Találni az idiotokráciát megjósló sci-fi -ket. Ezek zöme azonban a vynillemezek és bakelittelefonok korából származik, amidőn a televízió volt a netovább, és az ARPANET valamiféle marginális szubizé.

A mobiltelefonálás és az internetkorszak először két különúton savazta a nyelveket -mondjuk az angol basic-esedése már jócskán előrejárt. A Chuck Lorre Vállalat egyik termékében alapvető, tartós és egyenletes komikumforrás az, hogy a  fő főszereplőnek még van angol szókincse. Egyszerűen az a röhögőgép entergombja nyomkodásának az alapja, hogy a szókinccsel rendelkező szereplő defuri hűdeidióta szavakat használ.

A basziknyelv angol nyelvű modern maifilmek magyarfekiratos változataiban élvezhető igazán. Az angol már jólfejlett basziknyelv és kb hat különféle trágárságra egyszerűen a FUCK-ot vereti, míg a magyar elmaradottabb nyelven ez a FUCK még a baszás a szar, a bazmegolás és egészen teremburitív enyheségek változatosságát kínálja. A film eredeti szövegében három szótagra egybenyelt böfögést a magyarító csak két elavultanhosszú és nevetségesenválasztékos mondatban tud kiírni.

A huhogó úgy érezheti magát, mint paraszt a repülön. 10 éve még a magyarban a magázódás kihalását úgy 50 év távlatára toltuk. Ma már 20-36 éves kislányok csípőből és kérdezés nélkül tegeznek le Ratkó-gyerekeket persze elemiudvariassági körítések nélkül, így azonnal haveri hátbaveregetős, ügyfélkapcsolati viszonylatban pedig ajakfityesztős és kioktatós szituációkban.

Pompásan szórakozom azokon a magyarokon, akik többmilliós használtautó avagy pártízmilliós ingatlanügyletek kapcsán a faszbúkizációban azonnal tegeződésbe mennek az üzlet nyélbeütésének kápatágítási szakasza előtt , aztán csudáloznak, hogy az alkudozás viharossebességgel bazmegolásban , vállveregetésben és öcsisajtozásban tobzódik.

56-pluszos néniknek imponál, hogy a 32 éves kiscsajszi munkatársnőjük kérdezés nélkül letegezi őket, de már még a fiatalnaknézési tévedésük élvhullámainak elülése előtt már elkezdhetnek gondolkodni azon, mit jelenthet az, ha egy nő nőnek pekhi a pofijába a SZOPJÁ LEE!-t.

A netokraták 10 évvel ezelőtt a szokásos népszopató veddmegdobdelista pazarlásraösztönző marketingtrükknek gondolták a hagyományostelevíziózás leölését és a mobiltelefonálás internettel kombinálását az adathalászat fokozására. Csakhogy a mobilteleonálásban az eredetileg pénzspórolást szolgáló helytelenírás, rövidítések és szmálylisosodás viharos  intenzitással fölsavazott az internetes kommunikációban, onnan pedig az irodai és egyéb munkatevékenységeken keresztül a hétköznapi és magány-nyelvet pusztítja. A picsa wikipédia és gugliánus tanárok pedig az oktatásnak odabaszván a Kulurális Rianás hatásait fokozzák. A baszik nyelvű diák hogy az elavult hússzín bakelitházas rézveretes kis telefaXXXomba foglalkozna már elavult papíralapú nyomdai fizikaikönyvekkel.

lábjegyzet:

Nemrég foglalkoztam a jógyerekmédia beállításában ÖSSZES történelemtanárt foglalkoztató hűdesúlyosannagy problémával: aláírást gyűjtenek az ÖSSZES történelemtanárok egymástól a régi tankönyvek újraforgalmazásáért. Holott szerintem a valódi problémát a gogliánus wikipédia picsatanárok jelentik, akik megadva magukat a trend-nek internetről hagyják összekopipasztázni a leckéket. Nem teljesen mindegy, hogy milyen tankönyvekbe basic belenézni az a nebuló, ha úgyis a dogára bevihető történelematlaszból puskázza össze a 2-est???

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7112152067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Intézet 2017.01.25. 10:21:02

@Lujza S.: Nem szivesen ismétlem ide személyes tapasztalataimat az ügyben. Azért operálok ezzel a móccerral mert ez a te kedvenc móccerod: A személyesélménnyel bizonyítás.
Szóval Zsófi nem abban az országban tanít, ahol én. Abban az országban, ahol Zsóúfi él és tanít,, Annyi jó gimi van összesen, mint ebben az országban, a Vidékimagyarországon, ahol én lakom,, pedig itt azért van a debreceni Fazekas, a szegedi Ságvári és a kecskeméti piaristák és még vagy két-három jó gimi.

Az én személyes tapasztalatom az: a gyerekeim at iskolában, történelemórán, 7. osztályban látták a Lázadás a Bounty-n című filmalkotást. Három-három történelem óra ment el ezzel.

Én történelemBUZI vagyok, de a gyerekeimet a történelem nem érdekli, annyira pocsék tanáraik voltak. Amikor érettségire segítettem nekik készülni, teljesen le voltak döbbenve, hogy az is történelem, amit én tudok.

Könyvbuzi is vagyok, képtelen arra, hogy bármi nyomtatottól megszabaduljak, még a teszkóújságot is kiolvasom, mielőtt zőccséget pucolok rá.

Távolabbi ismerettségi köröm gyerekei mind-mind nem olyan történelemtanárokkal találkoztak, mint zsófi, hanem olyanokkal, akik megútáltratták velük a tárgyat, wikipédiapicsák , meg effélék.

Vagy harminc általános iskolát és legalább 15 középiskolát ismerek valamennyire. Bármelyik folyosóján szivesen kisérnélek végig az un "tanítási órák" alatt.

Tökéletesen megértem a hasfájásodat,, ami a világnézetedet befolyásolja és irigyellek azért, hogy te abban a hitben élsz, hogy ezek picsánrúgása a mézet a tejjel és a vajjal folyatja egybe és annyira szeretném elhinni, hogy az iskola, az egészség és a szegénység-ügynek összesen annyi a baja, hogy ezek elbaszták és

Na, innen kérek segítséget. Mert mint politikabuzi, szakmailag semmiféle orbánváltó szándékot nem látok. Egyszerűen: nem látok olyan politikai alakulatot, akik a véleményformálóknak is megfelelnek és akarnak is Orbánt váltani és hagyjuk a betont, egyszerűen algebrailag van annyi emberük, hogy ezek helyére lépjenek, a szakértelmet már nem firtatom, hiszen tekintettel vagyok a fájó hasikódra.

Ismétlem: Stahl Judit kislánya MINTAOVI-ba járt, mintaisibe és mintaközépisibe fog járni ésígytovább. Ez már gyerekkoromban így volt, ha valaki jótakkart, akkor a szabadság téri tévéoviba íratta a gyerkét, an nyira mintaovi volt,, hogy a rádióban közvetítették a foglalkozásokat mint mísort (í-vel mondtuk az oviban)

Szerintem én legalább annyi zseniálisan jó budapestországi ovit és isit tudok, mint te.

Csak akkor az a kérdésem, hogyan lehetséges az, hogy a 20-36 éves korosztálynak fingja se nincsen a történelemről, egyébként félanalfabéta és pl a telókája és internetkapcsolat nélkül a tudása kb hajazza a Hülyék paradicsoma c. filmben látható bruhahát.

Várjál: Vedd már el egy 10-38 éves kisgyerektől a telókáját: őrjöngeni fog az elvonási tünetek miatt.

Én Zsófit vagy téged igen-igen sokra becsüllek, pompás pedagógusoknak ismerlek benneteket, de pl az biztos,, hogy nem tőletek kérdezném meg a mai 12-21 éves nőikorosztályban bontakozó szexuális forradalom kilátásait mert arról nektek kb annyi elképzelésetek lehet, mint egy jó apácatanárnéninek is. Nyilván sajátmagatokból tudtok összesen kiindulni.

most pedig beszélgessünk arról, mit jelent ma középiskolások osztályfőnökének lenni...

Frick László Intézet 2017.01.25. 10:26:47

@Lujza S.: Hamios a beállításod, mert én veled szemben (és azal szemben, ahogy ábrázolsz Zsófinak) kettőnél tovább is tudok számolni, sőt, még egytucatnál is tovább.

Mint politikabuzinak, főleg az a bajom, hogy a politika megelégszik a polkomm zsezsegéssel.
hamis az az illúzió, miszerint minden problémát majd a kövér seggén kényelmesen ülő társadalom helyett a megválasztottpolitikusok oldanak meg.
ugyanis a megválasztottpolitikusok nem a Hóóódról érkeznek és nem a Gönczölszekéren vágtáznak le ide, hanem ebből a társadalomból valóak, tehát ülnek a kérges ülőgumóikon és politikaikommunikációval igyekeznek megoldani azt, amiben politikailag impotensek.

Itt van az olimpia kérdése -ami politikai kommunikációs iz.é.
Erre mi a válasz? "Basszuk szét ezek olimpiai álmait és akkor jól megmutatjuk, milyen erősek vagyunk"
Hát ezt előre megmondom, ebből megmutatás nem lesz, csak a sikertelen mozgalom politikaikommunikációs szintű felhazudozása sikeresre.

Dolgozni kellene ugyanis. Munka nélkül nincsen semmi. Vér, verejték és könnyek.

Mindenki kényelmesen ülve, főleg a más kaszáját állítaná ezek csalántosába.

És ehhez a tehetetlenséghez dekurvajól jön ki a betoonozásról való kommunikáció.

Frick László Intézet 2017.01.27. 06:14:33

@Lujza S.: Én történelemórán hallottam először arról, hogy 1939. szeptember 2-án melyik agresszor birodalom milyen hadseregei tiportak be lengyel földre. Megbassza a kutya azt a történelemtanárt, aki CSAK könyvből tanít.
Emlékeztetlek arra, mit mondtam a leváltott régi könyvről: Hogy az 2/3-ában a múlt század 80-as éveiben készült mókszista hamisítványokon alapul.

A történelemtanárok ,valószínű , sokfélék.
Az index beállításában MINDAZÖSSZESTÖRTÉNELEMTANÁROK vannak felháborodva és gyűjtik az aláírásokat.

Kettőig számoltok el az értekezleten, jótanár szerint botrány ez az új könyv, rossztanár, lehet szerintetek ilyen, jó ez a tankönyv.
Szerintem legalább háromféle tanár van,, a harmadik típusú nem tanított már az előző könyvből sem, a tanulóinak legalább harmada ki se nyitota minden oldalpárnál.

A harmadiktípusú tanár, akit egyikőtök sem akar látni, a diploma óta nem tanult egy fikarcot sem. És nem is tervezi.

Az eléggé köztudott, hogy a kémia meg biológiatanárok már öreg bácsik és nénik átlagéletkoruk megközelíti a körzeti orvosi karét. (Gyorsan ideírom, te mivel cáfolod ezt: látókörödben, azaz Budapestország egyik legkülönb konlomerátjában van egy 30 éves körzetidoki)

Arról azonban nem beszélnek, hogy a történelemtanárok átlagéletkora is ... khrmmm... posztklimakteriális határon.

Elvileg a Bolognai [= Magyar Bálint] Rendszerben a történelem lenne az,, amivel jól el lehetne linkeskedni,

A politikabuziságom alapja a történelembuzulás. Ami azt jelenti, hogy fű-be fába történelmikérdésekkel kapaszkodom. Történelem iránt érdeklődő fiatallal még nem találkoztam, de olyannal igen, aki, amikor a buzulásomat elkezdem kiélni és elkezdek beszélni történelemről elcsudálkozik,, hogy ez is történelem.

Az egyik politikailag megbízható jóoldali, tüntetően jógyerek csatornán fut drágapénzen készült "sorozat", amiben "részegen" hülyéskednek "humoristák" és más celebek a magyar történelemmel. Próbálnak persze lemenni kutyába, tehát elemiiskolai minimumszintre

Frick László Intézet 2017.01.27. 06:17:36

@Lujza S.: Ha van tárgy, amit a gyerekek jóesetben közömbösen, de inkább unalommal vagy útálattal fogadnak az iskolában, az a történelem.

Mivel a 30 évesnél iatalabb korosztály TOJIK a politikába bele, nem érdekli és öregeknek való hülyeségnek tartja

elég nehéz a gyerekek történelem iránti nemérdeklődésébe politikai okokat magyarázni bele.

Én, ha kiállhatbék a legalább hétéle KÜLÖNBÖZŐ történelemtanáréleségekből álló Teljes Kar elé, ezzel a kérdéssel nyitnék: Miért útálják a gyerekek a történelem tantárgyat -Zsófi, te űjjé le, most nem azt a pár, elvétve még föllelhető jó tanárt kérdezem, hanem a súlyozó többséget.

Steinmann a grófnő 2017.01.28. 09:30:42

@Frick László Intézet: ja, hogy az a baj, hogy "összestanárok"
Mondod te, aki ismeri az ország összes iskoláját belülről, átlátja a teljes oktatásügyet, és pontosan tudja, hányféle töritanár van :D
Látod, mennyire kínos, mikor valaki kategorizálni akar, és általános és egységes következtetéseket levonni valamiből Tehát az index buzi, mert általánosít. Te általánosíthatsz :D

Steinmann a grófnő 2017.01.28. 09:33:38

@Frick László Intézet: mondd, te tényleg nem vetted észre, hogy állandóan kis KSH-t játszol itt nekünk, te tudod, hogy általában hogy van, sőt, hogy mindenhol hogy van, milyenek az iskolák, milyenek a tanárok, milyenek a fiatalok, a nyugati emberek, milyenek ezek, azok amazok. De az index ne merje általánosítani.

Pont ez rovom fel mindig neked, hogy a te véleményed, egy vélemény (tudod, mint a segglyuk, mindenkinek a sajátja..)
éppen te vagy az, aki gondol valamit, és országos tendenciát csinál belőle, sőt, európai méretűt. Mert ő tudja otthon a kiskonyhából. Kacsatokozás közben.

Frick László Intézet 2017.01.29. 09:05:26

@Steinmann a grófnő: Ezt már sokszor leaggyoztuk. Nem általánosítok csak szinezem a képet. Kettőnél tovább számlálva rámutatok 3. 4. és 17-ik tényekre. Én olyat nem mondok, minnt az index hogy MINDAZÖSSZESTÖRTÉNELEMTANÁROKGYŰTIKA

hanem rámutatok hogy de egyébként bezzeg pedig csakhogy ámde miközben ezalatt közbenpedig ésegyébként.

Történelembuziként igen magányos az életem és nem találok embert akivel buziságom kiélhetem, a 40 minuszosok pedig kussoltatnak is annyira útájják a történelmet.
Erről pedig nem az orbán féle tankönyvcucc tehet.

És mint említettem: Én teljes törtéénelmet tanultam a valódijó igazi történelemtanáraimtól, miközben a tankönyvek mókszista hamisítványok voltak.

Az orbántankönyv szar de ne bassza már meg a jóisten hogy ettől még az előző tankönyv jó lesz!

Frick László Intézet 2017.01.31. 14:13:53

@nagyjoco: Emlékszem, hogy Dabljú Busch senecai stílusával hogy boldogultak, de hogy!

Frick László Intézet 2017.01.31. 14:14:51

@nagyjoco: Akkor az ilyen tolmácsok ne nézzenek amerikai gyártású diákhumor filmeket, ugye?
süti beállítások módosítása