A Cigány - teljes nevén Mussolini Hitler Sztálin Gömbös [Gyula] Rákosi Kádár de Cigány Orsós y Veryafeleségét Escobar [Pablo, fogl. kokainbáró] Alcsúti Csegevára [Che Guevara de Alchutto] Görbelábú Fesztfociz Szőlőbányász [kurvannyát!] Orbán Viktor politikai élőhulla elnevezései Magyarországon haladóbaloldali és teljesenliberális felvilágosultkörökben, 1993-2008.

Példamondat:

„Köszönjük, hogy legyőzted nekünk A Cigányt” [DJ Arató] A Cigány becenéven inkább szocialista-haladóbaloldali körökben illették.

A Cigány becenév a Népszabi' sajátos un csepegtetőtehnikás tudatformáló cikke nyomán terjedt... A csepegtető-technika alapfogásai bejegyzésünkön is megfigyelhetőek. Ha olyant csepegtetnek, akit úúútállunk, akkor kellemetes, ha olyat, akit szeretünk, akkor kellemetlen. Ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr67397674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

intizar 2009.12.04. 13:38:20

Hát én elég sokat forgolódtam ilyen fújdebalos körökben, de Cigánynak még sosem hallottam nevezni. Azon persze nem vagyok meghökkenve, hogy a balmennyország csöppet sem mentes az irtózatos tahóságtól.
süti beállítások módosítása