanisták bejegyzéseivel. A belső katonai alkalmazásával pártok felügyelete alatt nem értenék egyet, mert véletlenül találnak maguknak más elfoglaltságot is. Mondjuk ilyen kategória nem is létezik. Talán önkéntes rendfenntartónak hívnám. Dél-Amerikában megoldották.

Andie 2008.12.17. 12:47:19

Atyaúristen, idáig jutottunk az náááágy egyenjogúságban, hogy rózsaszin masnival átkötött, tejszinhabos virágnyelvű kisesszét kell írni, ha az ember pusztán tényként leirja, milyenek a cigányok?
Jó fele haladunk, én aszondom.
Ezzel együtt csillagos 5-ös a cikkírónak.

egy ugyancsak alföldi gyerek.

dakrgin 2008.12.17. 12:49:02

Mondjuk én fehérnek láttam, nem homokszínűnek, de ez Bánhalmán található (Kenderestől egy arasznyira). Abban a bizonyos kanyarban amúgy már jött velem szemben keresztbeállt pótkocsijú teherautó.
Nagyon kellemes, gyönyörűen lepukkant szociohorror környék...
Bánhalma becenevei amúgy Bűnhalma és Bahama.
A lada ma reggelre amúgy eltűnt.

86c 2008.12.17. 12:51:27

mé a nemcigányok milyenek?

báró Csekonics 2008.12.17. 12:55:45

"A lada ma reggelre amúgy eltűnt."
szétlopták-e? a 'konkurencia' :-D

a rekettyés 2008.12.17. 12:55:58

Ej ezekkel a Norvégokkal mennyi baj van...

dakrgin 2008.12.17. 12:56:26

szétlopták, napról napra fogyott...

báró Csekonics 2008.12.17. 13:01:00

a rekettyés:

Azért belegondolok, szegény Norvég _állampolgárok_ ha tudnák, hogy kiket hívnak itt norvégnak...

babhun 2008.12.17. 13:02:33

Kedves szerző. Epekedve várjuk a szócikket a munka és a szociális segély kifejezésekről is.

Bell & Sebastian 2008.12.17. 13:09:13

Ideje lenne itthon is "missziót" vállalni, haza hozni a fiúkat. (De lehet, hogy nálunk lesz a rezervátum, arra kaptuk a zsozsót) Van gáz... Gáz van.

Shopping 2008.12.17. 13:18:20


Sajnos ez van. Olaszországban ugyanezt csinálják a románok, meg az albánok.

Ahogy Izrael megkapott egy sivatagot országnak, ezeknek is adhatnának, valami hasonló területet, és lehetne saját országuk.
Amelyikük meg rendesen akarna élni, dolgozni, az bátran nekivághatna a világnak.

Dernovics Laszlo 2008.12.17. 13:36:11

Profi írás. A Körös mentén (is) vannak már olyan települések, ahol bizony az emberek önmaguk elintézik az ehhez hasonló problémákat. Amíg nincsen megfelelő törvényi szabályozás marad a gárda. Vidéken nagyon népszerűek; ezért. A rendőr és a polgárőr nem mer hozzányúlni a bűnöző cigányhoz, mert egyből rasszizmust kiált. Az idős embereknek a 40ezres nyugdíj mellett a tyúk, a malac, a kolbász lényegében a túlélést biztosítja. És ezeket lopják a nagyrészt cigányokból szerveződő, családi alapon működő bandák. Ezek tények. Lehet erre akármit mondani - nincs statisztika, etc. - ez így van. El fogunk jutni odáig, hogy nagyüzemben fogják ütni a cigányt vidéken, bármilyen durván hangzik is. De gondoljon bele mindenki, van más segítség? Régen a vajdák nagyrészt rendet tartottak, ma már ez sincs. Törvényi szabályozás nincsen. Marad ez.

Andie 2008.12.17. 14:28:31

Kajakos: dehát a Gárdát tüzzel vassal tiltják, látod. Addig csürték csavarták, hogy valamilyen módon keresztbetettek neki. Biztos voltam benne, hisz ma igy müködik minden : ami a nagy uralkodóknak ott fenn nemtetszik, arra keresnek vagy csinálnak törvényt.
Marad az önbíráskodás, akár nagyüzemben, ahogy irtad - csakhát akkor meg rajtunk csattan a törvény ostora, miközben a tolvaj meg röhög a markába.
Egyébként haraxom rád :) A nickedröl eszembe jutott, hogy 10 éve nem eveztem, és rohadtul hiányzik!!!

HunMenekült 2008.12.17. 20:55:01

úgy hallotam ,hogy szlovákiában erőteljesebben szoktak fellépni a romák ellen pl: hadsereg kivezénylése stb. talán itthon sem ártana valami hasonlatosat foganatosítani
lehet talán kussba maradnának a kokerók....

magyar-magyar szótár 2008.12.18. 03:10:11

dakgrin -köszönöm. A homokszínt nem én találtam ki, hanem még azok a jaó Merk(ú)ros csávók vagy 30 éve...
A kockaladát elvitték azok a népek, akiknek a fémgyűjtés a népszokásuk. Bár a pekingi olimpia lecsengése és az álság kirobbanása óta a vashulladék átvételi ára 60%-ot zuhant. Sőt.

magyar-magyar szótár 2008.12.18. 03:13:02

86c A "nemcigányok" nem lopni mennek a határba lucernát, mint megszokták a téeszidőkben, vagy más hasznosanyagot, hanem "szerezni". Ez vonatkozik újabban a tűzifaszerzésre is. A cigányok lopják a fát, a becseűűlettes magyar viszont, amikor a céges platós kisteherauót hétvégére elkéri és vesz egy teszkós láncfűrészt (amiknek az ára 50%-ot zuhant újabban, olyan 10-12-szer használatos eldobható kateg ez) azzal kimennek a határba fát SZEREZNI. A szerzés, ősmagyar szokás, lásd kalandozások.

magyar-magyar szótár 2008.12.18. 03:15:18

A cigányság körében viszont a lopás fogalma: leverni a csávót az utcán és elszedni, amije van, mobil, péz'tárca stb. Ami a többségitársadalom kategóriákjában a lopás, az a cigányságnál a találá és az elvétel kategóriája. "Hazafelé menet elvettem mán egy biciklit a kocsma elől" Viszont az ilyen lvett biciklit becseűűűlettess magyarok lealkudják 5000Ft-ról 3000Ft-ra.

magyar-magyar szótár 2008.12.18. 03:19:50

Nagyon nem szeretném, ha valaki a nálam Acsar Gárgya nicken szereplő , elmbeteg indíttatűású, halvaszületett ötletelésű, az idült alkoholista (szellemironcs) Für Lajos által "vezényelt" önellenható baromarcságot valaki egyáltalán idekeverné. nem út, nem megoldás.
Csak a háttér szionezésére. Tatárszentgyörgyön IS kacagó-csúfolódó rajkók kisérték az acsargyokat.

Nagyon fontos motívívum, hogy azon a településen, ahonnan a kockaladák lerándulnak portyázni, a legbecseűűűlettesebb magyarok alkudják le a kisgépeket, pl láncfűrészt 10ezerről 5000 Ft-ra..
Vagyis orgazdák nélkül nemigen működik az értékesítés.

Gyakran kocsmárosok az orgazdák: olyan cigarettát vesznek meg, amit hat sarokkal odébb egy még megmaradt kisboltból betöréssel szereztek.

süti beállítások módosítása