netokrataBlogbarátom adott egy linket, amiről egy netokratív publicista jellegzetesen összekopizott kis szinese ugrik arról, hogy leáldozóban a kapitalizmus, itt a netokrácia   . A netokratának nem pénz kell tőke gyanánt, hanem kapcsolat. Húha! Nem a pénzen múlik az üzlet, hanem a kapcsolatitőkén. Johhát! Ez a kapcsolatitőke japánul van, vagy ha tetszik ánglius eufém udvariassággal. Ez a kitétel magyarul úgy hangzik, különösen a türk népekkel kélt ata-fiság óta, hogy a csórókámnak egy vasa nincsen, minden pénz nélkül akar a maga eszén (pl jobban tárgyal…) nagy moneyt. A kopirmányban benne van persze két toddós neve, meg egy könyv címe. A jelentőstoddósok (a copy eredetijében, gondolom..) rózsás pírral pofijukon szabadkoznak ennen zsenialitásuk fölött, hogy ők annyira okosak voltak a netokrácia kitalálásával, hogy akkor még nem is volt netokrata. Mai példaként Barack Obamát említették, aki estabileshment vagy mi a frászkarika hiányában kényszerült erre a netoromantikus lépésre, hogy csakis interneten át kampányol.

More... Ahá, akkor azért láttuk annyit őtet kiszászlót rázó nagytömeg előtt beszélni.Azt tudjuk, milyen bájos a netokrácia naivitása, no de azt egyetlen netenlógó sem gondolhatj, hogy a Santa ereszkedett le Barack fiúnak a kéménykürtőből le a kolosszális ötletet a nagyzokkájába gyugni, miszerint a neten kampányoljon. Vagyhogy őt nem kitalálták, hanem nyőtt, mind erdőben a gomba (vót szeretője már a suliba sub-ozván a hetedik vagonba…)

az olvasó kívánságára:

Obama nem olyan, mint a barack, mert ahogy érik be az ő karrierje, úgy lesz egyre világosabb... mint más afro-amerikai személyiségeké is (az ősatya ebben a Nagy Májkrém Dzsekszon volt), mint pl Halle Berry is...


Egyszerűen arról van szó, hogy a netokrácia össznépi illúzióval fedett szüntelenülújuló eszköz. A kapitalizmusnak nem a netokrácia faragja bele a html sablonjába a korábbi verzió feliratot [kaput, fin, ende, The End] hanem a spekulalizmus.

Az úgynevezett netokráciáról amit ma tanítanak, az már tegnap délután használhatatlanná avult. Délelőtt még elment. Tegnapelőtt délután volt trendi és azon délelőttön még újdonság. A sok kommunikációszakos ártlan gyermek, akiket a jövő tudományát megtanulni ültetnek be a szüleik, a tavalyelőtti szezonban lejárt trükkökből vizsgáznak.

Holott egy jó vízvezetékszerelőnek, ha az áralku során van esze kellően nagyot mondani, akkor vastagabbjára is foghatja az ácsceruzát a számla megrajzolásakor. Akkor ő már ügyes egy spekulalista. Ja, a melót meg úgy kapta a főbb vállalkozótól, hogy az nem egy tartozását adta meg kp, hanem palimadár címét adta meg, akinél egy hajcsomó kipiszkálását a szifonból vezetékcserének lehet eladni. Azt nevezik kapcsolatitőkének, hogy a főbb vállalkozó vagy más a kapcsolathálón lead egy drótot pénzlelőhelyről.

A spekulalista a romantikát nem ismeri, célja a kapitalistával szemben a profitmaximalizáció. Szivesen kezdi kapitalista menedzsmentjében. Nem megszerezni akarja azonban gazdája vagyonát, hanem csak a javát kivenni. Nem forgatni azt, mint hagyományos tőkét, dehogy! Hiszen a stratégiát nem ismeri. Leöli a bölényt, az egy kiló java húst kiveszi, a többi ottrohad. Buffallo Bill a spekulalista [a netokrata] és nem John Smith a marhákat tízezerszám tereltető texasi tenyésztő. Az a bumfordi paraszt, az John Smith, aki azon agyal, hogy tehetené tönkre a szomszédját, hogy a tenyészálatait megszerezvén szaporíthassa az állományt… Buffalo Bill is egyfajta netokrata [spekulalista] volt és a neve ismert, de John Smith aztán lehetett a világtól Abel McGuinnes is! Van der Bilt addig volt spekulalista, amíg az első egymilliója a vasútépítésekre eladott papírtalpú munkásbakancsokból meg rohadt marhahúshegyekből össze nem jött. Azután rendes kapitalista módon, úgy, ahogy azt a lelkiismeretfurdalásos gyárosfiak (Marx, Engels & Co.) is bemutatták, halmozta és forgatta a tőkéjét.
Vanderbilt, az ősnetokrata -Minthogy Edison késlekedett, hát 'ámtech híján kénytelen volt hagyományos kapitalistaként folytatni. e elsőegymillióját ő is netokratíve szedte, kapcsolatihálózaton

A kapitalistának annyi baja van, black tail-ben kell megjelennie, ma is kell vegyen cilindert bizonyos alkalmakkor, a nejének estélyiruhákat, ékszereket. A netokrata bobo elmegy a kertvárossi turiba és 100dollár/font turiz pl hollywoody sztárok levetett holmijaiban, megjelenhet tárgyaláson térgyigérő zsíros pulóverben rasta-haját egértologatástól kérges tenyeréhez dörzsikézve a pihepuhával.

A loveboxot kiagyaló fiúnak három éve még a magazsírjától volt hülyegyerekfrizurája, máma meg a stylist-ja kenyeti neki be grease a segédcsajszival...

Az Obama jelenséget rosszvégén fogták meg. Egyszerűen arról van szó, hogy azt a kommunikációs csatornát és eszközöket használják, amik gyorsabbak, modernebbek. A hagyományos papír és elektornikussajtó eszközei az internethez képest Kőkobaki, Frédi& Béni lassú lábhajtányosak. Ráadásul jó szakemberek kellenek annyian hozzá, mint egy papírújsághoz. Az internethez nem kell más, mint egy ketyegő doboz [jó, cipősszekrény..] az iroda sarkában, van helyeírásellenőző program és egy érettségizett dolgozó valahogy bepöntyögi a Központi Hírelosztótól vásárolt anyag nüansznyi változtatásait. A papírsajtó, mire lereagálja riposszttal az ellenfelet, ha reggel fog is neki, lemegy a nap, mire az estikiadásból szerteterjed. Jó, ha az esti Tvhiradókban benne lesz. Az interneten meg már ebéd előtt le is cseng, jöhet a következő..

Úgy is tekinthetnék az amerikai elnökválasztást, mint a hagyományos hírhamburgerzabálók és a speed-esek versenyét. [Csak azért mert olyan csini a témához ide, mint a matyóhímzés a hellókittyspólóra, említem meg, hogy Geszti Péter anyukája is szkálypol.]

Tudtommal a kapitalizmussal az volt a baj, hogy nem voltak egyenlőek benne az emberek.
A cuccujializmusban ugyan mindenki egyenlő volt, de egyesek még annál is inkább egyenlőek.

A spekulalizmusban már egyesek is egyenlőek a Nagy Egyenlő Tömegekkel. A spekulalistát már az utcán el se különbözteted. Nincsennek titkos egyenlőbbségének outfit-elemei. Amilye van, az nem is az övé, ami esetleg irritálhaná a Nagyegyenletességű Tömeget, az az államé, úgy rakják a segge alá, látszólag nem is érdekli. A házát az egyik dossziécége építette, a másik bérli neki, a harmadik működteti, a negyedik könyvelésiszinten amortizálja, és az ötödikbe költségelik be, hogy veszteséget képezzenek.

Na, és viszonylag kevesen kopgtatnak be a spekulalista [netokrata] 1200-asnak látszó Käferébe, amit 20 dollárért mattítottak neki a chingado carucha-szobrászok a latin-Harlemben , hogy dobjon már ki egy tizest. Ha meg benéz, úgyse hiszi el, hogy a tehénbőr huzat valód… Nem kell alapítványt tennie hátrányoshelyzetűek megsegítéséért.. és akkor sem kell black tail-t bérelnie, ha véletlen kitüntetnék, mert ő úgy jópofa, ahogy van…

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr20773854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása