A motívumok mindig sokkal alacsonyabban vannak.

 Izgalmas lenne riportozni a proletáriátust azzal, hogy "Önök, szegények---" Pl a proletáriátus masszívuma, a cigányság köreiben a szegényezés sértés. Ő nem szegény! Akkor hadovál a proletár a szegénységmarketing  lózungokkal, ha "bolon pesti embert" kell hülyítenie, pl újságírót vagy szociológust. A magyar proletár fiatalok ezért próbálnak házasság (=összeállás) útján a cigánysághoz felemelkedni, mert a cigányság a szegénység látszata mögött sokkal jobb önérdekérvényesítő, innovatív és összefog.

Amíg a TÁRKI tudósai a budapesti irodájukból próbálják a szegény cigány falu fogyasztási adatait kisütni, addig a cigányok két literjével összeadják valamelyikük autójába a benzint és bemennek a városba olcsón vásárolni és ez a vásárlásuk a TÁRKI számára abban a városban lesz kimutatható. Azt már a TÁRKI okostojása sem tudja, hogy ez a vásárlás a "legszegényebb faluból" beutazóé. Mint ahogy a legszegényebb falu autói sem a legszegényebb faluban vannak a gépjármű nyilvántartás adatai szerint. A TÁRKI okoskatörpje csak a segélyeket képes kimutatni jövedelemként, azt, hogy a legszegényebbfalusi eljár napszámba szürke meg feketemunkára, na, azt nem képes kimutatni.

. Azt látja a magyar proletár gyerek, hogy a cigányok jobbakat kajálnak, jobb az autójuk és ha rájukszólnak, 4-5 családtag összezár és elkezd ordéjjani a bárkivel, tanárral, orvossal, kórházi nővérrel vagy rendőrrel. A magyar proletár töketlenkedik ott a TESCO-ban, mert az óccsó szűrt másodhasznosítású motorolajat megint felnyomták, kannája 3700 Ft [4 liter]. A cigány nem ilyen tehetetlen, hazafelé a TESCO-ból bemegyen az ótószervízbe és kér a szerelőtől 4 liter fáradtolajat és a motorolajat fáradtolajjal tölti utána. A szegény magyar elmegy az autójára használt gumit venni és a telipofával félfasiszta-rasszista módon cigányozó gumis 3000 Ft-ért ad neki egy 2mm -es mintázatú használt gumit. De amikor a cigány megy oda autógumiért, ugyanez a nagypofájú rasszista kussol és 1000 Ft-ot kér ugyanazért a használt gumiért: Ezért gondolja a magyar proletár fiú, hogy kifizetődöbb cigányok közt élni. A szegény magyar roncs autóját kivonják a forgalomból és az autóbontós még pénzt kérne az átvételért, nemhogy fizetne. A magyarnak a vas-szedő telipofával szidja a cigányokat, akik televasazták a telephelyét és környezetvédelmi előírásokról meg az autólemezek átvételének lehetetlenségeiről regél. A magyar szegény vasba vágná a roncs autóját: 5-6 vágókorongot meg áramot pocsékol erre. A magyar proletárgyerek azt látja, hogy a cigány csákánnyal pikk-pakk vasba vágja a megúnt autót, még a műanyag lökhárítót se szereli le és a vas-szedő nem mer egy szót se szólni a cigánynak, leméri és fizeti a 30-40000 Ft-ot, mint a köles...

Az ország valóban szegény területein a proletáriátusból a magyarság és a cigányság erősen keveredik.

És a proletárok itt nem úgy proletárok, ahogy Marx és Engels először inkább vitriolos gúnyból értette. A proletár az nem munkás. A munkásosztály és a proletáriátus antagonisztikus ellentétben van, áll. A proletár nem dógozik és nem is tervezi!

Hanem  A proletár a kifejezés eredeti értelmében: a szavazati jogáért ingyenélésben eltartott szegény.

és amíg bármely politikai oldal számára érdemes bulizni a proletárok szavazataiért, addig melyik politikai oldal is fog valóban is kínozni proletárt a munkaerő piacra segítéssel??4!4!??,!



Nyomják krachácsoltatás, a magyarokra jellemző siránkoztatás, jajgatörpösködés, a hogyan nem tudjuk megoldani -ez megy szépen.


Igazából a "szegény" nem érdekelt abban, hogy ne legyen szegény: minek törje magát, amikor máról holnapra és az ő igényeinek megfelelően küzdködés nélkül is eléldegél.

A munkás az nem proletár. A munkásosztály a proletáriátussal antagonisztikus ellentétben áll. Most pedig, amikor már munkaerőhiány van. a munkahelyen a munkás és a proletár szemre már az első nap első óráiban is elkülönböztethető: A munkás figyelmesen hallgatja a betanító munkást, túlzottan tiszteletteljes a HR-es csajokkal és főnökökkel, intsáll és tüsténkedik, segítőkész és alkalmazkodó. A proletár ellenben szélyes mozdulatokkal nagypofájúskodik, leszólóan beszél az őt papírozó és oktató HR-es csajokkal, szivesen használja (nő) a faszom, picsám, gecim és baszod szavakat. A művezetőrte nem figyel, viszont a jogairól ordéjj. Úgy viselkedik, mint akinek a munka frontján nincsen is mit mondani és aki sziveskedik a munkaerejét a kizsákmányolás szolgálatába törni. Mi az, hogy ű nem gyúthat rá? Milyen dolg az, hogy kétóránként szünet. Űneki jogai vannak máris a nagysemmire, amit eddig mutatott. Őneki erre idege nincsen [megnevez egy másik multit] ott ű nem ehhő szokott! A soron a régebben ott dolgozókba élőfa-szerűen beleköt, provokálja őket, az ebédlőasztalnál terpeszkedik, alig várja, hogy fiatalabb munkatársát leeugathassa vagy szemérmes fiatal lánynak valami leszólóga a geci, a fasz és a baszás szavakat belefűzze. A legtöbb proletár nemhogy az első napot nem éri meg az új munkahelyen, de a műszak második felét sem. A parkolóban várakozó munkásbusz felől tekintvén a próbamunkáról büszke sértődöttségben fergeteges önbizalommal  kivonuló proletár arcán a megkönnyebbülést látni: nem kell munkától fázó testét továbbra sem robotba törni, nem neki  való az. Dógozzon az ő gecije 150000-ért [a próbaidő alatt] ott van neki a fix segélye és majd lesz hozzá valami, ez, az. Január, február, itt a nyár és lehet menni idény mezőgazdasági napszámba. A proletár nem szégyelli magát hazafelé a munkások között a buszban, hanem buta igavonó opportunista barmoknak nézi őket.

 

És melyik politika is érdekelt a szegénység visszaszorításában- tán a Jók és Igazak és Gáncstalanok (a szájjalliberálisok és fasszal se baloldaliak...) Ők aztán nem, hiszen azért is nyomatják az e blogbejegyzéshez hasonló jajgatörpösködést, mert azt hiszik, hogy ezzel INGYEN egy kétmilliós szavazóbázist nyerhetnek meg.

De nem: a proletár oda szavaz, azok javára, akik a szavazás előtti 24 órában megfizetik. A proletár szavazatát nem lehet 2-3 éves profi agitációval megnyerni. Ha a proletár nem hajlandó havi fizetésért gyárban dolgozni és még a heti fizetés intervalluzmát is sokalja, de akkor is fenntartja magának a jogot, hogy ha a buksztárcájában van 1000 Ft, nem kel föl a munkásbuszhoz elmenni gürizni a gyárban 7000-ért.

2006-ban a 2. fordulóban nem GYurcsány nyerte meg az MSZP-nek a választást, hanem az MSZP (a jógyerekek, a gyurcsányisták és szájjalliberálisok szóhasználatában) Vidéki Téeszelnökök: a necces és lógós kerületekben lisztet és cukrot osztottak  a proletároknak.

Mindenki nagyon magasan keresi a motívumokat -szegényügyben is.

A kormányzat nagyon sokat agitál hazugságokkal szegénységügyben -ez igaz. Az ellenzék politikai agitációra használja a szegénység ügyét és hazudozik. Ha a kormány hazudik, az egy, de ha erre a hazudozásra az un "ellenzék" is hazudozással felel, az micsoda??

Hazugságokkal ping-pongozik egymással kormány és ellenzék és a proletáriátus ebben az ostoba nyírták-vágták vitában érdekelt. Hazugok a statisztikai adatok és légbőlkapott élettőlelrugaszkodott álomvilágból valóak az ellenzék adatai.

Mindenki az "éhező gyerekek" fotóival operál. A magyar ellenzék nem átall szlovákiai meg dél-szerb cigánytelepeken készült képekkel is hülyíteni idehaza. De az éhező gyermek malachasú elhízott szüleit már nem merészelik lefényképezni. Csakúgy nem a két lakattal az éhező gyerek elöl elzárt hűtőszekrényt.

Lomtalanításkor ennél sokkal különb és nem így, látványosan elázott cipőket hajigáltak le a proletárok a házam előtt a sárba azzal, hogy nem elég divatosak.

Mert amíg ezek és azok hazudoznak, a proletárok  bánthatatlanok és  ők ellenállhatnak a munkába állásnak és a legszebb kérlelésre is joguk van le büdöskurvanyádozni a szerencsétlen HR-es csajokat és a munkaerőtoborzó marketingeseket. Addig a 32 éves proletár lányok a munkaerőtoborzó néniket a leszopásukra szólíthatják föl, mert azt a feltételt merték állítani, hogy a fészbúkos telefont nem szabad bevinni az [autóipari kémkedéstől rettegő multi] gyárába.


A motívumok sokkal alacsonyabban vannak.

A fő gond az, hogy a munkásosztály alsó szélei, a leszakadóak látják, hogy a szegénységmarketing jobban fizet. Látják a segélyen tartott proletáriátus jobbéletét.

Jobban jár a gyerekes-közmunka pénzzel plusz ritka napszámokkal, mint ha elmegy gyárba 160000-ért. Fázik is már a munkától.

A politprop-nak összesen annyi van meg a közmunkából, hogy -szerintük- fixálja a szegénységet. Pedig a közmunka alternatívája a Jók és Igazak és Gáncstalanok részéről az volt, hogy a proletárnak föl se kellett kelnie, otthon heverhetett. A proletár gyermeke azt látta, hogy a szüleje csak a segélyért viadalozni a posta előtt kel föl havonta kétszer, reggel korán (7 órakor...) ... A közmunka csak részben kap bevilágítást, a proletár közmunkás, akinek jó a 70000 Ft, csak odaál a szerszámnyélre támaszkodni és szidja Orbán Viktor meg a paógármesterr kurvannyát. Pedig a közmunkában a munkásosztály leszakadó, nyugdíj előtt álló, munkában felnőtt, munkához szokott, munkától nem fázó szegmensei is tevékenykednek. Csak ők nem alkalmasak politikai agitációba behasználni...

Életstratégiává vált szegénység látszatában élni, rumliból-koszból-rendetlenségből ezt a látszatot megtartani. Pl a segélyruha osztás vége az lett, hogy ki sem mossa a ruhát, eltüzeli, mert úgyis lesz másik ruha... pocskol, mert könnyen jött. Neki jár a ház: egy nemzedék alatt három szociális lakást lakott széjjel és le.

Házat rendbetenni, kimeszelni: ennél több Ft- ára sört isznak meg hétvégén. Azért nem tartja rendben, bár egész nap 6-10 tétlen kar lebzsel otthon, mert a szegénységmarketing a kosz retek és rendetlenség látszata fenntartására szorítja.

 

Nem bűnös a szegénység! Nem a szegényeket hibáztatom, hanem az aljas, képmutató, farizeus politikai vonulatokat, akik számára a szegénység egy sáv, amiben politikai agitációval lehet nyomulni. A szegénység ügye kb annyira érdekli, annyiban őket, mint bármely más kijelölt sáv, az egészségügy, az oktatás: mit lehet ezekből politikai agitációban fölhasználni. A problémák megoldása senkit nem érdekel: egy másik problémára cserélik.

És ha fölmegy a munkásosztály alsószélén megkapaszkodni, akkor az a tisztviselő, aki a proletár előtt kussolva retteg, vele bizony ordít, leszólja és birságolja meg bünteti. Nincsen egyenlő bánásmód: a pozitív diszkrimináció és a gyáva, félreértelmezett polkorrektség miatt is jobb bulinak tűnhet hivatalosan szegénnyé lenni, mint kapaszkodni legalul a munkásosztályban. És a politika csak erősíti ezt a szituációt, fokozza.


A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5712239682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2017.02.13. 21:03:35

a közmunkaprogram hogyan illik ebbe a képbe?

Frick László Intézet 2017.02.14. 06:00:58

@Dinamuki: Alapvetően kétféle HAZUG-ból dőlnek a hírek Magyarországon. Az egyik HAZUG a kormánypropagandaa, ami siralmas, átlátszó, kontár, amatőr, kontraproduktív, bohózat -és újabban (szerintem) agyfelbaszás alapú.

A másikféle HAZUG egyeztetett és kiválasztott, leszűrt csapásirányokban ássa alá a rezsimekeket.

A közmunkaprogram a szegénységgel operálás sávjába tartozik. Így semmi másról nem olvashatunk a Jók és Igazak sajtajában, mint a szerencsétlen szegényekről, akiket ilyen megalázó helyzetbe kényszerít a kormány. Stb.

Vegyük pl a közhasznú munkával és a szegényekkel foglalkozó blogot. Ebben találtam Zoltán-t T'buráról. Zoltán elmondja az üres kifogásokat, miért nem dolgozik. Messziről jött kérdezőnek, aki nyilván a fészbúkon jött össze vele. Zoltán szerint napi 3+3 órát lkéne ingáznia ahhoz, hogy dolgozhasson. Közben T'burához közelebb, Törökszentmiklóson és Szolnokon működnek jelentős gyárak, Európa egyik legmenőbb autókárpit-üléshuzat gyára, Magyarország legnagyobb kerékpárösszeszerelő üzeme [Tószeg... de Szolnoktól egy macskaugrásra] Még ezen kívül is 4-5 nagy gyár vadássza folyamataosan a munkaerőt. Budapestre természtesen föl lehet járni, összesen 5 órahossza az utazási idő, két-és-fél két -és -fél.

Kérdésem hozzád: attól nemesb-e a lélek, ha az általánosítások és általánosságok mentén nagy bólogatásokkal támogatom a XX. századi matekot, ami kiszámítja, hogy egyszerűbb otthon maradni 50-70ezerért és pár napra ide-oda napszámba állni, mint gyárban dolgozni.

A proletár élből, gondolkodás nélkül elutasítja a gyári munkát.

A közhasznú munkának van egy sávja, amiről senki az égegyadta világon nem beszél.

De mielőtt belevágok, egy tény: 2002. második felében és 2004-ig belsősök, "baloldaliak és liberálisok" támadták az MSZP-t a területfejlesztési koncepciója miatt, ugyanis fideszes bűnbarlangok is kaptak támogatást. Az ok véregyszerű: Az MSZP szakértői azt mondták: ENNYI VOLT a területfejlesztés, kb annyi befektető lesz, amennyi a már kiépített autópályák mentén letelepül.

Ebben a blogban többször felhoztam egy példát, amiben a szakmai befektető élből elutasította az őt várók útvonaltervét és azt mondta: majd a sofőröm és a GPS eldöntik, merről jövünk. A GPS olyan útszakaszra vitte be őket, amit az ottlakosok soha nem használnak, járhatatlan (ez 2009-ben volt, gondolom, meglep téged, hogy 2010 előtt már voltak pocsék útjaink) Az őt váró küldöttség előtt padlizsán lila fejjel szállt ki a szakmai befektető és nemhogy a kért ócskavas-áron nem kellett neki az üzem+jólképzett munkaerő, de azt mondta, hogy a kért összeg háromszorosát fizetnék őneéki, akkor se kéne. Ezel vissza bevágta magát az autóba és elviharzott.

Tehát jó sok olyan település van, ahová nem fog multi telepedni, mert nem kacimbáltatja a kamionokat a járhatatlan utakon. Az elv ugyanis az, hogy az autópályától maxxx félórányira legyen a gyár.

Tehát jó nagyrakás település van, ahol az önkormányzat marad a legnagyobb munkaadó.
És most jön a Jók és Igazak számára legszomorúbb olyan sáv, amit nem akarnak látni: A közmunkaprogramban nem csak proletárok, de a munkásosztály alsó, leszakadó rétegei is résztvesznek. Vannak mezőgazdasági, növény-és állattenyésztési, háziipari jellegű közmunkaprogramok. Vannak beton (kerítés-oszlop térkő űzemek) pl Rozsályon cigámyok és szivesen dolgoznak ilyenben.

Vannak települések, ahol a közhasznú munkás a közterület gondozását, takarítását végzi. MAgának osztja be az idejét, akkor megy, amikor úgy gondújja. Tehát pl vasárnap hajnalban locsolja a parkot vagy kapál, mert melegben nem jó... aztán alkonyatkor folytatja. Senki nem irányítja. Un. "gyerekes" közmunkapízët kap, ami 70000, plusz a gyerekei után az extrapézek, amik járnak (és ami rendszert a Jók, Igazak és Gááncstalanok alakíjjottak ki)

Lehet dógozni fólia alatt, ami ől télen kellemes, fűtött munkahely.

A közmunkaprogram szükséges rossz és kényszerhelyzet. Ráadásul egyre kevésbé van rá szükség. Erőszakkal nem lehet innen kitolni a proletárt. A proletár kabbefaszom!-mal (ha pinás is) fogadja a közmunkairányítót. Messziről a paógármesterre a tóvaj kurvaanyád, szopd leee ÓbánFiktórrt! kajabálja. Őneki ez megfelel, ha gyárban kéne dolgoznia, ott azért néhány nap után mindenki elúnja ezt a stílust. Cigizik a WC-ben, dől a füst az öltözőbe, jönnek a biztonságiak a tiltott helyen dohányzás miatt. A közmunkairányító (osztálytársa vót a pógár,mesternek) meghúzza magát, örül a bulimunkának és lenyeli, hogy a proletár asszony állandóan szopjá le a kurva anyáfdat!-tal köszön nek meg szídd ki belűlem a gëcit!-tel. Behúzza a nyakát, int egy kis tesséklássékot oszt húzza a belit. Da a francia raktárkonszern biztonsági őre (sziness aprólabdákból kell húzni, aki a feketét húzza, annak kell fújnia az alkoholszondába) .. szóval egy ilyen biztonságiőr a 3-4. napra kurvára el tudja ám a proletárok hőbörgését únni.

Betonmandala 2017.02.14. 10:48:24

@Frick László Intézet: Ez a logika nem csak gyárakra igaz. Nearshore odáig van német cégek részéről, ameddig az autópálya ér. Gondolom, más befektetők is hasolnó módon gondolkodnak. Mi lenne Debrecenben, ha nem lenne M35. Amit ugye a mikor is adtak át a kik is és ki is volt akkor a polgármester.

Frick László Intézet 2017.02.18. 08:11:11

@Betonmandala: Ismétlem, a szocialistákat a kor Jó és Igazai ledózerolták, amiért fideszes körzeteknek is adtak fejlesztési pénzeket. És akkor a szocialisták azt mondták: Aki bújt bújt, aki nem, az mehet (a levesbe) Kb ennyi területet néztek fejlesztésre érdemesnek.

Mondjuk az M6 csápja hiábavaló volt. Ha azt rámérem a 44-esre. Én a Jók és Igazakat 168 óráig fuvaroznám busszal Békésszentandrás-Kecskemét oda vissza... Az a jógyereket, aki minap uszított azzal, hogy Békéscsabának minek a 60ezer lakosára útkorszerűsítés, a sofőr mellé ültetném...

Frick László Intézet 2017.02.18. 08:12:26

@Betonmandala: ...ááááneeeeem! Kisautóba ültetném és föla-alá furikáztanám 444 órahosszáig. Nyári kamionstop után, amikor 30 kilométeres kamioncsorda vonul az M5 ostromára éjjel egykor
süti beállítások módosítása